 | 
Legfrissebb hozzászólások (713 - 722) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok! Új vagyok a fórumon. :)
P. Cubensis takarórétegnek savanyú tőzeg megfelelő? A natúr tőzegtől a pH szempontjából különbözik. Milyen vastagságban kell alkalmazni?
Valamint érdekelne, hogy érett szarvasmarhatrágyát hogyan kell sterilizálni? Az én tippem: Beteszem egy sütőzacskóba a cuccot, lezárom és ezt az egészet egy tepsiben berakom egy sütőbe magas fokozaton kb 1,5 - 2 órára. Mi a véleményetek? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A betonit alapú, csomósodó (Cirmi) macskaalom is alkalmas takarórétegnek? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Sziasztok ! Kicsit át kellett fogalmazzam a hsz.t hogy ne sértsek szabályt :) Végigolvasva a topicot, látom itt összegyűlik a tapasztalat esszenciája. Mivel nekem csak más területen vannak kertész tapasztalataim, ezért elkelne egy kis segítség a kezdeti nehézségek elkerülése végett. Pl. csak a holland leveleket/csomagokat bontogatják fel a határon, vagy esetleg van egy listájuk a feladókat illetően ami alapján minden külföldi küldeményt szelektálnak? Kinek mi a tapasztalata? Mi a véleményetek az Albino PE 1.0 áról? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Üdvözletem
Segítséget szeretnék kérni. Agaron szeretnék szelektálni, 2 különböző szárított laskából és nem tudom eldönteni melyik agaros táptalajt válaszzam: agar-méz(egykalap-on leírtak szerint(fullbio Akác- vagy repceméz a jobb?), Agar-sörélesztő(itt a keverési arány érdekelne), Agar-húsleves (mikro laborban ezt használnak)
Kísérletezni módjával tudok, 15 petri csészénél több nem fér el a gboxban. |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | egyebkent maga a hipo mennyire veszelyes? pl gloveboxban azzal szoktam bepermetezni es mivel utanna csukva marad nem is parolog el belole...aztan bent matatok, mondju par csepp hiposviz ha erintkezik a dolgokkal az mennyire para? Sporanak gondolom para, micinek nem? Vagy ha egy kis fincsi hipo aroma is bezarodik a befottesuvegbe a sutivel? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | O2, só meg víz keletkezik, a H2O2 mondhatni semlegesíti a hipót, de amúgy sem jó ötlet keverni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hello! Ha H2O2 és NaOCl reakcióba lép egymással, lehet veszélyes? Gondolok itt pl klórgáz felszabadulásra. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Koszi, elsosorban kintre terveztem de egy kis dobozban a hutoben is probalkozok majd, egyenlore meg ugyis csak a micelium mennyiseget novelem. Legkesobb osszel beszamolok! :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Ha bebolyhosodott a süti lehet még plusz egy vermi réteggel korrigálni? Esetleg szétmorzsolni szalmára? |
| |  |  |  |

|