DAATH

Minden igazság egyszerű – ez nem egy dupla hazugság?

Friedrich Wilhelm Nietzsche

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (773 - 792)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. december 9. 20:42
 
 
én a fürdőszobát tömény (~15%) hypos/flóraszeptes/domestosos vízzel szoktam szórófejes flakonból és/vagy ronggyal. a dobozban pedig 3%os hyperol oldatot használok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2010. december 9. 16:46
 
 
írjatok meg legyszi, mivel fertőtlenítetek, pl a területet körülötte vagy egy szobát. klórmeszes víz? hypo?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. december 9. 01:37
 
 
Hjaj emberek... baj van. Néhány napja oltottam szalmát. Nagyjából ugyanúgy, mint eddig: előtte beáztattam enyhén mosogatószeres vízbe 2 órára. Utána kinyomkodtam, beleraktam egy párnahuzatban a fazékba. Öntöttem rá vizet, amihez adtam némi meszet (1. hibalehetőség: kicsivel többet, mint általában - úgy emlékszem, hogy kb. másfél evőkanálnyit... azt hogy mennyi vízhez, meg nem mondom... de nem volt túl sok... 3-5 liter lehetett kb.) és bár nem szoktam, de valamiért ("menjünk biztosra"), adtam hozzá pár csepp mosogatószert is. Másfél óráig 70-76 fokon tartottam (most különösen pontos voltam, 5 percenként ellenőriztem). Aztán hagytam hűlni, kinyomkodtam belőle a vizet, és megvártam míg teljesen kihűl. Közben a szokottnál is jobban kitakarítottam a fürdőszobát. Körbenyaltam mindent flóraszepttel, a kádat különösen (abban szoktam dolgozni). Aztán a megszokott módon összemorzsoltam a sütit (még apróbbra, mint szoktam... mondván, hogy legyen több oltási pont) és elkevertem a szalmával. Egy átlátszó falú edénybe tettem, hogy ne kelljen kinyitnom ahhoz, hogy kövessem a beszövés menetét. Betettem az inkubátorba, majd vártam, hogy 2 napon belül elkezd fehéredni. Odáig szép lassan eljutott, hogy a süti darabkái már újra fehérnek látszanak. De ennyi az egész... a szalma érintetlennek látszik. Mit csinálhattam rosszul? A kicsivel több mész és a mosogatószer lehet a baj? Elfertőződött volna (nem hiszem... most beleszagoltam és teljesen OK)? Nem kellett volna olyan apróra morzsolni? Vagy ha kisebb a spawn aránya ez van (ez most kb 5:1... az eddigi kisérleteim kb. 2:1 voltak)? Tanácstalan vagyok...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2010. december 1. 20:10
 
 
Verticillium illik rá, de nem vagyok benne bíztos.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2010. december 1. 20:06
 
 
Locsolás után sokkal rosszabbul néznek ki. Lehet elkapta vmi baci? Vízcseppek altal? Talan a masodik flush jobb lesz. Bármilyen ötlet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2010. december 1. 08:27
 
 
A vékony, magas gombák szerintem a kevés szellőztetés miatt vannak. Szellőztess gyakrabban, attól nem lesz bajuk. A zacskóba esetleg tegyél perlitet, és akkor szerintem nem is kell majd permetezni őket vízzel. A gombákon lévő kék foltok valószínű attól vannak, hogy permetezéskor a víz hozzájuk ér, és ott bekékülnek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2010. november 30. 11:52
 
 
Lehet csak nekem tunnek száraznak:) Van bennt nekik víz, nemtudom hogyan csavarjam feljebb a páratartalmat:)

Kell egy jobb permetezo:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2010. november 30. 11:41
 
 
Kösz :)

Beindultak:) Kicsit vékonyabbak, mint elképzeltem. Egy-két gombának megrepedt a kalapja, még egész kiskorában. Arra gondoltam ez a nedvességtartalom miatt lehet. Aljan sok kék folt van, de ez inkább psilocybin kék, mint penész. Az a furcsa, hogy mindegyik kicsit vékonyabb, mint itt: http://www.shamanic-extracts.com/xcart/images/d_157.jpg

Az mitől lehet?

Köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. november 28. 22:46
 
 
Nem vagyok még túlzottan tapasztalt, de megpróbálok tanácsot adni :)
Mit jelent, hogy nagyon lassan nőnek? Mikor kezdtek el nőni? Mekkorák?

Én a helyedben nem locsolnám. Ha arra gyanakszol, hogy azért állt meg a növekedés, mert nincs elég nedvesség a sütiben, távolítsd el a pineket, és inkább dunkold hűtőben 1 napig, aztán próbálkozz vele újra.

Szerintem nem a vermi a legjobb. Drága, viszonylag körülményes beszerezni, és azt mondják nem túl egészséges a pora. Én a macskaalomra esküszök: bio-lux márkájú, zöld papírzsákban árulják. Csak az ásványi alapú (jelen esetben zeolit) a jó... agyagosat vagy bármi mást nehogy megvegyél. Azt írják, hogy nehezebb eltalálni a megfelelő nedvességtartalmat macskaalomnál, de nekem nem volt vele gondom: kezdőként, méricskélés nélkül, elsőre sikerült. Annyi vizet raktam hozzá, amivel már épp elkezd tocsogni, aztán kevertem hozzá még egy kis macskaalmot, hogy felszívja. Nem árt, ha keverés közben 5-10 percre hagyod állni: időbe telik mire felszívja a vizet (közben érdekes sercegő hangot ad)... ha sietsz, végül szárazabb lesz a táptalajod, mint szeretnéd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2010. november 26. 12:49
 
 
Mitől lehet az, hogy kinőttek a gombakezdemények (apro meg nagyobb pinheadek), de nagyon lassan nől? Zacskóba van, alján víz a humidity miatt, growbox volt, lehet nem áztattam be eléggé az elején. Kicsit száraznak látszik. Ha meglocsolom jó lesz?:) Hőmérséklet rendben van.

Vermikulit helyett mit lehet még használni barnarízsliszt mellé? Illetve milyen táptalajok vannak, amiket lehet? Azt írtátátok, hogyha nem vermi, akkor muszáj kuktázni. Ez igaz? Vermi a legeslegjobb, legbevaltabb? Tehat, ha mondjuk nekem nincsen kuktám..

thx

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. november 15. 16:01
 
 
Azt hiszem bátran mondhatom, hogy bevált... :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. november 12. 18:30
 
 
Vasárnap megírom, hogy mennyire vált be a ventilátoros-időkapcsolós-szellőztetős kókányolásom: 6 óránként bekapcsol fél órára egy 8 centis házhűtő ventilátor és szívja ki a levegőt a dobozból. Addig is reménykedek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. november 11. 08:51
 
 
Nem desztillált vizet használtam... nagyon apró szemcsékről van szó... kb. mint a liszt. Ha megmozgatom az üveget, akkor jönnek fel az aljáról, egy kis rázásra pedig el is keverednek, kicsit zavarosabbá téve az oldatot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2010. november 11. 08:44
 
 
Ami kicsapódott főzés után az lehet akár vízkő is, ha nem deszt vizet használtál.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. november 11. 01:15
 
 
Újabb kérdésekkel bombáználak benneteket tapasztaltabb kollégák!

1, Oltottam nem rég szalmát: vasárnap tettem ki őket teremni. Ez az első kísérletem, egyelőre takaróréteg nélkül. Bár egy kis (sterilizált) nedves perlittel+macskaalommal megszórtam a tetejét, hogy mégse száradjon ki olyan könnyen (de nem fedtem be teljesen). Szövődik még 1-2 adag, velük szeretnék takaróréteggel kísérletezni majd. Akik kinn vannak, eddig teljesen szépek. Semmi szag, szép fehér. Szerintetek mikorra várhatom, hogy elkezdenek pinesedni?

2, Ti hogy oldjátok meg, ha 1-2 napra magára kell hagynotok az épp cseperedő gombákat? Sajnos nekem most 2 napig nem lesz alkalmam velük lenni. Arra gondoltam, hogy egy számítógép ház hűtő ventilátorból, adapterből és időkapcsolóból összekókányolt szerkezettel fogom megoldani. Napi 3x15 percig fogja szívni a dobozból a levegőt (persze megfelelő szűrőn át). Vélemény? Tapasztalat? Ötlet?

+ az előző hozzászólásaimhoz kapcsolódóan:

A "talán fertőzött" sütik egyre szebben nőnek! Mióta beindultak, csak gyorsulnak. Az egyik már az üveg oldalát majdnem teljesen benőtte. Valamint beindult a harmadik is, ami eddig semmi életjelent nem mutatott... bár tőle aztán végképp semmit se várok :)

LC: a tiszta fehér cukros és a tiszta barna cukros oldat nem igazán vált be. Kiöntöttem. A barna+fehér cukros már "szöszös" kicsit, a mézes kicsit jobban... bár eddig csak szebb, gyorsabb mézes LC-im voltak :(

Csináltam két üveg újabb mézes LC-t: kb. kétszeres adag vizet használtam, mint szoktam (mert a keveset nehézkes kiszívni), és ehhez kicsit több mézet. Az oldat szokatlanul... akarom mondani aránytalanul sárga lett és valami rögtön "kicsapódott" belőle főzés után (valami apró, szemcsés cucc). (Peroxid most nem került bele). Egyszerűen elnéztem az arányokat? Túl sokat főztem (1,5-2 óra)? Vagy az lehet az oka, hogy ez megint egy új fajta a méz?

A válaszokat előre köszönöm! :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. november 2. 20:16
 
 
Nah... végre eljutottam odáig, hogy meglett mindenem (többek közt a szalmám :)) ahhoz, hogy szalmát olthassak. Kb. 1:1 és 1.5 rész szalma:1 rész süti közt volt az arány. Mennyi idő lesz a beszövés ill. mikorra várhatok termést szerintetek? (Persze ha mindent jól csináltam)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2010. október 31. 18:53
 
 
Én nekem is voltak ilyen fertőzött, nem fejlődő üvegeim. Felnyitás után viszont elkezdtek jobban mozogni, gondolom a friss levegő miatt. Persze soha nem tudták beszőni az üveget, csak részben. Nem érdemes velük már törődni.

tester, igazad lehet, hogy valóban a táptalajjal lehet valami, mert mind a két földemen megállt a termelés. Tanulóóóópééénz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2010. október 31. 13:21
 
 
Lehet hogy lenyomja a fertőzést, de én számítani már nem számítanék rájuk.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. október 31. 13:17
 
 
Kb. két hete oltottam három sütit új LC-vel. 4-5 nap után se láttam rajtuk semmit, kezdett gyanús lenni, hogy valami nem ok. Felnyitottam az LC üvegét és beleszagoltam:"igen, ennek szaga van" :( Gondoltam "erről ennyit". Viszont valamiért nem dobtam még ki őket az inkubátorból... amíg van hely, miért ne maradhatnának? Úgy 3 napja beindult kettő. Az egyik kimondottan szépen nő, a másik visszafogottabban. Vajon várhatok tőlük valamit?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mental_disorder2010. október 29. 23:44
 
 
Mindenképp! De odáig még van 1 vagy 2 hullám, ha minden jól megy :)
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!