| Recepteksmallsaman, 2003. június 20.
| | | | 165. m47 | 2010. szeptember 20. 12:47 |
| | | | | | Sziasztok!
Itthon macerásnak tartom a cigizgetést, így ezzel szeretném helyettesíteni a dolgot: http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_recipe7.shtml
Annyiban módosítom a dolgot, hogy a tetejére is rakok sajtot és kekszet.
Mivel még teljesen tapasztalatlan vagyok e téren, lenne néhány kérdésem: Egy korábbi hozzászólásban olvastam, hogy 900w-on bő 1 percig kell melegíteni! Tényleg aktiválódik ennyi idő alatt a lényeg, valamint nem párolog-e el? A megfelelő hatás elérése érdekében elég-e annyi fűszer, amennyit a füstöléshez használok, vagy jóval több kell? A melegítés során mennyire illatozik a dolog, vágó-e? Trapista sajt jó-e hozzá? :)
Köszönettel: m47 |
| | | | |
| | | | | | | | | | Három teáskanálnyi vajon 2 percig pirítani 0.65g igen jó minőségű zöld (virágzat, amit az ember normális esetben elszívna).
Ezt hozzákeverni 2db muffinra való tetszőleges tésztával (kakaós volt ebben az esetben), majd normálisan kisütni.
Egy-egy muffint egy-egy ember fogyaszt.
Az eredmény kellemesen fűszeres ízű, nagyon finom sütemény.
Hatások:
T+1 óra után valamit érezni, nevetgélés, zenehallgatás T+1.5 röhögőgörcs. :D T+2 óra után erős hatások, rohanó gondolatok T+3 után alvás, pedig bőven lett volna tovább. Alvás nehezen ment.
Másnap reggel enyhe lebegés / fűmásnap. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem kioldani vajban lenne a legegyszerűbb és aztán azt elrakni hűtőbe, később meg felhasználni tetszés szerint. |
| | | | |
| | | | 162. tester | 2010. január 20. 00:08 |
| | | | | | "Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy van némi zé-m, és az a helyzet, hogy evéssel szeretném magamba juttatni. :) De nem szeretnék minden egyes alkalommal ezzel bajlódni, mert elég illatos, mármint mikor vajban kicsit megpirítom. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan megoldás, hogy előre nagyobb adag alapanyagot is eltudok készíteni, így mikor sütit csinálok, akkor ne kelljen újra pirítanom. És nem utolsó sorban tárolható is, hatóanyag csökkenés nélkül, és az még extra lenne, ha nem hűtőben kellene, hanem elég lenne a hűvös száraz hely.
Válaszod előre is köszönöm. üdv, kayaman"
Szerintem csak recept kérdése, olyan sütit kell csinálni ami hosszabb ideig eláll. |
| | | | |
| | | | 161. bufo | 2010. január 2. 04:12 |
| | | | | | hat eleg jol sikerult, jobb lett mint vartam! :D oten ittuk, es hat elegge odarakott mindenkit, annak ellenere is egesz ejszaka egyertelmuen ereztuk a hatasat, hogy mas alkohol tartalmu italokat is fogyasztottunk, meg par joker is eldurrant! a masnapomat viszont senkinek sem ajanlom! :D
|
| | | | |
| | | | 160. bufo | 2009. december 31. 20:40 |
| | | | | | szoval en vele bucsuztatom az evet: http://noob.hu/2009/12/31/101_3458.jpg :) mivel a tervezett egy-ket honap aztatas helyett alig vartam vele ot napot, egesz forrora felmelegitettem szures elott, ez lathatoan jo hatassal volt ra, majd meglatjuk hogy sikerult! :D :D szoval nektek is buek! |
| | | | |
| | | | 159. bufo | 2009. december 28. 19:39 |
| | | | | | kulonbozo okok miatt mar egy ideje igy hasznalom a datumformatumot, meg a billentyuzetet is :) viszont erdekelne tenyleg hogy elb.sztam e hogy nem melegitettem elotte a zozit, es hogy akkor azert befutsek e neki igy utolag egy kicsit? vagy jo lesz ez igy is? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Miért van a dátum DD.MM.YYYY formátumban? |
| | | | |
| | | | 157. ydl | 2009. december 28. 18:51 |
| | | | | | Ráférne egy takarítás arra a billentyűzetre :) |
| | | | |
| | | | 156. bufo | 2009. december 28. 16:16 |
| | | | | | http://noob.hu/2009/12/28/101_3436.jpg egy kep az elozo kerdesemhez, azert mar egy nap azas utan rendesen beszinezte a paleszt :) |
| | | | |
| | | | 155. bufo | 2009. december 28. 15:59 |
| | | | | | en most probalok zoldsarkanyt csinalni, meghozza torkolypalinkabol es kissebb viragokbol, azokhoz kozeli levelekbol. sajnos nem allt rendelkezesemre magasabb alkoholtartalmu ital, es az a helyzet hogy elobb beaztattam es csak utana olvastam hogy elotte melegiteni kellett volna a novenyi anyagot.. azert igy is lehet jo? vagy esetleg par het mulva, melegitsem fel az uveget kb 77 celsius fokra mielott leszurom? vagy ez mar folosleges? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na jol van Metametta de azert hianyolom a mennyisegi jelzoket. Igy egy kicsit nehez lesz osszehoznom ezt a"kis hagymasagot"! Ja es nem lehetne az ipari kenderfelesegek helyett benne valami ami nem ipari kenderfeleseg?! Bar meg kell mondjam nagy otletet kaptam mikozben a recepted folott merengtem...majd riportolok a proba utan! Addig is kerem a kiegeszitest! |
| | | | |
| | | | | | | | | | késő esti/hajnali leves vizsgázóknak, kérdésfeltevő kutatóknak, elmegyógyintézeti ápolóknak-, tünetmentes ápoltaknak, kenderkúra (természetesen ipari) alatt álóknak és kategórián kívülieknek.
ősmagyar hagymaleves
hozzávalói: metélőhagyma, zöldhagyma, idei hagyma, vöröshagyma, fehér hagyma, fokhagyma ízlés és lehetőség szerint adott mennyiségben, összeállításban
vaj, v. olivaolaj, v. pálmaolaj,v. ghí, v. vajkrém ízlés és lehetőség szerint adott mennyiségben, összeállításban
kender, v. kendermagolaj, v. kenderszelet (természetesen ipari) ízlés és lehetőség szerint adott mennyiségben, összeállításban
szecsuáni bors, máriatövis termés (2-3 szem, kés alatt kissé puhítva, ujjak közt eldörzsölve) édesgyökér (inkább szárított, tea formájában kapni) fehérbors kurkuma szójaszósz, v. só grenadine szirup (v. tárkonyos fehérborecet-, esetleg balzsamezet és méz, só, v. szójaszósz)
víz (arányosan)
fenyőmag, pirított ipari kendermag, petrezsemlevél
tejszín, v. szójaröttyű
zsemlekocka, v. gurigává gyúrt kenyérbelsőség
füstölt sajt, v. füstölt tofu
eszközök: kés, deszka, v hasonló, lábos
előkészítése: hagymaaprítás, ha kell ezt megelőzően putzolás eszközök, hozzávalók odatevése
elkészítése: fent részletezett zsiradékok egyikében hagymakompozíció párolása, arra közben fűszerek rárakása erre fűszerek rákombinálása erre víz akkori ráöntése, amikor hagyma még nem esik szét, de már lazul ennek főzése addig, amíg szép lesz ennek felforralása, utána lenyugtatása lassuló tüzön ekkor kis tejszín, v -oid belecsobbantása, elkeverése kicsit állnihagyása kimerése feldíszitése alul petrezselyemmel, arra fenyő- kendermag variációval, arra füstölt sajttal, vagy -oiddal
megevése: forrón elkezdve, lassan akár a kihülésig kanalazgatva, aztán másnap folytatva.
tárolása: max 12 óra hűtés nélkül hűtve néhány nap - alapanyagok függvényében fagyasztva néhány hó
|
| | | | |
| | | | 152. Scap | 2009. június 12. 19:17 |
| | | | | | Ja és utólag is köszi! Majdnem elfelejtettem :) |
| | | | |
| | | | 151. Scap | 2009. június 12. 18:26 |
| | | | | | Durva ez a plazmagömb :) Én még eddig nem találkoztam hasonlóval. Bár még nem is tettem nyilt lángot a mikróba :)
Lehet inkább majd alacsony fokozatra teszem, hogy biztos ne melegedjen túl. Főleg ha felaprítva teszem be akkor még hamarabb felmelegedhet. Amúgy itt is müködhet az, hogy egy kevés vízbe rakom és úgy teszem be. Aztán hiába van bent sok ideje magas fokozaton nem fog 100 foknál feljebb menni. 10 perc melegítés szerintem már tuti aktíválja a thc-t :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sok tapasztatalom nincs ebben, de egy oldalon aktiváláshoz mikróban 3x20 másodpercet ajánlanak, közben szünetekkel, úgy egyenletesebben oszlik el a hõ. Én közepes fokozatot használnék. A lényeg, hogy 200 fok fölé ne melegedjen, mert akkor elpárolog a THC, tehát ha nagyon forró lesz a tál, vagy erõs fûszag jön, az jelzi hogy túlmelegítetted :) Elvileg ugyanúgy hat, mint vajban feloldva, a lényeg az aktiválás (hõ).
És óvatosan a túlhevítéssel, mikrózáskor nekem néha ehhez hasonló plazmagömbök keletkeztek, amitől eléghet az egész :D http://www.youtube.com/watch?v=AlYr0qtdJMg |
| | | | |
| | | | 149. Scap | 2009. június 11. 17:46 |
| | | | | | Köszi a gyors választ! Ez tök jó! :) Ezek szerint teljesen felesleges kendervajat csinálni belölle. Sokkal macerásabb és több idő. Vagyis azoknak felesleges csak akiknek az a céljuk, hogy aktíválják a thc-t, hogy megegyék. Az persze más téma ha kifejezetten vajat akar az ember csinálni.
Bocs, hogy megint felteszek egy rakat kérdést, de szeretek tisztán látni és nem elbeszni a dolgokat :) Pontokba szedtem így egyszerübb átlátni meg válaszolni.
1, Mennyi ideig kell mikrózni mondjuk úgy kb 1 grammot? Nekem sajnos régi fajta mikróm van és 3 fokozat közül lehet választani a mikró erejét /hőmérségletét/... 2, ... a legkissebre vagy a legnagyobbra kell tenni? 3, És ha aktíváltam elég csak simán megenni és x idő mulva hatni fog? Tudom rossz az íze /vagyis ízlés kérdése/, de most az érdekel, ... 4, ... hogy hat-e simán önmagába csak a zöld ha megeszem /úgy mint mikor szívja az ember/... 5, ... és a hatása megegyezik /ugyanaddig tart és az ereje se gyengébb stb/ a kendervajéval?
Előre is köszi. Meg majd utolag is :)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | De, sőt az egész lakásnak is :) Persze kiszellőzik. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha A zöldet "fűszerként" használom valamibe, nem lesz annak jellegzetes szaga? Tehát ha mikróba berakom valamibe, és miután kész lesz, nem lesz a mikró "levágós" szagú?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Igen, csak hő kell. Mikróban is lehet. |
| | | | |
| | | | 145. Scap | 2009. június 10. 22:34 |
| | | | | | Ezekszerint mikróban is lehet aktíválni a thc-t? Olvastam olyan "receptet" ahol nutellát kennek egy kekszre és aztán ráteszik a zöldet aztán berakják a mikróba kb 1 percre. Ez akkor tényleg müködik? és ha igen akkor elég csak simán a zöldet berakni vagy kell valami zsíros/olajos/alkoholos amibe oldóthat? Elvileg nem kéne semmi hozzá mivel cigibe tekerve sincs semmi amibe oldóthat és ott is a hő hat rá ami meg a mikróba is van. |
| | | | |
| | | | | | | | | | kösszi szépen! ha valamit nem találok akkor még kérdezek!
peace |
| | | | |
| | | | | | | | | | Igen, de kioldás előtt ajánlott melegíteni a zöldet az aktiváláshoz (dekarboxiláció), pl. sütõben vagy mikrosütõben, alacsony fokozaton.
Recepteket találsz a neten, guglizz rá hogy "green dragon drink". |
| | | | |
| | | | | | | | | | hy! nekem olyan kérdésem lenne hogy ha a zöldséget pár napra valami tömény piába áztatnám akkor kioldódna belőle a thc? ez járható út? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Teljesen mindegy. Sütés-főzés, lényeg a hő. |
| | | | |
| | | | 140. Scap | 2009. május 6. 13:28 |
| | | | | | Köszi a segítséget Tripster! Mostmár tudok mindent remélem. Észrevettem, hogy megint sütést írtál. Itt tényleg arra gondoltál, hogy sütöben kell megsütni? Csak azért mert én főztem eddig tűzhelyen . |
| | | | |
| | | | | | | | | | "Az egyik, hogy a 20perc alatt sok vaj elpárolgott. Ez nem lenne gond, de az már igen ha az elpárolgott vajjal a thc nagyrésze is eltünik." 100 fokon nem nagyon kéne párolognia a vajnak, csak a víznek. Esetleg tegyél rá egy fedõt, így ami elpárolog az lecsapódik, és visszafolyik.
"Mindenképp 20 percig kell melegíteni?" A THC-t hõvel aktiválni kell, ehhez állítólag 10 perc sütés 90 fokon elegendõ.
"A trutyiról annyit, hogy abban marad még thc vagy teljesen kioldódik belölle a főzés során?" Marad, de minimális, én nem foglalkoznék vele. Esetleg a következõ sütéskor azt is hozzácsaphatod, de nem biztos hogy sokat számít.
"A vízben marad hatóanyag?" Mivel a THC nem oldódik vízben, így kizárt dolog.
"Még egy hülye kérdés: A víznek úgye forrnia kell?" Aktiváláshoz min. 90 fokot ajánlanak, tehát ha forr, vagy majdnem forr a víz, az megfelelő.
"A zöldet akkor rakjam bele amikor már forr és elolvadt a vaj vagy a legején amikor még csak melegíteni kezdem?" A THC értelemszerûen csak az olvadt vajban oldódik (ettõl még belerakhatod a legelején is). |
| | | | |
| | | | 138. Scap | 2009. május 5. 17:55 |
| | | | | | Kipróbáltam amit írtál, de nem tettem bele zöldet még. Miközbe csináltam felmerült bennem pár kérdés amiben talán segíthetsz. Ha már belekezdtem ebbe a dologba akkor a végé akarok járni.
Az egyik, hogy a 20perc alatt sok vaj elpárolgott. Ez nem lenne gond, de az már igen ha az elpárolgott vajjal a thc nagyrésze is eltünik. Itt arra gondolok hogy ha a vajban már feloldódott a thc és a hosszú melegítés és a hő miatt a vaj egy része elpárolog így a benne lévő thc is eltünik.
Máshol azt olvastam, hogy elég csak néhány percig melegíteni vagyis addíg amíg a vaj átveszi a zöld színt. Mindenképp 20 percig kell melegíteni?
A trutyiról annyit, hogy abban marad még thc vagy teljesen kioldódik belölle a főzés során? Mert ha még van benne akkor kár lenne kidobni. Ebből következik még egy kérdés. Az hogy a vízben marad hatóanyag? tudom, hogy a thc nem oldódik vízben, de lehet, hogy a főzés során nem csak a vajba kerül az összes.
A zöldet akkor rakjam bele amikor már forr és alolvadt a vaj vagy a legején amikor még csak melegíteni kezdem?
Még egy hülye kérdés: A víznek úgye forrnia kell?
Szerintem ha ezekre kapok választ akkor már tudni fogok mindent és nem zavarlak itt titeket tovább a hülye kérdéseimmel :)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Scap: THC 200 fok körül párolog, ha nem megy ez fölé a hõmérséklet, akkor nem vész el a hatóanyag. Viszont kell valamennyi hõ az aktiváláshoz, ennek pontos okát nem ismerem.
Ajánlott módszer: serpenyõbe raksz vizet + vajat/margarint. A víz azért kell, mert ez 100 fokon tartja az egész cuccot, így nem párolog ki a THC, a vaj meg azért mert abban oldódik fel.
Zöldséget apróra vágod vagy ledarálod, és belevágod a víz + vaj kombóba. Ez után gyakori kevergetés mellett sütöd egy darabig (mondjuk legalább húsz percig), majd kiszeded/leszûrõd belõle a trutyit és kidobod. Ez után hagyod lehülni, ekkor a megdermedt vaj a víz felszinén összeáll egy darabba. Így könnyen szét tudod választani a víztõl. A vizet kiöntöd, a vajat tetszõlegesen felhasználod sütéshez-fõzéshez.
Például raksz belõle forró tejbe/kakaóba, és jól elkevered. Gyors, egyszerû. Íze is finom. De pirítósra is kenheted, vagy sütit is süthetsz belõle.
Amire figyelj: óvatossan a dózissal, mert lassan jön be, és ne tárold túl sokáig, mert hajlamos megromlani/megpenészedni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha érezni akarod a hatását, akkor sztem minimum 1g-t számoljál személyenként, vagy többet (1,5-3) mert gyomorban jóval lassabban szívódik fel, viszont tovább tart (4-5 óra). Jó étvágyat.
Don Juan |
| | | | |
| | | | 135. Scap | 2009. május 4. 13:45 |
| | | | | | Helló! Köszi a segítséget! ezt a 2. oldalt még nem ismertem. Az biztos, hogy keveset tettem a pizzámra, de épp azért, mert nem akartam sokat elpazarolni, ha esetleg még se müködne. Meg lehet az is baj volt, hogy én a legvégén a sajt tetejére szórtam rá. Bár elvileg így is müködnie kell, mert a sajtba is van zsír. De mind1 majd valamikor kipróbálom ezt a receptet is.
A googlet már néztem és kerestem is recepteket, /a geocities oldalát is megtaláltam/ de ott olyan receptek vannak amihez mind 20,50,100g vagy akár még több "füszer" kell aztán azért nem is foglalkoztam velük. Én nem termesztem így eléggé drága lenne egy ilyen recept. Arról nem beszélve, hogy a legtöbbhöz hasis kell meg néha hasis olaj amit nem tudok szerezni. Meg amúgy se az érdekel, hogy most egy csili-vili ételt csináljak ami nagyon finom hanem az hogy gyorsan meglehessen csinálni és ne kelljen hozzá semmi extra hozzávaló. Meg persze hasson rendesen és lehetőleg gyorsan, de ez nem olyan fontos.
Szóval én max 1g-ból akarok valamit összedobni magamnak. Ezért is gondoltam a kendervajra. Abból akkora mennyiséget csinálok amennyit akarok és gyosan kész van + egyszerü is és bármikor meg lehet csinálni mivel csak vaj kell hozzá meg zöld. Csak nem merek belevágni, mert csak nagyvonalakban írják le mindenhol hogyan kell csinálni és lehet majd elb*szom ha nekiállok pontos infó hiányában. |
| | | | |
| | | | | | | | | | most olvasom ,biztosan az adagolással volt a problémád,1/3-ot írsz/szelet,a linkelt recept pedig 2-3 evőkanál/pizza:))hajrá Bon appetit |
| | | | |
| | | | 132. Scap | 2009. május 3. 01:00 |
| | | | | | Visszaolvastam ez eddigi hozzászólásokat és már volt téma a kendervaj bár pontosan nem volt leírva hogyan kell elkészíteni úgy hogy aki már használt/csinált ilyet az leírhatná rendesen. Itt arra gondolok mint pl mennyi vaj kell mennyi fűhöz ha egyáltalán számít ez vagy pl meddig kell melegíteni, mennyire kell felaprítani a zöldet, mikre kell figyelni készítéskor stb...
Másik dolog, hogy olvastam ezt: http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_recipe7.shtml
Elvileg valaki megcsinálta és müködik. Viszont valahogy nem tudom elhinni, hogy így tényleg aktiválodnak a hatóanyagok és hatni fog. Még akkor se ha beleaprítom a zöldet. Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban akkor az írjon létszi!
Melyik módszer üt be jobban? A hatás ereje mitől függ ha eszi és nem szívja az ember? /Tegyük fel, hogy mindegyik receptnél ugyan olyan minőségü és mennyiségü zöldet használnak/ |
| | | | |
| | | | 131. Scap | 2009. május 2. 20:59 |
| | | | | | Kössz az infót! Már kipróbáltam, de nem történt semmi. Igaz nagyon keveset aprítottam rá /kb 0,3/ egy szeletnyi részre, de attól még ha müködne egy nagyon minimális hatása biztos lett volna. Vagy nem...
Kérdeznék egy másik dolgot. Olvastam, hogy szoktak marihuánát vajba párolni /kendervaj?/ és aztán azt felhasználni sütéshez v. főzéshez. Viszont azt nem találtam meg, hogy hogyan kell pontosan elkészíteni a vajat és hogy ez már önmagában /pl kenyérre kenve/ hatásos-e.
Szóval ha valaki tudja hogy kell elkészíteni az leírhatná.
Én így gondolom:
- Valamilyen edénybe teszek egy kis vajat és kevés vizet öntök rá. /Kenhető dobozos boltan kaphatót vajra gondoltam/ - Rászórom a felaprított marihuanat. - Elkezdem melegíteni és közbe összekeverem a vajat. - Pár percig melegítem és közbe néha megkeverem ha kell öntökrá még vizet. - Leveszem a tűzröl aztán lehűtöm és fogyasztásra kész.
Ez csak saját elképzelés ami lehet, hogy egyáltalán nem müködik épp ezért kéne egy rendes és pontosabb recept valakitől. |
| | | | |
| | | | 130. the end | 2009. április 24. 17:49 |
| | | | | | bocs, az erőset arra értettem, h nem lesz olyan hipphopp hatása h eszel belőle, és rögtön kész vagy, inkább lassan emelkedik. amúgy azért vigyázz az adagolással, de egy egész pizzára sztem kevés a "fűszerezés" hagyományos értelemben |
| | | | |
| | | | 129. the end | 2009. április 24. 16:02 |
| | | | | | a thc-t hiába is ennéd meg "hidegen" előbb aktiválni kell magas hőfokon (ezt nem tudom pontosan mennyi), ezért is égetik el... sztem lehet h menne pizzával, már ha a pizza nem ég oda az aktiválódási hőfokon (attól ne félj h lebomlik). de azt a pizzát jól meg kéne ehhez fűszerezni sztem, mert ha kajálod, akkor sokkal nagyobb mennyiséget kell rátenned mint mondjuk spangliba. és ha tényleg sikerül, akkor sztem nagyjából 1 óra lehet a hatásig. ráadásul nem egyszerre szívódik fel, és így nem lesz olyan erős, ha csak nem teszel rá jó vastagon... amúgy furcsa egy ötlet :D |
| | | | |
| | | | 128. Scap | 2009. április 10. 20:09 |
| | | | | | Helló! A marijuana-nak lesz valami baja ha pizzára szórom "fűszernek" és megsütöm az egészet? A THC ugye nem bomlik le és hatni fog? és ha igen akkor kb mikor kezd hatni? Tudom hogy erősen személyfüggő, de körülbelül mikorra várható? |
| | | | |
| | | | | | | | | | :)
azért az is jó mikor többen szívtok és közben beszélgettek, és akkor is észre lehet venni, h mindenki egyre lazább és a végén azt se tudja senki h miről is beszélünk, és mire elég a cigi akkor csak annyit mond mindenki h húú!!! |
| | | | |
| | | | 126. Airborn | 2009. március 21. 17:12 |
| | | | | | igen, a "rátolással" óvatosan :) én mikor először sütiztem, mondta a srác, akitől volt, hogy 1 süti/fő simán elég és a feljövetel lehet akár 2 óra is. megkajáltuk, eltelt 1 óra, semmi. haver elkezdett okoskodni, h max 1 óra alatt be kell, h üssön, végül addig pörgött ezen, hogy T+1:30-45 körül megettünk még egy felet majd nem sokkal később még egy negyedet...na ez után kezdtük beérezni az első kört :) igazából nem lett overdose, tök kellemes volt, de valószínűleg elég lett volna az az 1 is :P
egyébként hatásra nekem személy szerint sokkal jobban bejön mint az egyéb fogyasztási módokkal. sokkal tisztább, hosszabb, egyenletesebb a hatás és nem is zsibbaszt le annyira, mint pl egy spangli (persze ez lehet sokminden függvénye) vicces tud lenni az is, hogy nem csap meg hirtelen, hanem ahogy szép lassan jön fel, egyszercsak azon kapod magad, h húdebevagytépve :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | értem, bár ma nem tudtam összehozni, de jövő 7en mindenképpen! én úgy gondoltam h 1 g-ből csinálok 1 kisebb sütit! azt olvastam, h elvileg ez nagyából elég! ha nem akk mennyit? és ha 1g-ből csinálom akkor megehetem mind 1szeree vagy azért ne? |
| | | | |
| | | | | | | | | | masszívabb, hosszabb. lassabban üt be, és órákon át fent vagy az érzés tetején. ne hibázd el: túl hamar eszel rá megint[1óra], mert akkor óverdóz lehet. olyan sokáig is tarthat hogy már beleunsz abba hogy mennyire, de mennyire be vagy tépve.
esetleg egy tiszta ember is jól jöhet, de ez függ a zölded milyenségétől. ha STONED hatású akkor kellhet néha segítség. teszem azt pizza rendelésnél, éhesek úgyis lesztek:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok!
soha nem ettem még ilyen sütit, de ma csinálok 1 ilyen teavajas változatot? mindig is érdekelt, hogy milyen lehet így a hatás! mennyi idő mulva csap be, és hogy kezdődik, úgyan úgy mintha elszívnám? mennyire hasonló a szívás mint a kaja?
peace |
| | | | |
| | | | 122. Darkh | 2009. március 18. 17:32 |
| | | | | | lombos fiucska nagyon gyenge lesz. bele a jó sok teavajba kuktában vagy gőzzel forraljátok aztán vagy műkszik v. nem. |
| | | | |
| | | | 121. Szigya | 2009. március 10. 10:46 |
| | | | | | Sziasztok!
Vajon érdemes-e vajat csinálni egy kb 45centis tömör lombozatú még nem virágzó fiúcskából, vagy inkább hatásosabb lenne zöld sárkánnyá varázsolni?Hány gramm közepes minőségű gubacsnak felelhet meg kábé?Köszi |
| | | | |
| | | | 120. Darkh | 2009. február 21. 07:10 |
| | | | | | Nekem a gyors recept vált be:
Apróra aprítom a motyót (jó sokat), aztán 80%-os teavajban kislángon megpírítom max. 5-8 perc,nem szabad feketére égetni mert kurva szar lesz az íze.Ezután felkavarom annyi háztartásikekszporral amennyit felvesz utána ízlés szerint porcukor,vanillincukor,kókusz,mandula vagy bármi egyéb finomsággal meghintem ezután gombócokat gyúrok belőle és hagyom kihűlni.Kész is a sütigolyó a 24 órás KO-ra. Ez a módszer gyorsan kb. 15 perc alatt elkészíthető és igen jó hatásfoka van. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ja igen bocs, közben rájöttem, hogy itt sütireceptekről van szó. :) Csak beírtam a keresőbe, hogy MDMA recept, és kidobta elsők közt, aztán előbb írtam, mint olvastam mert későre járt. :D |
| | | | |
| | | | 118. cli_hlt | 2009. február 13. 11:35 |
| | | | | | Biztos, hogy ilyen receptekre lett ez a topik kitalálva? ;) |
| | | | |
| | | | 116. pilu | 2009. február 13. 02:00 |
| | | | | | NE küldj el olyan hozzászólást, amely: - LEGÁLIS vagy ILLEGÁLIS szerek BESZERZÉSÉVEL kapcsolatos (keresés, kínálás, birtoklás, előállítás) emiatt google illetve a wikin a safrol szócikk;) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hmm... ez erdekesen hangzik, mindenkepp kiprobalom :) koszi |
| | | | |
| | | | 113. Airborn | 2008. október 12. 08:27 |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | hat el is felejtettem hogy kis lang, meg ez ilyen szar elektromos, szal nincs is nagyon takarek rajta :) de amugy megutott rendesen, ha nem lenne undorito ize meg mukodne is |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kis lángon csináltad? Mert úgy nem kéne elszenesednie...Amúgy mondtam, hogy undorító. :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | hat... kiprobaltam mar elkesziteni is undorito volt, a vegeredmeny: a vajbol lett egy sotet majdnem fekete szinu massza, benne elszenesedett fu darabok :) leszurtem, beraktam hutobe, kivettem kicsit kesobb, hat nem lett jobb gondolkoztam hogy kidobjam e vagy betoljam :) vegulis mondom egy probat meger, majdnem elokadtam magam mikor lenyeltem egy kis kenyerrel majd meglatjuk, remelem ezek utan fog hatni ha ennyit szoptam vele amugy ilyet valszeg soha tobbet, szal mas megoldas utan kell neznem... az alkohol nem oldja ki a hatoanyagot? mondjuk belerakni rumba vagy akarmibe 1-2 napra aztan azt meginni? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi! Vágd fel nagyon apróra és vajban kis lángon oldjad ki 5-10 percig, aztán hagyd kihűlni. Sztem iszonyat büdös és undorító íze van, de amúgy ja. Kenyérre és helló. De természetesen bármibe máshova is kenheted, csak a hajadra ne mert onnan nem szívódik fel rendesen!
Adagra meg rakj bele 1g-t aztán először csak a felét edd meg sztem. 2 óra múlva ha nem elég told be a másikat is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali Tudna vki mondani egy egyszeru, gyors elokeszitest/fogyasztast? Ha a cigi/pipa stb fustos modszert szeretnem elkerulni? Olvastam par leirast, forumot stb itt a neten, de bonyolultabbnal bonyolultabb receptek voltak, nemelyik 150g(he??) fuvel indult... Szoval nem az lenne a lenyeg hogy valami csodaszep, csodafinom sutit sussek, vagy extra alkoholos,kaves,vaniliafagyis mixet csinaljak. Szoritkozzunk a lenyegre :) Az a vajban megpiritom dolog az mukodik? Rakenem kenyerre aztan koszihello? Meg meg az is kerdes lenne hogy ilyenkor mennyi cuccot erdemes beletenni? Tudom sok mindentol fugg, de mondjuk viszonyitas keppen amennyit elszivnek pipaban az sok, vagy keves? vagy pont jo? Fogalmam sincs mennyi grammban, de altalaban 2-3 borsonyi (nem tudom mashoz hasonlitani hirtelen) eleg szokott lenni. Koszi elore is |
| | | | |
| | | | 106. Zoli | 2008. szeptember 26. 19:14 |
| | | | | | 1xu updateltem a mailcimet szoval mar johet. |
| | | | |
| | | | 105. 1xű | 2008. szeptember 26. 16:47 |
| | | | | | áhh nem, igazándiból megadhatnál egy olyan email címet is Zoli amire lehet levelet írni, mert most jött egy mailer démon. abban meg igazad van hogy biztos találtál te is. tehát bocs.(kösz hogy felhívtad a figyelmet hogy nagyképem van.) a hülye kérdésekre meg álljon itt a válasz. http://href.hu/x/1xu0 [fogyedoda, itt is vagyok:D] http://href.hu/x/kpp
de akkor már begépelem a kender kultusz utolsó előtti oldalának receptjét.
180g étcsoki 45 dkg vaj 30 g zöldfűszer 4 tojás 1 vaníliás cukor 1/2 teáskanál só 625 ml méz 90 dkg liszt 3 evő kanál whiskey(opcionális)
olvaszd meg és forrald fel a vajat egy tepsiben. add hozzá a zöld fűszert, majd forrald addig amíg a vaj zöld színű nem lesz. szűrd le és pihentesd amíg megszilárdul. közben vajazz ki egy kb. 20x30 tepsit. olvasd meg a csikit egy serpenyőben, add hozzá a fűszeres vajat, a mézet, keverd össze, majd add hozzá a tojásokat, és még egyszer keverd meg. most jön a só, a vanília , ezeket is keverd bele, majd add hozzá a lisztet. a masszát önts tepsibe és süsd 35 percig 190 fokon, ezután engedd egy órát hűlni. kb 5 cm kockákra vágva tálalhatod. (műanyag tasakban hűtve/fagyasztva tárolható) használható további ízesítőként whiskey, konyak, meggydarabok, vagy akár instant kávé is. két e.k. kávét feloldassz minél kevesebb melegvízben.
vigyázz vele mert kifordíthatja szoba sarkait!
|
| | | | |
| | | | 104. cli_hlt | 2008. szeptember 25. 19:28 |
| | | | | | Kedvesemmel Ozorán ettünk banános-nutellás palacsintát. Nagyon király volt! :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | kis vajon megpirítani a következő keveréket: zé (kis lángon finomkán kevergetve hozzáadva:) friss bazsalikom, oregánó, majoranna kicsikét hűlni hagyni, utána feta sajtot és tofut ien nagy hasábokra vágni. bekenni a fincsi fűszeres vajjal őket. cukkinit hajszálvékony szeletekre vágni, hosszúakra. betekerni úgy, h egy bekent tofu hasáb, egy szlet friss paradicsom, egy kis szelet csípős -!- paprika. be a sütőbe. tetejét kicsit vajjal megkenni. pirított kendermagos vadrizzsel tálalni. esetleg egy kis savanyú rózsasalátával. (friss rózsaszirmok -fehér a legjobb- citommal, naranccsal és egy csepp mézzel.) ma ezt találtam ki magamnak ebédre. mindennap ünnepnap. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Zsanett az nem rossz... :)
Nekem kíváncsiságból a nutellás pirítós paradicsomos szardiníával maradéktalanul lecsuszott, ráadásul önszántamból. Igaz, hogy utána görcsölt a hasam fél óráig, de ezen kívül semmi para. Volt már ennél rosszabb is... :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | LEGJOBB!!!!
tejbegríz kenyérrel és paradicsommal! the best!! aki kipróbálja tutttíííra a wc-n köt ki!! én bnőm kipróbálta! fogadás volt. kapott érte 50 ft-t! xD xD xD xD |
| | | | |
| | | | 100. majom | 2007. augusztus 1. 13:31 |
| | | | | | tej+barack+nutella+cukor+tejszín+banán+kis almalé=turmixgépben összecseszni és a tetejére csokireszelék..... |
| | | | |
| | | | | | | | | | A Bannutella ital az jó! :)
Kell bele jég,tej,banán,nutella(mariskával is lehet bolondítani) és olyan "kavarculló" gépben össze zzzzzüüü.:D
Arányokat már nem tudom mert régen készítettem:)De nehéz lenne elrontani...nutellát nem sajnálni:D |
| | | | |
| | | | 98. hola | 2007. július 31. 00:20 |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | Hello! Kedvenc kajám betépve...az ízharmónia remek... Egy szelet friss kenyér rá: -1 réteg margarin -1réteg cukor -1réteg sajt hogy az egészen legyen! -1 réteg nutella -csipet só -karikára vágott téliszalámi -minden téliszalámira egy kis erőspista Lehet kombinálni egy kis mariskával bár még nem próbáltam.. Viszont amit ajánlani tudok h tegyétek be a melegszendvics sütőbe
Jóétvágyat:D
|
| | | | |
| | | | 94. Hopax | 2006. június 29. 18:30 |
| | | | | | Nah mi a tescoban találtunk egyszer cseh abszintot,nem vittek a detoxba ( bar lehet hogy jobb lett volna ) es meg erdekes jelensegek is tortentek. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bár a cseh importban valóban van fehérüröm, ez ha jól tudom kb. a tizede az eredetinek, ami azért para, mert mire 10*es mennyiséget megiszok, addigra visznek a detoxba. Az, hogy a cseh abszint még a régi sajnos csak urban legend, esetleg a cseh abszintgyártók ügyes marketingfogása. Amennyire én tudom, talán svájcban gyártanak még illegálisan "igazi" abszintot. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tudtommal az ami fehérürömből készül. |
| | | | |
| | | | 91. anjou. | 2006. június 28. 19:34 |
| | | | | | Egy kérdés:
Milyen az eredeti absinth?
Én idáig csak a bolti 80%osról hallotam... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Vegyél cseh import absinth-ot és akkor megspórolod ezt a procedúrát. Amúgy egyik barátom kocsmában elkérte az ismeretlen országból származó absinth-os (zöld) üveget hogy megnézhessük mit tartalmaz. Meglepő módon ott figyelt rajta a WormWood felirat. Viszont az erősebbekben fekete üröm van. Másik barátom apukája pedig áztatott 96% -os alkoholba fehérürömöt. Jó keserű volt. De majd megkérdezem hátha tud valami konkrét dózinfót.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha bolti abszintba fehér ürmöt áztatok akkor igazi abszintot kapok? Ha igen milyen arányban kell adagolni és meddig kell állni hagyni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Elolvasgattam a recepteket de sajna arra a akövetkeztetésre jutottam hogy majdnem mindenhez nagy mennyiségű alapnyag kell viszont én csak 1-2 g-vel szeretném kipróbálni van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, mit csinált meg és milyen volt?? Köszi a választ4 |
| | | | |
| | | | | | | | | | Whooaa!
Sick... ez a szakácskönyv, a megtesteült gasztronómiai csoda :) Nagyon örülök hogy szereztél 1 ilyet. Klassz!!! És hogy megosztottad velünk, hát ez még klasszabb!!!
A sütögetéspárti MeNtAlIs :Đ |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
Nekem a link sem Opera-ból, sem Explorer-böl, sem Mozilla Firefox-ból nem müködött.
Ha tudtok, adjátok meg az elérhetőséget másképp!
Csak egy személyes hibajelentés volt.
Pápika |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv ismét...
Az "Új szintetikus drogok..." topicban találtam egy kis finomságot... mellesleg nemtudom mit keres ott... hiszen ez nem szintetikus.
danika-tól idézek :
"Green Dragon
Kell venni fél liter jóó erős házi páleszt pl. aztán belerakni 5g ganját 3 hétre, rázogatni stb, aztán a végére zöld lesz az egész. Megiszol egy felest olyan lesz mintha letóltál volna 0,5g zözit, csak ez éppen máshogy hat szóval szerintem egyszer érdemes kipróbálni!!"
Ez szerintem ebben a formában kicsit kemény... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv Sick!
Hát az én reális gondolatmeneteim már kimerültek. Tudományos háttér kéne. Vagy tudomisén. Lehet hogy igazad van a több vodkával kapcsolatban. De sajnos én sem vagyok vegyész. Nomeg zözinként változik a thc-tartalom is. Legalábbis nagy valoszinüséggel. Láttam képet egy üveg Green Dragon-ről. Igen meglepő volt. Tele volt levelekkel. Meg az alján volt némi tömör zözzenet. De ahogy elnéztem, nem tul sok. Mivel nekem saját növényem nincs, ezért nagy valoszinüséggel leveleket nem tudok majd beszerezni csak ugy. Szereznem kell egy termesztő ismerőst :) . Nemtudom hogy átlagosan a leveleknek mennyi thc-tartalma van. Meg hát ugy nagyjábol semmit sem tudok erről az egészről. Ha azt vesszük pl, hogy nálam általában 1g 10 adag jofajta pöppentésre elég ( de ink 8 ) akkor ha mondjuk 2dl-hez rakok 1g-t, ami azt jelenti hogy 1 literhez 5g.... 50 tépés...vagy 40... nemigazán vágom. Nemtudom hogyan kezdjek neki. Hogyha mondjuk 1 felessel számolunk... 1 liter 20 feles. Akkor mondjuk 1 liter anyaghoz... 3g???? valamit szerintem elszámoltam.... mondjuk 1g-böl betépek 8szor.... 3g-böl 24-szer... ( de persze ez változó ) akkor ha egy literhez rakok 3g-t akkor meglehet hogy egy felestöl joizüen betépek. Hát... nem is tudom. Az 1:1-es arányhoz viszonitva az 1:0,3-as arány jobbnak tünik. Pénzügyileg meg föleg. Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Jah és Sick... köszi hogy felnyitottad a szemem egy picit. A Te véleményedre is kiváncsi vagyok.
Üdv mindenkinek!
|\/|E|\|T/\L|SSS |
| | | | |
| | | | | | | | | | 1 vodkához 10 g zöld és 1dl vodkához 1 g zöld, az arányaiban ugyanannyi, tehát ha az egyik nem működik, akkor a másik sem fog... sztem a vodka lehetne egy kicsit több, mert több vodkába már nagyobb valószínűséggel beleoldódik az összes THC. Sztem érdemes úgy számolgatni, hogy a vodka mennyiségét úgy maximalizáld, hogy nagy valószínűséggel beleoldódjon a THC nagy része/egésze, és legyen akkora a THC koncentráció, hogy azt még megérezd anélkül, hogy már satu részeg lennél... tudom, ez így számok nélkül nem nagy segítség, de én is csak próbáltam logikusan gondolkozni, hogy én hogy csinálnám. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv mindenkinek!
Nos... azthiszem megmaradok az 1:1-es variációnál. Azaz 1dl szes (vodka) és 1g. Nem igen tudom mi lesz az eredménye. Jelenleg pénzem sincs rá. Ha elbaszom, akkor elbaszom. De legalább kipróbálom. Maximum lesz egy rosz tapasztalatom, a többieknek meg egy intő példa hogy " ejj... ejj... ez a srác jol elbaltázta :)" . Majd informállak benneteket az eredményről. S addig is ha valaki pontos infóval tud hozzájárulni a tevékenységemhez arányokat illetően, szivesen fogadom. Írjatok!
Pá mindenkinek! Jó ígyelést!
M3nT/\L|S |
| | | | |
| | | | | | | | | | "faszom" sztem jó a neved:D:D:D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv mindenkinek!
Marci. Kösze az infót... a recept ugyanaz... tehát az arányokat sajnos még mindig nem tudtam meg :( Én arra gondoltam, hogy 1dl Vodkához, 1g jofajta zözi. De ki az aki megmondja nekem hogy ez igy tényleg OK. Mert még az is lehet h KO. De az is lehet hogy lofasz semmise lesz belőle. spec 1 lityi vodkához 10g nem valami olcsó. S ami azt illeti, ha a vodkát beleszámolom, nem áll szándékomban közel 30000Ft-ot kidobni az ablakon, ha esetleg valami nem sikerülne. Gondolom megérted a problémámat.
De köszi a segitséget azért!
Üdvözöl mindenkit ---> MeNtAlIs ;) |
| | | | |
| | | | | | | | | | mentalis: A folyamat ugyanaz, mint a hasisolaj készítésénél, csak ott az elején az összeaprított növényekböl kimossák vízzel a klorofillt, a végén pedig az oldószert (alkohol) elpárologtatják. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv ismét mindekinek!
A 71.-es kódszámmal jelzett hozzászólásomhoz várnék hozzászólást. Tényleg érdekelne a dolog a GreenDragon-nel kapcsolatban.
Ha valaki esetleg valami információval tud szolgálni, akár netről, akár fejből vagy haveroktól, kérem írja ide. Csupán pontos adatokra lenne szükségem a mennyiséget illetően, s hogy ez a folyamat végbevihető-e, vagy inkább ne is próbálkozzak.
Segítségeteket nagyon várom és előre is köszönöm!
Menthaleez |
| | | | |
| | | | | | | | | | És ha már recepteknél tartunk, én is ajánlok valamit ami merő véletlenségből még jól is sikerült. =)
Fél kiló liszt, gyúródeszkára rá. Nagy kupacban, közepébe kezeddel csinálj egy mélyedést. Fél marék só, fél marék cukor ( mindkettőt leginkább ízlés szerint) bele a mélyedésbe. Most 1 csomag (50g) élesztőt (tudjátok... az a sárga kis kocka) morzsoljatok a só és a cukor mellé. Aztán vegyetek 2.5 dl langyos ( de inkább meleg ) vizet, és egy villát a kezetekbe. Bal kézzel a vizet szép lassan kezdjétek el csurgani a lisztben lévő mélyedésbe úgy, hogy a lisztet közben folyamatosan hozzákavarjátok a többi cucchoz. mikor a víz elfogyott és a liszt még nem, szépen rakjatok le mindent és kézzel a lisztet halmozzátok rá a mélyedésre és türelmesen kezdjétek el gyúrni. Mikor már az egész tészta faszán összeállt, terítsétek le egy konyharuhával. lehetőleg meleg helyen legyen. De ki is nyujthatjátok előtte. a lényeg az, hogy hagyjátok kelni 15-20 percig. Mikor ez kész, nyujtsátok ki ( vagy ha már ki van nyujtva ) és tegyétek bele a tepsibe. Legjobb ha kiolajozzátok, és lisztet szórtok bele. Tutti leégésmentes. Nos a tésztára : - Csípős pirosarany - ketchup - kakukkfü és oregano izlés szerint - apróra vágott hagyma és paprika - némi apróra felkockázott felvágott - konzerv vesebab ( legjobb =) )
aztán vegyetek két evőkanál tejfölt, egy nagyon pici tejet, ketchupot és borsot. a két evőkanál tejfölhöz hozzáadod a kis tejet ( hogy folyósabb legyen ) és kb egy evőkanálnyi ( de izlés szerint is lehet ) ketchup-ot. + Bors... összekevered, és egyenletesen eloszlatod a többi alkotórészen ami már a pizzán van. Még megszórhatod egy kis nagyon apróra vágott fokhagymával és apróra vágott, hegyes , zöld erőspaprikával. gazdagon reszelsz rá sajtot, és kb 250°-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöd.
És voálááá.... kész is a pizza amit 100%hogy egyedül egyszerre nem eszed meg. Ugyhogy bátran hivj még 2 embert magadon kivül. Vagy ha esetleg nagyon éhes vagy akkor 1-et :)
Jó étvágyat kívánok! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Halihó
"A marihuána aktív részét alkohollal is ki lehet vonni, majd az így kapott oldatból hatásos italt lehet készíteni. A lehetô legtôményebb alkoholt kéne használni (lehetôleg tiszta szeszt) mivel a víztartalom nem kívánatos vegyi anyagokat is kiold a fubôl. Néhányan azt javasolják, hogy áztassuk a fuvet meleg vízbe egy idôre, hogy kioldjuk ezeket a káros anyagokat, de mi ezt nem ajánljuk mivel egy csomó más anyagot viszont feldúsít. Az ember simán berakhatja egy üveg gabona szeszbe a marihuánát és hagyhatja, a hatóanyag kioldódjon, de ez eltarthat 2-3 hétig. Gyorsabb, ha forráspont alatti hômersékletre melegítjük az alkoholt, majd ebben kevergetjük a marihuánát. Ha így teszel légy óvatos, mert az alkohol különösen melegen igen gyúlékony. A keletkezô oldat, melyet gyakran hívnak zöld sárkánynak világos smaragdzöld színu. Ezt simán is megihatod, bár én nem tenném. Közkedvelt koktélt készíthetsz három rész citromos üdítôbôl, egy rész zöld sárkányból és jégkockákra csurgatott mézbôl."
Ez épp egy régebbi receptkeresgetésem eredménye, melyet sajnos nem tudtam kipróbálni, mivel hogy miből mennyi kell, az igen nagy kérdés számomra. Azzal tisztában vagyok hogy ha az emlékezetem nem csal, akkor Belgiumban legálisan lehet kapni THC tartalmú szeszesitalt, de hogy az ez-e meg hogy ezt egyáltalán meg lehet-e csinálni az számomra nagy kérdés.
Aki esetleg tudna erről valamit, az kérem jelezze mert gencsak felkeltette az érdeklődésemet a cucc.
Kösszencs előre is.
MeNtAlIs |
| | | | |
| | | | 70. marci04 | 2005. augusztus 21. 22:18 |
| | | | | | szerintem nem muszáj mert szobahömérsekletenis nagyon finom. anevem azert let marci04 mert marcia becenevem és azert 04 mert negyedik ho negyedikén szülletemm. |
| | | | |
| | | | 69. faszom | 2005. augusztus 21. 17:43 |
| | | | | | hello azt szeretnem kerdezni, hogy muszaj megmelegiteni a nutellas kekszet mikroba?Ha lehet legyszi gyorsan valaszoljatok! Koszi! (amugy a nevem azert lett ez, mert gyorsan akartam volna regisztralni, es minden kibaszott nev foglalt volt,szal kicsit ideges lettem....) |
| | | | |
| | | | 68. kanna | 2005. június 12. 14:43 |
| | | | | | Sziasztok! Én a bnőmmel kipróbáltam a kekszes változatot és jó volt. Nem is volt olyan szőrnyű izé. Mi elsőre csináltuk, és nagyon bejött. Csak akkor volt szar,a mikor egy egész kekszet nyomtam be a pofámba, mert sokáig kellett rágnom és akkor nagyon durván felfordult a gyomrom, de csak azért is lenyeltem. Ha sok nutállával kevered össze a kekszen, akkor jó. Főleg ha előtte piáltál egy keveset, meg bevettél pár gyógyszert...:) Szóval ajánlom mindenkinek ezt a módszert! Nekünk azért is volt jó, hogy gyors, mivel a szüleink észrevennék, ha valami bonyolultabb sütit csináltunk, és akkor kérni fognak belőle, az meg nem jó...Vagyis ők tuti élveznék!:D |
| | | | |
| | | | 67. syrach | 2005. május 11. 16:48 |
| | | | | | nos, erre most mit mondjak? ha azt mondom, hogy persze hogy a kétgyőriédest, akkor ellent mondok korábbi hozzászólásaimmal. ha azt mondom a nagy semmit, akkor egy sznob köcsög vagyok.amúgy szituációfüggő. ha legkedvesebb nagymamám teszi elém, persze hogy megeszem:)akár zsíros kenyér formátumban is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | syrach: Azt ne mondd, hogy ha valaki eléd tesz két győriédest összenyomva a közepén valami barna trutyival, meg egy nagy semmit, akkor nem a két győriédest fogod választani! :) |
| | | | |
| | | | 65. syrach | 2005. május 11. 14:05 |
| | | | | | jó, nyilvánvaló hogy egy csomó mindenki inkább választja az egyszerűbbet meg gyorsabban kivitelezhetőt, ez az alapvető emberi tulajdonság, nincs is ezzel gond. engem inkább az bosszant, ha közben elveszik a minőség. márpedig azt ne mondjátok hogyha valaki elétek tesz egy helyes kis csokis füves muffint, meg két győriédest összenyomva a közepén valami barna trutyival, akkor nem a muffint fogjátok választani! |
| | | | |
| | | | 64. snakee | 2005. május 11. 08:43 |
| | | | | | Igen de nem biztos h mindenkinek van rá ideje egyébb othoni para szal nem tom mér szóljátok le...esetleg az illető nem rendelkezik oylan konyhai tudással...számos tényezője lehet neki h mér nem a jó öreg 20 féle hozzávalóból álló receptet választja..
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Syrach megértelek és egyetértek, én csak a mikró verhetetlen előnyéről beszélek, ami a sebesség és egyszerűségében rejlik. Persze ez az elkényelmesedést és a hozzászokást eredményezi, valamint a fogyasztott ételek minősége is megkérdőjelezhető lesz. Ennek ellenére mindenki használja és használni fogja. :) |
| | | | |
| | | | 62. syrach | 2005. május 9. 21:20 |
| | | | | | jó, nem leszek szigorú, de ez a micros példa csak azért nem stimmel,mert ez nyilván úgy müködik, hogy huh,nagyon éhes vagyok és gyorsan kéne valamit enni, bevágod a kész cuccot és már eszed is. na de ha rendesen csinálni akarsz kaját akkor totálisan kimarad a micro használata. és szerintem ha az van, hogy hazamész, hogy huh, nagyon jó lenne egy spangli,mert nagyon bekészülhetnékem van, akkor megtekered a spanglit, és nem tökölsz se sütivel se keksszel.nem?? na mindegy, senkit nem akarok itt leszidni, csak valahogy az van, hogyha egy társaság már ugy határoz, hogy akkor ma este sütizünk, akkor sztm jó ha megadják a módját. félreértés ne essék nem arról van szó, hogy nálam ilyen marihuána kultusz van, hogy minden spanglit szentnek tekintek, csak ha az ember tol valamit a képébe, akkor nem mindegy hogy hogyan csinálja azt. még akkor is ha ma már a fű nem számit egy nagy "exotikumnak". |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szép gondolat és igaz is, viszont nem kéne ilyen szigorúan hozzáállni. Ez olyan mintha én azt mondanám, hogy ezentúl ne használj mikrót (nekünk elromlott 2 hétig és elég kemény feeling), hanem melegíts meg mindent a tűzhelyen. Mondjuk gondolom ez a nutellás keksz ízben meg se közelít egy jól elkészített ételt szóval vagy gyorsan és könnyen csinálsz valamit, amit csak a hatásért eszel, vagy munkával finomat. Az utóbbi azért megfontolandó, mert általában nem azért eszik az ember füves sütit, mert annyira finom, hanem hogy jól bekészüljön tőle. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ez olyan volt, mintha azt mondanad, h ne szivjuk pipabol, mert akkor nem foglalkozunk vele. De amugy szerintem is igazad van, mert amivel tobbet foglalkoztal, ahhoz "kozelebb kerulsz" es igy mondjuk kevesebb az eselye egy bad tripnek es ez a fozocskezes olyan, mintha egy szertartas lenne. |
| | | | |
| | | | 59. syrach | 2005. április 28. 21:29 |
| | | | | | elnézést, de szerintem ezek a nutellás kexes 5 perc alatt elkészithető sütik a space cake szellemiségének meggyalázásaképp jöttek létre. szerintem sütit pont azért jó enni/csinálni, mert előtte az ember szépen kikeveri a dolgokat, meg foglalkozik vele, szóval készit valami kreativ finomságot. mondjuk persze jointot is lehet újságpapirból tekerni:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Udv! A Brownie-t probalta mar vki? |
| | | | |
| | | | 57. snakee | 2005. április 21. 21:53 |
| | | | | | 56-os hozzászólásba írt receptetkipróbáltam annyi h pogácsa volt kex helyett... kb 20-30 mp mikroba 900w-on én kb jó 1 percig csináltam aminek az eredménye kicsit megprökölődött... A Flash elég mély volt közbe nitro meg g*ci erős... sütire ez elég eccerű és gyors elkészítési mód. Nekem bejött;) |
| | | | |
| | | | | | | | | | nomad, minden ok??? V túl sok volt a "nickemből"?:D |
| | | | |
| | | | | | | | | | Igen eccerű recept: végy egy kis nutellát, abban jó alaposan keverj el fejenként kb. 0,5-1 g füvet, kenj meg vele kekszeket aztán fedd le őket egy másik keksszel és kb. negyed órára rakd be őket az előmelegített sütőbe. Az eredeti recept http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_faq_eat.shtml#nutella_biscuit) 300 fokot ír 10-20 percig. Azt is írja, hogy lehet mikrózni is, kb. egy percig, de vigyázva. Meg azt is, hogy melegszendvics sütőt is lehet használni sütő helyett. A kekszek alá tegyél alufóliát, mert lehet, hogy kicsit kifolyik a nutella, de az nem gond, mert ha lehűl visszadermed. Fontos, hogy nem szabad megégetni. A legjobb, ha először egy-két sima nutellás keksszel kikísérletezed, hogy hány fokon meddig. |
| | | | |
| | | | 53. hun_gb | 2005. március 9. 18:02 |
| | | | | | Sziasztok!
Már évek óta olvasgatom az itt található fórumokat, de ez az első alkalom, hogy hozzá is szólok(ill. kérdezek). Sütött már valaki működőképes (hatásos) "vicces sütit"? A neten találtam egy rakás receptet, de többnyire úgy kedődnek, hogy végy 30 g füvet... Mennyit, mennyi ideig, mekkora hőfokon? Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha vannak. Segítségét mindenkinek köszönöm, remélem nem ütközöm az elvekkel.
Gábor
u.i.: Múltkor olvastam valahol a neten és nagyon megtetszett: "aki kérdez az hülye, aki nem, az az is marad" |
| | | | |
| | | | 52. --64 | 2004. november 14. 00:28 |
| | | | | | egy jó szakács a hajnalka borzalmas ízének eltüntetésére nemtud valami jó aromát vagy E***-et ajánlani? |
| | | | |
| | | | | | | | | | a kakaóra nem gondoltam, Indiában volt szerencsém eltölteni egy kis időt és akkor találkoztam a Special Lassi névre hallgató itókával, lassinak hívják a joghrtot és ebből csinálnak friss gyümölcsökkel vegyítve nagyon kellemes üdítőket (bananaLassi, mangoLassi), isszák sósan is, ami elsőre furcsának tűnt, de nagyon jól oltja szomját az izzadó magyarnak a special fajtába pedig a kreatív szakácsolók belekevernek egy kevés haskát (a lényeg ugyanaz, kis vajban megolvasztják, oszt mehet bele a turmixba, a gyümölcsökkel és a joghurttal együtt) nagyon fincsi cucc, ha túl sok benne a haska, akkor a vége már kaparja egy kicsit az ember torkát, arról nem is szólva, hogy addig még nem éltem át THC túladagolást, hát nem a legkellemesebb dolog
csak óvatosan az adagolásnál
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Zsír topic! :)
Én amikor le akartam állni és még volt egy kis haskám dániából, mivel elszívásra sok volt azért 1 alkalomra inkább belekevertem kakóba! Nemis tom olyan fél géza lehetett. Szal elektromos tűzhely begyújt, rá kanál (mint a drogosok kb) bele vaj meg a haska. Szétolvadt jó undorító szaga is volt persze, belekevertem forró kakaóba, de sajna nem lehetett maximálisan elekverni mert megszilardult kicsit, de mind1 mert azt is megittam bár azt befogott orral már...Na gyorsan megírtam a házimat aztán 1 óra múlva már néztem, hogy csak nem bevagyok tépve? :D Hát de és ez csak fokozódott a 2. óránál iszonyat súlyossá vált és CSAK vigyorogni tudtam. 3 óránál behánytam úgylátszik sok volt a haska, de a zúzás nem maradt abba. Legdurvább, hogy másnap reggel még éreztem és suliba is úgy mentem! :) Na persze nem volt max effect de jó kis after érezhető volt. Aztán délután hazafele jövet éreztem, hogy na most kitisztultam teljesen...Megéri mindenképp és ha tudtok akkor haskából főzzetek süssetek! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nomad receptjét követve én is kikevertem az imént egy kis kakaót hogy jobban essen a vacsora, de sajna a kis szilárd darabkák nálam is megmaradtak, a csoki harmadát nem tudtam elkeverni.. kanálban forraltam a teavajat ( kicsit dzsankis feeling :), így egy másik kiskanállal tök jól szét tudtam préselni a gyantát anélkül h túl sokáig kellett volna forralni.. aztán a vajat pohárba, rá forralt tej, instant kakaó, kóstoló! a haska kifejezetten kellemes ízt, illatot adott neki, én finnyás vagyok, de ez tényleg jó.. vagy .2 gét kavartam fel es zavartam le kb negyed órája, de a torokfájásom már határozottan hátterbe szorult.. köszi a tippet! :) |
| | | | |
| | | | 48. Shin | 2004. február 29. 21:06 |
| | | | | | Egyszerű, de atomjó: alma, barack(konzerv), kiwi, narancs, banán, ananász(konzerv) feldarabolni picire, esetleg a konzervek levével felönteni, édességet szabályozni citrom levével és mézzel. SOKKAL jobb, mint a gyümölcsök külön-külön... |
| | | | |
| | | | 47. foxey | 2004. február 29. 17:04 |
| | | | | | Nekem is jó lenne megtanulni főzni. Mostanában kifejezetten irritál a füst.Van,hogy csak azért nem tépek, hogy ne érezzem azt a fránya büdös füstöt. Egyébbként azt észrevettétek,hogy ha már "téptek" akkor nem érzitek a füstöt? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az jó. Egyébként nem lehet, hogy egy kicsit megégetted? Vagy elvaporizáltad, vagy hogy fogalmazzak...? 100 foknál nem szabad melegebbnek lennie, sőt, azt hiszem, inkább csak melegíteni kell, nem forralni... Na, mindenesetre érdemes lehet megtanulni az ilyen főzőcskét. Süti, meg ilyenek. Ha a jól kiszámítható adagolás meg van oldva, akkor szerintem minden tekintetben csak jobb, mint füstöt szívni. Bár, aki nagyon megszokta a füstszívást, annak biztos már eleve a tevékenység miatt "nem ugyanaz". |
| | | | |
| | | | 45. Nomad | 2004. február 28. 17:57 |
| | | | | | Bár kicsit utántöltöttem, de gyakorlatilag ugyanolyan intenzitásal még mindíg6. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 0,4 g hasis? Ez elég soknak hangzik, Nomad. Jelentkezzél, hogy életben vagy, vagy ilyesmi... |
| | | | |
| | | | 43. Nomad | 2004. február 28. 10:22 |
| | | | | | Kipróbáltam a kakaót, és jelen pillanatban is csodálatosan megízesíti a napomat.
Kb. 0.4 g hasist egy ujjnyi margarinban olvasztani kezdtem, a csoki először könnyebben volt szétnyomható a kanállal, majd hirtelen olyan darabkák kezdtek levállni róla, mint a kávé, és végül az egész feloszlott. A margarin kicsit barnább lett, erősebben forrt, de apró szilárd fekete hasismaradványok maradtak az alján. Ezek csak nem akartak elolvadni, de a margarinból már minden víz elpárongott:) így gyöngyözve forrt, az egész konyhában az elszívó ellenére vágni lehetett a hasis fűszeres, csípős fenyőillatát. Kb. 3 perc múlva kezdett megváltozni az illata, kicsit égettebbé vált, ekkor levettem (közben is párszor), és belekevertem az igazi kakaóport, egy csapott evőkanálnyit, és egy evőkanál cukrot. Ezeket a tűzről levéve, most már alig tudok írni. Szóval a tő nem tú nrem tűy frasncba, tűzről levéve elkevertem, és hozzáöntöttem a tejből egy keveset, és ezt is megpróbáltam egyenletesen elkeverni, még kellett, visszaraktam a tűzre, na most elsőre ment, és (ekkor a margarin a hideg tej miatt a tetején volt, de sokkal kevesebbnak tűnt, mint amit beleraktam) elkezdett forrni. Ja, és raktam vele egy csipetnyi fahéjjat is). : Szóval ezt az egészet forralás után egy bőgrébe öntöttem, ekkor meglepetésemre kiderült, hogy kb. összesen másfél deci ital lett, mert spóroltam a tejjel, nehogy TÚL SOK legyen(tumács), és végül, ki hitte volna megittam. Az íze fennségesen símogató, ugyanakkor határozottan jellemes, a kakaó egyfajta csípős lágysága, a hasis teljesen más jellegű nehéz kemény ízét kiegészítve megteremti a reggeli harmóniát, ami ott van egyébként is, csak észre kéne végre venni. 8.50 körül ittam meg, és nagyon lassan, nagyon finoman emelkedett ki ez az erős trip, kb. fél óra elteltével, és folyamatosan erősödik. Ez szerintem sokkal egészségeseb fogyasztás, mint az elégetés. Most már apró kék szikrákat is látok miután mégeygszed elolvastamdeeztmárnemfogomelolvasani.
.
Finom egyébként. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A világ egészségtelen? A világ nem ismeri azt a fogalmat, hogy egészség. Egészséges. Egész-ség? Egészen furcsa:) Egészség-telen vagyok vagy egész-séges? Egészen nemtudom. A világ nem ismeri azt a fogalmat se, hogy élő, vagy élettelen. A világ nem ismer semmilyen fogalmat, csak az ember.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | avagy hogyan éljünk egészségesen egy egészségtelen világban?! |
| | | | |
| | | | | | | | | | vigasz (helyett):
paradicsom, főtt tészta, cukkini, főtt rizs, sárgarépa, ivóvíz, kukoricacsíraolaj, hagyma, sovány tejpor, jódozott só, bazsalikom
= Tészta paradicsommal és cukkinivel, 6 hónapos kortól
bt, aki gyorskajaként bébiételt eszik |
| | | | |
| | | | 38. foxey | 2004. február 4. 14:26 |
| | | | | | uhhh...Narc,ez súllyos! Nem is tudom,hogy neveseek vagy sírjak.hmmm...mind2:)(. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tegnap a következőt követtem el: Egy lábasban (ami lehet hogy fazék volt, úgyhogy maradjunk annyiban hogy EDÉNY), 3 evőkanál cukrot karamellizáltam majd felengedtem kb 2 dl tejjel. Mikor a cukor teljesen feloldódott hozzáöntöttem még 3 dl tejet és beleszórtam két evőkanál búzadarát és egy csomag vaniliás cukrot, aztán addíg kavargattam míg elérte a kívánt állagot (t.i. tejbegríz sűrüség ami nem meglepő egy tejbegríztől). Tuti weeditariánus kaja:)
|
| | | | |
| | | | 35. Nomad | 2003. december 23. 10:20 |
| | | | | | Szatori (Egy személy részére)
Hozzávalók: 1 db öntudat 1 db Univerzum 1 db kérdés az öntudatból Az ego tulajdonságainak alapos ismerete
Elkészítés: Végy egy bármilyen felmerülő kérdést. Ha a kérdésre nem tudsz választ adni kizárólag a külvilág vizsgálatával, akkor benned van a hiba, vizsgáld meg önmagadat. A kédrés nem véletlenül merült fel benned, a külvilágból a kiváltó inger csak egy kifogás. Minden egyes én-ezt-nem-értem típusu probléma az ego elfolytása miatt lehetséges. Az ego alapos ismeretével lehetséges az ilyen kérdések feloldása, hiszen a válasz minden ezetben a következő: ez(is) vagyok én(is). Minden egyes ilyen jellegű felismerés kibogoz egy csomót az egóban. A technika lényegében az, hogy ha az emberben kétely, félelem, vagy harag lépett működésben azonnal lehet látni az egót mögötte, amely saját magát félti.
Jó falatozást.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Friss meleg kenyér (esetleg mikróban melegítve) +csoki (Sport szelet) |
| | | | |
| | | | 33. Mixmag | 2003. október 24. 23:04 |
| | | | | | Update, asszony most mondta, nem uugyvanaaz... Nos, nagy ropi kell és az a kenomájas ami olyan mint a sajt ami kis henger alaku foliában van. Ki kell harapni, és ugy kell kis kigyokat rakosgatni a ropira :))) |
| | | | |
| | | | 32. Mixmag | 2003. október 24. 18:21 |
| | | | | | Asszonyomék barátnőjével kedvenc kajájuk: Ropi májkrémmel, vagy sajtkrémmel... Én ezeket a bögrés leveseket tudom díjazni egy-egy éjszaka után... |
| | | | |
| | | | 31. kispret | 2003. augusztus 4. 18:58 |
| | | | | | Vajas-lekváros(barack) kenyér sajttal, a legjobb.. Camamberttel egyedülálló, de ha csak trapista van otthon az is meg teszi. Innivalónak egyértelműen a tejet ajánlom, a hatás elmaradhatatlan..
Mindenki könnyen elkészítheti, jóétvágyat:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A Kóla főzés: Egy liter vízbebe való arab fahéjas teafűvet fél liter forróvízbe, fél óráig áztatunk. Majd kétfelé öntjük, és az így kapott 2,5 dl teához 3 teáskanál cukrot teszünk.
Aztán lehet, csak mi voltunk nagyon kész :D
Ha valaki megfőzi, kíváncsi vagyok a szakvéleményére :) |
| | | | |
| | | | 29. Ivy I | 2003. július 10. 21:15 |
| | | | | | Áááá!!! Királí! Végre egy _turbóéhség_ :o) topic! Régebben nekem is eszembe jutott, lévén, hogy elég jól főzök, és legjobb tépőscimborám pedig szakmájára nézve nagyszerű szakács :o) (Egyébként ismertétek a "turbóéhség" kifejezést, vagy pedig a barátomnál a copyright???) Nálam a favoritok: 1. Enni össze-vissza mindent amit találok, persze betépve, mert úgy minden kúúl! 2. Pizzát rendelni, lehetőleg qrva sok sajttal (kedvencem a helyi ***** Pizzéria Quarg Lippy nevű négyféle sajttal kezelt nyámnyámja :o)) Ezen csak szósz és sajtok vannak: edami, füstölt, mozzarella, és az elmaradhatatlan trappista :o) 3. Szusi rózsaszínnarancssárga lazacból (eszméletlen kúúúllll! :o) 4. És Agyhalottnak egy recept:
Szamósza (zöldségekkel töltött indiai süti :o) Teljes őrlésű búzalisztből, vagy finomliszt és némi búzakorpa keverékből, valamint joghurtból sóval és némi kevés vízzel rugalmas, de elég kemény, nyújtható tésztát gyúrunk. Ez most pihen :o) Ghí -ben (tisztított vaj, recept bármelyik indiai szakácskönyvben) vagy sima vajban először garam masszalát készítünk, ez gondolom egyértelmű, ki ne ismerné LOLL :o)))) (pedig be se téptem, mert csak holnap lesz...) Na jó, akkor hanyagoljuk a ghí-t és a garam masszalát, szóval vajban először fűszereket párolunk, amik kb.: koriander, kömény, fekete- és fehérbors, kurkuma, szerecsendió por és virág (nem tripomennyiségben, nekem se nagyon jött be, csak némi eufória...), mustármag, sáfrány, zeller- és petrezselyemlevél, meg ilyenek, ízlés szerint... Miután ezek kissé megpirultak-párolódtak (nem összeégetni!), hozzádjuk a zöldségeket, úgy mint: zöldborsó, répakocka, karfiol, petrezselyemkocka, kockázott zellergumó, kelbimbó (kevencem :o), egyéb zöldségek ízlés szerint, majd ezt a cuccost addig pároljuk lassú-közepes tűzön kevergetve, lefedve, míg az egész masszaszerű, pépes állagú bigyó lesz. Nem néz ki túl jól, de nem baj, mert marha finom, és különben is beletöltjük a tésztába :o)) A sót azért ne hagyjátok ki, mint én egyszer a pizzatésztából :o) Ízlett ugyan a lányoknak, de azért a sótlan tészta nem királi, és abba már tenni sem lehet sütés után :o))) (Itt persze nincs ekkora veszély, de jobb sózva párolni, mint utólag sózni.) A magát eddigre kipihent tésztát most kezdjük dolgoztatni ("abbahagynak minden munkát, és azt a legényt dolgoztatják, aki pihent eddig az árnyékban... " :o))) (Aki megmondja ez kitől van, annak elküldöm a _trutymó_ receptjét is LOLLL :o)))) (Úgyláccik, nálam maradandó károsodást okozott a fű, mer hangosan visítva röhögök, pedig 5 napja nem téptem :o)))) Natehát a tésztából ekkor 45-50mm átmérőjű gombócokat szakítunk ki (pontosan 9,81 m/sec2 gravitációs gyorsulás mellett, ez fontos!!!), és elnyújtjuk őket kb. 5,25"-os (CD lemezméretű) lepényfélékké. A művelethez használható eszközök: sörösüveg, borosüveg, úthenger, esetleg sodrófa, esetleg kara te (pußta kéz) a'la India :o))) A lepényekbe belecsapunk egy-egy (kettő-kettő ?...?..) evőkanálnyi masszát, majd a lepényt félbehajtva az illeszkedő széleket csipkedve-csavarintva a lepényt légmentesen lezárjuk. Így egy félhold alakú tüneményt kapunk, aminek olyan a széle, mintha zsinórral vagy paszománnyal lenne körbeszgve :o)) Állatul néz ki :o)) ezt kisüthetjük simán serpenyőben vajban, ghíben vagy olajban, de mehet sütőbe is kivajazott tepsiben (mikróban nem próbáltam, nem szeretem a mikrót...) Ha tepsiben nyomulunk, akkor sülés közben vajjal kenegetjük néha-néha... Amikor a szamósza aranysárgára sült, magában vagy joghurttal (külön tálkában!) tároljuk, és !Lóétvágyat!, de az úgyis van, ha itt a turbóéhség :o)))
|
| | | | |
| | | | | | | | | | +Vajas tormás oregánós almás erospaprikás sajtos meleg szendvics +Almás sárgabarackos sajtos melegszendvics
Sajt: pannónia erőspaprika: hegyes vékony zöld savanyított
(Mi ilyet használtunk a "főzéshez" péntek este :D)
Jó étvágyat! |
| | | | |
| | | | 27. homen | 2003. július 2. 03:06 |
| | | | | | ;)
Gyümölcsleves
Zsemle Vaj Füstölt sajt +ALMA (édes-savanyú)
MÉZ
|
| | | | |
| | | | | | | | | | A budaörsiben is... Erről is leszokunk :( |
| | | | |
| | | | 25. Vegha | 2003. június 28. 14:07 |
| | | | | | friss zsömle + *escos metélőhagymás vajkrém.... mindent visz!
esetleg a hasonló nevű áruházban kapható sajtos stanglival lehetne fokozni, de az a váci útiban már szemtelenül kevés sajtot raknak rá. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem nagy recept... mikroban készíthető pattogatni való kukorica |
| | | | |
| | | | | | | | | | Látom nem vagyok egyedül... ez azért melegséggel önti el az ember szívét. Legközelebb, ha elkezdek zabálni, rátok fogok gondolni... "finom, finom... na, vajon kishazánkban ezt még hány "daathos" műveli most?"
mantis: köszi a receptet, ha legközelebb rátör a gyomromra az űr, akkor ígérem, gyorsan összedobom a pacalpörköltöt és másnap viszek belőle mindenkinek.... :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kajafüggők is űgy esznek, ahogy braindead leírta! Havonta egyszer rajtam is kitör ez a stílus. Paradicsom tonhalkrémmel, aztán sajt mustárral, aztán mustár tonhalkrémmel, sajt sajtkrémmel, meg hagyma hagymával (hommage á Kabos)... :)) (U.i. Polimer barátunk egyszer nyitott egy hasonló topicot, ami hamvába halt... Úgy látszik nem volt jó az időzítés.)
|
| | | | |
| | | | 21. mantis | 2003. június 25. 16:39 |
| | | | | | Na jó csak vicceltem, kérem én is a joghurtomat. |
| | | | |
| | | | 20. mantis | 2003. június 25. 16:33 |
| | | | | | Velős pacalpörkölt:
1 kg előfőzött pacal, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelő.
A hagymát a zsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt, megkeverem, majd mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni. Mikor félig megpuhult, beleteszem a zúzott fokhagymát és a törött borsot. Lassú tűzön puhára párolom. Mikor szinte teljesen megpuhult, beleteszem a hártyáitól megtisztított velőt és még kb 10 percet főzöm. Puha kenyérrel tálalom.
Fantasztikus trip-toy! :))))))))) |
| | | | |
| | | | | | | | | | :) Esetleg van vkinek receptje is? Nem mintha valami konyhaművész lennék, de az ínyencségekre vevő vagyok...
|
| | | | |
| | | | | | | | | | lassan már minden sarki boltban lehet kapni v.milyen szintit. szinti az lehet bármilyen étel, ital, he kellő mennyiségben tartalmaz e-betűket, kellőképpen mesterséges a színe, állaga, íze!!! valaki talán már látott uditősüveg-szájanagyságú 15cmes cső, benne valami kékes lötty, és valami kukac.100-120 ft. olyan undorító ize van, hogy az már a gyönyör. meg ott vannak ezek a cukormentes extrasugarfree üditőitalporok, amikben nincs cukor, hanem helyette e-betű. na az is szinti. egyre több a szinti. könnyű felismerni őket: mikor mattkészen belekostolsz azt mondod "ez undorító", de mikor a másik venné el tőled, te azért visszarántod, mert a fizikai függőség első jelei mpken belül jelentkeznek. nyamnyami. |
| | | | |
| | | | 17. Nomad | 2003. június 25. 15:23 |
| | | | | | Valami jókis E-vel megszórt (ízfokozó, hangulatmódosító, kituggyami) hús, és hozzá hagyma. Legjobb. Én most éppen rákízesítésű halrudacskákat fogok enni citrommal leöntve. Sajnos itthon még sehol sem láttam ilyet:( |
| | | | |
| | | | | | | | | | braindead : ez tipikus,teljesen magamra ismertem :)) |
| | | | |
| | | | 14. maaf | 2003. június 25. 14:03 |
| | | | | | Fagyiiiii! Edes es savanyu keverve! Citrom+csoki! Aztan erre a szin kedveert vervoros meggy... ehh, megkivantam... mingya megyek a sarki cukraszdaba! :)
maaf, a fagyizok reme
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Recept: Hazaérsz (vagy otthon is voltál) szétcsapva. Kinyitod a hűtőt, felvágott... egy szelet hamm, meg mégegy hamm. Ó! Megtalálod a mustárosflakont (globus!) és hidegvérrel teszel annyit a szerencsétlen felvágottra, amennyi nem fér rá. Jó. Teszel rá még egy felvágottat. Kész a szendvics. Hűtőgép becsuk. Keres... keres... kamra! Ó! Egy májkrém! Nehézkes kinyitás után hamm... Kell még valami, érzed, hogy kell még valami. Fokhagyma! Megpucol egy gerezd. Kín követ keservet de elfogy. Ez kellett. Hagyma után jó a csemegeubi (csubi). Hol a sajt? Á! Hűtő! Hűtő kinyit... mekkora a kupi! Sajt megvámolva. Tyű! Krumpli. Nem recsegni a mikróval... hidegen is jó. Jó még ez a vaniliás ital? Biztos mert nincs ráírva, hogy rossz... Gluggy... Hűtő becsuk... Mi van? Á! Ettem, de nem b***om el a számat fogrémmel. Hol a ropi? Ropi fellelve, kóla mindig van, de emlékek mintha egyszer lett volna itthon valami süti... ...baconszalonna megtalálva süti helyett, de nem baj megteszi. Kell hozzá kenyér + mustár + majonéz + mindenre lehet szórni oreganót mert az laza... A francba ez valami más... nem baj.... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nálam a joghurtok nem annyira mennek zöld után, talán a savanykás ízük miatt. Ellenben pudingból bármennyit meg tudok enni olyankor. Lehet hogy ez csak valami hülye berögzödés de jóformán csak akkor fogyasztok csokit mikor szívok. Akkor viszont nyakló nélkül, és általában ha lehet még édesítek mindenen. Például a csokipudingba még pluszba csokiöntetet vagy szirupot keverek, ha nincs akkor mézet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Vegha receptjének egyik változata az én kedvencem: Kizárólag Nórgádi Ropogóssal (mely "Zárt láncú gépsoron, szinte emberi kéz érintése nélkül" készül) tejfölt (legjobb a piros tetejű, retro feelingben nyomuló típus) kanalazgatni. Nyammm! |
| | | | |
| | | | 9. Vegha | 2003. június 21. 21:30 |
| | | | | | Tesco-s ropi bele a joghurtba (bmelyik, kivéve danon termékek) ! Kisdarabkákban is lehet, de kanalazgatni vele a legtutibb ! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az én mániám a gyümölcs+kisérő kétkomponensű makroelegy, ezen belül kedvenc formációk: grapefruit+ ill. gyümölcsjoghurtba darabolt keksz,csoki és alma/eper. Palacsintatémában a kedvencem a cukros-facsartcitromos: nagyon tuttíí 8)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | kb két hónapja egy barátommal jó betéptünk nálam, menjünk enni. kukoricapehely(csokis) tejjel, mondom neki, próbáld már ki baracklével, röhögés, aztán elkezdtem diszkréten ráoltani, hogy most mér nem? lehet hogy ilyen a személyiséged, nem vagy nyitott az új dolgokra, mint az új ízekre sem...stb. 5 perc után már ette, előtte biztosítottam, hogy nagyon ízleni fog neki. azt mondta isteni. :-) |
| | | | |
| | | | 6. mantis | 2003. június 20. 10:27 |
| | | | | | Tegnap éjszaka elmentünk a Rákóczi-pékségbe (éjjel-nappal nyitva van hétköznap) vettünk virslisalátát és croissont.
Tojássalátában a legnagyobb császárok, de sajnos azt nyáron nem csinálnak a szalmonella miatt. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ez egy hirtelen ötlet :)))
Az ember beszívva mindenfélét megeszik. Gondoltam, leírhatná, aki akarja :D |
| | | | |
| | | | 3. homen | 2003. június 20. 01:33 |
| | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | Bocs, de ezt a topicot nem nagyon értem..lehet azé mer totál be vagyok tépve...de ez most miről szól, :-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nincs kész-édesség a háznál?
Gyorsan elkészíthető a :
habos mézes vajaskenyér :)
ehhez kapcsolódóan ajánlok egy játékot:
néhány játékos, kezükben kiskanál. a habos flakonból ki tud többet nyomni a másik kiskanalára :D
ketten majdnem megzabáltunk egy egész flakont :) idióta játék :))
Jó éjt! |
| | | | |
|