DAATH

Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika.

Joszif Visszarionovics Sztálin

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


[20250114] Aláírásgyűjtés: Európai Polgári Kezdeményezés a pszichedelikus terápiákért
[20250114] Média: Megnyílt a Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
[20250111] Fejlesztés: Daath Keresés megjavítva
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (643 - 662)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. október 2. 22:39
 
 
Espeke:

Igen, a Let's grow mushroom videó alapján csináltam a szalmás projektet azzal a különbséggel, hogy én lassú tűzön pasztörizáltam.
A következőnél viszont szalmabrikettet akarok használni. Élből apróra van vágva, csak szét kell bontani, be kell áztatni és pasztörizálni. Remélem most jó lesz!
Ezen kívül kísérletezek szemes barna rizzsel. Vermikulit hiányában egy kis perlitet tettem hozzá, hogy ne ragadjanak össze a szemek annyira (amúgy ez lehet felesleges volt). Lesz belőle süti is (megpróbálom úgy kezelni mint a PF sütiket) illetve spawn is. Valamelyik csak jó lesz.
Meg is akartam kérdezni, hogy szerintetek a 2 decis sütik ilyen formában hozhatnak-e termőtestet? Mármint casing réteg nélkül.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bigacsiga2011. október 2. 17:13
 
 
Helló!

Számomra meglehetősen nehézkes lenne spórás fecskendőt szerezni, rendelni meg több okból sem szeretnék.
A dílertől beszerzett gombarész jó eséllyel tovább szaporítható?
Vagy nem esélyes? Esetleg ellenjavallt?

Köszönöm.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. október 2. 12:02
 
 
Soproni nekem is volt ilyen :) de kókuszrostal. A Let's grow mushrooms szerint csináltad? Én szalmát aprít-forrovízben áztat-pasztőr módszerrel csináltam, asszem kétszer letermett sutivel, amit jol átmostam, mert hátitáskában félig-becsomagolva hoztam haza.:) És müködött, de mivel nem nálam termett nem tudom pontosan a lány hogy csinálta.

Végülis: letermett süti miért NE müködne? Mici=mici.

Kókuszrostnal nekem par nappal késöbb szőtte be, meg egy hónapot hagytam állni (RR szerint 1-2 het 'stabilizacio' jót tesz neki), meg casing, és ami a dobozban még elkezdett nőni, az kinőtt a már említett segéd-lánynál :) Aztán semmi. 4,5 liter volt pedig. Nemtom hogy csinálta, de sztem sokféleképpen nem lehet elrontani.

Most mivel probálkozol épp?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 29. 12:24
 
 
Ha nem volt sokáig nyitva, akkor nem biztos, hogy elfertőződött (annyira, hogy baj legyen).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
espeke2011. szeptember 29. 11:38
 
 
Felnyitottuk a sporalenyomatot szabad levegon. Mistake. Szerintetek még müködhet? Vagy hasonló tapasztalatok.. ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 23. 16:34
 
 
vattateszt: ha fülpiszkálóval óvatosan megdörzsölöd a penészgyanús foltot és a vatta beszíneződik akkor penész
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
nemazaki2011. szeptember 23. 13:49
 
 
Nagyon köszi a segítségeket és a hozzászólásokat !!!!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. szeptember 22. 18:44
 
 
Szerintem csak egyszerűen ott ért hozzá a haverod ás belilult. Még a folt formája is ujjlenyomatra emlékeztet. (Amúgy ha nem tudnám, hogy egy foltot kell keresnem, fel sem tűnt volna.) Az én sütijeimen is volt már ilyen. Szerintem amíg kékül és nem zöldül nincs miért aggódni. A penészedést amúgy sem lehet félreérteni, tudni fogod, ha fertőzött. Amúgy ilyen átszőtt sütit még nem láttam elfertőződni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kep2011. szeptember 21. 21:47
 
 
Az a "szőr" természetes. Nem fertőzés jele, egyszerű micélium -tehát ettől még ehetőek. A kékeszöld pöttyökhöz nem tudok hozzászólni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
nemazaki2011. szeptember 21. 12:49
 
 
Hello !

Egy ismim arra kiváncsi (nincs nete) hogy ehetőek éééé ezek
mert az alján szőrös a tövénél mindegyik .....

http://kepfeltoltes.hu/view/110921/F_nyk_p0080_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

meg talán penészedik neki vagy mi a képen látni kékes zöld
de csak az egyik gombeszon látni pöttyöket ( Jobboldali felülről )

http://kepfeltoltes.hu/view/110921/F_nyk_p0077_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ha gyorsan leszedi a többit ehetőek-e de az alja azoknak is szőrös.

köszi előre is !!

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. szeptember 18. 23:09
 
 
A szalmát egy istállónál szereztem be. Búza szalmának gondolom, (de tuti, hogy valami kalászos).
Az előkészítésnél mostam, forráztam (illetve kb 90 percig forrón tartottam a tűzhelyen). Fertőzés tuti nem volt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 18. 20:59
 
 
A folpack nem olvad rá, inkább rázsugorodik, le lehet róla szedni, vágni. Majd veszek vatelint, megpróbálom azzal is. Amit csináltam, azért beoltottam, de csak 1 ml LC-vel, ami lehet, hogy kicsit kevés lesz, viszont már nem tűnik nedvesnek, talán a macskaalomnak volt ideje felvenni a vizet. A mennyiségekkel, módszerrel egyelőre csak kísérletezek, ezért rakok csak pár deci búzát az üvegekbe.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
spiler2011. szeptember 18. 19:58
 
 
a kertem sarkaban talaltam egy gombacsuporekot es felcsillan a szemem hogy hatha... :) Kerlek, ha valaki felismeri az segitsen hogy milyen gombarol van szo!? Koszi
http://kepfeltoltes.hu/view/110918/image201109180003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 17. 13:06
 
 
Szerintem azt lehetne megpróbálni hogy a vattát lecserélni vatelinre, nekem is volt ilyen gondom, igaz hogy sütőzacskónál, ott meg jóval nagyobb a vattacsomó mint a befőttesüveg tetejében, de az rendesen eláztatta a búzámat viszont a vatta is vizes volt.

Nálam 7 decis üvegben (5 deci búzával) a víz kb az üvegek 1/4-ig ér a kuktában.

A folpack nem olvad rá?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 17. 09:10
 
 
Az üvegek tetején van egy egy centis lyuk, amiben vatta van, és erre tekerek folpackot. Múltkor kuktáztam, de most csak lábosban forraltam, gondoltam kipróbálom, hátha a kuktázástól, nagyobb nyomástól, gőztől megy bele a nedvesség. Szerintem ha a vattán keresztül menne bele a nedvesség, akkor a vattának nedvesnek kéne lennie, de az száraz. Az edényekben kevés vizet használok, kb az üveg harmadáig szokott érni. A búzaszemek egészben maradnak.
Esetleg érdemes lenne csak áztatni a búzát, és nem főzni, így kicsit szárazabban felhasználni? Mert így az oltóanyag vizét nem hiszem, hogy fel tudja szívni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 16. 23:15
 
 
Soproni:
Szalma honnan van, milyen pontosan?
Főzni tulajdonképp csak baktérium meg gomba mentesítés miatt kell, ha nem főzted volna elég ideig be sem szövődött volna hanem hamarabb fertőződik el.
Lehet hogy :
- nem volt elég nedvesség tartalma
- tápanyagtartalma, de ezt kétlem mert mért ne lett volna
- vagy a termőtestképzéshez szükséges körülmények nem voltak meg, páratartalom, légcsere...
Szalmán főzés nélkül is lehet gombát termeszteni, csak akkor más módszerrel kell fertőtleníteni(lúgozás, forrázás, H2O2, hipó, pasztőrizálás).

Korrupt:
Az üveget mivel zárod le? A víz nem csaphat fel a tető fölé kuktázás közben?
A szemek nem főnek szét (kicsattannak) az üvegben?
Kuktázod igaz, és nem csak sima fazékba rakod az üvegeket?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Korrupt2011. szeptember 16. 20:16
 
 
Sziasztok!

A sütis módszerről próbálok áttérni másra, de vannak nehézségeim. Búzára szeretnék oltani, de valahogy túl nedves marad a búza, valamiért berohad. A búzát áztatom, aztán kicsit főzöm, leszűröm, lecsepegtetem, megvárom, amíg kihűl, és utána teszem üvegekbe, és úgy kuktázom. Fél literes üvegekben csinálom, kb 2 deci búzát rakok bele. Most ehhez a 2 decihez raktam egy kanál macskaalomot, hátha felszívja a felesleges nedvességet, de már kuktázás után látszik az üvegen, hogy kicsapódott valamennyi nedvesség, párás belül, kicsit tapad az üveg falához, szóval szerintem ez sem fog sikerülni. Szóval segítséget kérnék, hogyan lehetne a megfelelő nedvességtartalmat elérni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Soproni2011. szeptember 14. 23:41
 
 
Tehát a folyamat a következő képen nézett ki:
Köles lett beoltva (multi)
Megvártam, míg szépen beszőtt minden szemet (persze időről időre feltörtem ütögetéssel)
Ezután pasztörizált búza-szalmára rétegeztem (ahogy a videó mutatta)
Zacsi lezár jó szorosan, egy-két luk rá a szellőzés miatt. Alkohollal leken, majd irány a sötét.
Pár hét után úgy ítéltem, mindenhol egyenletesen beszőtte a szép fehér mici.
Zacsit lebont és a kb fél futball labdányi telep ment egy darab alufóliára a standard terráriumba.
No, itt jött 2db icike-picike gombatest, majd a nagy semmi...
Ment az egész a kukába 1 hónap után...

Arra gondoltam, talán nem főztem meg eléggé a szalmát. Állagra és színre is kb olyan volt, mint normálisan. Lehet, ha sötétebb színűre főzöm jobban boldogul vele a gomba?
Fene tudja, de ennyi kudarc után már a legtöbben feladták volna...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cli_hlt2011. szeptember 5. 10:12
 
 
...vagy a fóliát sütőzacsival, abba mehet a tálca, bár így mondjuk csak a casing étszövést látni. Jó ötlet, köszi!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
tester2011. szeptember 4. 18:47
 
 
Ha csak ennyi a baj, az alutálcát ki lehet váltani sütőzacskóval, aminek a szájába vatelinből tekert hengert kötsz egy madzaggal, ezen keresztül szellőzhet majd.
Egy hosszú tűvel a vatelinen át lehet beoltani, de a zacsin is be lehet szűrni a tűt, csak előtte le kell ragasztani szigszalaggal ott ahol majd beszúrod a tűt, meg utána is.
A szilikon port nálam nem marad meg a celofánon, de a szigszalag alatt is szakadt már el zacskó a szúrás miatt, úgyhogy a hosszabb tű a vatelinen keresztül a jobb megoldás, bár jó lenne valami ragasztó amin be lehet szúrni a tűt de nem szakad szét ez a szar.

Sterilizálás meg oltás után a zsákot érdemes egyből egy tálcára rakni, amin majd hurcolászni lehet , mert ha a szájánál fogva emeled meg megszívja magát levegővel, a vatelin meg nem tudja kiszűrni teljesen a fertőzéseket

Ha kolonizálódott ezt is termőre lehet fordítani úgy ahogy van a zacskóban, nem kell neki terrárium.
A zacskókat meg a vatelin hengert többször újra lehet használni, a HEWA jól bírja, más márka nálam repedt, szakadt a hegesztésnél.

Meg végülis befőttesüveggel is meg lehet csinálni, bele a búza, rá a vermiréteg, az üvegre egy lyukas fedő ami vatelinnel van kitömve, sterilizálás után ezen keresztül lehet beoltani, innentől ugyanaz mint ez a D casing.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5692)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportban saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!