|
Legfrissebb hozzászólások (3383 - 3482) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Én úgy gondoltam hogy valamilyen maggal (egészben vagy kicsit megdarálva) |
| | | | |
| | | | | | | | | | kókuszrostban nincsen tápérték igy a micélium nemtud energiát nyerni...kókuszrost a kiszáradástol védi a micéliumot,microklimát ad a pinhead form hoz ,folyamatosan biztositja a megfelelő nedvességtartalmat és microorganizmusokat ad a micéliumnak az erős hozam eléréséhez.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kókuszrosttal sütit is lehet csinálni, vagy csak casinghez jó? |
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor egyből trágyán csináljak mindent?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | A Pan cyan nem szereti még a rozst sem. Sütit meglehet enni de teljesen felesleges miért nem hagyod nőni? Amugy 250ml süti elég egy embernek de elég viccesnek találom azért:) Az érett micéliumnak a hatóanyag tartalma változó ugy kb 5-30mg-ig terjedhet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | valahgol olvastam, hogy a beszőtt sütit is meg lehet enni, mert az is tartalmaz hatóanyagot.. mennyit kell megenni belőle, hogy valamit is érezni lehessen belőle? próbálta már valaki? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jártadban keltedben állat kereskedésekben ill mezőgazdasági boltban kérdezd. Speciel BC mezögazdasági hypermarketben is kapható amikor töltik a polcokat. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Rendelt vki netről kokuszrostot? Amennyiban igen, akkor írja be hogy honnan.
Kössz
|
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor ez valami gyorsan növő fajta. :)amúgy sima rozson nem terem? vagy ha rozs trágya szalma keveréket csinálok, az megfelelő lehet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azért kell sokáig főzni kuktázni mert abba nyilván több baci van. Arról se szabad megfeletkezni hogy a trágyában jó indulatú bacik is vannak ami segit a micéliumnak. Tehát azért sokan szeretik paszturálni (főzni) mert a kuktázás elpusztit minden ami benne van. Én amikor 10 ml használtam 3 nap mulva látszódot utána 6-7 nap alatt be is fonta de azt hozzá teszem hogy az összes fecsim lila ennél jobban nem is lehetne ebböl elég 0,5ml egy sütihez is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | egyenlőre örülök, ha az alapokkal megleszek... a trágyát miért kell olyan sokáig főzni? akkor ha jól értelmezem, akkor a zsákba főzés közbe nem szabad hogy víz kerüljön. rájöttem, hogy az első szériás sütieimnél a spóraoldat készítését csesztem el... az összes rozsszem külön áll, és mindegyik fehér,és zöld keveréke. a mikrósomnál meg atom durván ragad az összes szem, mintha sulifixet nyomtam volna bele :) az elején száraznak tünt a mikrós süti, ezért hozzányomtam utólag 10 ml oldatot :) nem látszik, hogy fehéredne, csak ilyen kisebb nagyobb csomók vannak benne.... ez normális? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A filter segít a levegőztetésben. A trágyát elég szobahőmérsékleten tárolni mert maga is emeli a hőt de az se baj ha inkubátorba helyezed. Ha pedig ujabbat akarsz elég egy steril pici micélium és ujra elindul a folyamat de én a te helyedben ujra megismételném a folyamatot. |
| | | | |
| | | | | | | | | | amúgy mire jó az a filter? akkor ezekszerint jóbb, ha boltba veszek trágyát...asszem valami kofuna néven fut.... :) akkor elvileg ha készen vagyok mindennel, és már nőnek a gombicsekek, akkor csak simán egy újabb adag steril trágyához hozzákeverek az előzőből, és folyamatosan nőnek ? milyen hőmérsékletet igényelnek? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
csak rozst simán s cashingnél kokusz rosttal teritem be. Amugy 600ft körül van a rost.A clonozással már 5-6 nap alatt teljesen befonalazodnak s lehet kirakni. Nekem ez nagyon bevált ugy hogy nem keverem semmivel a rozst csak naturba legözölöm s utána szaporitom. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha saját magad szerzel trágyát akkor azt nem árt főzni kb 24 orán keresztül hogy megöld benne mindenféle bacit. Ha pedig boltba akkor szerzel mellé szalmát. Szalmákat elvágot kb 2-5cm-es darabokba és beáztatod vizbe 24 oráig. Össekeversz trágyát+szalmát+vermit de csak úgy hogy nedves legyen. Kb 50/50 arányban inkább több szalma és vermi legyen benne. Utána bele töltöd egy zsákba amin filter van az így néz ki:
http://kepfeltoltes.hu/view/061119/19-11-06_1123_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De ha nincs ilyened akkor sincs gond mert akkor másba is beteheted. Utána vagy főzöd forró vizbe vagy kuktázod 4 órán át. Amikor meg van és kihült hozzá adod a sütieidet megfelelő mennyiséget és lezárod véglegesen. Pár nap alatt be kolonizálja a micélium az egészet. A szalma utat biztosit a micéliumnak vermi javitja a levegő mozgását a trágyát pedig eszi a micélium. Amikor befonta akkor kinyitod a zacsit és nől belőle. De csinálhatsz trágyás sütiket is és csak beoltod fecsivel de az kicsit nehezebb fejlődik rajta a micélium. Amikor főzöd vagy kuktázod akkor ügyeljél hogy hozzá ne érjen a zacsi a kukta széléhez és elolvadjon. A trágyának abszolút nincsen szaga ha már egy picit öregebb. |
| | | | |
| | | | | | | | | | leirná nekem valaki, hogy a pan cyan cambo-t hogyan kell rendesen megcsinálni, hogy minden jó legyen? a jövő héten meg is csinálom, ha minden összejön. szerintem nem fogom kuktázni, hanem csak főzöm a trágyát... tutira nem lesz szaga a főtt trágyának? neki kéne veselkednem csinálni egy ujabb adag matias romerot, mert amiket eddig csináltam azt úgy ahogy van kidobom, vagy beleszórom egy lyukba a kertbe. a mikrós módszerrel készített sütimbe meg van 1 db zöld színű rozsmag, lehet hogy azt megtartom, aztán majd eldől, hogy mi lesz vele. nagyon fáj a fogam egy azurescens lenyomatra... szereznem kéne valahonnan. az fsre-nél nincsen :( |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én is mutatnék képet de inkább nem teszem biztonsági okokból kifolyólag:) Ami a legeredményes volt az a rozslisztes süti casingelve 50/50 kokuszrost/vermi és kagylóhéj porral. Mondjuk pici mészkő se ártott volna bele de nem tudtam szerezni olyat ami kellet volna. Crashee te rozs vagy rozslisztet használsz? Born Slipy kókusz rostot kapsz a mezőgazdasági boltba kb 200ft egy kg ami ilyen tégla darabban jön. Amikor kész a sütit összetöröd kitörlöd tálcádat vagy dobozt alkoholal utána steril 1 cm nedves vermi utána a süti darabok és utána a kókusz+vermi keverék és be az inkubátorba 3-4 napig. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem a szagával van a problémám... nem vagyok ilyen téren finnyás. az a bajom, hogy a rozzal se tudok dolgozni itthon, mert nálunk szüleim mindig itthon vannak, és nincsen időm megcsinálni... komolyan mondom, hogy kifogok menni az erdőbe, aztán bográcsba megfőzöm...:) habár ebbe a pillanatba támadt egy olyan ötletem, hogy késő este hajnalba megfőzöm a pincébe :) a sütit is akkor és ott szoktam sütni, csak akkor mindig el kelett terelnem a kínos kérdéseket, hogy mitől lett zöld a gyúródeszka, minek kelett nekem krumplinyomó, és miért van olyan punci szemem :) most örülök, hogy támadt ez a pincés ötletem... asszem megyek is nagybevásárlást tartani holnap :)
crashee: honnan lehet beszerezni kókuszrostot, és milyen árban? A rozsos sütikhez szoktad adni a kókuszrostot? ha igen, akkor hogyan, és milyen arányban? előre is thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
rozs az az amire csinálom, a vermit cashinre használtam már csak e a kokuszrost sokkal er5edményesebb. Bocsi de üldözésimániám van igy inkább nem töltögetek fel képeket sehova de 3x akkorák s 1,5-2x annyit hoz amiota azzal teritem be. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Alap szabály hogy mindent sterilizálnod kell máshogy nem tudod. Mással nem tudsz ekkora nagy menyiséget csinálni.De bármennyire furcsán hangzik a lótrágyának nincsen szaga ha esetleg az a főproblémád. |
| | | | |
| | | | | | | | | | milyen közeget? csak simán biorozs, vagyis legalábbis valami ilyesmire emléxem... a trágyafőzés elmarad számomra... nemlehetne valahogyan máshogyan megcsinálni, trágya nélkül? muszály sterilizálni a trágyát? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Neklem van még fél zsák vermi igaz vannak benne nylon cafatok de nekem nem volt probléma vele.(találtam jobb közeget) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem venne velem vki vermit, a lentebb írott helyről, utánjárás megtörténtével?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | éna pincét ajánlanám, amenyiben nem fűtött... szerintem akkor érdemes megcsinálni a fecsit, amikor a sütiket is csinálod... amíg fő a kuktába a cuccos, addig megcsinálod a fecsit, és akkor tutira tudod, hogy friss :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na hi
Éppen most csináltam meg afecsimet, remélem velem van a gomba szelleme, mert kicsit szöszmötöltem + remegett a kezem mint a kocsonya :)) na mindegy
10-15 fok körül tudom tartani, esetleg kinnt vagy 1 pincében(hűtő kizárva), szerintetek melyik a legoptimálisabb? |
| | | | |
| | | | | | | | | | számomra sehogyan se valósítható meg a trágya főzés... a lenyomat az sokáig el áll nem? asszem kerítenem kell valahonnan azurescenst ...
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát paszturálzhatod is felforralsz vizet és 4 órán át főzöd. A hőmérséklet termőtest képződésnél ugyanannyi körülbelül. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sajnos ez nekem nem fog összejönni... trágya, szalma az lenne, de nekem macerás trágyát kuktázni... :( ha nem kuktázom, akkor tutira nem sikerülhet? amúgy milyen hőmérsékletet igényel, a termőtest képződés? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Lótrágya vagy marhatrágya a jó. Ha van ismerősöd akinek van lova akkor jó vagy ha nincsen akkor pedig boltban is kapsz marhatrágyát. Műtrágya nem jó. Megtöltesz egy zsacskot általában olyan zacskóba rakják amin van egy filter hogy levegőzni tudjon de ha nincs az se nagy baj és össze keversz trágyát meg szalmát 50/50 arányban. A szalmát meg a lótrágyát 24 órán át áztatni kell vizben utána leszürni és összekeverni de csak ugy hogy nedves legyen de nem csurogjon vizböl ez fontos nagyon. Utána vagy paszturázod az abbol áll hogy a zacskót megfőzöd min 4 órán át vagy kuktázod min 4 orát. Utána ha kihült össze törsz pár darab sütit mindegy milyen és hozzá kevered a trágya+szalma zacskóhoz és be meleg helyre pár napig amig be nem fonja utána ki se kell nyitni és nőni fog benne a kalap vagy casingelheted is. Vermit is hozzá adhatsz ha gondolod amikor bekevered a trágyát meg a szalmát. A gomba a trágyán nő a legjobban és hatalmasra meg nő nem beszélve a méretéröl. |
| | | | |
| | | | | | | | | | trágya és szalma? honnan a fenéből szerezzek trágyát? csináljak? esetleg műtrágya nem jó hozzá? :D se szalmám, se trágyám... na akkor elrakom a printet a szekrénybe, hátha egyszer járok falun, és lesz gyomrom trágyát, meg szalmát gyüjteni... :) akkor az egészet ugyan olyan eljárással kell készíteni, mint egy sima cubensist (kuktázás, meg minden?)? vagy elég rászorni egy kupac szaros szalmára, aztán nő, mint a gomba? :) gondolom ez se olyan egyszerű, mint ahogy azt képzelem... még a cubensis is megizzaszt, mert nincs szabad időm szüleim nélkül, hogy megcsináljam a kuktázást... |
| | | | |
| | | | | | | | | | This print was sent to you in order to contribute to worldpeace and respect let the positive vibes reach and teach you...
Ez a lenyomat a világbékéért és tiszteletért lett küldve és érjen el a pozitiv vibrálás és hagyd hogy tanitson...
A zyz egy cubensis faj ami a legpotensebb közé sorolják a pink buffalo után.
A pan cyan csak és kizárolagosan trágya/szalmán nő.
A magokat szükséges összerázni mindennap úgy terjed a micélium. Ha nem tetted valószinű azért állt meg a fejlődésben. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Metametta! azt hogy érted, hogy nem mindig sikerül? Nem tudnátok adni valami támpontot, hogy hogyan kezdjek neki ennek a fajnak sikeres előállításához? pl.: mekkora hőmérséklet kell a fonalhálozat kialakulásához, hány fokon indul a termőtest képződés, mikor kell kiültetni... vagy ugyan úgy kell, mint az azurescens-t? előre is thx
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Metametta:
Köszi szépen az infókat :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | (OOPS bocs... rákerestem : syzygy az valóban az amit írtam, de egyben: The name of a potent strain of Psilocybe Cubensis magic mushroom... meg egy hawaii-i spóráscég neve is, akik mckenna könyveiben nyomulnak a hirdetéseikkel. bizti jó.) |
| | | | |
| | | | | | | | | | (kalap, a syzygy az sejtésem szt a syzygia latin szó röv vált . ien fúziós cucc lehet, keresztezés, egymásba oltása két fajtának. próba ki azt először. -talán... ) |
| | | | |
| | | | | | | | | | (slippy, az jó, az kinti, kambódzsa a cam, a cyn, h cyanescens, a pan-t tudod. a levél, h béke meg minden... :) ez egy bestseller gomba több helyen, nem mindig sikerül. angkor mellett találták az archepéldányt állítólag anno,nem lehet rossz. sok szerencsét!) |
| | | | |
| | | | | | | | | | nekem is most jött meg, így most van 2 p.c. printem az egyiken az van hogy "syzygy". Ez mi a szösz? az egyik kb 1cm átm. a másik kb 3 cm. melyiket csináljam meg szerintetek először fecsinek? (egyszer próbáltam de az nem lett jó)+ azt sem vágom mennyire kell hűvösön vagy hidegen tartani az oldatot.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | az fsre-től ma kaptam meg a levelet, és kaptam hozá egy üzit is! az a gáz, hogy nem tudok valami jól angolul. mit jelent?: This print was sent to you in order to contribute to worldpeace and respect let the positive vibes reach and teach you...
nem azt kaptam amit kértem, és küldtek helyette "pan cyan cambo"-t.. halottatok erről a fajtáról? egyáltalán milyen ez? én azurescens-t szerettem volna.. elvileg a gyatra angolommal annyit irtam nekik, hogy szabadtérit szeretnék, de erről a fajtáról lövésem sincs, hogy milyen lehet... |
| | | | |
| | | | | | | | | | bio rozs a táptalaj.. 25-30c°között van a hőmérséklet. nemhiszem, hogy kiszáradt volna a táptalaj, mert eléggé rendesen összevan tapadva.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Én ha felráztam akkoe mindig vagy megált a fejlödésben vagy visszqa fejlödött ugy hogy én csak akkor szedem szét amikor már teljesebn be van fonva s ez müxik. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Milyen magokat használsz slippy? Ha rozs akkor mindennap rázd fel 3 szor. Vagy pedig forditsd fejjel lefelé. Ha teljesen megállt a fejlődésbe a micélium hálozat akkor valószinűleg a hőmérséklet miatt vagy ki száradt nagyon a táptalaj. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem akar tovább nőni a fonálhálozat! mit csináljak? lehet hogy azért, mert egy picit szárazabbak a magok? |
| | | | |
| | | | | | | | | | vegyiáru-boltban lehet kapni. ez egy sebészeti fertőtlenítő, valami 3 olyan brutálisan hoszú nevű vegyületből áll, hogy szerintem abból még főzni is lehet valamit :) egyéb előnyei: nem gyúlékony, nem irritálja a bőrt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi skinnerd!
Te ezt a barricidal-t patikában vetted vagy rendelted? 3 patikában sem találtam:( , devan itthon jó kis 96%-os denaturált szeszem gondolom az is jó bacigyilok(csak rohadt büdös). |
| | | | |
| | | | | | | | | | hmm.. en ugy csinalnam, hogy fognek egy nagy fem szurot, beledobalnek par silica gel-t majd ra a gombakat. a szurot 45fokos szogben tennem a foldre, majd fentrol szembol, szinten 45 fokos szogbol nyomnek egy ventit :P a levego nyomasa oda preselne a gombikat a homoru szurobe igy nem szallna szanaszet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi! Tudtok valami olyan fajta szárítási módszert ami a gombit több mint egy évig eltartja? Ha készítek egy "szélcsatornát" :), az elég jó? Kb. erre gondoltam: egy kartondoboznak a 2 oldalát kivágom, a tetején átfűznék egy cérnát, amire a gombák lennének felfűzve.A kartondoboz egyik oldalához odaraknék egy elég jó teljesítményű ventillátort. Szerintetek ez jó szárítási módszer? |
| | | | |
| | | | | | | | | | kalap úr: nincs feltüntetve az üvegen, olyan 0.75 liter lehet és 1300 ft körül van az ára. ez 2-3 termesztési ciklusra bőven elég. |
| | | | |
| | | | | | | | | | a szabadtéri fajtákat mikor érdemes kiülteni? pl.:azurescens |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kössz az ötleteket.
Skinnerd: ez a barricidal milyen kiszerelésben/áron kapható?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | úgytűnik, hogy az egyik üvegből eltünt a zöldesség magától... :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | slippy Elvileg nem tortent semmi gazos dolog. Meg ajanlatos is ossze razni mikor a Mici megerossodik.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | pazarlós, de beválik: egy első eresztéses fejlett tesetet hagysz még a párában... mikor már látod a spórékat valahová ledobva, odamész egy steril pistásüveggel & 1 fertőtlen ollóval. belevágod az üvegbe a kalapot. úgy rázogatod, (ha kell,) hogy a kalap rendesen legyen az aljában... ha egy foltot ledob, óvatosan arrábbbizgeted a kalapot. ezt 4 nap alatt megcsinálod 4x..az egész üveg alja tele lesz spóráva. ügyesen & gyorsan kiveszed ezután a kulup & visszazárod. steril, éles ollóval ráversz egy nagyot a kupakra & az előkészített desztvizet befecskendezed. kiszívod mielőbb az egészet, de vigyázz, mert a kiszívásnál sok ragadhat az üvegfalra, ha nem vigyázol. hűtőben akár éveket is kibír egy rendes oltásig. zöldet elkülöníteni, gyorsan terjed!, ha gombatest zöldül, gyorsan leszedni, külön szárítani. |
| | | | |
| | | | | | | | | | forrásban levő desztillált vízből steril fecsivel fertőtlenített pohárba fecskendezel. kicsit hűl, steril tűvel a lenyomatot belekaparod. kicsit lötykölöd, fecsivel felszívod, mehet a hűtőbe. a lényeg a gumikesztyű, maszk, munkaterületre bőségesen fújkodott barricidal fertőtlenítő. nálam eddig 4-ből 4 működött. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi!
Én olyan fecsi készítési módszert szeretnék valakitől, ami nagyon nagy százalékban beválik.(eddig minicake-be kaparós/felszeletelős/szeletet üvegbe dobós módszerrel félig beszőtt majd berohadt poharakat kaptam).
thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | úgy tűnik. hogy megált a növekedésbe a fonálhálózat... az üveg oldalára volt tapadva, és én fogtam aztán megütögettem... most jól el van kavarodva a rozsba... :) az lehetséges, hogy nem fog tovább nőni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Egyéni vélemény vagy türelmetlen vagy és folyamat belenézzel ugy hogy lecsavarod ez a (balfasz türlemtlen kategoria). vagy türelmesen kivárod a 2-4 hetet ez meg a (balfaszprofi kategoria).:D |
| | | | |
| | | | | | | | | | thx! a belekaparós módszerrel csak 1 készült próbaképpen... nem sokat vesztek, ha nem sikerül... max. 50 ft-ot :)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hela!
Nya a zold trutyis uveget fogdmeg,csavarj egyet a kupakon(hogy jol zarjon)es egy harompontossal kuld a kukaba...ne a kuktaba :)) a kukaba. A peroxid nem mentesitesre valo hanem megelozesre. Ritka esetekben segithet ha kivagod a fertozott reszt es beoltod a helyet peroxiddal de a te esetedben nem errol vanszo. A masik "bele lett kaparva" hatsz ez kurva szarul hangzik :) Magyarul belekapartad a fertozest.. Nem veletlen van ugy a filmeken,doksikon hogy leragasztott uvegbe nyomjak egy kis lyukon keresztul amin meg alkoholos vagy peroxidos vatta is van.Tele van a kornyezeted mikroorganizmusokkal igy amikor felemelted a tetot es belekapartad akkor ott mar ki is kesztult a dolog.Mert valoszinuleg ennyi ido alatt tobb baci jutott be mint spora. 30 celsius,para-viz,tapanyag,teljes sotetseg ez kell a beindulashoz.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | gondoltam belocsolom hidrogénperoxiddal, hátha kipusztul a zöldes valami... ha egy kicsit száraz a rozs akkor azt nem szövibe? mitől, és mikor indul be a termőtest növekedés? |
| | | | |
| | | | | | | | | | mi az, hogy be van locsolva az üveg? mennyi vízzel? a pangó nedvesség simán berohaszthatja az egészet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | újabb teszt! mikrós módszerrel készült üvegek, bio rozs a cucc, de nem lett beáztatva, hanem kilett főzve mikróba, aztán lett bele kaparva egy kevés spóra.. kiváncsi leszek... ha van fejlemény, akkor tudatom... a kuktásak továbbra is eléggé gyatrák... az gázos, ha hidrogénperoxidos vízzel bevan locsolva az üveg, és úgy jól összerázva, merttele van zőld szmötyivel az egész..!? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bar magokra tervezem az oltast kolesre+buzar de azert kene a vermi is. Ja igen kiprobaztam tattoos haver autoklavjat(remelem igy irjak azt a szart)es tokom se veszodik kuktaval meg poharakkal,mikros edeny kibirta a tesztet benne :)) Amit nem is gondoltam mert elvileg 160c csinal az a bigyo. Mikoros edenyek megy 120 140 re vannak belove.. De siman kibirta. |
| | | | |
| | | | | | | | | | csao!
Jo jo vagom hogy a posta koltseg miatt. (68 eu cent a belyeg) 2 eusom volt egyben"micsoda vagyon" :D kette kellet volna tornom? :)) Me kicsit trefas lett volna ha oda csortetek valami Changehez es kette valtattom ezt a zoral summat. :)) Igy hat ra ragiztam a kartonra nyomtam ra egy bucsu csumast aztan hello...
peace
kenytelen leszek 100 lityo vermit megvenni? ne csinaljatok :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | pyra! a lenyomat teljesen ingyenes.... az 1 csak a postaköltség miatt kell... |
| | | | |
| | | | | | | | | | nekem epp ma jott meg a levelke, pont egy hettel azutan ahogy feladtam(elsobbsegin). ecu a draga azt irtam nekik, nyugodtan kuldejenk barmit. viszont volt valmai fura amit eddig nem kaptam a levelben, egy kedves uzenet ami igy szol:
This Print was sent to you in order to contribute to worldpeace and respect. Let the positive vibes reach and teach you... Eric & Ingrid
ti kaptatok mar ilyet? engem jobb kedvre deritett mint amilyen amugy voltam:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem beszélve arról, hogy az fsre egyszerre csak egyet hajlandó küldeni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 1 bőven elég.... az ismerősöm szerint |
| | | | |
| | | | | | | | | | A 6 hetes rendelest meg kuld a feledes homalyaba.... Vagy valmit nem jol csinaltal ,akkor a gombahoz se allj neki mert ez annal sokkal 1xerubb :DD Vagy oda se ert ,vissza fele kallodott el,nem volt jo a cim stb. Add fel ujra. Es adjal fel 2 ot. 2 eu + postakoltseg sztem biztos siker :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | hiho!
No para. Ismerosom ismerosenek nemreg jott meg,sporalenyomat. Rakjal bele valasz boritekot meg 1 eut vagy 2 ot (egy kis karton lapra)emlitett ismeros ugy gondolta meg igy is jol jar ha a 20 eus sporat megkapja.. :)) És lam-3 het. Boritek postaladabol kifarmol,orommel konstatal benne zacsi gyonyoruen felcimkezve.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nekem a legutóbbi (6 hetes) rendelésem még nem jött meg... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ja még valami. Azt hallottam gázos a print rendelés. Karácsony környékén állítólag jobban figyelnek.Nyugtassatok meg ha nem így van, mert a héten akarok levelezni az efeserével.
Thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi van 1 ötletem. A profik bizti megmondják, felejtsem el vagy sem. A cake-hez szerintetek lehetne felhasználni pattogatott kukoricát?(a bodzabélből indultam ki) Könnyű, laza lenne, bár nemtom hogy reagálna a kuktázásra. Próbáljátok ki, nekem sajna már nincs miből.
peace
|
| | | | |
| | | | | | | | | | sok sikert! en varom a beszemalot + a tapasztalatokat:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hola emberek!
Szep kis ecuadori cicas matricakat kaptam. Meglatom mi lesz belole :) 3-4 fele oltast is tevezek,majd beszamolok. Bar ennel a vermikulitnal en is megakadtam :: Nem baj lecsekkolok par kisallat kereskedest,mert ezt az alkotas utcait pofatlan draganak tartom.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | a kuktás módszer nem vált be, uganis az egész elkezdett bolyhosodni, és vannak benne nagyon sötétzöld magok, és bolyhok... ha jóltudom ez nem jó... lehet hogy a fecsi lett rossz? a mikrós rendületlenül hó fehér, de csak az alját kezdte beszőni... |
| | | | |
| | | | | | | | | | a héten vettem egy szabályozható melegítőt, de a teknősömhöz lett berakva, mert eléggé hűvös a szobám, és féltem, hogy meg betegszik... másikra nincsen pénzem, mert akváriumot is kellett vennem, és még messze a 10.-e...addig is marad a konnektorból kihuzkodós módszer.. elkelne még egy külső belső hőmérő is, hogy egyáltalán lehessen tudni a hőmérsékletet. valamit majd kitalálok... annak viszont örülök, hogy eddig bevált a mikrós módszerem, és megtakarítottam egy csomó időt, és energiát... tesztelés képpen kéne csinálni még 1-2 garnitúrát.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | állmenyezeti lapok,50x50cm-s méretű. anyaga:hungarocell. 8db/csomag,8-12mm vastag ár:550-800ft kapható:barkácsáruház,festékbolt(nagy).
és még az egyenetlen falfelületeket is dekoratívabbá lehet tenni velük,szerintem zseniális.jó munkát. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi all
Kb 3000Ft egy höszabályzos melegitö,de lehetr kapni thermosztat kapcsollot s arra egy égőt az kb fele annyi. Én a szigetelpést polifoam-os hőtükörrel csináltam ez volt 1600ft/5m nem naon tesz hót az ingadozás a miértte nem vágom konkrétan de tapasztalat hogy nem tul joo.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | újságpapírral van ki bélelve a doboz, de majd cummantok a melóhelyről hungarocellt.. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | tipp:hungarocell,jól tartja a hőt,könnyü,olcsó. old meg,mert szereti az állandó értékeket. |
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor azon kívül hogy lassítja, nem lesz negatív hatása? 20-30 c˙ között ingadozik, mivel nem szabályozható a melegítő hőmérséklete, és bizonyos időközönként kikell húzkodni a konnektorból. beraktam még egy ventillátort is a dobozba, hogy mindenhol eggyenletes legyen a hőmérséklet.. a mikrós módszerrel készített üvegben egész szépen megindult a fonalazódás, de csak az üveg alján, de napról napra egyre jobban terül szét :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | az ingadozó hőmérséklet mennyire befolyásolja a fonálhálózat kialakulását? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Abraxas: "most akkor mi van a gomba legalitásával?"
Magyarországon a pszilocibin és a pszilocin kábítószernek minösülnek. Tehát az ezeket tartalmazó gombák - akár nyers akár száraz - illegálisak. A gombaspóra nem tartalmaz pszilocibint/pszilocint, de a birtoklását "kábítószer elöállítási kísérlete" c. büncselekménynek lehet tekinteni.
"több magyar nyelvű doksiban ellentmondó információkat találok"
Ilyenkor érdemes mélezni nekik, hogy hagyják abba a félretájékoztatást. |
| | | | |
| | | | | | | | | | olvastam valahol, hogy a rozsos táptalajt nem muszály kiszedni az üvegből, amikor már nőnek a termőtestek. ti hogyan szoktátok csinálni? én tutira nem veszem majd ki, mivel nem is tudnám, mert szűkülnek az üvegek felfele. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
A kuktára csak annyit hogy csak addig kell neki küldeni kakaoval amig fel nem forr.Utána vissza takarékra s akár orákig is gözölöghet minden probléma nélkül hizs a nyomás adott a hö is igy nem kell egy óráig melegiteni csak melegen tartani.
Én simán felforralom s utána nem is nézem mikor szedem ki de szerintem 2-3 ora altt sose volt. Jah irtam alább hogy csak megfözöm kis idöre rendesen vizben. Hát egés7zen addig jo az elmélet hogy megindulrajta a fonalazodás utána a rozs szemet összeesnek s ijen barna trutyi lessz belöle :-(
Ugy hogy marad még mindig a kukta.De amit még igy csináltam azokat egy hét után terittem cashingre.
Mindenkinek a kokusztrostot ajánlom e célre mert ki probáltam a földet a vermikulitot is de igy 3x4 akkor a termés ugyan annyi kanyarban.
Remélem ismét tudtam segieni.
AHOJ CRASH |
| | | | |
| | | | | | | | | | na megcsináltam a kuktás modszerrel is a cuccost. sokkal másabb az állaga, mint a mikrósnak... csak 30-40 percig kuktáztam a befőtteket, mivel attól féltem, hogy eldurran a kukta.. akkorát szólt, hogy a kutya elkezdett menekülni összevissza rohangálni a lakásba. a kuktán van egy nyomásmérő, és majdnem hogy kiakadt... kitaláltam egy módszert, hogy hogyan tudom "lebutítani" az extra teljesítményű vízmelegítőmet :) beleraktam egy 2l-eres korsóba, és feltöltöttem kaviccsal... :)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | pár kérdés:
1. most akkor mi van a gomba legalitásával? több magyar nyelvű doksiban ellentmondó információkat találok; valahol azt olvasom, hogy a pszilocibin bármilyen formában illegális (nyers vagy száraz gomba), máshol meg azt, hogy csekély mennyiségű nyers gomba birtoklása, termesztése még legális (úgy tudom ez brit ill. német törvény, de hogy Mo.-on így van-e?). Na most akkor hogyisvanez?!
2. Melyik a legjobb tartósítási módszer? Méz? Aszalógép? Kalcium-klorid? (költség/minőség arányt figyelembe véve, persze)
3.Mikrós műanyagedényekben próbált már valaki kolóniát termeszteni? Működik? Megéri?
A válaszokat előre is köszönöm! |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi
Én sose néztem az arányokat pontosan bár csak néhány keverék sütim van a többi már csak rozs (lusta vok) Amugy nálam a rozs / vermi 1/1 vermi / viz 1 /1 viz / liszt 1/3 arányban csináltam s ez tökéletesen bevált. |
| | | | |
| | | | | | | | | | saamaan:
Tudomásom szerint (ami pedig kizárólag utánaolvasáson alapul) a kültéri gombákat a legjobb nyár elején elültetni. Már csak kb 4 hét van a fagy beálltáig, tehát nagyjából épp annyi, amennyi az elültetendő kolónia elkészítéséhez szükséges. Magyarán nincs értelme most ültetni, mivel csupán csekély mennyiségű gomba nőne. De ennek a véleménynek nincs empirikus alapja! A gombát termeszetni vágyó "ismerősöd" várjon tavaszig, az én "ismerősöm" is addig fog :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | holnap lelépnek itthonról az ősök, aztán beindul Slippy bácsi konyhája... ti milyen üvegeket használtok a cuccosnak? nekem csak dunsztos üvegeim vannak, ami felfelé szűkül. fél littyós flakonokba fogom csinálni, és amikor eljön az ideje hogy kiszedjem őket, akkor szimplán egy szikével levágom a flakonok tetejét, aztán kicsúsztatom belőle. hogyan kell lennie a rozs/víz aránynak? ha rozst barna rizs lisztel keverek az megfelelő táptalaj lehet? bocs, hogy ennyit kérdezek, de remélem belejövök, aztán majd én segítek majd másoknak :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | a mikróba nem a hőmérsékleten van a legnagyobb hangsúly, hanem a technikán! a mikró lényege, hogy nem hevítéssel ad le hőt, hanem a (víz) részecskék mozgatásával termeli, és ezáltal lesz meleg amit beteszünk. javítsatok ki ha rosszul tudom, de nekem ez a szakmámámba vág... egyenlőre semmilyen más organizmust nem láttam szabad szemmel csak a fonál hálózat kialakulását.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | A helyzet az, h mikróban is csak 100 fokon forr a víz, a kukta titka éppen a nagy nyomásban rejlik. Nem mindegy h pár percig 100 fok körül van a cucc, vagy egy óráig 120-125 fokon. Ennek ellenére működhet, csak több a kockázat benne. |
| | | | |
| | | | | | | | | | cambo! köszi a képeket, valami ilyesmi féleség nő nálam is.... több mint 1 hete eltettem a pekedlit, de épp hogy csak az alját besződte egy kicsit, bár szerintem a 20c˙ körüli hőmérséklet miatt. most rátettem a radiátorra ahol 25c˙van. remélem így egy kicsit hamarabb beindul. most kísérletezek különféle módszerekkel, hogy ogyan is lehetne csinálni! Lehet hogy sikerült a kuktázást kivonnom a folyamatból, és ezt módszert szeretném veletek megosztani! (nem tom, hogy tényleg olyan jó, mint ahogy gondolom, mert még csak a fonalazódásnál tartok) rozst áztattam 24 órán keresztül, majd az üveget, amibe a magot tettem a mikróba sterilizáltam úgy hogy vizet tettem bele, majd hagytam forrni jó pár percig. ezután beletettem a magokat, és megint beraktam a mikróba sterilizálásra. ekkor a magok csírátlanítva, sterilizálva lettek, ráadásul kellő képpen megszívták magukat, és felpuffadtak. az üveg kupakját a melegszenyó sütőbe sterilizáltam addig, amíg fel nem hevült annyira, hogy már majdnem megolvadt rajta a műanyag belső réteg. a kupakot a mikróba tettem rá, mivel ott elvileg nem lehetett baci, mivel elötte kapcsoltam le pár másodperccel. ennél a módszernél fontos a sütőkesztyű, mivel minden forró. miután kihült a rozs, befecskendeztem a csiperke oldattal, és felraktam a szekrény tetejére... Nem tom, hogy mennyire fog beválni a módszerem, de egy próbát megér, mivel ha jó akkor rengeteg időt, és energiát meglehet vele spórolni. erről még nem olvastam itt a fórumon, ezért megosztottam veletek. ha valaki már próbálta a mikrós módszert, az dobjon meg egy mail-al hogy eszmét tudjunk cserélni... vélemények erről a módszerről?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Lenne egy kérdésem: Van-e még értelme most elkezdeni kültéri gombával próbálkozni, ha csak 2-3 héttel később lehet majd kiültetni? Azt írják, hogy 10 fok alatti hőmérsékletnél kezd nőni és az első fagyokig nő. |
| | | | |
|