DAATH

Egyetlen halvány kis bizonyítékunk sincs arra, hogy az élet komoly dolog.

Ismeretlen

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1703 - 1712)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
precíz2008. március 11. 21:09
 
 
Étkezési célú gombatermesztésre sztem a legjobbak a gazdaboltban kapható, vagy netről rendelhető spórák. Én is termesztek csiperkét és laskát. Egyszerű, csak nem szabad, hogy kiszárajon.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. március 11. 20:09
 
 
Én igazság szerint azért nem raktam még rá a perlitre, mert proxidos vízzel spricceltem a nedvességet pótlandó (ill h ne telepedjen meg rajta semmi baci) és ez nem biztos h jót tenne a gombáknak.
Viszont érdekes dolgot vettem észre: Az első és a második flush gombái között marha nagy különbségek vannak. Tisztára mintha nem is ugyanaz a fajta lenne, ez mitől lehet? Feltöltöttem ide pár képet, hasonlítsátok össze:
http://picasaweb.google.hu/shroomy00/Shrooms

Más kérdés: nem tud vki étkezési célra termeszthető gombából steril spóralenyomatot? Külföldi oldalakon néztem, és csak agaros módszerrel működővel dolgoznak, az nekem meg túl bonyolult lenne még szerintem. De mivel tovább szeretném folytatni a termesztést, azok a fajták azért nagyobb mennyiségben fogynának a vasárnapi ebédnél :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vogue2008. március 11. 11:23
 
 
szasztok,

lassan a termődoboz berendzésnél járok én is (még kb 1 hét) és lenne 1-2 dolog ami nem áll össze
annak ellenére hogy olvastam valahol, hogy nem szabad a sütiket közvetlenül perlitre rakni, itt sokan ezt ajánljátok, akkor ettől nem lehet semmi baja?
más: ha közvetlen perlitre rakom őket, egyből "átültetésnél", az tud annyi vizet adni nekik plusszba, mintha dunk and rolloztam volna?
esetleg dunkolás és aztán perlitre? vagy ez már túl sok nekik?

sry a sok hülye kédésért de szeretnék minnél többet kicsafarni a sütikből :), és főleg nem akarom elcseszni, ha már eddig ennyire jól haladtam
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. március 10. 21:31
 
 
shroomy :
1so flushrol hany g lett szarazon?

az a ket harom ujj keves aszongyak az oregek. 4-5 ujjra upgradeeltem en is.

1so flushrol kepek
http://i244.photobucket.com/albums/gg2/fubazmeg/pc/100_3794Medium.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg2/fubazmeg/pc/100_3803Medium.jpg

kemeny 2g lett szarazon
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bye2008. március 10. 10:57
 
 
Általában az ilyen torzulások a magas Co2 szint (széndioxid) miatt szoktak keletkezni, lehet keveset szellőztetsz! Egyébként a nedves perlitre rakni a sütiket nyereséges lehet ,sokkal több és nagyobb egyedeket hoz, mint ha nem érintkezne vele...a gombák fejlődése rengeteg vizet von el a teleptől (példa erre hogy a gomba 80-90%-a viz, tehát egy 20grammos gombából száradás után max 2-3grammos lesz, igy el lehet képzelni ,hogy mennyi vizet veszit a telep 1-2 flush után), de a perlitre rakva ezt a vizet tudja pótolni...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. március 9. 17:13
 
 
Nem, egyelőre még nincsenek közvetlenül a perlitre rakva, mert mikor láttam valami kezdeményt úgy döntöttem kap még egy kis időt. Most a másik 3 sütiből kettőn már nőnek a ciciák, de 1-2 db összesen. Lehetséges h alacsony a páratartalom, bár 2-3 ujjnyi nedves perlit van benne.
Itt egy kép a monsztre gombáról :-)
http://picasaweb.google.hu/shroomy00/Shrooms
Érdekes h kicsit torz, nem hasonlít az első flushos példányokra.. Vmi mutáció lehet, vagy csak a süti alatt szűk helyen volt és ezért deformálódott? (ígérem ma már több hülyeséget nem kérdezek :))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2008. március 9. 13:13
 
 
akkor most vegulis raraktad egy reteg nedves vermire?
ha a suti aljabol no ki a gombi az valszinuleg azt jelenti hogy alacsony a paratartalom a dobozodban.
az enyemben is.
neked milyen vastagon all a perlit a doboz aljan?
1so flushrol hany g lett szarazon?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. március 9. 08:35
 
 
Úgy néz ki végre megnyugodhatok :) Ugyan nagyon lassan, de nőtt egy gigantikus méretű gombim, meg a többi sütin is van 1-2 kezdemény. Ha nem is sok, de legalább élnek!
Viszont amit leszedtem, az teljesen a süti aljából nőtt ki, és a vermikulit bele volt ragadva a szárába(roll miatt). Próbáltam eltávolítani, de maradt még rajta. Szerintetek érdemes vele vesződni, vagy egy két darabkától nem fordul fel az ember? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
zeep2008. március 7. 08:11
 
 
Nézd végig a körülményeket...hőmérséklet 21-26 celsius között...páratartalom 70-100% között, fény legalább napi minimum 4 óra ,de nem közvetlen napsütés...napi minimum 2-3alkalmi oxigénbevitel (szellőztetéssel!!)...ha ezek a feltételek mind megvannak és még úgysem akar fejlődni akkor a sütiben van a hiba...a nedves perlitre rakni jó ötlet ,sokszor segít, felszív a perlitből nedvességet a mici így növésre serkenti...good luck
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
shroomy2008. március 6. 19:55
 
 
Tester:

Lehet h megpróbálom a perlitre rakni őket, de nemhinném h a nedvesség hiánya a baj. Párás rendesen, még mindig tiszta gomba illata van, de már lassan egy hét tellt el a dunk/roll óta, több mint 2 hét az első flush óta és még mindig semmi :( Najo, az egyik sütin nő 1 (azaz egyetlen) darab szép gombi, és ennyi.. Egyszerűen nem értem, ha egyszer már termett mitől állhat így meg?!?

A szárított gomba (ha tényleg jól ki van szárítva) állítólag eláll évekig, de egy évig biztosan. Annyi idő alatt meg csak csinálsz egy gombapaprikást ;)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!