|
Legfrissebb hozzászólások (3343 - 3352) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | ti egyébként hogy állitjátok be a ph-t? van itthon lime m meg gypsum om is meg ph testerem és nézegettem az itteni vizet sztem kb 8 as lehet meg ioncserélt viz ami kb 6 os,szal éppen nemjo:) a gypsum az csökkenti a ph t? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Elma man: Sima vermis casing is jó. A lényeg hogy a táptalajt nedvesitje vmi. Rengeteg casing fedőréteg létezik. Vermi/rost, sima nedves vermi, mohatőzeg és sorolhatnám. Ezekbe lehet rakni darált kagylóhéjakat és mészt ezek mind javitják a casing fedőréteg minőségét persze ilyenkor célszerű pH-t mérni. Törd szét a süti darabokat 50 ft nagyságúakara egy tiszta fagyasztós zacskóban. A tálca aljára 1cm vermi réteg, tetejére a süti darabok utána meg 3-4 cm vermi ismét a lényeg hogy a vermi nedves legyen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ma délután éppen rázogattam az üvegeket, és apám bejött a szobámba, és megkérdezte, hogy mit dugdosok! erre én lazán rávágtam, hogy teknős kaja, nézd meg, és egyáltalán nem dugdosom... erre ő megvonta a vállát, és tette tovább a dolgát... hehe |
| | | | |
| | | | | | | | | | :-D Jó vagy nem jo ez cashingnek én eddig igy csináltam s be is vált már ezt a lépést is kiiktattam.Megcsinálom sátorban az oltást s még mielött lezárom a dobozt kokuszrostot teszek rá. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán, azt úgy lehet, hogy a sütit darabkákra szedem, szépen elterítem egy kis fagyisdobozban, és arra vermit? ez jó casing-nek? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A casing módszerrel 5 ször annyi nőlhet mint egy sima sütiröl. A casing nedveséget biztosit a táptalajnak, párát és védelmet nyújt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ohh sorry a félre vezetésért. Anno nagy dilemma volt az mm.orgos táptalaj. Megtudta már vki?Amugy kérdezte már tölük valaki hogy mi van benne???
:-D |
| | | | |
| | | | | | | | | | amúgy miért kell lefedni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem csak rozsos sütiket lehet casing-elni hanem minden táptalajt amit le fedünk egy réteggel azt úgy hivjuk hogy casing. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A cashing az az amikor rozst oltasz s mikor kész a süti virágfoldel vagy kokusz rosttal vagy valamivel lefeded s abbol kezd el nöni a kiskrapek. |
| | | | |
|