|
Legfrissebb hozzászólások (613 - 632) (Témakör: Magic Mushroom)
| | | | | | | | | | Nekem nem tűnik biztatónak a dolog. Egyáltalán van itt olyan, aki MO-n szedett erdőben halugombát és meg is ette? |
| | | | |
| | | | | | | | | | korrupt:
A Z strain is ilyesmi. nem igazán kékül csak szétrágva |
| | | | |
| | | | | | | | | | Inkább tegyél fel róla képet.... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Találkoztam már olyan gombával, amelyik nyersen és szárítva sem kékült egyáltalán, viszont szétrágva, szájban kék-zöld lett, és a hatásával sem volt probléma. Szóval talán egy kisebb darabbal érdemes lehet biztosra menni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kekes zoldes elszinezodest a psilocin oxidacioja okozza ugy tudom, de nem minden gomba tartalmaz psilocint, vagy csak nagyon keveset. Peldaul a P. semilanceata fo hatoanyaga a psilocibin, annak elvileg nem kene kekulnie, zoldulnie. ( azert irom hogy elvileg, mert azt olvastam, de amiket en szettem azok kicsit zoldultek:) Szoval szerintem ha egy szaritott gomban nincsenek kekes zoldes elszinezodesek, meg nem jelenti hogy nem tartalmaz hatoanyagot, viszont ha igen, az altalaban jot sejtet. P. cubensis eseteben legalabbis mindenkepp. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a szárított "utcai" gombáknak mindig kék egy picit a színük? Tehát amelyiken nem látok "véraláfutást" azt nem érdemes megvenni?
Köszi |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azért írtam pont a lemezeket, mert amit találtál annak fehérek, (gondolom a spórája is fehér), a subbának meg barnák, (fekete spórával, mint a legtöbb aktív gombánál).
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Még nagyon reggel van, figyelmetlen vagyok. Meg sem kellett volna írnom az előző hozzászólásokat!
Köszönöm mycophile! Ez tényleg tobozfülőke (Strobilurus stephanocystis). A magyar gombás oldalak szerint "sajnos" ehető. :). Így találtam több képet is a googlen, amelyekkel teljes mértékben egyezik. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ilyenkor jobb ha több képet is megnézel, de főleg több leírást, és részenként hasonlítod össze azzal amit látsz.
Az első szembetűnő különbség a lemezek színe.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Én tobozfülőkére szavazok :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sajnos nem tudok segíteni, de a fényképek jó minőségűek lettek. :)
Amúgy kékül ha megfogod? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Én mézbe tervezem belerakni a csiperkét,itt olvastam már,hogy ez nem rossz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az más, szárítva sokáig (hónapok, évek) eláll.
A hűtőben akkor lehet problem ha kicsapódik a pára a csomagolás oldalára. Egyébként nem szükséges hűteni.
Ha a gomba annyira száraz hogy már nem hajlik, hanem roppan, akkor légmentesen lezárva (jól záródó befőttes üveg, vagy több zacsi) évekig eláll.
Úgy is lehet ezt csinálni, a hogy az éppen akkor leszárított gombát még "melegen" egy előre felmelegített befőttesüvegbe töltjük, és gyorsan rárakjuk a fedőt. Miközben hűl, vákuum keletkezik ami be is cuppantja (ha olyan) a fedőt. Így az oxigén és a levegő nedvességtartalma is alacsony marad az üvegben, és a légmentességet is lehet ellenőrizni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nos ennek most is ugyanolyan az állaga, illata, kinézete mint amikor hozzám került. nem penészes és nem folyik. úgy néz ki mintha fekete dióbél lenne feltördelve. a leírásaitok alapján arra következtetek hogy ez már szárított.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Én bármit szárítok azt egy papirtörlőre szórva rárakom a radiátorra. 1 nap és csont száraz és szerintem nem éri akkora hő, hogy baja essen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az a baj hogy teljesen a körülményektől függ, hogy kiszárad-e, mert nálam például nem, meg biztos sok szekrény van még ugyanígy.
|
| | | | |
|