DAATH

Nem arról van szó, hogy a világ sokkal rosszabb lett, hanem hogy a hírszolgáltatás lett sokkal jobb.

Gilbert Keith Chesterton

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1923 - 1942)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 29. 15:24
 
 
Bocs felcseréltem tehát 50 vermi-30 buláta-20 rost.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 29. 15:21
 
 
20 vermi-50 buláta-30 rost
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 28. 21:32
 
 
Hát dunkoltam...sterilizáltam kuktában vizet, lehűtöttem és egy befőztesüvegnyi vizbe beleraktam a sütit, 4órát hűtőben töltött aztán kivettem és még szobahőmérsékleten kb 2órát, aztán forgatás vermiben...remélem nem teszek kárt benne, csak jót...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 28. 18:43
 
 
Hy csokker.
Hogy is van ez bio bulátás talaj amit csináltál?
Casing lehet kókuszrost+vermi 40:60, vagy csak vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 28. 17:52
 
 
Olvasgattam a casing után ,találtam sok-sok féle részletet ,de nem tiszta a dolog...valaki leirna nekem egy jó módszert lépésről lépésre hogy hogy is van ez? (olcsó és jó)
Addig tudom ,hogy sütit összetörtni, a tálba nedves vermikulit rá a sütiréteg és rá a casingréteg....és ez a casing réteg miből is áll? jó pl barnarizs+vermikulit? És ez nedves legyen vagy száraz? Aztán alufóliával lefed és ha felbukkan a mici akkor mehet a tarráriumba?
nemértem túl bonyolult..help pliiiz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 28. 15:55
 
 
Korábban már írtam a bio buláta nevű izéről, mint termőtalajról, és a tapasztalatok nagyon jók. A casingen lévő termőtestek száma fantasztikus, tele van, és a legtöbb nő. Nagyon bevált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 28. 15:10
 
 
Kisérletezgethetnékem támadt és miután megtörtént az első flush gondoltam kipróbálom a dunkolást ,h lássam mennyivel lesz jobb a másik flush ezután..ám akad egy kis probléma ..utánaolvasgattam a dolognak és igen eltérő leirásokat kaptam erről a dologról..
Valahol azt irják h vizbe kell mártani és be a hűtőbe,van ahol nem irják h hűtőbe kell rakni, van ahol hűtő aztán vermikulit, van ahol hűtő aztán papirtörlővel letörölgetni és vissza a terráriumba, van ahol hűtő nélkül irták és papirtörlő...áááhh most akkor hogy is van ez???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. november 28. 11:13
 
 
Vagy túl sok viz van benne ,vagy pedig nagy az eltérés a pohár belsejében lévő hőmérséklet és a poháron kivül lévő hőmérséklet között, de kétlem h ez a párásodás bármi féle gondot okozna....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2007. november 27. 23:47
 
 
megkerdezem hatha valaki talalkozott mar, vagy ki tudja talalni hogy mitol lehet az hogy a sutim - amit mar felig meddig beszott a mici- tartoedenye -ami muanyag- enyhen szolva "parasodik" -ami nagy vizcseppekben nyilvanul meg a muanyagdoboz oldalan-

azer furcsa ez nekem mert sok videot meg kepet lattam de hasonlo jelenseget egyet sem.

egyebkent monitor tetejen egy fekete zacsiban pihen eleg nagy homerseklet ingadozassal : 21-28 fok de e csak ujjabban, az elejen meg 26-28on libi kokazott.
az elso ilyen paras folt pont a legjobban beszott resz felett kelet kezett.
ennyire lelegezne vagy mitol lehet ez?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. november 27. 20:59
 
 
Sziasztok.

Valaki megtudna mondani hogy vajon mi tortenik az en sutieimmel? 2 honapja vannak beoltva, 2 honap alatt csak az 1iket fonta be a micelium...1 het kene elmeletleg hogy a termotest kezzek fejlodni, akkor nekem ezekszerint kell vagy meg 3 het amig elkezdi...miert vannak igy lelassulva?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 23:39
 
 
köszönöm, és bocsi az irányelvek miatt, ha kicsit elcsúsztam emiatt :(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 26. 17:10
 
 
Hidrogén peroxid kapható a gyógyszertárban 3% oldatban
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
amaníta2007. november 26. 16:15
 
 
Megtudnátok adni egy érthető spóra rendelő oldal linkjét? amúgy kb mennyi a postaköltség?és mennyi idő alatt ér ide?
ha bárki tud segíteni beszerzési jótanácsokkal sötöbö,örülnék ííméleknek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 15:42
 
 
Azt el is felejtettem, hogy hidrogén-peroxidot honnan lehet beszerezni? Ha ismereteim pontosak [H2O2] és hajszőkítésre használják, tehát elvileg ilyesmivel foglalkozó (kozmetikai stb) boltokban hozzá lehet jutni, nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 26. 15:40
 
 
Hát sok módja van a párásitásnak:perlit,ultrahangos párásitó,aquváriumlevegőztető,vizmelegitős megoldások de messze a legegyszerűbb a perlit..a befőttesüveghez is tökéletesen működne, lényeg h legyen 2cm vastag nedves perlit az alján rá egy vékony réteg száraz perlit és aránylag jól zárjon a teteje.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 15:32
 
 
Köszi, hát még nem kezdtem neki, de majd összenézem, mert emlékeim szerint, vannak azok az üvegek akkorák, hogy simán elférnek a gombik, még ha oldalról nőnek akkoris.
Úgy fogalmaztál 'ha' perlittel párásítok. Egy ilyen 1 sütis nagy befőttesüveges (szóvel elég tágas) terráriumot készítek, más módon is megoldható a párásítás?
Mithogy, a befőttesüveg kiképzése nem kifejezetten hasonlít egy akváriuméhoz/terráriuméhoz, nemtudom, hogyan lehetne még a párát biztosítani, az eddigi hozzászólások és utánaolvasásaim alapján a perlit elég egyszerűen beszerezhetőnek és könnyen használhatónak tűnt :)
Mindenesetre az eredeti elképzelés ez a módszer, ha valaki esetleg tud még tanácsot vagy tippet adni szívesen veszem.

köszi stt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. november 26. 15:16
 
 
Hát nemtudom, elvileg mennie kellene befőttes üveggel is, csak hát nemtudom mekkora a sütihez képest, mert azért a gombáknak hely is kell a növekedéshez ,nem túl nyerő ha az üveghez préselődnek, másrészt a gomba termel nem kevés széndioxidot szóval sűrűn kell szellőztetni...Szellőztetés hőmérséklet szempontjából nem para mert ha 25celsius-os helyen tartod akkor a terráriumban is kb. annyi lesz a hőmérséklet,szal ha szellőztetsz max 1fokot zuhan (pinneléshez 22-27fok elfogadható), ha perlittel párásitasz a szellőztetésnél lefog esni a páratartalom ,de ha lezárod az rövididőn belül visszaáll. Kitelepitett gombócok simán elfertőződhetnek, ilyenkor már leginkább a penészgombák jelentenek nagy veszélyt.
Védekezés:
1. Legfontosabb védekezés elle a tisztaság, ahol a terrárium van legyen tiszta, ne a szarkupac tetején legyenek, mikor szellőztetsz előtte a helységet is szellőztesd ki, és legyen tisztaság
2. Hidrogénperoxid: Ezt a perlitre locsolt vizhez adják ,hogy segitsen a sterilitásban...mondanom se kell h minden steril legyen a terrárium stb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sTT2007. november 26. 15:05
 
 
sziasztok,
sokat olvasgatom a fórumot, de nem túlzottan szoktam írni, most azonban, szeretnék belevágni a gombatermesztésbe (rdekelnek a gombák és a botanika(: ilyen irányban végzem a tanulmányaimat is egyébként)
arra vagyok kiváncsi, hogy szerintetek az életképes megoldás, ha a költöztehető gombócokat nem terráriumban neveli az ember(egész egyszerűen mert nem szeretnék venni most éppen..), hanem nagy befőttesüvegekben szal a gombóc készült egy cc. 250ml-es edényben és beteszek 1 gombócot 1 nagy befőttesüvegbe (a nagy nemtom mekkora, mert rég jártam a pincében) de sztem simán lehetnek 2-5 literesek szóval jelentékenyen nagyobb a gombócnál.
a párát fenntartani valamivel az alján (perlit pl) a hőm meg nem gond ebben a kéróban.
ez elvileg simán működik steril körülmények közt nem? a levegőztetés a probéma, mert ha kinyitom az üveget, sztem sokat esik a hőm és pára, de ha az nemis gond a levegőztetésnél nemkell tartani a fertőzésveszélytől, ha esetleg igen akkor milyen módon lehet ellene védekezni?

üdv stt
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 26. 14:47
 
 
Hát azért 24-25 a sokkoláshoz az kevés...a hűtőben eleve jóval hidegebb van, a vizbe mártás (dunkolás) sem árt ,segit a pinnelésben..
Hát feltételek megvannak 24-26celsius fok, elég nagy terrárium,pára perlittel elég magas tartalomban (kicsapódik a falon)..Magasságra nincs is para velük, csak súlyra, mert süntinkén 1-2 elfogadható egyed van, a többi jóval vékonyabb,kissebb kalappal..inkább hasonlit a harmatgombára mint a mexicanra
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 26. 12:52
 
 
Köszi a választ. Szóval, akkor elég csak a hőmérsékletet levinni olyan 24-25C-ra? Hogy miért nem nőnek meg nálad azt nem tudom, lehet, hogy sok van egy helyen és elszívják egymás elől a tápanyagot. Gondolom a feltételek jók (pár, hő).
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!