 | 
Legfrissebb hozzászólások (3093 - 3102) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | sámán: te hogy csinálod a casing-et? én úgy, hogy az összetört sütit kicsit még érlelgetem a lefedett casing-edényben - hogy legyen neki egy kis spiritusz - , és csak aztán tolom rá a casing-réteget, hogy elkezdett nőni az új micélium. na de akkor ezzel növelem a fertőzés veszélyét? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Többnyire a termőtestekre gondoltam meg hogy nehezebb lesz casing réteget rá rakni arról nem is beszélve hogy az oldalán is nőhet termőtest. Minnél idősebb a micélium annál jobban tud ellen állni a fertőzésnek. Attól ugyanúgy megfertőzödhet. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hogyha a mici átalakul a 2es fázisba már nem veszélyes rá a penész és egyéb fertőzés? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | pontosan milyen egyéb problémákra gondolsz?
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Meg lehet csinálni de nem látom sok értelmét. Nehéz lesz majd kivenned a termőtesteket és egyéb problémák adódhatnak. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | mi a véleményetek a süti saját üvegében való termesztésröl?
egy nagyobb befőttesüvegnek csak az aljára csinálok sütit így hagyok neki helyet a növekedésre , így meg van oldva a párásítás is...
vélemények? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | :-) Én ezt a fertőtlenítést egy megfelelő szürőberendezéssel ellátott helységben csinálom. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem fogod tudni kikanalazni mivel a micélium összefogja a magokat. Ha pedig sikerül kikanalazni akkor nem szőte be teljesen a magokat és fertőzés veszélynek lesz kitéve. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Én arra gondoltam, hogy hagyom a micéliumot hogy a magokat teljesen összeszője és amikor casinghez ki kell venni akkor kikanalazom. Így nem kell közben rázogatni. Vagy az más miatt is jó neki? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | az a zöld rúd szerintem lucerna granulátum lehet. |
| |  |  |  |

|