 | 
Legfrissebb hozzászólások (773 - 782) (Témakör: a fűről hosszú távon)
 |  |  | | | |  |  |  | | pici mag sincs, pipábol sercegett csak(cigiluntba nem és az íze se volt fura ), és nem folyamatosan, hanem biz. részei, én nagyon megijedtem h mitől szikrázik, bár elgondolkoztunk h lehet h mindig szikrázik csak nem figyeltük meg, de ez kizárt.
Mivel lehet felütve? Am is nagyon soknak néz ki pici mennyiség is, homok biztos nincs benne. Esetleg mikroszkóp alatt rájöhetek vmire? Mindig nagyon tuti ez a kikötő, évek óta 1szer se volt hasonló. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A magok jó nagyot tudnak pattanni, ha nyálas/nedves a papír akkor serceg, de ha egyik sem az eset akkor lehet, hogy fel van ütve valamivel sajnos. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Szerintetek mi okozza h serceg +szikrázik a mokszi, pipábol gyújtva? Szennyezet lehet? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Romlottnak akkor lehet hívni, ha megpenészesedett, megrohadt. Ez az illatán érződik, rosszabb esetben látszik is, de ilyen tényleg csak akkor van ha nedves zöldet csomagolsz el nem szellőző módon. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | 3 éve benne vagyok a z témában, de szerintem én még nem találkoztam romlott cumóval. De ha tényleg romlott lenne azt, hogy tudom észre venni? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | het 4-5 honapig en meg soha sem tudtam megtartani egy fajta fuvet sem :D, igy az ez ido alatt torteno minosegromlassal sincs tul sok tapasztalatom, azt viszont tudom hogy ha meg kicsit is nedvesen van elcsomagolva, nagyon hamar tonkremehet! na meg azt hogy szaradas utan meg egy par hetre minimum szuksege van legmentes helyen(erleles), igy meg egy jo nagy adag csunya klorofil tavozik belole, illetve alakul at massa, ezt nem csak a fu szagan, izen lehet erezni, de a szine is megfakul picit. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | igazad van bufo, ez teljesen kiment a fejemből (pedig a nyelvemen volt :D) és valóban az egyik legfontosabb szempont az aratás helyes időpontja. Túléretten valóban súlyosabb, sztónosabb hatása lesz a z-nek. A trichomák valóban akkor a legoptimálisabbak, amikor átlátszóból tejfehérre változnak, de emellett érdemes figyelni a bibéket is, általában akkor jó ha már durván 50%-ban megbarnultak de még húsosak (nem elszáradnak) egyébként a korosságot fenntartom, sokszor került a kezem ügyébe idősebb holmi aminek tudtam is a korát, egyértelműen bebizonyosodott számomra, h igenis számít.. Szárítástól mérve 4-5 hónapig a legpotensebb a cucc, de pl. 1 éves cumó már épp csak a szemeimet durrantotta be + kaptam egykis fejfájást :D De ez is változhat a tárolás függvényébe, pl sötét és LÉGMENTES hely stb. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | en ugy tudom, hogy a fajta tulajdonsagok mellett a szuret idopontjanak a korai vagy keseisege befolyasolja a hatas porgeto vagy punnyaszto mivoltat, nem a tarolas idotartama. a lenyeg, hogy meddig marad fent a zozi a novenyen. a trichomak vizsgalataval amugy nagyon jol vegig lehet kovetni az esemenyeket, amig meg egyenesek es atlatszoak addig meg kicsit korai a szuret, ha mar gorbulnek es az atlatszo szinuk homalyosodik aktualis(ilyenkor max a thc tartalom), ha mar nagyon konyulnak es tejszeru szinuk bordos arnyalatot kezd felvenni(mar bomlik a thc) akkor kicsit elkestunk. a kezdeti "erlelesen" tul nem hiszem hogy nagyon befolyasolna a tarolas a hatas milyenseget, az is csak az izeket hozza ki, a hosszu tarolas "csak" minoseg romlashoz vezet szerintem. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ja ezt az öreg zözi dolgot én is tapasztaltam. Hozzáértem szétesett porrá szinte és nem lehetett tőle úgy betépni, hanem sokkal lightosabban. Mondjuk punnyasztósabb semmiképp se volt, ezt lehetne akár reggel felkelés után szívni, nem nagyon befolyásolná a napot csak mégis lazább úgy minden. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | azért az nem olyan egyszerű, hogy indica az stoned és sativa meg pörgetős :) Például számít, milyen idős a zözi. Minél frissebb annál jobb, ugyanis idővel a THC lebomlik ha jól tudom CBD-vé ami inkább a testi-punnyasztó hatásokért felelős. Simán eltudom képzelni, hogy sok helyen mire a fogyasztóhoz eljut a cumó több hónap is eltelik.. Ugyanígy a hash-re sem igaz, hogy "tiszta fű". Hasist sokféle képpen készítenek, például az európai hash készülhet a bugák körbemanikűrözése után megmaradt aprólék-salátából (a gyanta minősége tehát megfelelő) de készülhet felmagosodott bugákból is (ekkor ugye a THC termelés a virágzás kezdeti szakaszán leállt) ekkor megintcsak 'indicásabb' punnyasztó hatású hash lesz a végeredmény. Most nem akarok hülyeséget mondani, de az észak afrikai (pl marokkói) hash is hasonlóképpen készül (gondolom nem szelektálják le az egész ganjamezőt porzósok után kutatva..). Illetve a hasiskészítésre szánt tecnhologia is befolyásolja, hogy a hash végül mennyire lesz tiszta stb..
|
| |  |  |  |

|