|
Legfrissebb hozzászólások (3343 - 3362) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | ti egyébként hogy állitjátok be a ph-t? van itthon lime m meg gypsum om is meg ph testerem és nézegettem az itteni vizet sztem kb 8 as lehet meg ioncserélt viz ami kb 6 os,szal éppen nemjo:) a gypsum az csökkenti a ph t? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Elma man: Sima vermis casing is jó. A lényeg hogy a táptalajt nedvesitje vmi. Rengeteg casing fedőréteg létezik. Vermi/rost, sima nedves vermi, mohatőzeg és sorolhatnám. Ezekbe lehet rakni darált kagylóhéjakat és mészt ezek mind javitják a casing fedőréteg minőségét persze ilyenkor célszerű pH-t mérni. Törd szét a süti darabokat 50 ft nagyságúakara egy tiszta fagyasztós zacskóban. A tálca aljára 1cm vermi réteg, tetejére a süti darabok utána meg 3-4 cm vermi ismét a lényeg hogy a vermi nedves legyen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ma délután éppen rázogattam az üvegeket, és apám bejött a szobámba, és megkérdezte, hogy mit dugdosok! erre én lazán rávágtam, hogy teknős kaja, nézd meg, és egyáltalán nem dugdosom... erre ő megvonta a vállát, és tette tovább a dolgát... hehe |
| | | | |
| | | | | | | | | | :-D Jó vagy nem jo ez cashingnek én eddig igy csináltam s be is vált már ezt a lépést is kiiktattam.Megcsinálom sátorban az oltást s még mielött lezárom a dobozt kokuszrostot teszek rá. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán, azt úgy lehet, hogy a sütit darabkákra szedem, szépen elterítem egy kis fagyisdobozban, és arra vermit? ez jó casing-nek? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A casing módszerrel 5 ször annyi nőlhet mint egy sima sütiröl. A casing nedveséget biztosit a táptalajnak, párát és védelmet nyújt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ohh sorry a félre vezetésért. Anno nagy dilemma volt az mm.orgos táptalaj. Megtudta már vki?Amugy kérdezte már tölük valaki hogy mi van benne???
:-D |
| | | | |
| | | | | | | | | | amúgy miért kell lefedni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem csak rozsos sütiket lehet casing-elni hanem minden táptalajt amit le fedünk egy réteggel azt úgy hivjuk hogy casing. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A cashing az az amikor rozst oltasz s mikor kész a süti virágfoldel vagy kokusz rosttal vagy valamivel lefeded s abbol kezd el nöni a kiskrapek. |
| | | | |
| | | | | | | | | | most így hirtelen a casing jut az eszembe... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha leirod hogy mire is gondolsz akkior könnyebb
h2o2 = hidrogénperokszid...
:-D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Úgy néz ki, hogy a zöldesség felszívódott az üvegekben :) le is kopogom :) a nedves sütim meg továbbra is ramaty, pedig nagyon igéretesen nőtt benne a milécium :( lehet hogy a nagy hőingadozás miatt terjed lassabban a fonálhálózat? amúgy leirnátok nekem a szakszavakat, hogy mi micsoda? néha irtok olyanokat, hogy azt se tudom, hogy eszik, vagy isszák :)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Lehet kapni ilyen légfrissitő szerű fertötlenitőt de megfelelő porlasztással a h2o2 is megteszi. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A mutáció két ok miatt lehetséges. 1. Genetika pl ha sokszor ugyanabból egymás után készül a lenyomat. 2. Kevés a pára tartalom és nem kap elég friss levegőt. Naponta 4-5 ször kell friss levegő neki és min 90% pára tartalom. Double end casing se a legjobb próbálj casinget csinálni. Valószinű ez miatt mutálnak a kalapok mivel nem kapott elég friss levegőt és nincs meg a pára neki. A casing ezek biztosítja. Védi a kiszáradás ellen, párát biztosit és nedvesiti a táptalajt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | HI crashee!
Az általad említett sátorban hogyan oldod meg a steril levegőt?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | hello!! lenne néhány kérdésem:) csináltam néhány pf tek es sütit (masterspawn sokszrosítással hepa alatt )kurvagyorsan be is nőtte a micelium ahogy a nagykönyvben van.Kitettem a terrárimba double end casing el és kb 1 hétmulva megjelentek a pinhead ek viszont ittjön a csavar:) nincsenek kalapok csak mutált vmi gumók amik ojan ütemben nőnek mintha semmi baj nemlenne..fertőzésnek nyoma sincs és ezek között a brutálisan átmutálodott gumok között amiknek néhol van kalapszerü vmije néholmeg csak fehér gombocok, van normál gomba is.. a probléma okát nemnagyon értem és keresgéltem neten de semmit nemtaláltam rola..valoszinüleg ez genetikai mutáció de miből ered?lehet h a masterspawn om miceliuma ahonnan vágtam nemvolt jo?full rizomorphnak nézett ki egyébként és nőtt is rajta gombám amiken nemfordult elő mutált gomba.. A másik az lenne h lehetséges az hogy mielőtt kiteszem a sütiket a zárt dobozából elindul a pinhead form? ijenkon nincs levegőcsere viszont nagy a pára bent és fényt is ugyanugy kap mint a kintiek.. cserélni kell a levőt mindenképpen pinhead form hoz?? ha igen hogycsinálják azok akik benthagyják és bent várják meg mik elkezd nőni? hogy szellőztetik? válaszokat előre is köszi |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én is tul vizeztem a sütiket az oldattal ugy oldottam meg hogy oltás után rakok rá kokusz rostot majd visszafolyatom. Mivel egy nagy lábosban csinálom az anyagot s utána sterilsátorban porciozom szét s ezzel együt van az oltás igy elvileg fertözés mentesen de legalábbis nagy százalékban meg tudom csinálni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha túl vizes a süti, akkor baj van? nem igazán akar így nőni.... |
| | | | |
| | | | | | | | | | mit kell csinálni, hogy ne álljon össze a zacc a fecsiben? csak úgy tudtam felrázni, hogy szívtam bele 1 kicsi buborékot. ezt nem kellett volna mi? :) |
| | | | |
|