|
Legfrissebb hozzászólások (843 - 852) (Témakör: Ayahuasca)
| | | | | | | | | | na és mondjátok az elbassza a trippet,ha hamar kihányod? |
| | | | |
| | | | | | | | | | en eloszeretettel szurom meg, foleg az elejen nem fektettem nagy hangsulyt erre, es engem nagyon irritaltak a darabkak, a majdnem hogy ihatatlan izu tea fogyasztasa kozben, es a kifele jovet is. abba meg hogy ez valakinek joizu, rendesen beleborzongtam!:) de hat nezopont kerdese. olvasgattam a blogod, jofele, csak igy tovabb, eleg hianypotlo, kevesen foglalkoznak a temaval sajnos! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bufo!
Rohadt kapitalista vagyok:),megint csak az oldalamat reklámoznám,ahol rengeteg dolgot leírtam az ayahuasca készítéssel és fogyasztással kapcsolatban.Olvass,írj!:)
Én harmala/mimosa párost használok,mert egyszerűbb elkészíteni,sokkal olcsóbb és a hatása is ugyanaz.
A főzetet le szoktam egy egyszerű szűrővel szűrni,de volt hogy elfelejtettem,és még jobb is volt,mert életemben nem hánytam olyan jóízűt!:) Ami nem egy alábecsülendő dolog,mert rutinos fogyasztókkal is előfordul,hogy birkózni kezdenek a főzettel,mert mi van ha még se jön ki.Persze kijön.... Szóval ez. Nem a főzés miatt lesz iható amúgy a rostanyag se,hanem mert egy régifajta kávédarálóval porrá őrölöm.
A harmala íze a sokkal rosszabbika kettő közül,ezt lehet együtt is főzni a mimosával,lehet ostyával,jégkásával enni,de a legegyszerűbb a ha elkészült és kiporciózott,szobahőmérsékletre hűtött italba a végén beleszórod,megkevered,és kész. A harmala nem igényel hevítést,sőt ha a rostanyagot lenyeled,akkor még erősebb is.Tudományos háttérről nem tudok beszámolni,számokkal és grafikonokkal se tudok érvelni,de ez a tapasztalatom.:)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | ugyerted hogy nem szurod le a fozetet, hanem ugy ahogy van leforralod ihato mereture es kesz? milyen novenyeket hasznalsz? mi lessz a szarazanyaggal? ez erdekelne, irhatnal errol bovebben is . valaki probalta mar hidegvizben elkesziteni a mimosat es magaban fogyasztani? ha joltudom az a tradicionalis fogyasztasi modja, az ital neve yurema. azt mar tudom hogy milyen caapi-val, es milyen harmalaval, de erdekelne hogy milyen a sajat maoi-aval a yuremaminnal. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Na,öröm nézni,hogy fellendült itt az élet! Az élménybeszámoló külön öröm,még jó sok ilyet! Én továbbra is azt gondolom,bár ezt már itt is,és az ayahuascareality-n is sokszor írtam:ezeknek több értelmük vanegy ismerkedő számára. Vannak fontos adatok,tudnivalók,ez tény,de többet megmutatnak ezek a gyakorlati írások.
A másik,főzésről:
Én egyben szoktam lefőzni a dolgokat. Azaz fogok 4-5-6liter vizet,nem forralok,nem szűrök,nem csinálok semmit,csak lefőzöm. Amire figyelek az a főzési idő(minimum 4óra,de tényleg minimum),illetve a forrás erőssége. Nagyon nem szabad túlhevíteni,mert a harmala ugyan nem károsodik,de a DMT igen. Gyakorlatilag szinte mindenki aki először próbálkozik,itt rontja el.
Szóval jó főzést,írást!
Akit meg érdekel még a téma: ayahuascareality.blog.hu |
| | | | |
| | | | | | | | | | hat az a helyzet, hogy minel tobb vizzel fozod koronkent, annal konnyebben kioldodnak az alkaloidok(alakulnak at sova), de sullyos orakkal hosszabbithatod meg ezaltal a fozest.. fel liter vizzel koronkent a siker garantalt, de utana meg masfel ket liter vizet el kell parologtatnod hogy kb fel decit kapj a vegen, es az nem egy ora. (en egy nagyobb szamitogep ventillatorral szoktam fujatni azt a labast amibe a mar leszurt tea fo kis langon, igy talan valamivel gyorsabban parolog), a suru kevergetes is fontos. 20g por allagu mimozat csinalhatsz egy-egy bogre vizzel is, valami kis labasban, de mindenkepp fedovel fozd, hogy ne parologjon el ido elott, en soha nem hagyom igazan felforrni, bar ugytudom hogy nem karosodnak tole az alkaloidok. a vegeredmenynek nem szabad fel decinel tobbnek lennie, minnel erosebb annal jobb, erre azert van szukseg, mert ha tul hig, valoszinu elobb kihanyod mint hogy felszivodjon! en mar vizet sem iszom a tea ivasa elott 3 oraval, mert ha tele van vizzel a gyomrod ugyan ez tortenik. sok sikert, amugy en is mostanaban tervezek egy fozocskezest:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | kösz bufo
és azt még meg tudnád mondani,hogy mennyi vízben főzzem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | en feherecettel, vagy ha mas nincs citromlevel csinalom, elso korbe kb fel orat fozom, majd leszurom, es ujjabb adag ecetes vizbe felrakom foni, de mar haromnegyed orara, kozben a leszurt fozetet kislangon forraspont alatti hofokon, egy masik labasban melegen tartom hogy parologjon, majd megint leszurom a dolgokat, hozzaontom a szuretet a parolgos labas tartalmahoz, harmadszorra is felrakom ujj ecetes vizzel a maradek szarazanyagot foni, de mar legalabb egy orara, majd ezt is leszurom, es a parolgos labasba ontom a szuretet, aminek meg tobb mint egy ora lassutuzon valo fozesre van szuksege, suru kevergetes mellett, hogy a kivant mennyisegu legyen. mindent osszevetve olyan 4-5oras procedura, de megeri:) en mindig kulon egenyekben fozom oket, mert a harmalat elobb fogyasztom mint a mimozat. es poloval szoktam atszurni a fazisok kozott. harmalaval egy jotanacs, ha nem tudod elegge ledaralni elsore, varj egy kicsit vele, majd miutan kicsit megint kiszaradt a daralek, darald meg ujbol, egybol por lessz belole. amugy ha idod engedi, megeri negyszer csinalni a savas vizes fozos fazist, vagy addig amig szine van a kapott folyadeknak. sok sikert! |
| | | | |
| | | | | | | | | | 500 mg por állagú C-vitamin
|
| | | | |
| | | | | | | | | | még lenne egy összegző kérdésem mivel ez lesz az első alkalmam hogy főzetet készítek.szóval van 20 gramm mimosa és 5 gramm harmala.ledarálom a harmala-magokat por állagúra majd a mimosa és harmala porokat belekeverem 2 liter vízbe egy citrom levével és 500 mg C-vitaminnal.ezután 20 percig főzöm majd a főzet levét áttöltöm egy másik edénybe.a pépet pedig újra forralom friss vízben.és ezt 3szor megismétlem.ez így korrekt?
|
| | | | |
|