DAATH

Ha felismerjük, hogy minden ember őrült, eltűnik minden rejtély: az élet meg van magyarázva.

Mark Twain

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1873 - 1922)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 19. 20:56
 
 
agaron tényleg lehet a gombatestről tovább szaporítani egy génvonalat?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
meryi2007. december 19. 11:06
 
 
szerintetek, ha csinalok sporalenyomatot a minalunk szabadban ello psilocybekrol, azokat is lehetne igy otthon tenyesztenni?

lehet hogy jobb volna az ellenallo kepesseguk a mas peneszgombak ellen, mint a cubensisnek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 19. 00:50
 
 
Hát agar-os eljárás elég nehéz szokott lenni, lényege hogy egy micéliumot nevelsz agaron, ami erős és strapabiro, és arról "oltasz"...rendkivül fontos a sterilitás!!!! Agarral meglehet őrizni a géneket és nem lesz belterjes, sokáig fent tudod tartani az állományt mindenféle genetikai mutáció és természetes gyengülés nélkül...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 19. 00:39
 
 
Zeep, köszönöm. Utánnánna olvasok és tökélyre fejlesztem... Pénteken kapok agart 50g-ot. Ahoz van e tipp?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 18. 18:20
 
 
Gondoltam kisérletezgetek egy kicsit, és arra a döntésre jutottam, hogy egy 3flushon túlesett, többnyire kimerült sütit megcsinálok casingnak. A casing:
-2cm vastag nedves vermikulit
-széttört süti
-2-3cm vastag biobuláta + vermikulit

A biobulátát összetörtem és elkevertem nedves vermikulittal, az egészet jól összekevertem és lett belőle egy jó nedves trutymó, amit majd a micire szórok.
Valaki lát benne esélyt vagy csak az időmet pocsékolom??

Döntésem alapja a következő volt:
A sütik azért képesek csak 2-3 alkalommal teremni tudomásom szerint, mert kiszáradnak és felélik a tápanyagot, de számitásom szerint ha casingba teszem abból tud nyerni magának még nedvességet és tápanyagot igy még szerintem képes lehet teremni, ha átszövi a talajt.
Tehát kinek mi a véleménye ez a gondolatmenet helyénvaló és a casing összetevői eredményesek lehetnek vagy elrontom az egészet??
Előre is köszönöm a válaszokat ,remélem lesz minél több...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 18. 13:22
 
 
Egész szemes magvakból sütit csinálni nehezebb, mint vermiből...ennek alapjában véve is több oka van:
1. Mig a PF-tekekben a vermikulit jó gázcserét biztosit addig a sima magvasban nincs olyan anyag ami a levegő szabad áramlását elősegitené a táptalajban.
2. A vermikulit nagyon jól tárolja a vizet, és könnyedén leadja a környezetének, jelen esetben a micéliumnak, a sima magvak nehezebben tárolják és adják le a vizet.
3. A vermikulit+liszt alapú táptalaj jó laza szerkezetű ,levegős, könnyen fonja a mici, mig a magvakat sokkal nehezebben képes beszőni.
4. Sterilizálás sokkal könnyebb vermis módszernél, az egész magvakban vannak betokozódott baktériumok, spórák amik nem biztos h egyszeri kuktázás során elpusztulnak, 100%eredményt többszöri főzéssel lehet elérni, vagy 24órás megelőző áztatással (ekkor vagy ki kell utána száritani vagy belevenni a számitásba a magvak által felszivott viz mennyiségét)
4. Egész magvakat jobban megtámadnak a bacilusok ,mint a vermikulitos sütiket (ennek eredménye a barna büdös elfolyósodás),valamint vermis süti előnye a tetejére szórt 2cm vastag száraz vermiréteg ami kiválóan véd a fertőzések ellen mert kitölti a teret és nincs hol megtelepednie a baciknak, mig az egészszemesnél van pár cm vastag levegőréteg a pohár tetején ami kiváló megtelepedési területet biztosit a különböző élősködő kórokozóknak...

Hogy pontosan mi lehet a kudarcod oka azt sajnos nem lehet biztonsággal kitalálni, több hozzájáruló ok is lehet. Kevés sterilitás, tokozódott spórák, túl szorosra duzzadt magvak stb...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 17. 21:51
 
 
Srácok, a vermis sütik elképesztően szépen fejlődnek, szerintem karácsony után utarok! DE, csinálni szerettem volna rozsos módszerrel is, az viszont áll. Az egyik üvegbe fecsivel nyomtam be a sórákat, a másikba száraz spórákat kapartam mégsem indult el egyik sem. Mi lehet a hiba? Jó lenne tudni, mert a későbbiekben szeretném ezzel a módszerrel termeszteni azt a gén tipust amit majd agaron különítek el.

Más, azt hallottam, hogy a szép gombatestből kivágott darabbal is lehet elkülöníteni egy gén vonalat. Ez igaz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 17. 20:06
 
 
Nekem is lenne egy kérdésem....
3 süti közül az egyikben jóval több biobarnariszliszt van mint a többiben, és az a süti teljes beszövés után nem lett egyből kivéve, hanem kb. 2hetet még a pohárban volt..észrevétel, hogy ezen a sütin jóval kevesebb termés volt, az 1.flush kb ugyan olyan de a többi jóval szegényesebb a többitől.. kérdésem, hogy ez most mitől lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mert2007. december 17. 19:53
 
 
kösz
akkor ugye elég egy energiatakarékos is?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. december 16. 14:43
 
 
Amíg várod hogy a micélium benője a telepet, 27 fok, és sötét.
Amikor már áthelyezted a terráriumba, 24 fok és napi egy két óra fény.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mert2007. december 16. 14:02
 
 
hello
szeretném megkerdezni, hogy mikor elkészítem spórának a poharat és várom hogy beszője, akkor mi az ideális hőmérséklet és fény?

másik, hogy amikor már beszőtte és már nőnek gombák, akkor mi az ideális hőmérséklet és fény (kell e egyátalán, ha kell akkor jo neki a csiga alaku energiatakarákos is?)
thnks
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Zoli2007. december 16. 11:45
 
 
Hello!

Olvastam gen hogy szerinted szep dolog lenne a fsr hungary, ebbe persze erdely is belemehet nem?:D es most nem oda akarok kijukadni hogy nekem kellene, hanem ellentete, ugy vettem eszre, hogy nekemm a termesztes nagyobb oromot okoz mindt maga a fogyasztas:) Ha sikeresenn kinonenek vegre a gombaim akkor neki is allnek nagyobb mennyisegbe lenyomatokat kesziteni, szerintem erdemes volna beinditani ezt az egesszet. Remelem nem irtam semmi szabalyba utkozot, ha igen akkor bocsi:P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 15. 22:54
 
 
nem zudom milyen fajta ez, azt sem, hogy jó e valamire, de gyönyörű az biztos
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://static.flickr.com/114/270426865_a137c
8cc28.jpg&imgrefurl=http://blog.xfree.hu/myblog.tvn%3FSID%3D%26pev%3D2006%26pho%3D
11%26n%3Dbutababa&h=463&w=500&sz=208&hl=hu&start=82&um=1&tbnid=7i4bghR2yFQojM:&tbn
h=120&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3D%25C3%25B3ri%25C3%25A1s%2Bmacska%26start%3D80%26
gbv%3D2%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dhu%26lr%3Dlang_hu%26client%3Dfire
fox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Erebos2007. december 15. 20:30
 
 
köszönöm a tanácsot! már lesem is :)))) am kb 6x átgondoltam, hogy le merjem-e írni, de nem kereskedelmi jellegűnek szántam.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 14. 21:30
 
 
Fsre-ről egy hét alatt megjött a lenyomatom (erről az egyről asszem szabad írni), míg egy másik rendelős oldal miatt a holland postásoknak lett jobb napjuk (ha van gyetreke, remélem megdöglik a kutyája... na jó nem). Szal fsre-t melegen ajáll9om, csak előrre menj fel az oldalukra, és nézd meg mik közül is tudsz válogatni.

srácok, gyönyörűen fejlődnek a kambodzsai telepeim, eddig 7 pohárból 7 fertőzés mentes és látványosan fejlődik napról napra. Ha így megy továgg kb egy hét múlva át kell telepítenem őket a terráriumba! Időnként permetezem a pohárkákat és az inkubátor falát peroxiddal (tömény), eddig nem ártott.

Káérdésem az lenne, hogy a kambodzsai fajtával kinek mi a tapasztalata? Hatásfok, minőség, miegymás. Ha 10-es skálán ez az 5-ös hatásfokban és termesztési nehézségben, mivel lenne érdemes másodszorra próbálkoznom, mondjuk a 7-8-as szinten?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Én+te+ö=gén2007. december 14. 18:42
 
 
Csak a _kereskedelmi_jellegü_ gombaspóra beszerzés kerül törlésre. A Free Spore Ring Hungary típusú ajándékozás viszont egy szép gesztus lenne!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 14. 12:59
 
 
Mondjuk ha erebos-nak reagál vki nekem is reagálhatna.:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. december 14. 12:50
 
 
Hát ezt a hozzászólást 100%-ig tuti vagyok h törölni fogják, (lásd fent piros betűvel írottak), amugy meg nem igazán...(én is próbáltam anno ,de senki se volt hajlandó segíteni)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Erebos2007. december 14. 12:27
 
 
sziasztok! azzal a kérdéssel álnék elő, hogy nem ajánlana-e fel esetleg valaki spórát cserébe, vagy netán ajándékba, vagy csak tájékoztatni beszerzésről. előre is örök hálám.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2007. december 14. 11:50
 
 
sztem siman lehetseges.. ugy pl, hogy midnegyikben volt keves baci.. amit rogton felhasznaltal abbol csak az a keves ment a sutikbe.. es azt meg legyozte a myc.. a masik kettoben elburjanzott, elszaporodott, v epp eletre kelt a viz hatasara. persze lehet baromsagot beszelek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. december 14. 08:11
 
 
Az lehetséges h egyidőben készített fecsik közül az egyik jó és a többi meg elfertőződik? Lenyomatból készült 3fecsi, az elsőt azonnal felhasználtam, semmi fertőzés , a másik kettő hútőben volt 1-2hónapot egyik elfertőződött a beoltás után és a másik is ugy néz ki semmi élet bent...mi lehet a baj? ugyan úgy volt csinálva minden mint először
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 11. 19:17
 
 
És a bulátát hogy sterilizálod??
Na jó...én nagyon hálás lennék ha leirnád lépésről lépésre ezt a dolgot egészen onnan hogy van egy teljesen betelepitett pohár micéliumod..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 11. 18:47
 
 
Nagyon jó, hogy mondod, a vermit és rostot küln kell áztatni. A buláta a víztől széjjelesik, és pont az alényege, hogy a micélium magába építi az egészet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 11. 17:21
 
 
A teljesen összeállított cucc ázott vagy csak a vermi és a rost?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 11. 15:04
 
 
Ez casing, maga casingelő anyag, de száraz vermi is ment a tetejére.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 11. 14:53
 
 
Negyed óra áztatás vízben, alapos lecsurgatás, és ment a befőttes üvegbe sterilizálni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 11. 14:14
 
 
Jah, és ezt te canig-elted, vagy csak sima süti? Ha casing, mivel takartad?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 11. 08:52
 
 
Köszi csokker, még annyi, hogy mennyi vizet tettél hozzá?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 10. 22:26
 
 
srácok, kitaláltam valami okosat inkubálásra: a poharak bent vannak egy közepes kartondobozban, a dobozt betettem egy gigantikus reklámszatyorba. A szatyorba betettem közvetlenül a doboz falának nyomva egy egyszerű sólámpát. Ezt az egészet bele még egy szatyorba, és letakartam egy fekete pólóval. 28-29 fok van bent állandóan, nem hangos, keveset fogyaszt és még az ágy mellett sem zavaró, ráadásul kis helyen elfér.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 10. 14:58
 
 
Súlyra értendők. A bulátát kisebb darabokra kell összemorzsolni, de ne teljesen porrá, úgy istenesen el kell verni. A titok az, hogy a felfújt bulátát nagyon jól átjárja a mici, így boncolás után kijelenthetem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. december 10. 13:15
 
 
Hy csokker. Az 50-30-20-as vermi, buláta, rostos sütihez mennyi vizet adtál. Ezek a százalékok súlyra vagy térfogatra értendő? Köszi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2007. december 10. 11:01
 
 
Hali! Már egy jó ideje szeretném elkezdeni a saját telepem nevelgetését ,de sajnos hiányoznak alap dolgok...tettem már kisérleteket ,de valahogy sosem indult be a dolog...ha valaki lenne olyan kedves és pü-ben a segitségemre lenne megköszönném...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 10. 00:46
 
 
Nagyon praktikus ez a mérleg...otthon is könnyen előállitható és ha nem is teljes biztonsággal tudsz vele kimérni 2-4-5-10grammot ,de egy elég stabil megközelitést mindenképp ad!

Kerestem sok-sok helyen választ a kérdésemre ,de sehol sem találtam, igy hát felteszem itt.
Dunk and roll technikát hányszor lehet alkalmazni egy sütin? (hűtőben áztatás vizben 6-12-24 vagy 48órán át aztán száraz vermiben megforgatni) Ha már egyszer dunk-and-roll-t végeztem a sütin lehet a 3dik flush előtt is???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
scp2007. december 6. 19:12
 
 
Itt van egy leírás, hogyan lehet pénzérmék segítségével mérleget készíteni:
http://salvia.tvn.hu/kivonas_elemei/merleg/merlegk.htm

Az egyes pénzérmék pontos súlyáról pedig itt lehet információt találni:
http://www.forintportal.hu/forint/index.php

1 Ft: 2,05 g
2 Ft: 3,1 g
5 Ft: 4,2 g
10 Ft: 6,1 g
20 Ft: 6,9 g
50 Ft: 7,7 g
100 Ft: 8 g
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. december 6. 16:34
 
 
Gondolkoztam már egy ideje mérlegkészítő íráson, de ahogy olvasom meg is csinálom. Aki tudja hogy kell, annak annyit mondok, hogy az 1Ft-os tömege 2g, a 2 Ft-os tömege pedig 3g, és ezek nagyon pontosak!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 5. 21:58
 
 
Az igazság az, hogy 4000ft-t sajnálok most kiadni egy szaros mérlegre..annyi mindent lehet venni négyezer forintból,plusz nincs is négyezer forintom :S de ami tény az tény,kellemetlen ez a saccolgatás..jolenne tudni mennyit is aratok,eszek stb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. december 5. 21:43
 
 
mérleget kapsz faszát majdnem ennyiért csak írd be a gugliba h mérleg és az első 10-ben találsz egy direkt mérleg shopot ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 5. 18:27
 
 
Akinek jól megy.....:D:D
Halottnak hitt telepről 30g, ráadásul mérleg is van..
Apropó mérleg....NAGYON DRÁGÁK!!! Utána néztem pár helyen és a legolcsóbb ilyen prosztó elektromos mérleg ami egész-jegyig mér (tehát 1g,2g,3g...és minusz1g, :D komoly) 4000ft!! Elég drágának találtam, ugyhogy marad a saccolás :S Szüretkor saccolok h mennyi lehet,száradás után saccolás h mennyi lehet...evéskor.......saccolok h mennyi lehet...ez igy elég rossz h nem tudni hány g mushroom hat ugy ahogy hat...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. december 5. 16:54
 
 
az élet apró meglepetései: a halott nak hitt gombatelepemre vetettem ma egy pillantást és 30 g gombát szedtem le róla :D:D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 4. 18:28
 
 
Dunk and roll technikánál vermikulit helyett lehet mondjuk perlitbe megforgatni a sütit? Vagy inkább nem is érdemes megforgatni semmibe csak letörölgetni a vizet zsebkentővel?Esetleg azt se??
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2007. december 3. 21:01
 
 
1 szó: STERILITÁS
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 3. 20:29
 
 
Gyerekek fsre-ről egy hét alatt megjött a levelem. Kambodzsai. Majd kiugrom a bőrömből. Alufóliába van csomagolva, tudnom kell valamit a kibontésával és lekaparásával kapcsolatban?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012007. december 3. 16:00
 
 
zeep: én úgytudom nem érdemes, mert jelentéktelen hatóanyagtartalmú lesz a következő termés állítólag...

tudom hogy gyenge minőségű képek lettek, de ha valaki ki tud ezekböl nézni valamit az legyen szives ossza mg velem:

http://rapidshare.com/files/74011908/mush.rar.html

barna bio rizst oltott be Darth fater GT illetve thai? spórákkal, mitöl pirosodik be a rizs? rothadás szétfővés következménye? a képek 3 üvegröl készültek.

üdv: L
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 1. 12:33
 
 
Macskaalom ha nagyon benedvesited szinte sárrá válik, azok a nagy darabkák teljesen szétmállnak....(igy kétlem h jó lenne vermi helyett)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 1. 12:22
 
 
Hát, a hő az nagyon nem tesz nekik jót! 40-50foknál szerintem lőttek a hatóanyagnak! Szerintem a legegyszerűbb,ha beteszed a szekrénybe,vagy a fiókba egy papirra,és szépen magának kiszárad szobahőmérsékleten..3-5nap alatt csont száraz lesz 23-27fokon is...

Macskaalomtól én tartózkodnék...párásitásra ott van a perlit .egy nagy zsák max 2000ft és rettentő sokáig elég, talajnak meg a legjobb a vermikulit,vagy a pamut,kókuszrost stb..bár kisérletezni se árt..ha sikert érsz el ird ezt ide légyszi!!!

Nos valaki elárulná ,hogy 2x-3x letermett sütiből érdemes e casingot csinálni? és ha nem miért?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2007. november 30. 22:38
 
 
a macskaalmos zacsiban a zeolit nevu asvany van ha jol tudom, kezeletlenul.
de ugyanez az asvany van a fogporban, a mosoporban, nehany allat es ember takarmanyban meg meg sok mindenben.
szerkezetileg az aktiv szenhez szoktak hasonlitani a nagy felulete miatt, es sok mindent megkot de nem tisztazott h pontosan miket es mikepp.

amiert gondolom hogy bevallhatna gombatermesztesnel az a viztartokepessege, arra viszont mar nem birtam rajonni hogy vajon parologtatasra jo lehet eee.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Csokker2007. november 30. 15:24
 
 
Hello!
Balesetem volt: Elfogyott a CaCl2, így a sütőben szárítottam gombát 30 fokon, ventillátorral. Mivel még nem csináltam ilyet, nem tudtam, hogy a ventillátormotor és a lámpák hője igen jelentékeny:D A gombák kb. 40-50 foknak voltak kitéve, a pszilocin teljesen kipusztult belőle, mélykék a színük. Dobjam ki, vagy a pszilocibin tartalom még jelentékeny maradt? (P. Cubensisről volna szó necsörli)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. november 30. 11:09
 
 
Hát sztem a macskaalomban lehetnek gombaellenes anyagok is,mivel a szagot is megköti,nincs pöcegödörbűz tőle,meg hát a fertőzések ellen is védelmet nyujthat ,h ne legyen az ember beteg a macskaszartól..sztem rizikós bár beválhat..

Kérdés: Egy süti, ha mondjuk 2szer letermett v 3x érdemes belőle casinget csinálni? Mivel a süti kimerült a vizből és a tápanyagokból nem képes több termőtestet produkálni, viszont a casing-réteg ujból nedvességgel és tápanyaggal látja el a micéliumot...(gondolom én)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Gas2007. november 30. 10:43
 
 
Köszi Csokker.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2007. november 29. 21:57
 
 
macskaalom mint vermi helyettesito nem jutott meg vkinek az eszebe?
zeolitnak hivjak egyebkent.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!