|
Legfrissebb hozzászólások (3103 - 3202) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | lehet hogy kiröhögtök de ojan sütit csináltam amibe raktam hörcsögkaját (magok) agyagolyót sok rizset meg egy kis rizslisztet és a nyolc sütim közül ebben a legnagyobb a mici fejlődés pedig később is csináltam mint a többit. elég fura |
| | | | |
| | | | | | | | | | A levegőt alkoholal fujhatod nyugottan vagy ha komolyabbra gondolsz akkor uv csőveket használhatsz. Soha nem szabad kinyitni az üveget inkább rázd 2 naponta miután beindult a micélium. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha barnarozsos casinget akarok csinálni akkor állandóan rázogatnom kell a befőttesüveget, vagy kikapargathatom steril kanállal is? Elvileg szeretik ha minél apróbb részekre szedem a casing előtt tehát a kikanalazás sem árt nekik ugye? Ha lehet kanalazni akkor a franc se fáradozik a napi rázogatással. |
| | | | |
| | | | | | | | | | mével még nem vagyok 10level ű grower de azt vágom hogy amiről beszélsz az a micélium (gombafonalak) ami benövi majd a cuccot és aztán nő a gombi. magyarul tömören. ha más szine lesz a kéken vagy a sárgásfehéren kivül dobd ki a kukába. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Osztrákoknál vásároltam pár hete egy befőttesüveget, rajta a P. atlantis - "Trüffel" felirattal (azt hiszem ismertebb nevén ez Philosopher Stones). Tegnap kivettem a szekrényból, és pár négyzetcenti kiterjedésű hófehér vattaszerű (penész?) területre lettem figyelmes. Ez rosszat jelent? Mit tehetek ellene? - a témában jártas felhasználók segítségét kérném. A másik kérdésem a gombák színével kapcsolatos: a legnagyobb gomba közepe eléggé karamelles-barnás, a kissebbek körvonalai sárgásak - ez normális?
előre is kösz: mASK |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Born: nem nem tűnt el,de én -5fokra meg -20ra raktam.a fehérség az még hidegben is terjedt tovább viszont a fertőzés az meg állt, s amikor vissza raktam utána melegbe akkor nem is terjedt tovább.A második generáció terem le amit így kezeltem, s szép nagy krapekokat szedtem róluk.
Én Az egész helységet alkoholos ablaktisztító folyadékkal fúlyom körbe mindent letakarítok steril papirtörlővel majd a befúvó venti elé spriccelek ami szét permetezi az egész helységben.Igy hagyom állni kb 10 percet majd mindent lefújok h2o2-vel amjd újra letakarítom, ekkor már köpenyben s maszkban vagyok s a ventin kívűl sehonnan nem jön be levegő, s a helység átellenben lévő sarokban távozik.Mindez 25-28fokban igy ha a venti álltal küldött levegő nem lenne elég a tűlnyomáshoz akkor a meleg kiviszi a maradék szennyeződést.
Crashee |
| | | | |
| | | | | | | | | | hey Sámán mivel te vagy itt a pro grower ezért lécci mond már meg hogy mivel lehet sterilizálni a levegőt?? valami aeroszollal? thnx. |
| | | | |
| | | | | | | | | | crashee! neked is eltünt belőle a hidegen a fonálhálózat? |
| | | | |
| | | | | | | | | | :-) Hey all!
Bocsi hogy nem jelentkezem túl sürün de...
Szo, az a steril levegős modszer tuti bevállik mert én igy csinálom. Ha vaalmiért nem akarja befonni teljesen illetve ha kinyirtam rajta egy betegséget akkor tökéletesen bevált immáron 3 generáció óta. D e esetemben tényleg steril a levegő meg az egész környezet sehol egy baci vagy egy porszem...
Ami a azt a hidegre tevős modszert illeti, nekem nem egészen ugy sikerült mint ahogy le volt irva de beált.Kiprobáltam az alább irt modszert de semmi nem történt aztán kiraktam a kertbe hogy majd kitakaritom.Néhány nap fagyás után proba cseresznye alapon vissza tettem a bölcsibe, s láss csodát a betegség azon formában elhalt ahogy akkor volt.Nem terjedt továbbs nem fertözött.Az igy kirakott drágaságok is makk egészségesek.
Remélem hozzászolásommal emeltem az oldal fényét, Sok sikert minden kistermelőnek. Crashee
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Utólagosan hozzá adhatsz vizet. Szabadban is megcsinálhatod nem kell glovebox csak tiszta legyen a környezeted. Ilyenkor alkohollal célszerű dolgozni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | amiröl én beszéltem az Psilocybe baeocytis, ami nem trópusi és egyébként nem én készítettem a telepet, de nagyon lassan fonja be, csak és kizárólag valamilyen fa van az üvegben aminek egyébként állítólag nagy a csersavtartalma, namost ez jó így vagy tehetek valamit, hogy jobb legyen a helyzet? láttam képeket ahol elkeverték virágfölddel
más: tegnap oltottam egy fél literes sütit Thai-al. Bio rozs, tehénszar és vermiculit van benne. Attol tartok, hogy kevés lett bele a víz. Ha kikuktázok 1 fecsit megtöltve vízzel, és gloweboxban beoltom vele, az úgy biztonságosnak mondható? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Más helyeken is írnak arról, h ha a mic kap egy kis steril levegőt akkor gyorsabban nől... Kérdés, h mennyire kockázatos a levegőztetés nem laborkörülmények között. Vannak esetleg erre már bevált módszerek, amik esetleg átengednek egy kis levegőt, a bacikat, stb pedig nem? (pl alkoholos vatta a lyukakba, vagy vmi hasonló..) |
| | | | |
| | | | | | | | | | 7 decis professzionálisan zárható befőttesüvegeink vannak.
(gomba termesztés part 2)
nem lesznek egy kicsit nagyok ? jó sok sporát alkalmazunk :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nekem az a véleményem hogy ne nyisd ki mivel a micéliumnak nincsen szüksége friss levegőre. Másik meg bele szálhat bármi és megfertőződhet. Legközelebb ne pakold meg a táptalajt és ne sok vizet használj. Egyébként egy hónap alatt készen kellene lennie. Előfordult már 6 nap alatt is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
kb 1 hete kinyitottam a baeo-s üvegem és megszagolgattam, fincsi gomba szaga volt, itt - ott fehér szálak a fadarabkákon... úgy vettem észre hogy túl sok a víz az üvegben úgyhogy kicsit megszellőztettem. ma megnézem és wáá! 1 hét alatt szőtt annyit mint az előző 1 hónapban :) asszem néha meg kell szellőztetnem hogy friss levegőt kapjon meg még mindíg sok a víz benne... mit gondoltok? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kiraktam perlitre az első pf sütimet. Nagyon finom gombaszaga van. Iszonyat jól nézki. Majd csinálok képet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Born Slippy máskor szerintem ne csinálj ilyen hülyeséget, hogy 3 hónapig vársz. Az én ismerőseimnek mikor még kezdők voltak gyönyörű gombái nöttek félig benőtt hántolt kölesen (max 1 hónapot vártak, akkor már látszott, hogy nagyon nem akarja tovább szőni). A casingelt félig benőtt rizsről meg ne is beszéljek. De ha felhagytál a "sötét életeddel" és "CSAK" a cigit hagytad, én nem tartalak vissza.
Üdv Mindenkinek! |
| | | | |
| | | | | | | | | | kivágtam az üvegeimet... 3 hónap alatt nem nőtte be teljesen, és elkezdett szürkülni. 180°-os fordulatot vett az életem... felhagytam egy időre a sötét életemmel... letettem mindent a cigin kívül... talán majd egyszer újra nekifogok a cicusokhoz... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ami azon a képen van az agar-agar. Hogy mi ez, és mire használják az többek közt rajta van a Growing Made Easy videón amit már ezerszer felraktak ebbe a fórumba (többek között én is). |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz a tippet MedMan. Akkor beugrok a kisállakereskedésbe. Krétáról kinek mi a véleménye? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sok sikert pshyFarmer! Az én első két sütim nem sikerült, mert kevés ideig kuktáztam, de van már amelyik mindjárt mehet perlitre párásodni. Úúú alig várom már. Kösz a tippet Sámán! Amint felfordítottama sütit, elkezdte gyorsabban beszőni az alját. Kipróbáltam a barnarozst is. Nem fecskendővel oltottam be, hanem egy pft süti micéliumdarabkáját dobtam bele. Úgy látszik működik. A gond csak az, hogy nem tudom teljesen összerázni, mert kicsit sok van benne. Ahelyett hogy darabkákban lenne, összeragad. Pedig még alig látszik a fehérség. Később ezt szeretném casingelni.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi! most csináltam annyámal:) 3rom sütit raktam bele rizslisztet fenyő forgácsot kókuszrostot remélem beválik |
| | | | |
| | | | | | | | | | pshy! Ha jól emlékszem az én ismerőseim majdnem ilyen keveréket csináltak. (abban még volt vermikulit). Tökéletes volt a szövés. Igazából ilyen keverékre tettek szövetet a termőtestből és az is megfogta. Szóval a keverékkel szerintem nem lesz gond. Hőfok tekintetében pedig Skinnerd kolléga már leírta amit tudni kell.
Üdv. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 28-30 fok azért nem árt neki.
...a többi meg majd kiderül :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | az jó ha a b.üvegeket amiben a mici nő 27-26 fok között melegitem? és nem baj ha rizslisztet nem raktam bele csak kókuszrostot meg köleskeweréket?????????? lécci fontos lenne az infó |
| | | | |
| | | | | | | | | | további lehetőség az iskolai fehér táblakréta. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv Mindenkinek!
Sárkány oltott mész nem nyert, mert elviszi lúgosba a közeget és nem semlegesít, valahol azt is olvastam, hogy megölheti az egészet. Az én ismerőseim összetört csőrkoptatóval próbálkoztak (ha a madaraknak nem árt a gombának sem árthat és abban van olyan anyag ami a ph stabilizáláshoz kell). Figyelj, hogy egyenletesen osszd el a porrá tört anyagot, hogy ne nagyon álljon össze. |
| | | | |
| | | | | | | | | | az jó ha a b.üvegeket amiben a mici nő 27-26 fok között melegitem? és nem baj ha rizslisztet nem raktam bele csak kókuszrostot meg köleskeweréket?????????? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Fénykép van róla a FSRE-n is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | lécci külgyön valaki linket a brasil p.cubenses ről, hiába keresem nem találok. lécci helping me
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Jó hát. És mákod is volt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mégis megjött hogy nem kültem válaszbitékot lehet a mag miatt amit beleraktam. Brazil fajtát kaptam és kb egy ijen 5 -6centis lenyomat érkezett. szerintetek jó fajta? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hella!én arra lennék kíváncsi, hogy mi a leghatékonnyabb módszere annak hogy sterilizáljam a kis edényt casingnél amibe az egész cuccot borítom?alkoholos fertőtlenítés?előre is köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Otthon van egy kis kiszáradt oltott mész. Az ha összemorzsolom gondolom jó nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Segít a pH semlegesitésben. Ithon nem láttam ilyet de külföldröl lehet rendelni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | SÁMÁN
Írtam neked egy mailt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Oks, szupi, kösz! Akkor az téves hiedelem, hogy a casinget állandóan locsolni kell mert különben kiszárad. Csak szüret után kell. Még annyi, hogy egyszer írtad, hogy a casinghez kagylóport, vagy mészkőőrleményt adsz. Ez mire jó? És honnan szerváltad? Thx a lot! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kókusz rostnak van tápértéke a vermikulitnak nincsen. A vermikulit nedveséget biztosít alulról felül meg a vermi/rost biztosítja a nedvességet és egybe táplálja a termőtestet. Amikor a termőtestek megnőtek és lelettek szüretelve akkor egy nagyon picit meg kell locsolni a felületét és ha van olyan hely rajta ahol hiányzik a casing akor azt be kell tömni ujabb steril casinggel. Minden egyes szüretnél után nagyon picit locsolod vizzel. Soha de soha ne locsold mielött ez megtörténne mert akkor a termőtest kinyitja a kalapját mielött eléri a teljes nagyságát. |
| | | | |
| | | | | | | | | | És miért kell alá sima vermi réteg. Olvastam már azt is, hogy nedves vermi réteg kell a tetejére, és azt kell mindig locsolni, hogy ki ne száradjon. Sámán te hogyan szoktad locsolni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sárkány hátán: Alap szabály hogy mindent sterilizálni kell. A casing réteg azért jó ha 1cm-es vastagságú mivel egyenletesen és könyeben nő a termőtest. Lehet vastagabb is de akkor nehezebben nő viszont jobban védi és stabilabb lesz a micélium hállózat. Neked kell eldönteni melyik a megfelelő számodra. Én a vékony rétegnek vagyok híve. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha nem raktál válaszborítékot, nem lesz válasz sem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi a tanácsokat. nagyontürelmetlen vagyok már a lenyomat miatt remélem mindent jól csináltam sajna a boritékba nem raktam még 1boritékott.ez nem gáz? kb 2 hét még megérkezik? bocsaz értetlenségemért de már nagyon akarom |
| | | | |
| | | | | | | | | | A régi szocialista időkből idézve: Csatlakozom az előttem felszólalóhoz. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Perlit is meg ultrahangos párologtató is? Nem bonyolítod kicsit túl? Szerintem ha van ultrahangos akkor sok más minden nem kell még pluszban a párához |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jó kis rajz :), csak szerintem túl bonyolult. Nem értem miért kéne elválasztani a párologtatót a terrárium többi részétől, és minek a plexilap? Csak az a lényeg, h vízcseppek ne menjenek a sütikre/gombikra (pl ha kézileg permetezed), a pára úgyis az edény falán csapódik ki, nem rajtuk. Ezen kívül, ha van párologtatód nincs szükség perlitre, de a perlit elegendő magában is, szóval vagy egyik, vagy másik. szvsz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sámán egy korábbi hozzászólásodban írtad a kókusz/vermi casinget. Ott írtad, hogy az aljára 1 cm nedves vermi kell. Ezt is sterilizálni kell? Ezután 3 cm süti, és erre 1 cm kókusz/vermi casing. Na most akkor jól értelmeztem ezt vagy nem? Nekem fura hogy csak 1 cm casing kell a tetejére. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem trágya meg szalma nélkül nem sokat ér. Persze termőtest képzés alakulhat de pár darab fog nőni ezzel a módszerrel ami a végén nem éri meg. Lejobb esetben ennyi nőlhet de legrosszabb esetbe semmi vagy 1-2 db nőlhet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | szeggy le valamijen flashplayert. valaki válaszoljon mááá please |
| | | | |
| | | | | | | | | | helosztok
nekem csak egy hehér lap jön fel erre a linkre |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem vagyok biztos benne hogy hogyan zártad le de elvileg bele kellet fecskendezned vmennyi oldatot ovatosan le emelheted a foliát róla ha azzal csináltad és nyugottan megzagolhatod. |
| | | | |
| | | | | | | | | | fogalmam sincsen, hogy van-e szaga, mert nem akarom kinyitni... ha kinyitom, akkor belekerülnek a bacik, ha jól tudom... |
| | | | |
| | | | | | | | | | 3 hónap az nagyon sok idő. 2-4 hét alatt kész kellene lennie, előfordult már hogy 6 nap alatt lett kész. Van valamilyen szaga? Psyhfarmer: nem tiszta nekem az mit ábrázolna? |
| | | | |
| | | | | | | | | | több mint 3 hónapos a süti, de nagyon lassan terjed a milécium...alig szőtte be...egy nagy gombóc van már a közepén, és ennyi... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szürke szín nem jó jel. Általában a micélium beszürkül ha meghal. Milyen idős a rozsos süti? Hogyan halad a micélium hálózat?
Sárkány hátán: Forditsd meg fejjel lefelé és 1 hét mulva készen lesz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A pf sütijeim kb 90%-ban már be vannak szőve, de nagyon lelassultak. Nem akarják az alján azt a maadék 10%-ot beszőni. Fertőzésnek nyoma sincs de már vagy 3 napja nem látok érdemi változást. Mit csináljak? |
| | | | |
| | | | | | | | | | az normális, ha a rozsszemek, ilyen szürkés barnásak? |
| | | | |
| | | | | | | | | | 60% vermi 40 % kókusz rost. 1 cm nedves vermi, összetört süti mindegy hogy mekkora és melyik felé néz felfelé inkább kissebb darabokból áljon ezt 3cm vastagan és a végén szintén 1cm kókusz rost/ vermis casing épp hogy ellepje. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
Milyen vastagságú casing az optimális 50/50 kókusz-vermi casing esetén? Eddig virágfölddel casinggeltem közepes eredménnyel, de volt hogy le kellett kaparnom a földet a cuccról, hogy elkezdjenek nőni a gombák.
Továbbá megkérdezném azt is, hogy a casing alá, milyen vastagságú sütiréteg kerüljön?
Végül: Általában pf sütiket csinálok casinghez. Az előkészületek során, mekkora és milyen formájú darabokra érdemes felvagdosni az üvegekből kiszedett sütiket? És ezeket a darabokat, hogyan rakjam a casingbe (itt arra gondolok, hogy melyik oldala nézzen felfelé, vagy mind1)?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | S á M á N küldtem egy mailt.
check it :P |
| | | | |
| | | | | | | | | | a tarmőtalaj jó hogyha kölest meg rizslisztet meg kókuszrostal nyomom? |
| | | | |
| | | | | | | | | | FSRE nem garancia semmire, a lenyomat beküldőjének precizitásától, jóakarátától függ az eredmény. Ilyenkor legjobb szerintem, ha képet töltenél fel a dologról. Egyébként nemértem a kapott papír mindkét oldalán volt lenomat? Vagy csak a papír színére gondolsz? Mindenesetre a száraz spórák színe is inkább kékeslila, mint barna. |
| | | | |
| | | | | | | | | | szia !
köszi a vállaszt ! igen biztos, hogy kék, ami nekem is furcsa, nem akarom szegényeket kihajítani :) nagy precizitásal figyeltünk rájuk és ami furcsa, hogy úgye ott vannak ezek a kékek, ahol a spora is. és úgyanolyan kék színüek akár a spora lenyomat hátulja.
FSRE től jött a spora.
egyik oldala barna volt (amit lekapartunk), a másik meg élénk világoskék. lehet, hogy fertőzött spórát küldtek ? de nekik ez nem tünt volna fel ?:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A micélium általában idősebb korban kékül be. Ilyenkor a hatóanyag oxidálódik. Ritka esett a tiéd mivel a micélium iylen stádiumba nem igen kékül be. Ha a lenyomat ilyen volt akkor az fertőzés volt. Biztos vagy benne hogy kék szinű? Ha terjeszkedik akkor az a gyanúm hogy fertőzött amit azonnal hajítani kell. |
| | | | |
| | | | | | | | | | egyébként a spora lenyomat másik fele pont ilyen kék volt. bár azt nem kapartuk bele csak a sötétbarna sporákat, azért lehet valami összefüggésben ? pont ugyanugy terjeszkednek a kékek is, mint a fehérek :) ejj |
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok !
hupikékre szineződik a micélium, az mitől lehet ?:) csak ott, ahol a spora be lett fecsizve, de ott elég rendesen. a sporával együtt terjeszkedik. ha jól tudom -már pedig miértne- akkor szimplán fehérnek kellene lennie.
valami tipp ?:)
nem szeretnem, ha szegény musik elol megenné a táplálékot a csunya kék gomboid. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Van egy pf sütim ami kb 6x gyorsabban szövi be a micéliumot mint a második helyezett süti. (Pedig ő is gyors.) Hogyan tudnám ezt a speedet a későbbi telepekbe átörökíteni. Vagy az, hogy gyorsan nő a micélium még nem jelenti azt, hogy sok gombi is lesz rajta?
A másik: Ha egy pf sütiből steril pengével kimetszek egy darabot és mondjuk rozsra teszem, akkor az nekiindul a fejlődésnek? Miért szoktak agar-agart használni a genom type -hoz? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Terráriumhoz nem kell tervrajz. Nagy minimum felül átlátszó doboz, aljára perlit (egyfélét kapni, ha kérdezik mezőgazdasági célra) párásítani. Doboz oldalára minél lejjebb a perli fölé lyukak, h "kifolyjon" a CO2. Sütik mondjuk befőttesüveg-tetőre téve egymástól min. 5 cm-re. Perlit helyett nekem meglepően jól múködött egy tálka H2O2-s víz is. (egyébként ajánlom,h fusd át a fórumot az elejétől, minden eddigi kérdésedre választ kaptál volna már) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hasznos a perlit a terráriumba?(vagy kell eggyáltalán?) ha igen akkkor mijen fajtát ajállotok? lécci valaki adjon linket egy terrárium tervrajzához!!please! |
| | | | |
| | | | | | | | | | A köles/rozsliszt elég jó táptalajnak minősül. Hőfok is stimmel. Én szerintem vagy túlkevés oldatot hazsnáltál vagy nagyon megpakoltad a táptalajt a pohárba. De ha nem az utolsó a probléma akkor valószinű kevés oldatot használtál és több időbe fog telni még beszővi a micélium a táptalajt. Egyébként a spóra mikroszkopikus méretű még ha nem is látszik a spóra az oldatba akkor is jó. Türelem gombát terem:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | psyFarmer : Szerintem az perlit. Nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ezt elfelejtettem: A spórát úgy kapartam bele (a print kb1.5 cm átmérőjű), igaz papíron van és eléggé hozzá van ragadva, de azért 1 kicsi fekete pötty azért látszott. |
| | | | |
| | | | | | | | | | SÁMÁN
PC, 28 fok, 1 dl-es pohárka alján szeretnék mic.-t növeszteni (darált köles+rozsliszt), casing-hez. Azért nem értem, mert, ha ennél több nem is sikerült, de a tavalyi próbáim során mindig frankón, gyorsan beszőtte ugyanilyen módszerrel.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hőmérséklet, spóra mennyiségétöl, nagyon megpakoltad a táptalajt és igy a micélium nem kap elég oxigént. Ezek közül bármelyik lehet. Ha nem mondasz paramétereket nem tudok segíteni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nagyon lassan halad a micélium beindulás után, ennek mi lehet az oka? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megnéztem, még 3 pf tek-en jelent meg a micélium. Tegnap még semmi ma meg már legalább 30%, mondjuk ez még csak a halványabbik mici. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Gén: igen én is valami ilyesmire jutottam, csak hát eddig az itt olvasottak alapján a teafőzést is óvatosan műveltem, mivel számomra a "meleg" úgy 60 foknál kezdődik (nemistudommiért). De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás, be is fejezem ezennel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köcce most már minden tiszta. Mellesleg megnéztem a Pszichonauták dokumentumfilmeteket. Elég karaj. Sokat tanultam belőle. Hajj csak már nőnének a gombik. Tudom a türelem gombát terem, de alig állom meg hogy csak napjában 2x nézzem meg őket és ne 10x. |
| | | | |
| | | | | | | | | | edgy: De az attól még igaz, hogy hö hatására gyengül a gomba, csak nem annyira mint gondolnánk (pld. kibírja a teafözést). Viszont a pld. 200 fokos sütöben szárítást már valszeg nem.
Sárkány hátán: Igen, kb. 20 g nyers gomba felel meg 2 g száraz gombának. Általában a száraz tömegben számolt dózist (is) szokták jelenteni az élménybeszámolóknál, nehogy valaki félreértésböl tízszer annyit toljon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ööö a gyakorlatban mit jelent az hogy potensebb? Akkor 10x annyi kell nyersen? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A friss potensebb,a nagyobb arányok csak azért vannak,mert nagy része a gombának víz.Amúgy legelsőre szerintem száraz 1 gramm az ideális. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én a fogyasztásnál azt nem vágom, hogy ugyebár egy normál adag gombi kb 2 g. Ettől úgy jól elvan az ember. De én eddig szárítottat ettem. (2g-t) Ha a leendő termésemet nyersen akarom fogyasztani akkor abból mennyi felel meg 2 g-nek? Ha jól olvastam a gombák közel 90%-a víz. Akkor 10x annyi nyers gombi kell grammokban számolva? Egyébként mennyivel jobb nyersen fogyasztani? Jobban üt? Gyorsabban? Ha kalcium-kloriddal szárítom akkor tényleg nem veszít semmit a hatóanyagokból. Huhh de sok bajom van! :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na most értem én, de akkor az Anyagok között kell javítani: "Fogyasztás
Bár sokak szerint a szárított gombának a füstje is pszichoaktív hatású, általában megrágják és lenyelik a friss vagy szárított gombát, mert a meleg hatására a hatóanyag nagy része elveszik."
Vajon Gén ehhez mit szól?
Pshy: a lapra a vágyott fajták neveit írod (3-5öt), a címedet a válaszboríték címzett részére, ezenkívül belöksz még egy eurót valami kartondarabra ragasztva, h ki ne szóródjon és kész. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz az infót!
pshyFarmer: Kell egy boríték az FSRE címével. Ebbe rakod bele a másik borítékot a te címeddel, az egy eurót keménylapra ragasztva és egy kb. 5 pontos listát amit szeretnél. A lista egy fontossági sorrend amiből remélhetőleg a neked legkedveltebb fajtát küldik, vagy amijük van. (Nekem a harmadikat egy amazoniant adtak de tökmind1.) A listán kívül más nem kell a lapon. (Bár én anno boldog karácsonyt kívántam nekik:) Egyébként ezek, meg hogy hogyan nézzen ki a címezés, mind szépen rajta van a honlapjukon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sárkány: szüret után vársz egy pár napot, hátha alakul még valami (a mezőgazdasági tevékenységektől elválaszthatatlan a türelem), aztán belevágod egy kifertőtlenített edénybe, ami teli van hideg vízzel (+ h2o2). fel fognak jönni a tetejére, ezért le kell nyomtatni (pl. megfordított fedővel). 12 óra hűtő, aztán hadd szóljon.
tápanyagpótláshoz (flush után) egyesek desztillált vízben felfőzött száraz kutya/macskatápot is injektálnak a süti belsejébe - elképesztő ivadékokat eredményez. |
| | | | |
| | | | | | | | | | bocsi sárkányhátán de te mit irtál a boritékba való lapra? a fajtát meg a cimedet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi szépen az infót! remélem ezekután majd én nyomatom neketek |
| | | | |
|