DAATH

Minden bölcs gondolkodó jobban fél attól, hogy megértik, mint hogy félreértik.

Friedrich Wilhelm Nietzsche

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3003 - 3102)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 8. 02:26
 
 
Nem tom nekem, miért nem jönnek össze a rozsos telepek.
Következö alkalommal úgy próbálom meg, hogy egy kis tyvek szellőzőt csinálok a tetejére. Azt vettem észre, hogy ha tud szellőzni, akkor eltávozhat a fölös víz, illetve mintha a micéliumnak is jobb lenne. (Bár inkább a fölös víz elpárolgása miatt indulhattak neki.)
Merthogy kíváncsiságból levettem az egyikről az alufóliát, és a két kis lyukon tudtak szellőzni és az egyik teljesen körbe lett szőve. A baj az, hogy nem tudom eldönteni, hogy gombaspóra-e vagy valami más amit nem szeretnénk. Illatra, hát nos nem olyan jó mint a vermis gombik, de mintha a rozs alapból is ilyen savanykás illatú lenne. Amellett mintha éreznék gombaillatot is. Haver is érzett. Nem tom, hogy megtartsam-e. Inkább majd küldök képeket!

Vermis sütit én nem rázogattam és jók lettek. Max az elején jó egy kicsit megforgatni, amikor az oldatot befecskendezed.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 8. 01:05
 
 
hello!szeretném megtudni hogy a vermikulitos sütiket kell-e rázogatni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 7. 12:57
 
 
nem tuggyátok hogy lehet a nedvességet eltüntetni az üvegből?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 7. 08:58
 
 
na az nekem is kellene mert tegnap kifogytam belőle... esetleg mailban megbeszélhetnénk a részleteket :)

SAMAN: lehet hogy spóra minőséggel volt a gond... de szerintem sikerült valami bacit is elkapnija... most beáztattam egy adag barna rozst... majd meglátjuk azzal mi lesz :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 6. 23:16
 
 
Ha büdi akkor fertőzés.
Kénytelen leszek venni 100 liter vermikulitot. Na ez jó ideig rajtam lesz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 6. 20:59
 
 
Sok mindentöl függhet. Spóra minőség, mennyiség, hőmérséklet, fertőzés, táptalaj. Erős a gyanúm hogy a spóra minőséggel volt a gond.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. március 6. 14:45
 
 
most dobtam a kukába 7 sütit :(
miért va naz hogy egyáltalán mégcsak be sem indultak???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 6. 10:32
 
 
Sajnos ez a süti hátrányai. A nagyokat lekell szedni és meghagyni a többit megnőni van amikor sohasem éri el a normális nagyságát de nem minden esetben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 6. 00:08
 
 
én is tegnap flusoltam meg a kicsikét 1 nagy nőt meg 2közepes jó fless adott. kiszórta a spóráit és nem nagyon akarnak a többi kicsik nöni. nyugtassatok meg hogy lesz még szüretem :s
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 5. 23:52
 
 
Zoli nem ez a része a dolognak a legnehezebb, úgyhogy gondold át, hogy bele akarsz-e vágni.

Az egyik süti második hozama elég gyér lett. Nem tudom miért. Lett egy viszonylag nagy gombi és sok kicsi vagy közepes. Van annak értelme, hogy a nagyot leszedem, és megvárom mi lesz a többivel? Esetleg nem szedem le a nagyot, akkor sem ha már elszórta a spóráit, hanem tovább várok és hagyom, hogy a kicsik háha nekiindultak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 5. 18:47
 
 
Zoli! F.S.R.E! Nem hiszitek el mit találtam ma a cba ban.........
gyesztenyelekvár,narancslekvárt aminek az üvege ivelő nyakú tehát kijönne a süti belöle.meg ijen kis sütiknek kaviáros üveg ivelő nyakkal.
a lekváros üveg ára 700_500forint között.a kaviárosé.300 valamennyi.
de jó még az ijen nutella ami pohárkiszerelésben van. csak ki a f@szom akar kaviárt enni (venni) na megérte keresgélnem:) boldog vagyok
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. március 3. 20:13
 
 
Na hali.

Hat eskuszom nem tudom mi van hey...szerintem valami termeszetfolotti ero nem akarja hogy en gombahoz jussak.
Kb 1.5 eve foglalkozok ezzel az egesz temaval de sehogysem tudtam hozzaferni..eloszor probalkoztam postai utanvetellel rendelni, nem jott ossze; azutan probalkoztam kartyaval rendelni, elutasitottak....azutan meg felraktam ajanlott levelbe 50 eurot s hat nem elveszett?:D
Volna egy kerdesem....eleg erdekesen fog hangzani, ojan csoves modra...mar csak az toletek ha kapok segitseget. Na szoval az volna a kerdesem hogy valaki nem tudna ha megkerem szepen nekem hazilag csinalni egy lenyomatot, es postann egy boritekbann elkuldeni, szerintem nem jelentene neki a vilagveget es nekem egy uj vilagot jelentene...Ha netan van valaki aki tud es akar segiteni az legyszi irjon a legyolo_galoca@yahoo.com-ra es ha erdelybe jon...pontosabban csikszeredaba az azelott szoljon es majd meghalalom jo sok galival:))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. március 3. 19:00
 
 
Valamelyikőtöknek van valamilyen tapasztalata a B+ nevű fajtával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 2. 16:06
 
 
Thx Sámán. Te hogyan csinálod a rozsos telepet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 2. 07:09
 
 
A cubensis micélium egy és ugyanaz csak a genetikája más. 2 fajta összenől amelyiknek erősebb a genetikája az győz és az az egy fajta fog nőni továbbra is de nem irtják ki egymást csak az egyik a másiká vállik de egyébként meg igazad van abba hogy több tápanyagaot használ fel ilyenkor. Sütit lehet casingelni vermis réteggel de ha már ezt szeretnéd akkor miért nem csinálsz sima casinget? A rozs valószinű túl vizes volt és azért fertőződött meg. Legközelebb probáld meg élő micéliummal nem pedig spórával.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 1. 19:46
 
 
vermis sütit érdemes casingolni vagy gáz? szerintem bunkóság ugy rendelni hogyha nem kültem lenyomatot vissza. vagy nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 1. 18:07
 
 
Beoltottam eme leírás alpján 3 rozsos befőttesüveget.
http://www.shroomery.org/8432/From-syringe-to-print-using-rye

Sajnos mind a három besült. Nem nőttek, megszagoltam, büdi, kidobtam.
Nem tudom, hogy hol csesztem el, mert elég ideig voltak áztatva, és elég ideig is voltak kuktázva. És elő is főztem őket ahogy írja. Egyedüli eltérés az, hogy nem csináltam nekik levegőztetőt mert nem volt Tyvek-em. Bár Sámán szerint úgyse kell a micinek levegő.
Segítene valaki akinek már vannak rozsos tapasztalatai plz!
Lehet pf sütit is casingelni, de azt hallottam, hogy abban kevesebb a tápanyag. Thx!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. március 1. 17:53
 
 
Az egyik kinyírja a másikat, de ehhez elhasznál egy csomó tápanyagot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. március 1. 07:10
 
 
Ha 2 fajtát oltasz akkor is csak egy fajta fog teremni. Valamelyik spóra a kettő között fog nőni. Kicsi és kevés termőtest fog képződni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. március 1. 00:27
 
 
persze mind az enyém. nekem bejön nagyon a gomba, nagyon megváltoztatta a mentális gondolkozásomat és tisztelgek az istene elött. olcsóbb mint a weed elöállitása, gyorsabb, jobb, érdekesebb.izgalmasabb.főleg kombózva mosojfűszerrel:)
Kösz mindenkinek aki ellátott infókal.


mi lesz ha egy sütitbe 2 fajta gombi spór.t fecskendezünk???
brazil+goldenteacher=?????? próbálta már valaki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 28. 21:43
 
 
pshyFarmer! A linken a többi kép is a te zöldséges kertedről készült? Mármint ott kinn Hollandiában. Mert királyul néznek ki a többiek is. Téged mi vitt a zöldségtermesztésből a gomba irányába? Igazából az én ismerőseim is először zöldséget neveltek, aztán tértek át erre az egyszerűbb gombára.

Üdv!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 28. 20:07
 
 
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRIIIIIIISTEN!!!!!
egy hónapja sincs hogy mekaptam a lenyomatot de már nönek!!!
nagyon flesssss! és az elsö growom:)
http://www.weedfarmer.com/pictures/v/eFellni/13nappal+az+__vekiszed__sb__l.jpg.htm
l
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 28. 09:06
 
 
Ha feladod a levelet a postán akkor fizetsz egy fix összeget oszt csá. (kb. 200-300Ft)
A postásnéni-bácsi ragaszt majd rá vagy pecsétel vmit nem tudom, lényeg hogy azzal nem kell törődnöd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
psylord2007. február 27. 18:47
 
 
Hello!Minden Kertészmérnöknek...
Még elég kezdö vagyok.Ezért a segitségetekre lenne szükségem.Lenne néhány kérdésem:
1.Ha jól értelmeztem az Fsre-én.Feladom erre a cimre a levelt:
FSRE
Postbus 98
6600 AB WIJCHEN
Holland
Benne egy másik levélel vissza fele megcimezve.Kérdés Bélyeget is kell rá raknom?.
Beleteszem még az 1 Eurot valami keményre ragasztva pl kartonpapir darab.Meg egy listát 5 fajtával.
Feladom.Nem ajánlva. Légipostán hogy gyorsabb legyen.
2.Vermit honnan lehet szerzni(Mo.-on)?Illetve mivel lehet helyetesiteni ha nincs.És akkor miböl áll a táptalaj és milyen arányban kell keverni az összetevöket?
3.A http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/ethno.html
oldalon gondolom jók a termesztési infók.
4.Melyik fajtát érdemes termeszteni szerintetek?
Én a Golden T.re szavazok...
Elöre is kösz minden tanácsot:by psylord
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 26. 00:58
 
 
szerintem ijen 10 forintos nagyságúak és 50es közötti. aztán alá vermi felé kokuszrost és még egy réteg vermi. )én igy nyomom de kb 3hete kaptam meg a lenyomatot és csináltam 23 sütit meg 5 casineget. annyira jó!!!!!!!!!! nem birom hogy ne csinájjak még. fanatikus lettem (persze hollandiába lakok:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 25. 22:55
 
 
Szerintetek mekkora darabokra érdemes felaprítani casingelés előtt a sütit? Olvastam már azt, h jobb ha minél nagyobb darabokra vágom, de azt is hogy minél apróbbra érdemes. Most mi az igazság?
Thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 25. 22:19
 
 
mi lenne ha a gobát nem kiszáritanák hanem lefagyasztanák. szerintem ugy több hatóanyag marad benne meg a sulya is több lesz. ti vennétek fagyasztott gombát?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2007. február 25. 19:55
 
 
hmm ez jól hangzik ez a módszer, köszi!


amúgy nem lettek vészesek a gombák, csak a szár tövénél van egy kis fehér penész, a gombát nem támadta meg és le lehetett kaparni, tiszta kék a belseje :) étvágygerjesztő...

majd írok ide a hatásról... ha nem írnék 1 hét múlva se akkor mérgező volt :D

peace and mushroom powa'
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 25. 15:40
 
 
Ez tényleg jobb. Köszi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. február 25. 09:02
 
 
Spórafecsihez egyszerű és bevált módszer: egy csíkzáras zacskóba, minél sterilebb körülmények között beletenni egy frissen kinyílt kalapot (ha nem árasztotta még el a szárát a fekete spóraeső akkor még mehet), lezárni a zacsit és várni mondjuk 12 órát, de úgyis látszik, ha kieresztette őket. Kalap kivesz sterilen. Előtte pl. mikróban forralt vizet felszívni a steril fecskendőbe és várni amíg kihűl. Ezután a spórás zacsit kívülről letörölni mondjuk alkohollal és beszúrni a tűt (vigyázva ne szaladjon ki a másik oldalon). Víz be, összeráz, felszív és kész a friss spóraoldat. Mehet pár órát hűtőbe oltás előtt, hogy rehidratálódjanak a spórák, de eláll így akár több hétig is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 23. 14:20
 
 
Nekem amikor a körbeszőtt sütit kiraktam akkor majd egy hét kellett amíg megjelentek a gombik. Utána felgyorsult a dolog és pár nap alatt kifejlődtek. Utána már nőnek mint a gombák. :)

A spóralenyomat levételének procedúrája még nekem is hátravan. Még nem csináltam ilyet, de már sokat halottam róla.

Egy szép nagy kalapot steril ollóval/pengével levágsz. Rárakod alufóliára, hogy majd arra szórja le a spórákat. Ezután az egészet leborítod üveggel, hogy ne szennyeződjön, de úgy, hogy levegőzni is tudjon. Én valszeg csinálok egy műanyagpohárra tyvek szellőzést mert az sem jó ha berohad. Ha levegőzni tud a tyveken keresztül akkor nem fog, és a tyvek megszűri a levegőt. Ígyhagyod, vársz egy napot és van egy lenyomatod. Mindezt a legnagyobb sterilitás mellett kesztyűben. (Glovebox még jobb.)

Én így akarom majd csinálni de javítsatok ki ha vmi rossz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 23. 10:33
 
 
az eggyik sütimet meguntam és kinyitottam hogy mi van vele mert nem nőtt. kivettem belöle 2 ,5centi átméröjű gyolyót
amit kiraktam a terráriumba és 3rom nap alatt ojan fehér lett a 2es micitől mint az állat csak ma reggel láttam benne egy jókora kék foltot .szerintetek gáz vagy csak a pszilocin? ja és a vermis barnarizslisztnél hány nap amig el kezd nöni? thanx peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2007. február 23. 10:24
 
 
hi

akkor valószínű ezt rontottam el, hogy locsoltam. Sajnos a körülmények sem voltak megfelelően sterilek.

Amúgy a gombák a penész előtt már megvoltak...úgy nőttek mint állat :)

Érzékeny búcsút veszek akkor a "hibás" teleptől és kezdek egy újat :)

-----------------------------------------------------------------------

Le tudná valaki írni, ha megvan a kész gomba és szeretnék belőle telepet csinálni, akkor hogyan kell a spórát kivarázsolni belőle ?

peace
tabi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 22. 22:58
 
 
Kösz sámán.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 22. 21:21
 
 
Ha víz éri a termőtestet akkor hamarabb nyílik ki a kalapjuk. Sötétben vastagodik fényben pedig hosszra nől igaz hogy a termőtest nem a fény miatt nől csak elindítja a növekedési folyamatot. Nem mindegyik éri el az átlagos nagyságot ezt nevezzük abort-nak amikor megáll a növekedésben és be feketedik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 22. 20:25
 
 
Lehet vhogy késleltetni a gombát abban, hogy minél később nyíljon ki a kalapja? Ez a kérdés akkor merült fel bennem, amikor a termésnél azt vártam, hogy még nőjenek a testek. Voltak egész kicsi gombik is amelyeknek kinyílt a kalapja és kezdett spórákat dobni. Arra gondoltam, hogy túl sok napfény érte őket, mert ablak mellett voltak. (A hőmérséklet megfelelő volt.) Azt gondoltam, hogy minél több fény éri őket annál jobb, de erről már nem vagyok meggyőződve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 22. 18:48
 
 
Azért ha a gombák már a penész előtt megvoltak, vagy akkor már nagyon fejlettek voltak amikor a penész megjelent, én lehet, hogy megkostolnám a már meglévő gombákat.

De ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz :)

Üdv!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 22. 16:29
 
 
Soha nem szabad készen telepet venni. Valószínű hogy a víz miatt alakult ki a zöld penész. Nem szabad locsolni. Ha a gombák nőnek és penészes a telep akkor átveheti a toxikus anyagokat ami káros az egészségre van amelyik halált okozhat és nem tudod használni a továbiakban a spóráikat. Javaslatom csomagold be és hgajitsd el jó messzire ha a továbiakban szeretnél újra próbálkozni mert a levegőben terjedni fog a penész spórái és nehéz lesz a késöbbiekben megszabadulni tőlük. Sajnos van mikor mindenki átesik ezen a helyzeten és nem tud mit tenni. Javítani kell a sterilitás technikádon.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 22. 15:58
 
 
Vásárolt telepekkel nincs sok tapasztalatom, de szerintem te nem rontottál el semmit, ha a víz amivel locsoltad nem volt baciktól hemzsegő. Igazából csak akkor tudja az ember végiggondolni, hogy mit rontott el, ha saját maga csinálja a telepet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2007. február 22. 14:06
 
 
gyári gombatelep volt a musmustól, csakhogy 'ércsükegymást'
amúgy nőttek rajta a gombák mint állat.... ami jól néz ki azt meg lehet majd enni ?

Spórák ettől még használhatóak maradnak, ha akarnék másik telepet csinálni ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
teletabi2007. február 22. 13:59
 
 
hi emberek, segítség kéne

zöld és fehér színű penész gyütt ki a gombatelepemen. Mi a teendő ? Kivágtam a g*cibe , de mit rontottam el ?
A telep tuti überf*szául lett kialakítva, meglocsoltam, aztán lefedtem egy átlátszó műanyag akármivel ami alatt jól elfér, leragasztottam az oldalát , a tetején pedig hagytam 2 pici jukat

HAWAII CUBENSIS A fajtája... HELP! PLÍZ
písz
tabíííííííííí
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 22. 13:40
 
 
4-14 nap múlva megjelenik a micélium a rozson. Valószínű szétdurrant a rosz mag és azért folyik ilyen sárgás barnás lé. Legközelebb áztassd be 24 óráig hideg vizbe és kuktázd 1.5 óráig ügyelj rá ne durranjon szét legközelebb. A lényeg hogy megduzzadjon a rozs.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 22. 13:15
 
 
nekem a rozs szemekből elösször ijen fehér cucc folyik ki és az még nem mici. nem tuggyátok kb mikor indul el és hogy ez normális e?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 21. 22:42
 
 
Lacybin: Aljára tegyél még egy tejes ládát töltsd meg azt vizzel tegyél bele 4db egyforma befőtes üveget és a viz melegitőt helyezd bele , támaszd ki a befőtes üvegeggel és a tetejére tedd rá a második tejesládát mert igy a sütid egyik fele meleg a felső része pedig hideg. Úgy lenne a jó ha egyenletesen érné a hő. és száraz maradna a sütieid.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 20. 14:26
 
 

http://img293.imageshack.us/my.php?image=02200003rx3.jpg
http://img291.imageshack.us/my.php?image=02200004wp6.jpg
http://img176.imageshack.us/my.php?image=02200005av8.jpg
http://img489.imageshack.us/my.php?image=02200004yg5.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 20. 11:52
 
 
én ia arra szavazok.nekem brazil van. lehet hogy már irták valahol de mijen évszakban lehet kültérre ültetni??? szerintetek mejik a jobb (gyorsabb) a rozsos süti vagy a vermi b.rizsliszt?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 20. 08:55
 
 
Kókuszrostot kisállatkereskedésekben lehet kapni. (Google)

Én a Golden Teacherrre szavazok.

Várjuk a képeket.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 20. 00:35
 
 
Golden teacher, equador, cambodian (forrás:fsre.nl). Ezek közül ti melyiket választanátok termelésre? Hatóanyag szempontjából kb egyformák, ezért fő szempontom az lenne h nem laborkörülmények minél több nőljön belőlük (összsúlyra, nem darabra).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 19. 23:09
 
 
Gratula Sárkány!

farmer! szerintem jobban jársz ha ilyen befőttes üvegek helyett inkább megfelelő poharakat veszel :) én is keresem őket már jó ideje, de mégcsak mutatóba sem találkoztam vele sehol...

jah igen: holnap rakok fel képeket inkubátorrol meg cicácskákrol :)
gúdnájt evribadi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2007. február 19. 23:06
 
 
hellobello!!
tudom hogy ez n beszerzóoldal meg miegymás viszont kókuszrostot kéne vhonnan szereznem pestről nemtudtok vmi tippet adni?köszi előre is!!
jó termesztgetést!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 19. 19:59
 
 
Amazonian (remélem :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 19. 19:50
 
 
Sárkány milyen fajtát növesztesz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 19. 19:16
 
 
Sima pf tek (vermi+barnarizsliszt)
Olyan befőttesüveget nem hinném, hogy találsz. Ha igen oszd meg velünk is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 19. 18:52
 
 
Sz@r magyarország! nem tudjátok hol lehet találkozni ojan befőttesüvegekkel ami az easy mushroom growingba van???
please help me! anyám kinyir ha több pohárját lenyúlom
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 19. 18:00
 
 
kibasz.ttjó hawer! mijen táptalajjal nyomtad?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 19. 16:32
 
 
Íme az első macskáimról készült képek. Hát nem gyönyörűek?! Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített a tanácsaival
(főleg SámáNnak) , és remélem a későbbiekben én is segíthetek a kezdőknek.


http://kep.kepfeltolto.hu/729/1171896931.jpg

http://kep.kepfeltolto.hu/395/1171897081.jpg

http://kep.kepfeltolto.hu/600/1171897123.jpg

http://kep.kepfeltolto.hu/805/1171897326.jpg

Az utólsó képen látszanak kis sötét pöttyök a süti tetején. Szerintetek csináljak velük vmit? Remélem nem ferőzés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 19. 15:21
 
 
Zoli

Szerintem először szerezd be a hozzávalókat...
a rizs hajlamos rá hogy szétfőjön meg egyébként sem árt bele a vermiculit vagy kókuszrost...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. február 19. 11:29
 
 
Hello. Azt szeretnem megkerdezni, hogy szerintetek mit tegyek? Nincs se perlitem se vermikulitom se semmi. Olvastam a modszert hogy csak simma biorizsbe, de az iras alapjan nem jottem ra arra hogy ezt meg kell daralni vagy csak ugy simman darabosan?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 18. 22:48
 
 
én úgy tudom hogy kókuszrost kiváló hozzá... de gyakorlatban még nem próbáltam mert van vermim(még).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 18. 19:09
 
 
mi kell a cashing tetejére???????????????ha nincs vermim???????????????????????????????????
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 18. 17:31
 
 
a flush-olás ha nemtévedek az amit learatsz :)

egyébként nekem eddig csak bio barna rozs liszttel sikerült valamit elérnem. namármost csináltam én most 2 fél literes sütit bio barna rizzsel és vermivel mivel az előző rozsosak bekrepáltak. szal kérdés: 3 napja oltottam, de még nem történt semmi... meddig érdemes várni h megjelenjen a myc? 2. csináltam 1 inkubátort: hűtőtáska az alján 2l vízzel ebben egy akváriumba való automata melegítő 31°C-ra állítva. így benn 26,5°C-van a piacos hőmérőm szerint. a poharakon az alufóliát körbe leragasztottam ( a felsőt is) hogy ne menjen bele + pára és a vízben állnak. erre még ráhúztam egyik pulóveremet hogy sötétbe legyenek. az akváriummelegítőn van 1 narancssárga led... elég fényt ad ez hogy zavarja a myc növekedését?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 18. 15:39
 
 
én csináltam 3rom befőttesüveg rozsos cuccot és elrontottam mert raktam bele barnarizslisztet. 1hétig hagytam állni és semmi. na elégé felbasz.tt és meg casingoltam. hajjátok félelmetes 2 nap alatt mennyit nőtt. azt szeretném kérdezni hogy mit kell a casing tetejére raknom ha nincs vermim. (én kókuszrostal nyomom de azon is átszötte) ja és mi az a flusholás? az amikor a magokból ijen fehér cucc jön ki aztán kis buborékok keletkeznek benne?? nem vágom. lécci segissetek. PEACE ALL
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 17. 22:30
 
 
Elöször is ne rázd meg másodszor pedig soha ne nyisd ki addig még nincsen kész. Ha lazán pakolod meg a táptalajt akkor a micélium befogja szőni idővel. A micélium kis pontban indul keresi a tápanyagot és a foldböl táplálkozik. Ha 2-3 hétig megállt teljesen a növekedése akkor már lehet hajítani. 2-6 hét alatt be kellene fonnia, a nagyságtól függ.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2007. február 17. 20:54
 
 
közvetítem valaki kérdését:

"
Sziasztok
Lenne 1-2 kérdésem vagy mifene :))

1,Mit tudok tenni annak érdekében, hogy gyorsabban nőljön a mici ??2,Mikortól nem érdemes már várni??
Vasárnap lesz 2 hete , h beoltottam és csak 4db fehér foltot látok , ami nem túl gyorsan nől. Olvastam valahol , hogy az egyik srác felnyitotta és az segített neki. most akkro érdemes vagy nem ?? Egyébként ma jól megráztam , mert ezt is olvastam :)) ,de itt is felötlött bennem egy kérdés , mikor láttam ,h csak az üveg felső negyedében tud szabadon mozogni a rizs.4, Ez mitől lehet?? 5,Ez nem gond,ettől tud majd még lefelé terjedni a mici(a fehér foltok felül vannak)?? A válaszokat elörre is köszi"
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 15. 13:56
 
 
Ha rá kerül nagy mennyiségben a peroxid akkor megölheti a micéliumot amúgy kevés nem gond.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 15. 13:09
 
 
ha a hidrogénperoxid rámegy a sütire az okozvalami károsodást?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 15. 02:18
 
 
Csak arra figyelj, hogy egy hónapban csak egyszer rendelj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 14. 23:40
 
 
Akárhányszor lehet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 14. 21:04
 
 
az gáz ha kiraktam a sütit és az 1fázisú mici kezdett terjedni?
a fsre tól lehet 2xrendelni? thnx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 14. 20:17
 
 
Szerintem az elkészítési módszeren múlik minden.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 14. 16:33
 
 
az LK sztem ellenálóbb a fertőzésekkel szemben és nagyobbra is nől mint a DK (méret a lényeg?! :) ), szal inkább az jött be
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 14. 16:30
 
 
dutch king a kisebb gyorsabb,
lizard king a nagyobb lassabb
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 14. 06:18
 
 
Akkor te többet tudsz mint én...
Eddig milyen fajtáid voltak és melyik jött be leginkább?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 14. 00:00
 
 
Hát nem éppen tök mindegy...
Nem mind1, h pár g terem vagy pár 10 g
Én már rendeltem több fajtát is, az egyik tök gyorsan nől, de kicsik, a másik lassabban és nagyobbak
szal van különbség
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 13. 23:39
 
 
Szerintem tök mindegy. Ha elcsesztél vmit akkor elfertőződik ha nem akkor nem. Megnézed a honlapon a fajtákat és amelyik szimpi azokat rendeled. Én is kb pofára rendeltem.

Más: Már majd egy hete kiraktam a sütiket párába és semmi. Nincs semmi jele a gombatesteknek. Max annyi a változás hogy egy részen fehér kis micélium-bolyhocskákat növesztettek.
Levegőztetés naponta, pára van döge, 24-25 °C .
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072007. február 13. 11:05
 
 
Üdv

Melyik gombát érdemes rendelni az FSRE-től? Olyan kéne ami elég jól ellenáll a fertőzéseknek és bőtermő fajta. Ti tapasztaltabb kistermelők mik javasoltok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2007. február 13. 04:27
 
 
Nem lehet túl nagy a páratartalom, a felesleg kicsapódik szépen.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 12. 21:42
 
 
Talán onnan, hogy beraksz egy páratartalom mérőt!
Az automata szabályozást viszont már ne kérdezd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 12. 21:17
 
 
Honnan vehetem észre, hogy túl nagy a páratartalom, mint amit a cicusok szeretnének?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. február 10. 23:57
 
 
hali
csak annyi lenne a kerdesem, hogy ha van egy dobozom amiben szeretnek lenyomatbol fecskendot csinalni, es hidrogenperoxidot(3%) hasznalnek fertotlenitesre spriccpalackbol, akkor kb mennyi idot varjak a doboz befujasa utan, hogy a bakteriumok, peneszsporak meghaljanak , viszont a sporalenyomatot nyugodtan elovehesem a zacsibol? mert ugye a peroxid megoli a sporakat. tehat kb mennyi ido mire a peroxid atalakul vizze es oxigenne?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 10. 22:38
 
 
Bocs még egy hozzáfűznivaló.

Én ha perlitet tennék a terrárium aljára azt csak úgy tenném, hogy valami lapos edénybe teszem a vizes perlitet, azért hogy szükség esetén könnyen kivehessem. Előfordulhat ugyanis, hogy valami galád penészspóra megveti a lábát a terráriumban és ki kell fertőtleníteni az egészet. Ilyenkor nem kell tökölni a perlittel hanem kiveszed az edényt és kész.

Az én ismerőseimnek ezt nem mondta senki, pedig nem ártott volna.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2007. február 10. 22:31
 
 
Sárkány!

A helyedben én tennék a cicusok fölé egy második (igazából első) réteg fóliát belülre. Mondjuk egy átlátszó irattartó fólia a keményebb fajtából ferdén, a szélei a vödör oldalára ragasztva, úgy hogy mellette a levegő szabadon keringhessen. Mivel ennek a fóliának mindkét oldalán azonos lesz a hőmérséklet a víz nem fog rajta kicsapódni, és a felső vizes fólia levételekor lehulló vízcseppek erre a rétegre csöpögnének és nem a cicusokra. (és mivel ferdén rakod a fóliát tovább is folyik a víz.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 10. 22:09
 
 
Nekem is lenne egy fontos kérdésem bár az enyém tisztán gyakorlati.
Kiraktam a sütit párába. Egy vödör aljára H2O2-s vízben perlit rács és azon a sütik. A vödör tetejét egy szupi átlátszó fóliával takartam, ami jól zár és átengedi a fényt is. (Aputól csórtam :D) Kis lyukakat fúrtam a vödör aljánál hogy a CO2 távozzon de naponta szellőztetem is.
A probléma az, hogy lehet hogy túl sok vizet öntöttem a pelit aljára. Ergo sok a pára. Nagy cseppekben áll a víz a fólián és ezek lehet, hogy rácsöpögnek a sütire is egy kicsit. Illetve amikor leveszem a tetejét, akkor is óhatatlanul ráhull egy-két csepp. Készítettem képeket róla. Mint látjátok kicsapódik a sütin a pára, és kezdek nagyon aggódni, hogy baja lesz. Ma megnézegettem és éreztem, hogy nagyon nedves az alja. Vagy az a normális, ha nagyon nedves? Kérlek mondjatok erről véleményt, mert aggódok a drágaságért. A hőmérő egyébként 22 C fokon áll.

http://kepfeltoltes.hu/view/070210/4148567714_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/070210/10105127565_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/070210/11447534206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 10. 21:52
 
 
GDave az, hogy egy nap múlva kezdenek összesni a gombák az kicsit sántít. Egy nap lefolyása alatt nem hinném, hogy ilyen látványos egy fertőzés. Amikor már gombákat kezdenek növeszteni a srácok akkor az immunredszerük erős, hatékonyan képes védekezni és nagyon ritkák a fertőzések. (Vörös foltokat pedig én még képeken se láttam.)
Eddigi csekély tapasztalataim alapján a fertőzések rendszerint akkor veszélyeztetik a gombikat amikor még csak a micéliumok szövögetik a táptalajt. Az pedig könnyen meglátszik:

elszíneződés => nem terjeszkedik a micéliumhálózat => fertőzés => kuka

nem látszik ugyan semmi => de nem terjeszkedik a micélium => kinyitod és büdös => baci => kuka
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
GDave2007. február 10. 13:42
 
 
Hello!

Egy elméletből szült gyakorlati kérdés:
Tegyük fel, hogy valakinél szépen növögetnek a srácok, leszedi a legnagyobbakat, amik már megértek, de a kisebbeket még otthagyja, hogy hátha nőnének még egy kicsit. Másnap hősünk észreveszi, hogy nemhogy nőttek, de kezdenek veszíteni a tartásukból, kezdenek összeroskadni, összegörnyedni. Gyorsan lekapkodja az összeset, majd vár. Hetekig semmilyen új srác nem dugja ki a fejét. Végül feladja a várakozást és a hozzá tartozó gondozást, és kimerültnek nyilvánítja a telepet, de nem dobja ki, csak már nem gondozza. Aztán megint pár héttel később feltűnik, hogy vörös foltok jelennek meg a telep felszínén, kis vörös fejekkel. Nyilvánvaló fertőzés. Kérdés: milyen hatással lehet ez a korábban leszedett, még szép színű, már kiszáradt darabokra? rizikós? nem az?
Köszi a válaszokat!

D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 8. 13:53
 
 
Szerintem a legjobb táptalaj a rozs szem spawn-olva marhatrágya/szalma keverékhez. Kezdőknek inkább a rozsliszt, barnariszliszt vagy quéna mag lisztet ajánlom casingelve. A trágya szalma keverék mindennél jobb kevésbé fertőzhető nem beszélve a termőtest nagyságáról illetve mennyiségétöl.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 8. 13:25
 
 
Sámán: neked mejik táptalaj mix jött be a legjobban vagyis mejikkel érted el a legjobb eredményeket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 8. 11:15
 
 
3 cm vermi, sütidarabok, 1cm casing réteg. Attól hogy casingeled csökkented a fertőzés veszélyt de viszont ha nincsen befonva a táptalajod egyik része még egy kis pötty akkor fertőzés veszélynek van kitéve mivel a micélium és a baktérium vagy penész a tápért fog harcolni és egyértelmű hogy ki fog nyerni a végén.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2007. február 7. 22:13
 
 
sámán:
te hogy csinálod a casing-et? én úgy, hogy az összetört sütit kicsit még érlelgetem a lefedett casing-edényben - hogy legyen neki egy kis spiritusz - , és csak aztán tolom rá a casing-réteget, hogy elkezdett nőni az új micélium. na de akkor ezzel növelem a fertőzés veszélyét?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 7. 15:50
 
 
Többnyire a termőtestekre gondoltam meg hogy nehezebb lesz casing réteget rá rakni arról nem is beszélve hogy az oldalán is nőhet termőtest. Minnél idősebb a micélium annál jobban tud ellen állni a fertőzésnek. Attól ugyanúgy megfertőzödhet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 7. 13:31
 
 
hogyha a mici átalakul a 2es fázisba már nem veszélyes rá a penész és egyéb fertőzés?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 6. 22:53
 
 
pontosan milyen egyéb problémákra gondolsz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 6. 18:45
 
 
Meg lehet csinálni de nem látom sok értelmét. Nehéz lesz majd kivenned a termőtesteket és egyéb problémák adódhatnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 6. 14:35
 
 
mi a véleményetek a süti saját üvegében való termesztésröl?

egy nagyobb befőttesüvegnek csak az aljára csinálok sütit így hagyok neki helyet a növekedésre , így meg van oldva a párásítás is...

vélemények?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2007. február 6. 12:35
 
 
:-)
Én ezt a fertőtlenítést egy megfelelő szürőberendezéssel ellátott helységben csinálom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2007. február 6. 10:32
 
 
Nem fogod tudni kikanalazni mivel a micélium összefogja a magokat. Ha pedig sikerül kikanalazni akkor nem szőte be teljesen a magokat és fertőzés veszélynek lesz kitéve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Sárkány hátán2007. február 6. 01:43
 
 
Én arra gondoltam, hogy hagyom a micéliumot hogy a magokat teljesen összeszője és amikor casinghez ki kell venni akkor kikanalazom. Így nem kell közben rázogatni. Vagy az más miatt is jó neki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 5. 22:56
 
 
az a zöld rúd szerintem lucerna granulátum lehet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
pshyFarmer2007. február 5. 22:46
 
 
jaja köles búza napraforgó tökmag meg ijen zöld rud is volt benne
.lehet beválik.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. február 5. 22:31
 
 
én most a Bulgur (búza-töret) vagy a köles sütin gondolkozom... próba cseresznye... valakinek valamilyen tapasztalat? hörcsögkajában is van köles?
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!