DAATH

A költészet az ember lázadása az ellen, hogy az legyen, ami.

James Branch Cabell

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1873 - 1882)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 19. 20:56
 
 
agaron tényleg lehet a gombatestről tovább szaporítani egy génvonalat?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
meryi2007. december 19. 11:06
 
 
szerintetek, ha csinalok sporalenyomatot a minalunk szabadban ello psilocybekrol, azokat is lehetne igy otthon tenyesztenni?

lehet hogy jobb volna az ellenallo kepesseguk a mas peneszgombak ellen, mint a cubensisnek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 19. 00:50
 
 
Hát agar-os eljárás elég nehéz szokott lenni, lényege hogy egy micéliumot nevelsz agaron, ami erős és strapabiro, és arról "oltasz"...rendkivül fontos a sterilitás!!!! Agarral meglehet őrizni a géneket és nem lesz belterjes, sokáig fent tudod tartani az állományt mindenféle genetikai mutáció és természetes gyengülés nélkül...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 19. 00:39
 
 
Zeep, köszönöm. Utánnánna olvasok és tökélyre fejlesztem... Pénteken kapok agart 50g-ot. Ahoz van e tipp?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shine2007. december 18. 18:20
 
 
Gondoltam kisérletezgetek egy kicsit, és arra a döntésre jutottam, hogy egy 3flushon túlesett, többnyire kimerült sütit megcsinálok casingnak. A casing:
-2cm vastag nedves vermikulit
-széttört süti
-2-3cm vastag biobuláta + vermikulit

A biobulátát összetörtem és elkevertem nedves vermikulittal, az egészet jól összekevertem és lett belőle egy jó nedves trutymó, amit majd a micire szórok.
Valaki lát benne esélyt vagy csak az időmet pocsékolom??

Döntésem alapja a következő volt:
A sütik azért képesek csak 2-3 alkalommal teremni tudomásom szerint, mert kiszáradnak és felélik a tápanyagot, de számitásom szerint ha casingba teszem abból tud nyerni magának még nedvességet és tápanyagot igy még szerintem képes lehet teremni, ha átszövi a talajt.
Tehát kinek mi a véleménye ez a gondolatmenet helyénvaló és a casing összetevői eredményesek lehetnek vagy elrontom az egészet??
Előre is köszönöm a válaszokat ,remélem lesz minél több...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 18. 13:22
 
 
Egész szemes magvakból sütit csinálni nehezebb, mint vermiből...ennek alapjában véve is több oka van:
1. Mig a PF-tekekben a vermikulit jó gázcserét biztosit addig a sima magvasban nincs olyan anyag ami a levegő szabad áramlását elősegitené a táptalajban.
2. A vermikulit nagyon jól tárolja a vizet, és könnyedén leadja a környezetének, jelen esetben a micéliumnak, a sima magvak nehezebben tárolják és adják le a vizet.
3. A vermikulit+liszt alapú táptalaj jó laza szerkezetű ,levegős, könnyen fonja a mici, mig a magvakat sokkal nehezebben képes beszőni.
4. Sterilizálás sokkal könnyebb vermis módszernél, az egész magvakban vannak betokozódott baktériumok, spórák amik nem biztos h egyszeri kuktázás során elpusztulnak, 100%eredményt többszöri főzéssel lehet elérni, vagy 24órás megelőző áztatással (ekkor vagy ki kell utána száritani vagy belevenni a számitásba a magvak által felszivott viz mennyiségét)
4. Egész magvakat jobban megtámadnak a bacilusok ,mint a vermikulitos sütiket (ennek eredménye a barna büdös elfolyósodás),valamint vermis süti előnye a tetejére szórt 2cm vastag száraz vermiréteg ami kiválóan véd a fertőzések ellen mert kitölti a teret és nincs hol megtelepednie a baciknak, mig az egészszemesnél van pár cm vastag levegőréteg a pohár tetején ami kiváló megtelepedési területet biztosit a különböző élősködő kórokozóknak...

Hogy pontosan mi lehet a kudarcod oka azt sajnos nem lehet biztonsággal kitalálni, több hozzájáruló ok is lehet. Kevés sterilitás, tokozódott spórák, túl szorosra duzzadt magvak stb...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2007. december 17. 21:51
 
 
Srácok, a vermis sütik elképesztően szépen fejlődnek, szerintem karácsony után utarok! DE, csinálni szerettem volna rozsos módszerrel is, az viszont áll. Az egyik üvegbe fecsivel nyomtam be a sórákat, a másikba száraz spórákat kapartam mégsem indult el egyik sem. Mi lehet a hiba? Jó lenne tudni, mert a későbbiekben szeretném ezzel a módszerrel termeszteni azt a gén tipust amit majd agaron különítek el.

Más, azt hallottam, hogy a szép gombatestből kivágott darabbal is lehet elkülöníteni egy gén vonalat. Ez igaz?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2007. december 17. 20:06
 
 
Nekem is lenne egy kérdésem....
3 süti közül az egyikben jóval több biobarnariszliszt van mint a többiben, és az a süti teljes beszövés után nem lett egyből kivéve, hanem kb. 2hetet még a pohárban volt..észrevétel, hogy ezen a sütin jóval kevesebb termés volt, az 1.flush kb ugyan olyan de a többi jóval szegényesebb a többitől.. kérdésem, hogy ez most mitől lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mert2007. december 17. 19:53
 
 
kösz
akkor ugye elég egy energiatakarékos is?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hola2007. december 16. 14:43
 
 
Amíg várod hogy a micélium benője a telepet, 27 fok, és sötét.
Amikor már áthelyezted a terráriumba, 24 fok és napi egy két óra fény.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!