DAATH

Valahányszor nézeteltérésed támad valakivel, van egy tényező, amely kapcsolatod sérülése vagy elmélyülése mellett dönt. Ez a tényező a hozzáállás.

William James

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Egyéb anyagok


Létrehozó:

deeptrip


Létrehozás ideje:

2010. január 5.


Utolsó hozzászólás:

2020. január 29.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

17840 letöltés
104 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Táplálékkiegészítők

deeptrip, 2010. január 5.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
104. upperlow2020. január 29. 02:09
 
 
5-htp (200 mg) nekem nagyon bejött. Engem nem szedál, sőt pörgök, és jó kedvű leszek, egy bárgyú mosolyt folyton feltesz az arcocskámra :D
nagyobb mennyiségnél nem éreztem változást

L-tyrosinnal együtt = fejfájás és a nagy semmi

L-tyrosin (500 mg) magában: minden érzelmi reakciómat leszedálja, egyszerűen mindent teljes közönnyel szemlélek. elég furcsa.... amúgy sem vagyok egy idieges típus... de ez totál levesz az érzelmekről :D nekem így nagyon nem jön be, ha egyszer nagyon felidegelem magam majd biztos jól jön...

tryptofan (500 mg)... és hú de jó h nem vettem be 2 tabit.... kicsit para volt... bevettem és vezettem... közben folyton figyeltem magam, hogy milyen hatása van, és ismételgettem magamban, hogy na ennek semmi hatása... aztán egy idő után (nem volt hosszú út...) elkezdtem érezni, mintha minden levegővétel simogatná a légcsövemet, mintha a levegő amit beszívok bársonyos lenne... na ott is mondtam magamnak, hogy oké ez még nem nagy hatás... de aztán teljesen leszedált, mikor megérkeztem (szerencsére második otthonomba mentem) csak annyira tellett, hogy elmentem az ágyig, befeküdtem, és fogalmam sincs mennyit de aludtam, de közben kicsit aggódtam, mert annyira lelassult a légzésem. Teljes nyugalom szállt meg egyrészt, és ha nem paráztam volna a légzésemen talán még jól is esett volna. Igy kicsit ijesztő nekem :/

néha szeretem, hogy bármiből elég kevés és nekem üt, de azt nem szeretem mikor nagyot üt :D
 

 
103. macskagyökér2018. április 11. 23:12
 
 
A szójabab lecitin a nyers szójaolaj gumitalanítási folyamatát követő üledékből származik. Egy szennyeződés, ami oldóanyagokkal, növényvédő szerekkel van tele, konzisztenciája a folyékony gumi és kemény műanyag közötti. Mielőtt világos sárgára fehérítik, a lecitin színe koszos szürke és vöröses barna közötti. A szójabab olajának gyártásánál használt hexán kivonatolás jóval kevesebb lecitint biztosít, mint a régi ethanol-benzol művelet, de kereskedelmi szempontból jobb a színe, alacsonyabb a bűze és kevésbé keserű a lecitin.
A lecitin egészen az 1960-as, 70-es évekig nem tudott népszerűvé válni, amíg néhány amerikai egészségügyi író bestseller könyvei nem jelentek meg.
2001-ben a lecitin erősítést kapott, hogy az amerika FDA engedélyével viselheti a „jó choline forrás” megnevezést. A szója lecitin gyártók remélik, hogy megtalálják azokat az egészségügyi állításokat, melyekkel megnövelhetik a keresletet és ezzel jelentősen megemelhetik az árakat is.
A bio boltokban árult szója lecitin túlnyomó része kevesebb, mint 30% cholin tartalmú, nagyon sok orvos jobban szereti a jóval hatásosabb Phosphatidylcholine (PC), vagy még ennél erőteljesebb gyógyszert, a Glyceryl-phosphorylcholine (GPC)-t.

Mindkettőt használják a demencia megelőzése és visszafordítása, a kognitív funkciók javítása, az emberi növekedési hormonok kibocsátása és az agyat érő rendellenességek (pld. stroke) esetén. A PC és GPC képesek segíteni az idegsejt membránok felépítését, elősegítik az agyban az elektromos átvitelt, helyén tartják a membrán proteineket, és neurotransmitter acetylcholint hoznak létre. Az agy öregedéséről szóló szója lecitin tanulmányok már 1920 óta inkonzisztensek és ellentmondásosak.

Általánosságban a lecitin biztonságos, kivéve azokat, akik kiemelkedően allergiásak a szójára.
 

 
102. macskagyökér2018. április 5. 13:59
 
 
"Ezenkívül a ginkgo bilobában számos olyan összetevő van jelen, melyek képesek az agyi neuronok működésén javítani: például ilyen a hosphatidylserin."
ezt állitja egy magyar oldal,viszont sehol máshol nem találkoztam ezzel,pedig direkt kerestem angolul,hogy gnko.blba.cont.ph.srn.(itt roviden irom) és legtöbbször ajánlja együtt használni a két anyagot sehol sem irja,hogy tartalmazná is..
Megint egy másik magyar oldal pedig kolin tartalomról is ir a ginkgo-nál, amit estleg meg tudna e valaki erősiteni..?
 

 
101. sallyd2013. november 8. 18:32
 
 
Az 5-HTP és az l triptofán nagyon hasonló molekula csak az 5-htp 1 hidroxi csoporttal tobbet tartalmaz. Es az atalakulas leegyszerusitve igy megy:
L tripto-->5htp-->serotonin-->melatonin
 

 
100. Lexy922013. február 2. 13:58
 
 
Jampa koszi szepen. :) Hat triptophant mar probaltam, persze csoda az nem tortent. Azt hiszem akkor, hogy ezeket nem az olyan embereknek talaltak ki akik rendszeresen szednek valami "sokkal erosebbet" :)
 

 
99. deeptrip2013. január 29. 19:57
 
 
Ez nem 5-HTP, hanem L-triptofán. 500mg-os tabik, először annyit vettem be. Még lehet később előveszem újra, amúgy kutatások során 1-6 grammokat adtak a pácienseknek.
 

 
98. Fotinó2013. január 21. 04:40
 
 
1000mg? Az egy kicsit sok. En felkeles utan tolok le egy 5htp+l-tyrosine+ vitaminok kevereket, es ugy veszem eszre, hogy jobban erzem magam tole, mintha nem innek, lehet csak placebo.
Ha jol olvastam, akkor 1-2het folyamatos szedes utan erezheto jobban az 5htp hatasa. Ha maradt meg belole, akkor 50mg 2x adagban napjara megprobalnek letolni vele egy kurat.
 

 
97. deeptrip2013. január 19. 02:01
 
 
Vettem 2 hete L-triptofánt. Ez az 5-HTP és így a szerotonin, valamint a melatonin prekurzora is. Este toltam 500 illetve 1000mg-t és sajnos nekem nem vált be. Ugyanolyan lassan aludtam el és felkelni se volt könnyebb, hangulatban sem volt semmi változás, úgyhogy Szendi papa csodaszere még se akkora csodaszer, mint vártam. Ettől függetlenül másoknak még működhet, lehet nekem optimális alapból az l-triptofán szintem ezért volt hatástalan.
 

 
96. jampa2013. január 17. 20:27
 
 
P.S.: Amúgy a helyedben inkább várnék, amíg magától rendbejön a dopamin-rendszerem: a testedzés + meditáció csodákat tud tenni ezen a téren.
 

 
95. jampa2013. január 17. 20:24
 
 
Igen, a tyrosine segíthet minimális szinten megemleni a dopamin szintet, de ne várj tőle csodákat. Mivel az átalakulásat először L-dopává, majd abból dopaminná több enzim szintje (és elérhetősége) is korlátozza („rate-limiting enzymes”) ezért csak olyan esetekben éri meg szedni, amikor egyébként nem jut a szervezetedbe elég (pl. sokáig nem fogyasztasz elegendő fehérjét, ti. a tyrosine egy aminosav, az aminosavak pedig a fehérjék „építőkövei”).

Ha mégis valamilyen hatást tapasztalsz, az valószínűleg inkább a motivációddal lesz összefüggésben, mint a hangulatoddal. Ha az utóbbi miatt szednéd, akkor nézz utána inkább az 5-HTP-nek, ami a szervezetben szerotoninná alakul. Másrészt érdekes módon sok dopaminerg drog/dopamin prekurzor épphogy nem felpörget, hanem álmosít, mivel az előbbihez noradrenalinra is szükség van. Ezért „jó” stimulánsok azok a vegyületek, amik dopamin ÉS noradrenalin releaserek/visszavétel gátlók is.

Összegezve: ha olcsón hozzá tudsz jutni, akkor adj a tyrosine-nak egy esélyt, hátha bejön, de valószínűleg vannak a céljaidnak sokkal inkább megfelelő (hosszú távon is szedhető) étrendkiegészítők, „gyógyszerek” is.
 

 
94. Lexy922013. január 12. 04:12
 
 
Sziasztok!!
Esetleg valaki tudna nekem velemenyt mondani a tyrosinrol? Merthogy elvileg ez is a dopaminszintet tartja fenn (vagy mi) mint a speed.. eseteg ennek a hasznalata csokkentene-e a hianyat, mennyi szedhetoo be belole, stb...
Remelem nem volt naon buta a kerdes :)
Udv: egy uj DAATH olvaso. <3
 

 
93. borsofozelek2012. december 31. 16:10
 
 
hello,
valakinek nincs tapasztalata a king of kings ginseng kapszulájáról?
ma estére akarom bevenni a szellemi és fizikai frissességem érdekében.
ha iszok nem lesz valami kellemetlen kölcsönhatása? vagy amúgy? rossz szájszag, vagy hasmenés, esetleg ilyesmi? gyors választ várok a mai napra való tekintettel. köszi !
 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!