 | 
Legfrissebb hozzászólások (2993 - 3002) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | A sörfőzéshez használják. Itthon nem nagyon lehet kapni ha csak nincs vmi sörfőző ismerősöd. Van szirupban és por formában. Ami kell az a por formájú. Külföldön könnyebb hozzájutni. Trágya/szalma/rizse/vermi sütit lehet készíteni vagy rozsos sütit és utána azt hozzá adni a szalma/trágyához . Ezt nevezik spawn-nak. A trágya nem casing mivel vannak benne tápanyagok.
20/20/20/40 az arány. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | SÁMÁN! te a trágyát azt casingbe nyomod vagy sütibe? és mijen arányba kell a szalmát hozzá rakni? Valaki vágja az AMAZONIAN Fajtát? Thnx All! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | te Sámán ez a maláta kivonat pontosan mi is? és egyébként hol lehetne ezt beszerezni? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Vazze, légy oly jó, olvass vissza, és ne szemeteld tele a fórumot hülye kérdésekkel. Minden le van írva. Thx.
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ok de az elkészités és alapanyagok? Valaki légyszi! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Csiperke gombáról beszéltem. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok Milyen gomba is ez.? Valaki légyszi irja le! Meg a modját is az elkészitésnek ,alapanyagok stb. Előre is köszi!
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | 1. Rendesen fog nőni tovább de nem szabad bántani mert ilyenkor a micéliumnak átkell fonódni a casing rétegen mivel az ad neki egy felületet, legközelebb ne bántsd, gyakori probléma főleg kezdőknél hogy azt hiszik nem jól csinálták mert pár nap mulva nincsen nekik termés. Türelem és sterilitás a 2 fontos kulcs szó.
2. Első flush 80-100g második flush 20-30g harmadik 20g, szerencsén, genetikán és körülményektöl változhat.
3. A rozsliszt ugyanolyan jó mint a rizsliszt sőt még egy picit jobb. Ugyan addig kell sterilizálni. 15 psi 1.5 óráig.
4. 50%
5. Addig kell a casinged nedvesiteni ha meg fogod akkor pár csepp jöjjön ki belőle. A lényege hogy nedves legyen nem pedig csurom víz. Kagyló por nem kell hozzá egyenlőre, rost pedig nem ártana nagyobb termésre lehet számitani mivel a rost tartalmaz tápanyagot és a vermikulit pedig nem. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | jah, meg annyi, hogy a casingem alapja vermi+barnarizsliszt |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hali, lenne par kerdesem, kerlek valaszoljatok!! 1. szerintetek ha fogtam egy mikros dobozt, az aljara tettem 1cm steril vermit, majd 2db 2dl sutit 2-2 darabba vagtam(hosszara), azokat ratettem.. ezutan tettem ra kb 1cm vermit, majd 3 nap mulva fogtam a dobozt, a felso vermi reteget leontottem( persze maradt meg a sutidarabokon mert mar kezdte atnoni a cuccot) majd meg 2 2dl sutit tettem ra, mindegyiket vagy 20 darabba vagva es erre tettem ujra 1cm steril vermit akkor ez nem lesz gaz? rendesen no tovabb majd? Golden Teacherrer "dolgozok". 2. Szerintetek ebbol mekkora termes varhato, mondjuk 1 flush alatt? 3. egyebkent a 2 elso sutit 02.26-an tettem el es 8 nap mulva mar teljesen benotte kivul-belul a myc! meg kb 15 poharam fejlodik most barnarizs+vermi. emellett van meg 5 rozsliszt+vermi a rozsosokat ma tettem el es persze meg nem latok semmit.. altalaban 3-4 nap es mar eszreveheto a novekedes. onnantol mar gyorsan megy az egesz.. de a kerdesem az lenne hogy a rozsliszt+vermi is jo taptalaj? nem kell tobbet sterilizalni mint a rizsliszt+vermis sutit, mert ugye a sima rozsszemeket be kell aztatni 24 orara +1.5 ora kuktazas... hogy semmi elet ne maradjon benne..? 4. a sterilizalatlan vermikulit casing szerintetek az esetek mekkora reszeben okoz fertozest? 5. 3/1 arany (vermi/viz) casingnek jo? egyelore nincs kokusz rostom, igy is erdemes pl. kagylohej port adni hozza?(csinaltam mozsarban kagylobol.. szep kis munka volt :D)
bocsi a pontokba szedes miatt, csak erthetobb akartam lenni!!:) |
| |  |  |  |

|