|
Legfrissebb hozzászólások (633 - 642) (Témakör: Ayahuasca)
| | | | | | | | | | hát h60dloom! Sajnos nem vagyok nagy kémiás és épphogy értem mit is írtál,de cserébe tudok gyakorlati tapasztalattal szolgálni,tehát: A citromlé(vagy ecet pl.) nagyon sok növény esetében meggorsítja az alkaloidák kioldódását(pl.kratom)DE NEM MINDIG(ezzel egyszer rendesen megszívtam) mivel ezen alkaloidák nem mindig hasonló kémiai szerkezetűek ez nem mindig működik,ugyi többek között az a célunk hogy minnél komplexebb "eredetibb" élményünk legyen(legalábbis részemről) és ha citromlé nem is,de hosszas főzés mindenképp több alkaloidát old ki,(ha már valaki ayahuasca-val próbálkozik akkor ne vegye félválról és vegye a fáradtságot az elkészítéséhez) szentségtörésről meg annyit hogy a Rimoó!-féle recept sem eredeti mert eredetileg friss növényeket használnak így az ott feltüntetett adagok kb. 5szörösét kellene felhasználni
+láttam hogy sokaknak a növények beszerezhetőségével van problémájuk,elárolum hogy a Rimoó! szerinti "alap" összetevők mind beszerezhetőek magyar Herbal Shopokból és olyan 15perces guglizás után azt is meg lehet tudni hol |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az lenne a kérdésem hogy a hosszas főzést nem lehetne úgy kiváltani hogy egy gyenge savat(pl. citromsav) adni a folyadékhoz ? Mert az elméletem szerint a szabadbázis cuccok nem oldódnak vízben, de a sav sókat képez belőle, de mivel gyenge sav még nem cseszi szét a molekulákat. És a sók már oldódnak vízben, majd valamivel pl. szódabikarbónával közömbösíteni a cuccot. És így nem kell 6 óra hosszát főzni, persze ezzel a szentségét megtöröm, de azthiszem a helyi életminőségre és az anyagok beszerezhetőségére hivatkozva megbocsátanák a szellemek. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az ayahausca összetevői kb. sámánonként változnak, az alap összetevők egy perui a recept szerint a következőek:
-Banisteriopsis caapi var. Tukunaka(kb.80g) -Mimosa hostilis (gyökérkéreg,semmi más)(kb.15g) -Diplopterys cabrerana(kb.10g) -Herrania laciniifolia(kb.10g) -Heliconia stricta(kb.10g) -Brugmansia suaveolens(na ezzel szerintem vigyázni kéne mert jó mérgező,és nem is sejtem mennyi kell belőle) -(Psychotria viridis)(amennyiben nem tudunk mimosát használni)( kb.20g)
Nos, ha ezeket a növényeket kellő mennyiségben beszereztük,akkor egy jó nagy edényben(pl. bogrács tökéletesen megfelelő+ha szabad tűznél csinálod annak is megvana feelingje) rétegesen egymásra pakoljuk a növényeket valahogy így:
Banisteriopsis caapi var. Tukunaka-alulra kb. a fele Mimosa hostilis-erre rá Még 1 réteg Banisteriopsis caapi var. Tukunaka a többi növény pedig tetszőleges sorrendben 1-1 Banisteriopsis caapi var. Tukunaka réteggel elválasztva
Az egészet felöntjük olyan 6L vízzel és 5-6óráig lassú tűzön főzzük, ügyeljünk arra hogy ne forrjon túlságosan fel és ne habzon mint állat ezután egy ilyen főzelék állagú zöldes-barnás cumót kapunk amit le kell szűrni majd 1-2napid állni hagyni(addig is lezárni,de nem kell hűzőbe rakni,csak valami hűvös helyre) Ezzel el is készítettük a "szent ayahuasca"-t ("Ayahuasca Amarilla" a perui elnevezése ha érdekel valakit)
megj.:ez egy általános recept,amit nem próbáltam,több forrsból szendtem össze és igyekeztem az azonosságokat leírni,ha igazi ayahuasca élményre vágysz sokkal jobb felkeresni egy igazi ayahuascero-t aki az arányokat az elkészítést és az egész szertartás spirituális jelentőségét jobban ismeri mint szerény személyem
remélem tudtam segíteni!
Béke
|
| | | | |
| | | | | | | | | | van esetleg valaki köztetek aki gyakorlati tanácsokkal tudna ellátni a főzet valamely formájának elkészítésével kapcsolatban? :) jól jönne egy kis segítség... |
| | | | |
| | | | | | | | | | s1c0r4x
Szerinted akkor nem hogy sok volt a Harmala hanem kevés?? Vagy nem főtt ki belőle eléggé? A leszűrés elmaradása pedig nem is probléma? Nem ez volt a gond? Az időzítés? (A kettő közt negyed óra telt el)
Annyi féle recept van...melyik a jó? Tradícionálisan egyben egyszerre főzik az egészet igaz? , de ott nem harmalával...
Vagy a böjt? Húst nem ettem előtte egy hétig, só , cukor az volt, főleg barnarizs
Tele vagyok kérdésekkel...mindegy nem problémázom majd ha megjön az "ihlet" akkor ... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Amit leírsz Szikra, az a Peganum Harmala tipikus tünete. Pontosabban az illóolajok viselkednek ilyen furán. Hallottam már arról hogy ilyen esetekben próbálták lefőzni sűrű, lekvár-szerű anyaggá. A főzés ott hozzávetőlegesen 1-2 óra volt. Ha feszítő, nyomó érzet tapasztalható gyomor irritációval, az 90%-ban a nem megfelelően kialakult MAO gátló hatás jellemzője. Nem a Chalival volt a gond. |
| | | | |
| | | | | | | | | | carvalito
Nem-nem ezt a nőcit nem láttam -sajna... bár ő sem tudta volna feldobni a hangulatomat :))
komolyra fordítva a szót : igen, pont úgy mint a klipen amikor az utsó mozdulatok halványodnak majd eltűnnek.
Üdv
|
| | | | |
| | | | | | | | | | szikraa :
" karom mozdulatainál láttam az előző fázisokat mint amikor az egérkurzor nyomvonalát megjelenítésre állítjuk a gépen"
erre gondolsz :
http://youtu.be/rtZAzh0TSAo
?
Ilyen nekem is volt a legelső z és x tripjeimnél ( úgy az első 3-5 -ig utána soha többet ), de nekem nem csak a kezem volt ilyen, hanem egészen addig fajult a dolog, hogy konkrétan láttam az egyes "képkockákat". Mintha pislogtam volna másodpercenként 20-at, és minden egyes kép egy kicsit látszott volna a másik alatt. Persze nem pislogtam, csak gondolom az idegsejtek amik tárolták a rövidtávú memóriámban a képet nem vesztették el teljesen az előző képhez tartozó az információt az új bekerülésénél és a kettőnek a szuperpozícióját fogta fel az agyam. Hasonló lehet mint amikor régen voltak a szalagos magnók, és ha sokat vettél fel egy szalagra egy idő után lehetett alatta hallani az előző felvételt halkan. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz szépen és bocs hogy lusta voltam, ja és az is igaz hogy így már nem is ide tartozik a téma (MAOI nélkül Yopo-t használni már nem számít ayahuascának). |
| | | | |
| | | | | | | | | | A Dmt topicban többen is leírták már az elkészítést, köztük én is. Keresgélj ott. Az elkészítés ideje kb 30-40 perc, szagot, nyomot nem hagy, viszont az anyag eltarthatósága rendkívül rossz, szerintem 1-2 napnál tovább nem áll el. Az elkészítési időhöz számolj még annyit hozzá amennyi idő alatt meg is szárad ami jobb esetben néhány óra. |
| | | | |
|