DAATH

Az élet olyan, mint a szánhúzó kutyafalka. Ha nem te vagy a vezérkutya, mindig ugyanazt látod.

Lewis Grizzard

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (1023 - 1042)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
halandó2009. május 31. 14:28
 
 
Tester: köszönöm a hidemyass-t!
a print tényleg egymilliószor kisebb volt, mint amit mi ép ésszel valaha is csinálnánk, azon röhögtem amikor megjött, hogy szopatás, de működött. kb. akkora mint a legkisebb kinyitott kalapú gombáink.

a lecsapódáskor keletkező hő az elforraláshoz szükséges hővel egyenlő. de mivel a cubensisnek mindegy, mindegy nekem is a benti hőmérséklet :) amúgy az utolsó bejegyzésem óta pinel ezerrel, cold shock megtette a hatását :)

tényleg rengeteg micéliummal indultam neki, most két litert tettem félre, hogy kipróbálhassam a Shroomgod szalma teket. csinálta ezt közülünk már valaki?

szkennerrel nincs dolgom, de az antikváriumok tele vannak hasonló szakkönyvekkel, ha valaki komolyan gondolja a termesztést, ne sajnáljon rá 200 forintot.

Psilocybe-ről és Panaelous-ról mit tudsz? mit kell máshogy csinálni, ill. potenciával hogy állnak?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
halandó2009. május 31. 14:17
 
 
azt hsizem az emailcserekor valami probléma adódott, mert nem tudok hozzászólni. ha ez megjelenik újra próbálom...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 31. 13:58
 
 
Ha jól emlékszem én is így időzítettem.

A zölderdős vermi szemcse méretileg szerintem túl apró, (0-2mm), emiatt a süti viszonylag tömör lesz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
futrinka2009. május 31. 12:39
 
 
én itt vettem vermit legutóbb, megfelelő a szemcseméret 100ft/l
http://www.zolderdo.hu/index.php
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
jasszer2009. május 31. 04:57
 
 
A gazdabolt árával nehéz lenne versenyezni (bár ekkora mennyiséget egyedül nem is tudnék felhasználni), de a petneten 790Ft az ötliteres és 1100Ft a négyliteres kiszerelés, igaz hogy a szemcseméret eltérő a webshop állításával ellentétben. (http://www.petnet.hu/index.php?m=productlist&mode=search&searchstring=vermiculit)

Ha állítható az adaptered feszültsége az könnyebb megoldás, én egy régi elemtöltőét használom, az fix 12V (papíron), ezért kellett a poti. Tegnap kipróbáltam, sikerült leszabályozni a lehető legkisebb feszre amin még beindul, bízom benne hogy így nem kavar majd túl nagy huzatot. Milyen időzítéssel próbálkoztál? Úgy tervezem hogy órántként/kétóránként kapcsoltatom be 15 percre...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 30. 21:28
 
 
Gravevorm:
A perlit nem vermikulit, de lehet hogy valamennyire jó lesz.
Az egykalapalatton le van írva hogy mivel és hogy lehet helyettesíteni

jasszer:
a petnet drága, még ha growshopból (300Ft/l), vagy gazdabolt online (5000Ft/100l) akkor is olcsóbb.
Ráadásul a vermiculite nem kukoricaszárból készült, mint ahogy a petneten állítják, hanem egy ásványból.

A kis ventit én adapterrel próbáltam leszabályozni, az adaptert meg egy időzítőbe dugtam.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
jasszer2009. május 30. 11:30
 
 
Tester: próbálkozom a már említett terrárium ventivel, sajnos nehezen kaptam olyan potmétert amivel kellően le lehet lassítani a ventit...

Vermikulittal kapcs.: én a petnet.hu-ról rendeltem, ott kiszállítással együtt kerül annyiba, mint az eddig próbált belvárosi boltokban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
graveworm2009. május 30. 09:18
 
 
Megse kell, kaptam nagynehezenn egy ceget ami forgalmaz perlitet. Hullok tojasanak keltetesehez vagy mihez :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
graveworm2009. május 29. 22:31
 
 
Azt szeretnem megkerdezni, hogy a Pf-hez lehet vermikuliton kivul valami mast hasznalni? pl osszetort mufoldet (az az atlatszo kis bogyo ami kb 20x-ara no mert megszivja magat vizzel) vagy macskaalom vagy akarmi? Mert sajnos nem all modombann vermikulitot szerezni :(....(itt nalunk csak agyaggranulatom kaphato)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hejhó :)2009. május 29. 13:44
 
 
az UH párásítóhoz van egy kiegészítés amivel meg lehet szüntetni a túl nedves levegőt.
ahol jön ki a pára oda felerősítesz méter slagcsövet és azt vezeted be a terkóba. A csőben lecsapódik a fölösleges pára, de vigyázz, mert ha függőleges irányú kanyar van benne akkor ott megáll a víz és mindent elront. Extra feature ként eloszthatod a csövet többágra vagy tehetsz bele h2o2-t.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 29. 01:10
 
 
Tényleg 0.7*0.7cm-est vagy elírtad?
Vagy egy lap volt feldarabolva te meg pont egy olyan darabot kaptál amin csak egy printcikk volt?

Bálam is rozsdál a befőttesüvegek teteje, itt nincs belőle gond, lehet a kukta miatt, vagy lehet neked nem volt szerencséd.

Ha egy szkenner kerülne a közeledbe nem próbálnád ki ezen a könyvön? Ha egyszerre mindkét oldala ráfér fél-egy óra alatt bent van, aztán már csak szövegfelismerni kell, de azt sem muszáj.

Virágföldet ami a lavór alján/tetején van hogy sterilizáltad?

10-13 centi vastag micélium ez a köleses "csíra" és semmi más? Ahhoz azért jó sok üveg kellhetett.

Ez a hungarocell doboz teljesen zárt, a szellőzést csak a párologtató biztosítja semmi más?

A párologtatódnak mekkora a tartálya milyen gyakran kell benne cserélni a vizet?

Szerinted a páralecsapódás okozza azt hogy a doboz belseje melegebb mint a külső hőmérséklet? Kifejtenéd bővebben?

Szerintem jégaksival vagy egyszerűen egy hideg vizes palackkal is hidegen lehet tartani egy hungarocell dobozt belülrő mert nagyon jól szigetell, kívülről egy vizes törölköző érhet valamit, de a cubensisnek nem kell hideg a termőtest képzéshez, melegben is teremnie kell.

Elméletileg nekem is volt már dolgom egy B+ printtel, de nem tudnám megkülönböztetni az amazon-tól ami az első gomba volt amivel megismerkedtem, de azt sem tudnám megkülönböztetni a többi cubensistől.

adatvédelemmel kapcs használhatod a http://www.hidemyass.com-ot, akkor nem tudnak bemérni az IP-d alapján, ugyanitt egyszer használatos email címet is csinálhatsz a regisztráláshoz, szerintem max ennyi amit az épp ész keretein belül meg lehet tenni, de az itt lévőknek szerintem az 1%-a, ha használja ezt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
halandó2009. május 27. 14:44
 
 
fsre-től rendeltem spórát, abból készült egyszerre négy fecskendő és egy fecskendő liquid culture (cukros víz, spóra és levegő a fecsibe, két nap és oltás). nagyon kicsi lenyomatot kaptam, kb 0,7 cm X 0,7 cm-est, de óvatosan kapirgáltam nem volt para az öt fecsivel. az lc csődöt mondott, kettő üveg maradt hasznosítható.

sterilizálással nem volt gond, ami csődöt mondott ott szétrohadt-rozsdált a befőttesüveg-tető, vagy repedt volt az üveg, de volt, hogy a vatta volt bénán a tetejében. háromszor másfél óra forralás.

a casing ötlete tőletek jött, a megvalósítás antikvár könyv: Szili István - Vécsey Ede: Csiperke és más gombák háztáji termesztése. azt írja, hogy gyakorlatilag mindegy a micélium mennyisége, ha vastag azzal a fertőzést inkább el lehet kerülni, de a tápanyagból mindenképpen gomba lesz (kisebb felület-kisebb veszély). a csiperkét hatalmas zsákokban termesztik, és a tápanyag akármilyen messziről is a gombában köt ki. a gomba csodálatos élőlény!

a lavór (magas falú macskaalom) alja és fala 3-4 cm sterilizált föld, rá 10-13 cm micélium, teteje 3-4 cm steril virágföld. bekészítés után be a kazánházba 26 fokra, egész addig amíg a tetején megjelenik a fehér folt. a könyv szerint ez a legfontosabb pont: ha sok a fehér, nehezen indul, ha nincs, kevés lesz a termőtest.

amiben van: házi készítésű hungarocell doboz, rá fólia, fölé energiatakarékos izzó, mellé ultrahangos párologtató, ami közvetlen nyomja be a gőzt éjjel-nappal.

a szellőztetés értelemszerűen a géppel történik, ami levegő bemegy, ki is jön.

a páralecsapódással van kis bajom (a túl sok párával nincs!), vettem plexit, a mégis belekerülő vizet hetente leöntöm a cuccról (fél-egy-kettő liter, de volt már hogy megfeledkeztem róla és ellepte teljesen).

a párologtatóval a legnagyobb baj, hogy a lecsapódás hőátadással jár, bent a dobozban 28 fok van, a szobában 22. tegnap reggel óta hűtőben a cucc, mindjárt rakom ki, remélem beindul (első kör lesz). nem tudom, amikor az előző első kör volt, odakint még messze nem volt húsz fok felett. tanácsot erre szívesen vennék.

remélem az elmondottakból van, ami még neked is hasznos lehet.

neked milyen fajtád van? szerinted mekkora a különbség a különböző potenciájú gombák között? kiváncsi lennék a szélsőértékekre, amikkel találkoztál.

és még valami: daath-ból és egykalapalattból lehet gond? vigyázzak valamire, vagy a személyes adatot a szerver folyamatosan törli? megbízható tulajdonban van? a rendőrség ha kéri mit derít ki belőle? az informatikához nem értek, ezért szeretném ezeket tudni, te ebben is biztosan segítségemre lehetsz, látva az aktivitásodat. jó lenne ha egy ajánlott proxy vagy útmutató is benne lenne a faq-ban, de lehet hogy ez csak ábránd. [ kedves Én+Te+Ö=Gén, ha ezt olvasod, nem sértegetni akarlak, de ezek nagyon fontos dolgok.]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 27. 01:34
 
 
Helló,

Ez mind jól hangzik, úgyhogy kérdeznék is egyből :)

Mivel takarsz hogy ilyen jó a pinszetet kapsz?
Milyen vastag a táptalaj és a takaróréteg?
A lavórt használod terráriumként, vagy az is be van rakva valahová?
Kézzel szellőztetsz?
Spóra vagy klón, esetleg izolált kultúra?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
halandó2009. május 26. 22:20
 
 
szia tester!

köszönöm a gyors választ. igazad van a túléréssel kapcsolatban, de korábban két okból sem tudom leszedni őket, az egyik, hogy amikor nőni kezdneek a lavórban akkor kb. 4-500 db nő egyszerre, és közöttük az ég egy adta világon nincs egy milliméter szabad hely sem, ha megpróbálok kivenni egyet akkor a mellette lévő tíz (kisebb) is egyszerre szakad ki a földből. a másik ok az, hogy az egyik órában még csukva a kalap a másikban pedig már szórja is szét a spórát. erre különben már volt példa, fél nap alatt az egész fólia fekete spóralétől csöpögött, a hungarocell azóta barna.

szüretkor egyébként a teljes casing réteg szakad ki, és csak a fehér micélium és a köles figyel.

a tápanyaggal mindenképpen fogok valamit kezdeni, benézek a lovardába és elhozok egy vödör szart, szalmát is szerzek valahonnan.

teszek egy próbát a jelenlegi lenyomattal, de rendelek is ezzel egyidőben fsre-től másikat, másik fajtát (ha ajánlasz valamit örömmel veszem).

megtisztelő, hogy attól az embertől kaptam választ, akitől tudtán kívül rengeteget tanultam :) és a jövőben én is segítek megválaszolni a hülye kérdéseket, habár nem tudom ehhez nektek hogy van ennyi türelmetek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 26. 19:11
 
 
Ha köleses casingen azt érted hogy a beszőtt köles jelenti önmagában a táptalajt, amit aztán betakarsz valamivel, akkor lehet hogy a köles (főleg ha madáreleség és keverve van valamivel) tápanyag szegénysége is hozzájárulhat a relatíve alacsony potenciához,.
De 30-40 gramm friss gomba kb 3-4 gramm szárítottnak felel meg, ha 20g (2g szárított) már hat, az annyira azért nem alacsony.
Na jó, akkor alacsony.

Ha tényleg a tápanyagszegény közeg miatt van, a kölest keverheted valamivel, szalma, trágya stb.

Lehet hogy túlérnek a gombák, próbálj meg még az előtt szüretelni,hogy felszakadna a burok.

Lehet hogy a fajta olyan amilyen, ossz szét pár lenyomatot de a potenciáról ne beszélj senkinek, vagy kérj az FSRE-től egy újat, rendelj egyet máshonnan, cserélj valakivel külföldi fórumon...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
halandó2009. május 26. 15:47
 
 
sziasztok!

először is köszönetet szeretnék mondani Nektek, mert Nélkületek sohasem jutottam volna idáig a termesztésben. az egész fórumot letöltöttem, és párszor végigolvastam (ez minden hülyének elég kell legyen)

kölesen (madáreleség) casinggel b+ gombát tartok, de ismerőseim szerint a hatóanyagtartalommal van egy kis gond. nyersen 30-40 g kell egy jó nevetős bulihoz, 20 g elég egy lebutuláshoz.

hogyan növelhető a hatóanyagtartalom, mit tudnátok tanácsolni? volt, aki azt tanácsolta hogy fsre helyett vegyek spórafecskendőt. én arra gondolok, hogy talán a fehérrizs-barnarizs különbség állhatott elő most is, lehet, hogy az alapannyaggal van baj. oltás előtt vagyok, ezért lenne szükségem tanácsra.

szerintetek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. május 20. 16:49
 
 
köszi szépen a tanácsot, inkább betartom a "valamit csinálni kell, hogy jobb legyen"-t :P :D
remélem jók lesznek, amúgy sima PF-ek, és remélem az ecuador is elég strapabíró lesz:)
minden jót
üdv
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2009. május 20. 16:19
 
 
Ha nem ázott el a repedésen beszivárgó víz miatt, akkor szerintem simán jó lehet, ha biztosabbra akarsz menni le törölgetheted kívülről egy kis hipós vízzel aztán le is ragaszthatod szigszalaggal hogy ne kerülhessen be fertőzés.
Szerintem ez amúgy szükségtelen, csak azért hoztam fel hogy kielégítsem "a valamit tenni kell hogy jobb legyen"-t :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
chemence2009. május 20. 13:58
 
 
Sziasztok!
Velem az történt, hogy forraláskor nem figyeltünk eléggé, és pár poharunk megrepedt. nem mozognak a törés mentén, de elég repedtek:S szerintetek ezzel érdemes még foglalkozni, vagy hagyjam inkább őket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
jasszer2009. május 16. 22:10
 
 
"AZ FBS-es üveg az én téveszmém volt, mivel nem igazán szükséges egy oltási port. A fedőn úgyis ott van a légcsere nyílás (pl egy lyuk kitömve vatelinnel), és ezen keresztül is be lehet szúrni a tűt."

Szerintem az ötlet nem rossz, az előző oltás sikertelensége miatt most amúgy is félelmeim vannak minden hibalehetőségtől, csinálok majd 2 FBS-es és egy vatelines nyílást minden üvegre.

Jövő hét közepén lesz időm megcsinálni a ventit, majd postolom az eredményeket.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!