|
Legfrissebb hozzászólások (1703 - 1712) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Étkezési célú gombatermesztésre sztem a legjobbak a gazdaboltban kapható, vagy netről rendelhető spórák. Én is termesztek csiperkét és laskát. Egyszerű, csak nem szabad, hogy kiszárajon. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én igazság szerint azért nem raktam még rá a perlitre, mert proxidos vízzel spricceltem a nedvességet pótlandó (ill h ne telepedjen meg rajta semmi baci) és ez nem biztos h jót tenne a gombáknak. Viszont érdekes dolgot vettem észre: Az első és a második flush gombái között marha nagy különbségek vannak. Tisztára mintha nem is ugyanaz a fajta lenne, ez mitől lehet? Feltöltöttem ide pár képet, hasonlítsátok össze: http://picasaweb.google.hu/shroomy00/Shrooms
Más kérdés: nem tud vki étkezési célra termeszthető gombából steril spóralenyomatot? Külföldi oldalakon néztem, és csak agaros módszerrel működővel dolgoznak, az nekem meg túl bonyolult lenne még szerintem. De mivel tovább szeretném folytatni a termesztést, azok a fajták azért nagyobb mennyiségben fogynának a vasárnapi ebédnél :-)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | szasztok,
lassan a termődoboz berendzésnél járok én is (még kb 1 hét) és lenne 1-2 dolog ami nem áll össze annak ellenére hogy olvastam valahol, hogy nem szabad a sütiket közvetlenül perlitre rakni, itt sokan ezt ajánljátok, akkor ettől nem lehet semmi baja? más: ha közvetlen perlitre rakom őket, egyből "átültetésnél", az tud annyi vizet adni nekik plusszba, mintha dunk and rolloztam volna? esetleg dunkolás és aztán perlitre? vagy ez már túl sok nekik?
sry a sok hülye kédésért de szeretnék minnél többet kicsafarni a sütikből :), és főleg nem akarom elcseszni, ha már eddig ennyire jól haladtam |
| | | | |
| | | | | | | | | | Általában az ilyen torzulások a magas Co2 szint (széndioxid) miatt szoktak keletkezni, lehet keveset szellőztetsz! Egyébként a nedves perlitre rakni a sütiket nyereséges lehet ,sokkal több és nagyobb egyedeket hoz, mint ha nem érintkezne vele...a gombák fejlődése rengeteg vizet von el a teleptől (példa erre hogy a gomba 80-90%-a viz, tehát egy 20grammos gombából száradás után max 2-3grammos lesz, igy el lehet képzelni ,hogy mennyi vizet veszit a telep 1-2 flush után), de a perlitre rakva ezt a vizet tudja pótolni... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem, egyelőre még nincsenek közvetlenül a perlitre rakva, mert mikor láttam valami kezdeményt úgy döntöttem kap még egy kis időt. Most a másik 3 sütiből kettőn már nőnek a ciciák, de 1-2 db összesen. Lehetséges h alacsony a páratartalom, bár 2-3 ujjnyi nedves perlit van benne. Itt egy kép a monsztre gombáról :-) http://picasaweb.google.hu/shroomy00/Shrooms Érdekes h kicsit torz, nem hasonlít az első flushos példányokra.. Vmi mutáció lehet, vagy csak a süti alatt szűk helyen volt és ezért deformálódott? (ígérem ma már több hülyeséget nem kérdezek :)) |
| | | | |
| | | | | | | | | | akkor most vegulis raraktad egy reteg nedves vermire? ha a suti aljabol no ki a gombi az valszinuleg azt jelenti hogy alacsony a paratartalom a dobozodban. az enyemben is. neked milyen vastagon all a perlit a doboz aljan? 1so flushrol hany g lett szarazon? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Úgy néz ki végre megnyugodhatok :) Ugyan nagyon lassan, de nőtt egy gigantikus méretű gombim, meg a többi sütin is van 1-2 kezdemény. Ha nem is sok, de legalább élnek! Viszont amit leszedtem, az teljesen a süti aljából nőtt ki, és a vermikulit bele volt ragadva a szárába(roll miatt). Próbáltam eltávolítani, de maradt még rajta. Szerintetek érdemes vele vesződni, vagy egy két darabkától nem fordul fel az ember? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nézd végig a körülményeket...hőmérséklet 21-26 celsius között...páratartalom 70-100% között, fény legalább napi minimum 4 óra ,de nem közvetlen napsütés...napi minimum 2-3alkalmi oxigénbevitel (szellőztetéssel!!)...ha ezek a feltételek mind megvannak és még úgysem akar fejlődni akkor a sütiben van a hiba...a nedves perlitre rakni jó ötlet ,sokszor segít, felszív a perlitből nedvességet a mici így növésre serkenti...good luck |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tester:
Lehet h megpróbálom a perlitre rakni őket, de nemhinném h a nedvesség hiánya a baj. Párás rendesen, még mindig tiszta gomba illata van, de már lassan egy hét tellt el a dunk/roll óta, több mint 2 hét az első flush óta és még mindig semmi :( Najo, az egyik sütin nő 1 (azaz egyetlen) darab szép gombi, és ennyi.. Egyszerűen nem értem, ha egyszer már termett mitől állhat így meg?!?
A szárított gomba (ha tényleg jól ki van szárítva) állítólag eláll évekig, de egy évig biztosan. Annyi idő alatt meg csak csinálsz egy gombapaprikást ;) |
| | | | |
|