DAATH

A valódi és hamis emlékek közti különbség olyan, mint a valódi és hamis ékszerek közötti: mindig a hamis látszik a legvalódibbnak, a legpompásabbnak.

Salvador Dalí

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok

VEZÉRLŐPULT

Témakörök

Új hozzászólás


Regisztráció

Jelszócsere

Emailcsere


Legrégibbek

Előző tucat


Teljes lista


ADATOK

Kategória:

Filozófia


Létrehozó:

Khameleon


Létrehozás ideje:

2005. március 21.


Utolsó hozzászólás:

2018. június 4.


NÉPSZERŰSÉG

Érdeklődés:

24736 letöltés
333 hozzászólás


KERESÉS

Mit:



Hol:

anyagok
könyvtár
fórum
kapcsolatok


[Rendben][Törlés]



Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Tudathasadás vs skizofrénia

Khameleon, 2005. március 21.

Mielőtt hozzászólnál vagy új témakört nyitnál, olvasd el a DAATH fórumának irányelveit!

 
333. sildart2018. június 4. 01:42
 
 
Na és mondjuk carlos castaneda könyveiben le van írva hogy hogyan kell gyakorolni az emlékező képességet
 

 
332. nit2018. május 25. 16:47
 
 
Bővebben kifejtve, egyes elméletek szerint az Alzheimeres beteg sem az emlékeit veszíti el, hanem az emlékező képességét, egyszerűen nem tudja előhívni az információt, még ha ott is van valahol és nem makacsságból teszi mind ezt. Megvan a kórélettani alapja, hogy mért nem képes rá. Ugyanez érvényes a skizofréniára is.

Egy szétesett, önkontroll vesztett elmét sem rángatsz ki az ő valóságából csupán kész érvekkel. Mivel a skizofrén agyában felborul az egyensúly bizonyos folyamatok között, így az egyes agyterületek túlaktiválódnak, míg mások elcsendesednek. Ebből adódóan a kognitív funkciók csökkennek és előjönnek az ösztönösebb érzelmi cselekvések, mint az agresszió. Részben ez lehet az oka, hogy a skizofréniában szenvedők nem kellemes hallucinációkról számolnak be, mert önmagában az, hogy valaki hallucinál nem feltétlen kellene azt jelentenie, hogy az egy negatív esemény lesz számára, mivel a hangok lehetnének dicsérő, jófej arcok hangjai vagy akár egy kellemes rádiózás a naplementében.

Így, egy kognitív hanyatlással járó betegséget nehéz csupán egy állapotnak tekinteni, amiből egy egyszerű, de még ismeretlen út vezetne ki. Ehelyett a betegség egyes megnyilvánulásait lehet állapotként felfogni és e szerint kezelni a helyzetet. Visszalehet hozni a beteget a pszichotikus állapotából, de a hajlama mindig meg lesz rá, hogy visszatérjen a saját valóságába.
 

 
331. nit2018. május 25. 13:21
 
 
Minden kezelhetetlen betegség kezelhető. Csak még senki nem tudja hogyan. Ez ilyen egyszerű.
 

 
330. sildart2018. május 25. 10:04
 
 
Valaki olvasta itt carlos casteneda könyveit? Abban le van írva hogy a tudathasadás egy állapot amiből ki lehet lépni valahogy csak senki nem tudja hogyan és ezért azt hinné az ember hogy nem is lehet. Bár gondolom nem ilyen egyszerű a dolog de azért aki ebben a helyzetben van érdekes tanulmányoznia
 

 
329. ppnqdd2016. június 16. 00:10
 
 
richard adam, szerintem ne vonj le nagy következtetéseket a gombás utazásaidól. Egy pszichedelikus trip alatt mindenkinél előjönnek hasonló tünetek, mivel ezt váltja ki a hatás, emellett ne próbáld ennyire kívülről elemezni magad, te alakítod a személyiséged.
 

 
328. richard adam2016. június 1. 00:07
 
 
Az első néhány gomba utazásom után rájöttem hogy nem minden úgy van a fejemben mint ahogy lennie kellene. Rájöttem hogy több személyiségem van. Szerintem nem annyira súlyos, de azért sok esetben megnehezíti az életemet. Egy blogon részletesen leírtam azokat amiket tapasztaltam ezzel kapcsolatban, nem tudom hogy szabad-e ide linkelnem, ha esetleg van valaki olyan akinek hozzám hasonlóan személyiségzavara van és sikerült meggyógyítania magát, vagy esetleg van valami jó tanácsa számomra kérem ne tartsa magában, vegye fel velem a kapcsolatot. Illetve ha van valaki aki hasonló gondokkal küzd és hozzám hasonlóan psyhedelic terápiákkal kezeli magát és öngyógyítást végez szóljon, ellinkelem neki a blogomat, hátha esetleg segítségére lesz az ott olvasott információ.
 

 
327. legalize.weed2015. szeptember 14. 05:09
 
 
"...ha az a feladat, hogy a magyar fiatalokat megmentsük a kábítószertől, akkor akár még az ördöggel is cimborálni kell."

Schmitt Pál


Kedves Schmitt Pál, akkor vegul ki cimboral az ordoggel, aki fogyasztja vagy aki irtja a drogokat? Vagy akkor most mar egy oldalon allunk?


Mentsuk meg a magyar fiatalokat a herbaltol meg a tobbi szartol es adjunk nekik olcson magyar kendert!


Nagy ossznepi ordoggelcimboralas, az kell nekunk!

Devil likes this.
 

 
326. legalize.weed2015. július 1. 16:09
 
 
Ha jol ertem, akkor nem kizarolag a kannabiszt teszed felelosse, a skizofreniad kialakulasaert, hanem a gyerekkori traumakat, koponyaseruleseket es a sok munkat is a kivalto okok koze sorolod. Voltak hasonlo tuneteid droghasznalat elott is? Az orvos altal felirt gyogyszerek onmagukban segitettek, vagy eletmodot is valtottal melle?

A teveszmed az volt, hogy telepatias kepessegeid miatt elrabol es fogva tart a magyar kereszteny egyhaz. Ez milyen szintu problemakat okozott, a napi teendoid ellatasaban? 5 percre elfogott a rosszullet egy kolostort latva, vagy esetleg honapokig a szobadba zarkozva vartad a csuhasokat? Milyen szinteket tapasztaltal?
 

 
325. Al 2015. június 27. 00:50
 
 
Kedves mindenki! Azt látom hogy kicsit keverednek a dolgok. Van egy találós kérdésem. Skizofréniát diagnosztizáltak nálam is 13 éve. A kérdésem lenne: sokatok itt a tépést a meditációs állapotokat és a skizofrénia tüneteit említitek anélkül hogy mindhármat (kivételek nyilván vannak) megtapasztaltátok volna. Az én esetem (nem is annyira kérdés) következik: pocsék gyerekkor, egy két traumával, két fejbeverés, egy boxeres meg egy ott ahol a tobozmirigy is van(hormonja az nndmt) közben füves tépés és meló. A memóriazavarokig semmit sem vettem észre magamon, a családom is csak találgatni tudott. Ha a hármat nem rakom össze, nem én vagyok. Egyetlen téveseszmém a telepátiára való képesség / érzékenység. Egy válasz valakinek előttem szólónak, kerültem már olyan helyzetbe, hogy a legnagyobb magyar keresztény egyháztól kellett félnem, hogy vajon nem kötök e ki valami kolostorban. Mint látnok. Azt javasolnám, hogy aki valaha tépett, és gyógyszert írtak fel bármilyen pszcih problémára, az inkább szedje azt és tépjen azzal, mert az orvos, ha hibázik megtalálható. A díler nem.
 

 
324. gázgéza2009. május 31. 18:21
 
 
[személyeskedés]
 

 
323. neutroncsillag2009. május 31. 13:03
 
 
Ráadásul az emberek úgy használják ezt a skizofrénia meghatározást, mintha lenne valami halvány fogalmuk az egészről, pedig még az orvosok is a kategorizálás fázisánál tartanak ...

Az én véleményem szerint mindenki kattant, csak van aki erősebb álcát hord, és éppen nem azok a skizofrének akik a nyilvánosság előtt is szabadabban viselkednek ... Ezért a tömegnek feladata, hogy visszarángassa a szabadulni vágyó egyént: - Figy, gyere má vissza, te skizofrén vagy ...

Aki ilyen baromságokra hallgat és bezárkózik a kisszobába, hogy jujj most mi lesz, az meg is érdemli, de azért érdemes kihagyni ezt a fázist.

Az embereknek minden alkalomra külön arcuk van, még ha nem is tudnak róla, más az arc a szomszédnak, más a barátnak, más a főnöknek a munkahelyen, más a csöves hajléktalannak, más otthon...
Milyen félelmetes lehet számukra valaki, akinek csak egy arca van.

Amúgy is, már az is skizofréniának számít, ha magadban nyomod néha a párbeszédet, most akkor ki is beszélget kivel :-)

Valahol azt olvastam, hogy ha egy ember huzamosabb ideig teljesen egyedül van, akkor kb 21 nap múlva elkezd magában beszélni, egy hónap múlva pedig már válaszol is saját magának ...
Ennyi a dolog, ez nem egy nagy durranás, bennünk van akár ez is.

De ahogy egyszer valaki mondta:
- Megőrültem, és akkor mi van?


 

 
322. Bard2009. május 30. 13:02
 
 
Gondolkoztam ezen a témán, és rájöttem, hogy az egy dolog, hogy valaki skizofrén-e, vagy nem, mindennek megvan a maga jó és rossz oldala is, az un. "egészségességnek" is stb. A szar az, hogy tökmindegy, hogy te magad mi vagy, ha emberek gondolnak rólad valami rosszat... Akkor megette a fene az egészet. Lehet, magyarázkodni, tagadni, kompenzálni, kielégíteni a vágyaikat, mittudomén, de, hogy mi a megoldás azt nemtudom.

Azthiszem túl sokan vagyunk egy túl kicsi helyre összezárva, és mindegy, hogy mit, de emberek mindig kitalálnak valamit amivel a saját terükből kiszorítsanak bizonyos egyedeket. És ráadásul ezt valszeg tudat alatt teszik. Egy csomó ember pl. aki "pletykákat terjeszt", nem is veszi észre, hogy egy bizonyos kétes eredetű információ rajta keresztül jutott el valahová, ahol romboló hatást váltott ki stb.

 

Keresés e témakörben:

|< Legrégibbek  < Előző tucat  Teljes lista 


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!