DAATH

Az ember képes hinni a lehetetlenben, de nem képes hinni a valószínűtlenben.

Oscar Wilde

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3363 - 3412)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 27. 23:02
 
 
A pan cyan-nak trágya/szalma kell esetleg mehet bele nagyon kevés barnariszliszt vagy rozsliszt te feleslegesnek tartom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 27. 22:40
 
 
hát ezt most így nem is tudom... nagyon sötét színe volt, de szerintem zöld... bár mindig zöldezéskor támad ambícióm meglessni őket :)
már nem tudok szint mondabi rá, mert nem is látok benne nagyon mást, csak fehérességet... 2 sütim is ilyen, hogy eltünedezőben van... volt egy 3. is , de azt még az elején elajándékoztam...(azóta se tudom, hogy mivan vele...
a mikrós sütim meg olyan még mindig, mint a főtt rizs... ilyen cupákos ocsmányság... nagyon szépen fejlődött, amíg erőteljesen nem ráztam össze dühömben...ugyanis akkor kezdőttek vele a gondok.. a (a cupákolódás)
decemberben nekiveselkedek a cyancambonak, és 1-2 üveg matiasnak.. remélem azokkal már több sikerrel járok, tanulva az eddigi egetverő hibáimból... azóta már nagyon sokat tanultam tőletek is, de mégis csak a saját tapasztalat számít a legtöbbet...

akkor a cyan cambo-nak megfelelő lehet egy trágya+barnarizsliszt keverék fele fele arányban? vagy tegyek hozzá rozst is?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. november 27. 16:58
 
 
hali!
rég jártam erre.
a legutóbb mikor sütit csináltam maradt kicsi a fecsiben úgyhogy miért ne alapon beoltottam egy cserepes virág földjét vele, nemtudom, hogy ettöl e, de a virágföld felszine szép fehér bolyhos, és kezd átterjedni a lelógó levelekre is... mintha felzabálná a virágot szép lassan, de olyat mint termőtest vagy hasonló mégcsak kezdemény szinten sem látok rajta... majd ha lesz mivel lefényképezem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 27. 13:30
 
 
Ha a táptalaj fertőzött akkor azonnal ki kell dobni vagy elkülöníteni mert a gombák toxikus méregeket termelnek ami rosszul létett illetve halált is okozhat, hiába ha másik oldalt zöld másik felén pedig egészségesen nől a gomba. Ha pedig eltünt akkor szerencsés voltál de az is lehet hogy nem is zöld volt hanem kék?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 27. 01:52
 
 
pedig nálam úgytűnik, hogy eltünt...már a leg elején elkezdett zöldelni, de mostanra alább hagyott... ha zöldes a milécium, akkor nem is nő ki a gomba? én mindenképp szeretném felnevelgetni őket, addig is van min tapasztalnom, kisérleteznem.
már teljesen beleéltem magam, hogy karácsonykor saját terméssel válhatok eggyé az ünnep szellemével! :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 26. 16:38
 
 
Hallotam olyanról hogy a micélium megette a penészt de ennek kb 1millio az 1-hez hogy megtörténik általában a zöld penész megnyeri a csatát. Faforgács nem helyetesiti a rostot. Olyat keress ami hasonló mint a rost vagy a vermi ami fogja a nedveséget és könyen szellőzik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 26. 13:12
 
 
Szerintetek helyettesíthető a kókuszrost valamilyen szinten faforgáccsal?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 26. 09:42
 
 
hát az történt, hogy egyenként minden szem bezöldült, és befehéredett...a szemek naggya külön van, nem tapadnak egymáshoz...
most alább hagyott a zöldesség, és ugyláttam, mintha eltünt volna a zöldesség... de lehet hogy az lesz, hogy az összes repül a kukába.. nem akar összejönni nekem sehogyan se...
talán majd a pan cyan cambo...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 26. 07:58
 
 
Esélytelen
de ha mégis akkor arra tanits meg pls... :-D
A h2o2 segit kicsit de azt se oldja meg amin megjelenik az egyböl elkülönítöbe megy de onnan eddig csak egy bozontos tért vissza az egészségesek közé.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 25. 20:51
 
 
az lehet hogy a zöldesség magától eltűnik a sütin?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 24. 14:04
 
 
1L trágyához kell min 2db 2-3dl-s süti ami bevan fonva teljesen micéliummal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 24. 09:31
 
 
akkor ehez nem is muszály nagy sütit csinálni? tegyük fel, akkor elég hozzá egy decis süti is? csak azért, mert szerintem így hamarabb meglenne...

az normális, hogy olyan a süti, mint a főtt rizs? az egész tiszta ragacs, és semmi fehérséget nem látni benne...(pedig volt)
minden nap összerázom 2x-r...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 24. 08:54
 
 
A trágyát nem oltod semmivel esetleg élő micéliummal. Úgy szokták hogy a sütit összetörik és hozzá adják a trágyához ezt úgy hivják angolul hogy spawning. Mert a trágyát lassaban emészti a micélium. Ha pedig trágya sütit csinálsz nem ártana bele nagyon kevés liszt féleség tetszésed szerint. Amikor ezzel meg vagy mehet az inkubátorba 27 fokra utána nől szobahőmérsékleten.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
priluki2006. november 24. 02:53
 
 
Sziasztok tud valaki használható smartshop címet?
Aki igen írja meg mailben plz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 23. 23:59
 
 
ha elvileg megvan kuktázva egy adag trágya, és be van oltva, akkor az szobahőmérsékleten nő egész évben?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 22. 17:42
 
 
Szigetelőszalag bőven elég.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. november 22. 17:33
 
 
egyik se, mert a nedvesség leszedi. befőttesgumi viszont nem olvad meg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2006. november 22. 08:33
 
 
Sziasztok! Ti mivel szoktátok leragasztani a poharakon az alufóliát PF-nél? (A cellux vagy a szigetelőszalag bírja jobban a kuktázást?) köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 21. 01:20
 
 
ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, mert most nem tartanék ott ahol tartok... rengeteg infóval szolgált számomra az oldal, és a ti segítségetek!

I'love Daath2!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 20. 23:18
 
 
Hallotam olyanról hogy perlitet is használtak vagy gyapjút. A vermikulitnak van a legjobb talaj javitó képessége. Ha casing-elsz nyugottan lehet hozzá adni mészkőt meg daralt kagylóhéjat a kókusz rosthoz. De én a trágyára esküszöm még casing se kell hozzá.

Slippy: Próbálj trágya sütit csinálni ha nincs kedved főzöcskézni zsákban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 20. 21:15
 
 
Én úgy gondoltam hogy valamilyen maggal (egészben vagy kicsit megdarálva)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. november 20. 20:39
 
 
kókuszrostban nincsen tápérték igy a micélium nemtud energiát nyerni...kókuszrost a kiszáradástol védi a micéliumot,microklimát ad a pinhead form hoz ,folyamatosan biztositja a megfelelő nedvességtartalmat és microorganizmusokat ad a micéliumnak az erős hozam eléréséhez..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 20. 19:49
 
 
Kókuszrosttal sütit is lehet csinálni, vagy csak casinghez jó?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 20. 15:05
 
 
akkor egyből trágyán csináljak mindent?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 20. 13:06
 
 
A Pan cyan nem szereti még a rozst sem. Sütit meglehet enni de teljesen felesleges miért nem hagyod nőni? Amugy 250ml süti elég egy embernek de elég viccesnek találom azért:) Az érett micéliumnak a hatóanyag tartalma változó ugy kb 5-30mg-ig terjedhet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 23:56
 
 
valahgol olvastam, hogy a beszőtt sütit is meg lehet enni, mert az is tartalmaz hatóanyagot.. mennyit kell megenni belőle, hogy valamit is érezni lehessen belőle? próbálta már valaki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 18:55
 
 
Sok sikert
http://www.hortushungaricus.info.hu/katalogus/o-p.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 18:47
 
 
Jártadban keltedben állat kereskedésekben ill mezőgazdasági boltban kérdezd.
Speciel BC mezögazdasági hypermarketben is kapható amikor töltik a polcokat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 19. 18:35
 
 
Rendelt vki netről kokuszrostot? Amennyiban igen, akkor írja be hogy honnan.


Kössz

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 16:54
 
 
akkor ez valami gyorsan növő fajta. :)amúgy sima rozson nem terem? vagy ha rozs trágya szalma keveréket csinálok, az megfelelő lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 13:30
 
 
Azért kell sokáig főzni kuktázni mert abba nyilván több baci van. Arról se szabad megfeletkezni hogy a trágyában jó indulatú bacik is vannak ami segit a micéliumnak. Tehát azért sokan szeretik paszturálni (főzni) mert a kuktázás elpusztit minden ami benne van. Én amikor 10 ml használtam 3 nap mulva látszódot utána 6-7 nap alatt be is fonta de azt hozzá teszem hogy az összes fecsim lila ennél jobban nem is lehetne ebböl elég 0,5ml egy sütihez is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 13:13
 
 
egyenlőre örülök, ha az alapokkal megleszek... a trágyát miért kell olyan sokáig főzni?
akkor ha jól értelmezem, akkor a zsákba főzés közbe nem szabad hogy víz kerüljön.
rájöttem, hogy az első szériás sütieimnél a spóraoldat készítését csesztem el... az összes rozsszem külön áll, és mindegyik fehér,és zöld keveréke.
a mikrósomnál meg atom durván ragad az összes szem, mintha sulifixet nyomtam volna bele :) az elején száraznak tünt a mikrós süti, ezért hozzányomtam utólag 10 ml oldatot :) nem látszik, hogy fehéredne, csak ilyen kisebb nagyobb csomók vannak benne.... ez normális?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 13:04
 
 
A filter segít a levegőztetésben. A trágyát elég szobahőmérsékleten tárolni mert maga is emeli a hőt de az se baj ha inkubátorba helyezed. Ha pedig ujabbat akarsz elég egy steril pici micélium és ujra elindul a folyamat de én a te helyedben ujra megismételném a folyamatot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 12:16
 
 
amúgy mire jó az a filter?
akkor ezekszerint jóbb, ha boltba veszek trágyát...asszem valami kofuna néven fut.... :)
akkor elvileg ha készen vagyok mindennel, és már nőnek a gombicsekek, akkor csak simán egy újabb adag steril trágyához hozzákeverek az előzőből, és folyamatosan nőnek ?
milyen hőmérsékletet igényelnek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 11:39
 
 
Hi

csak rozst simán s cashingnél kokusz rosttal teritem be.
Amugy 600ft körül van a rost.A clonozással már 5-6 nap alatt teljesen befonalazodnak s lehet kirakni.
Nekem ez nagyon bevált ugy hogy nem keverem semmivel a rozst csak naturba legözölöm s utána szaporitom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 11:31
 
 
Ha saját magad szerzel trágyát akkor azt nem árt főzni kb 24 orán keresztül hogy megöld benne mindenféle bacit. Ha pedig boltba akkor szerzel mellé szalmát. Szalmákat elvágot kb 2-5cm-es darabokba és beáztatod vizbe 24 oráig. Össekeversz trágyát+szalmát+vermit de csak úgy hogy nedves legyen. Kb 50/50 arányban inkább több szalma és vermi legyen benne. Utána bele töltöd egy zsákba amin filter van az így néz ki:

http://kepfeltoltes.hu/view/061119/19-11-06_1123_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

De ha nincs ilyened akkor sincs gond mert akkor másba is beteheted. Utána vagy főzöd forró vizbe vagy kuktázod 4 órán át. Amikor meg van és kihült hozzá adod a sütieidet megfelelő mennyiséget és lezárod véglegesen. Pár nap alatt be kolonizálja a micélium az egészet. A szalma utat biztosit a micéliumnak vermi javitja a levegő mozgását a trágyát pedig eszi a micélium. Amikor befonta akkor kinyitod a zacsit és nől belőle. De csinálhatsz trágyás sütiket is és csak beoltod fecsivel de az kicsit nehezebb fejlődik rajta a micélium. Amikor főzöd vagy kuktázod akkor ügyeljél hogy hozzá ne érjen a zacsi a kukta széléhez és elolvadjon. A trágyának abszolút nincsen szaga ha már egy picit öregebb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 11:15
 
 
leirná nekem valaki, hogy a pan cyan cambo-t hogyan kell rendesen megcsinálni, hogy minden jó legyen?
a jövő héten meg is csinálom, ha minden összejön.
szerintem nem fogom kuktázni, hanem csak főzöm a trágyát... tutira nem lesz szaga a főtt trágyának?
neki kéne veselkednem csinálni egy ujabb adag matias romerot, mert amiket eddig csináltam azt úgy ahogy van kidobom, vagy beleszórom egy lyukba a kertbe.
a mikrós módszerrel készített sütimbe meg van 1 db zöld színű rozsmag, lehet hogy azt megtartom, aztán majd eldől, hogy mi lesz vele.
nagyon fáj a fogam egy azurescens lenyomatra... szereznem kéne valahonnan. az fsre-nél nincsen :(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 10:38
 
 
Én is mutatnék képet de inkább nem teszem biztonsági okokból kifolyólag:) Ami a legeredményes volt az a rozslisztes süti casingelve 50/50 kokuszrost/vermi és kagylóhéj porral. Mondjuk pici mészkő se ártott volna bele de nem tudtam szerezni olyat ami kellet volna. Crashee te rozs vagy rozslisztet használsz? Born Slipy kókusz rostot kapsz a mezőgazdasági boltba kb 200ft egy kg ami ilyen tégla darabban jön. Amikor kész a sütit összetöröd kitörlöd tálcádat vagy dobozt alkoholal utána steril 1 cm nedves vermi utána a süti darabok és utána a kókusz+vermi keverék és be az inkubátorba 3-4 napig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 10:18
 
 
nem a szagával van a problémám... nem vagyok ilyen téren finnyás.
az a bajom, hogy a rozzal se tudok dolgozni itthon, mert nálunk szüleim mindig itthon vannak, és nincsen időm megcsinálni... komolyan mondom, hogy kifogok menni az erdőbe, aztán bográcsba megfőzöm...:)
habár ebbe a pillanatba támadt egy olyan ötletem, hogy késő este hajnalba megfőzöm a pincébe :) a sütit is akkor és ott szoktam sütni, csak akkor mindig el kelett terelnem a kínos kérdéseket, hogy mitől lett zöld a gyúródeszka, minek kelett nekem krumplinyomó, és miért van olyan punci szemem :)
most örülök, hogy támadt ez a pincés ötletem... asszem megyek is nagybevásárlást tartani holnap :)


crashee: honnan lehet beszerezni kókuszrostot, és milyen árban?
A rozsos sütikhez szoktad adni a kókuszrostot? ha igen, akkor hogyan, és milyen arányban?
előre is thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 10:10
 
 
Hi

rozs az az amire csinálom, a vermit cashinre használtam már csak e a kokuszrost sokkal er5edményesebb.
Bocsi de üldözésimániám van igy inkább nem töltögetek fel képeket sehova de 3x akkorák s 1,5-2x annyit hoz amiota azzal teritem be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 09:47
 
 
Alap szabály hogy mindent sterilizálnod kell máshogy nem tudod. Mással nem tudsz ekkora nagy menyiséget csinálni.De bármennyire furcsán hangzik a lótrágyának nincsen szaga ha esetleg az a főproblémád.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 00:05
 
 
milyen közeget? csak simán biorozs, vagyis legalábbis valami ilyesmire emléxem...
a trágyafőzés elmarad számomra... nemlehetne valahogyan máshogyan megcsinálni, trágya nélkül? muszály sterilizálni a trágyát?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 18. 20:25
 
 
Hi

Neklem van még fél zsák vermi igaz vannak benne nylon cafatok de nekem nem volt probléma vele.(találtam jobb közeget)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 18. 17:28
 
 
Nem venne velem vki vermit, a lentebb írott helyről, utánjárás megtörténtével?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 18. 12:00
 
 
éna pincét ajánlanám, amenyiben nem fűtött... szerintem akkor érdemes megcsinálni a fecsit, amikor a sütiket is csinálod... amíg fő a kuktába a cuccos, addig megcsinálod a fecsit, és akkor tutira tudod, hogy friss :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 18. 10:31
 
 
Na hi

Éppen most csináltam meg afecsimet, remélem velem van a gomba szelleme, mert kicsit szöszmötöltem + remegett a kezem mint a kocsonya :)) na mindegy

10-15 fok körül tudom tartani, esetleg kinnt vagy 1 pincében(hűtő kizárva), szerintetek melyik a legoptimálisabb?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 18. 09:51
 
 
számomra sehogyan se valósítható meg a trágya főzés... a lenyomat az sokáig el áll nem?
asszem kerítenem kell valahonnan azurescenst ...

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 17. 23:59
 
 
Hát paszturálzhatod is felforralsz vizet és 4 órán át főzöd. A hőmérséklet termőtest képződésnél ugyanannyi körülbelül.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 17. 23:15
 
 
sajnos ez nekem nem fog összejönni... trágya, szalma az lenne, de nekem macerás trágyát kuktázni... :( ha nem kuktázom, akkor tutira nem sikerülhet? amúgy milyen hőmérsékletet igényel, a termőtest képződés?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 17. 21:04
 
 
Lótrágya vagy marhatrágya a jó. Ha van ismerősöd akinek van lova akkor jó vagy ha nincsen akkor pedig boltban is kapsz marhatrágyát. Műtrágya nem jó. Megtöltesz egy zsacskot általában olyan zacskóba rakják amin van egy filter hogy levegőzni tudjon de ha nincs az se nagy baj és össze keversz trágyát meg szalmát 50/50 arányban. A szalmát meg a lótrágyát 24 órán át áztatni kell vizben utána leszürni és összekeverni de csak ugy hogy nedves legyen de nem csurogjon vizböl ez fontos nagyon. Utána vagy paszturázod az abbol áll hogy a zacskót megfőzöd min 4 órán át vagy kuktázod min 4 orát. Utána ha kihült össze törsz pár darab sütit mindegy milyen és hozzá kevered a trágya+szalma zacskóhoz és be meleg helyre pár napig amig be nem fonja utána ki se kell nyitni és nőni fog benne a kalap vagy casingelheted is. Vermit is hozzá adhatsz ha gondolod amikor bekevered a trágyát meg a szalmát. A gomba a trágyán nő a legjobban és hatalmasra meg nő nem beszélve a méretéröl.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!