DAATH

Csak addig vagyunk szigorúak mások iránt, míg magunkat nem ismerjük.

Eötvös József

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (653 - 662)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
spiler2011. szeptember 18. 19:58
 
 
a kertem sarkaban talaltam egy gombacsuporekot es felcsillan a szemem hogy hatha... :) Kerlek, ha valaki felismeri az segitsen hogy milyen gombarol van szo!? Koszi
http://kepfeltoltes.hu/view/110918/image201109180003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 17. 13:06
 
 
Szerintem azt lehetne megpróbálni hogy a vattát lecserélni vatelinre, nekem is volt ilyen gondom, igaz hogy sütőzacskónál, ott meg jóval nagyobb a vattacsomó mint a befőttesüveg tetejében, de az rendesen eláztatta a búzámat viszont a vatta is vizes volt.

Nálam 7 decis üvegben (5 deci búzával) a víz kb az üvegek 1/4-ig ér a kuktában.

A folpack nem olvad rá?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 17. 09:10
 
 
Az üvegek tetején van egy egy centis lyuk, amiben vatta van, és erre tekerek folpackot. Múltkor kuktáztam, de most csak lábosban forraltam, gondoltam kipróbálom, hátha a kuktázástól, nagyobb nyomástól, gőztől megy bele a nedvesség. Szerintem ha a vattán keresztül menne bele a nedvesség, akkor a vattának nedvesnek kéne lennie, de az száraz. Az edényekben kevés vizet használok, kb az üveg harmadáig szokott érni. A búzaszemek egészben maradnak.
Esetleg érdemes lenne csak áztatni a búzát, és nem főzni, így kicsit szárazabban felhasználni? Mert így az oltóanyag vizét nem hiszem, hogy fel tudja szívni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 16. 23:15
 
 
Soproni:
Szalma honnan van, milyen pontosan?
Főzni tulajdonképp csak baktérium meg gomba mentesítés miatt kell, ha nem főzted volna elég ideig be sem szövődött volna hanem hamarabb fertőződik el.
Lehet hogy :
- nem volt elég nedvesség tartalma
- tápanyagtartalma, de ezt kétlem mert mért ne lett volna
- vagy a termőtestképzéshez szükséges körülmények nem voltak meg, páratartalom, légcsere...
Szalmán főzés nélkül is lehet gombát termeszteni, csak akkor más módszerrel kell fertőtleníteni(lúgozás, forrázás, H2O2, hipó, pasztőrizálás).

Korrupt:
Az üveget mivel zárod le? A víz nem csaphat fel a tető fölé kuktázás közben?
A szemek nem főnek szét (kicsattannak) az üvegben?
Kuktázod igaz, és nem csak sima fazékba rakod az üvegeket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 16. 20:16
 
 
Sziasztok!

A sütis módszerről próbálok áttérni másra, de vannak nehézségeim. Búzára szeretnék oltani, de valahogy túl nedves marad a búza, valamiért berohad. A búzát áztatom, aztán kicsit főzöm, leszűröm, lecsepegtetem, megvárom, amíg kihűl, és utána teszem üvegekbe, és úgy kuktázom. Fél literes üvegekben csinálom, kb 2 deci búzát rakok bele. Most ehhez a 2 decihez raktam egy kanál macskaalomot, hátha felszívja a felesleges nedvességet, de már kuktázás után látszik az üvegen, hogy kicsapódott valamennyi nedvesség, párás belül, kicsit tapad az üveg falához, szóval szerintem ez sem fog sikerülni. Szóval segítséget kérnék, hogyan lehetne a megfelelő nedvességtartalmat elérni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. szeptember 14. 23:41
 
 
Tehát a folyamat a következő képen nézett ki:
Köles lett beoltva (multi)
Megvártam, míg szépen beszőtt minden szemet (persze időről időre feltörtem ütögetéssel)
Ezután pasztörizált búza-szalmára rétegeztem (ahogy a videó mutatta)
Zacsi lezár jó szorosan, egy-két luk rá a szellőzés miatt. Alkohollal leken, majd irány a sötét.
Pár hét után úgy ítéltem, mindenhol egyenletesen beszőtte a szép fehér mici.
Zacsit lebont és a kb fél futball labdányi telep ment egy darab alufóliára a standard terráriumba.
No, itt jött 2db icike-picike gombatest, majd a nagy semmi...
Ment az egész a kukába 1 hónap után...

Arra gondoltam, talán nem főztem meg eléggé a szalmát. Állagra és színre is kb olyan volt, mint normálisan. Lehet, ha sötétebb színűre főzöm jobban boldogul vele a gomba?
Fene tudja, de ennyi kudarc után már a legtöbben feladták volna...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 5. 10:12
 
 
...vagy a fóliát sütőzacsival, abba mehet a tálca, bár így mondjuk csak a casing étszövést látni. Jó ötlet, köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 4. 18:47
 
 
Ha csak ennyi a baj, az alutálcát ki lehet váltani sütőzacskóval, aminek a szájába vatelinből tekert hengert kötsz egy madzaggal, ezen keresztül szellőzhet majd.
Egy hosszú tűvel a vatelinen át lehet beoltani, de a zacsin is be lehet szűrni a tűt, csak előtte le kell ragasztani szigszalaggal ott ahol majd beszúrod a tűt, meg utána is.
A szilikon port nálam nem marad meg a celofánon, de a szigszalag alatt is szakadt már el zacskó a szúrás miatt, úgyhogy a hosszabb tű a vatelinen keresztül a jobb megoldás, bár jó lenne valami ragasztó amin be lehet szúrni a tűt de nem szakad szét ez a szar.

Sterilizálás meg oltás után a zsákot érdemes egyből egy tálcára rakni, amin majd hurcolászni lehet , mert ha a szájánál fogva emeled meg megszívja magát levegővel, a vatelin meg nem tudja kiszűrni teljesen a fertőzéseket

Ha kolonizálódott ezt is termőre lehet fordítani úgy ahogy van a zacskóban, nem kell neki terrárium.
A zacskókat meg a vatelin hengert többször újra lehet használni, a HEWA jól bírja, más márka nálam repedt, szakadt a hegesztésnél.

Meg végülis befőttesüveggel is meg lehet csinálni, bele a búza, rá a vermiréteg, az üvegre egy lyukas fedő ami vatelinnel van kitömve, sterilizálás után ezen keresztül lehet beoltani, innentől ugyanaz mint ez a D casing.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 4. 17:00
 
 
tester: igen, erről van szó.

Nekem is pont az jutott eszembe, hogy így nem látszik belőle semmi. Ahogy mondod, egynek elmegy. Köszi az infót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 2. 16:47
 
 
Na meg leginkább szellőzés.

Ez a D Casing?
http://www.youtube.com/watch?v=yXtK_IawHvk

Én inkább a rossz oldalát látom:
- nem lehet összerázni, pedig ez lenne a legnagyobb előnye a gabonának a sütivel szemben, 3 rázással napokkal hamarabb kész a szövés.
- nem látszik hogy éppen hol tart a kolonizálás meg az sem hogy nincs e valami fertőzés mondjuk a tálca alján.

Ugyanezt meg lehet csinálni befőttes üvegben is, azt ha kolonizálódott mehet rá egy másik befőttesüvegben sterilizált vermi réteg.
Lehet variálni úgy is hogy a beszőtt gabona egy részével mondjuk szalmát oltunk, és csak kb két ujjnyi csírát hagyunk az üvegben, amire mehet a vermi réteg, aztán az üveg fedele, amin ha elég nagy a lyuk terrárium nélkül is termőre lehet fordítani így ahogy van.

A jó oldala gondolom az lenne hogy, hogy valamivel kisebb a fertőzés veszélye, de sztem ez minimális lehet a fenti módszerekhez képest.

Az a helyzet hogy nincsen foolproof módszer, elbaszni mindent el lehet, még a búzafőzést is (túlfőtt, nem elég főtt, szennyezett, kiszárad/megég), a sütit is(elázik, tömör, aránytalan), oltóanyagot (levegő megy a fecsibe, fertőzött eszköz stb), bármit, úgyhogy leginkább azzal lehet emelni a siker esélyét hogy több módszert is kipróbál az ember, valamelyik hátha bejön. Egynek ez is simán elmegy.

Amúgy most próbáltam pár három éves LC-t, a laskák közül mind működött, a többinél csak a maszterek (termőtestdarab ment egyenesen LC-be), amit maszterről oltottam tovább LC-t azok közül mind fertőzött lett idővel, pedig frissen azok is működtek.
Nem tűnik lassabbnak mint annó, persze attól még lehet hogy az.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!