DAATH

A valóság az, ami nem hajlandó megszűnni attól, hogy nem hiszünk benne.

Philip K. Dick

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


[20250114] Aláírásgyűjtés: Európai Polgári Kezdeményezés a pszichedelikus terápiákért
[20250114] Média: Megnyílt a Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
[20250111] Fejlesztés: Daath Keresés megjavítva
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (5633 - 5652)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Mr. Magic2003. április 16. 16:48
 
 

Ave Populi!

Rég nem jártam felétek, ahogy elnézem történt egy s más... Pl lemaradtam 2 találkáról, ha jól sejtem :(

_jakuza Bard

Nem kell se gyúrni, se formázgatni. Összekevered a FÉL rész vermit a NEGYED rész rizsliszttel, UTÁNA öntöd hozzá a NEGYED rész vizet, különben a liszt összeáll golyónak és egy rakat csiríz lesz belőle. Azt pedig nehéz szétkeverni. Addig öntöd a vizet a cuccra, amíg a táptalaj még morzsás szerkezetű, ha egybeáll régen rossz. Ha elcseszted, szórjál rá egy kis vermit, és keverd újra össze. Tudom úgy tűnik, mintha száraz lenne, de MÉGSEM az. Pont elég nedvesség lesz benne a musinak. Fogsz egy evőkanalat és nyugisan elkezded belepotyogtatni a pohárba a masszát. NE PASKOLJAD a pohárban lévő cuccost, mert nem lesz a táptalajmorzsácskák között elegendő levegő! Annyit szoktam csinálni, hogy mikor kezd tele lenni a pohár, hozzáütöm 2-3szor az asztalhoz, de mégeccer mondom NEM MEGTÖMNI A POHARAT! Teccikérteni? :) Süti ready.

Lantix

Nekem pl állt öt centi víz a Praktikerben (jók az infóid Narc :) vett dobozom alján (http://www.gomba.tk) és a tetején üszottt 2 centi perlit. TUDOM nem így kellett volna, de bevált. Egész napos köd volt belül.
Legközelebb megpróbálom másképpen is. Vagy mégsem? :)

MÁS: Rámjött az alkothatnék, és belekevertem a masszába egy adag hidrogénperoxidot. Miért ?
1: Akármilyen jól csinálom a kuktázást, mindig megmurdel a végére 1-2 süti, berohad, kékül, lilul. Ez egy plussz löketet ad a fertőtlenitésnek.
2: Mivel a H2O2 bomlékony, oxigén és víz lesz belőle, ezért jót tesz a zárt pohárban növekvő kicsinyeknek.
Szóljatok ha semmi értelme az egésznek, és hülyeségeket beszélek/irogatok, mert ezeket magamtól találtam ki, és még sehol sem olvastam róla.
Ja és 10 (azaz TÍZ) nap alatt kívülről teljesen benőtte a gombócot a fonál. Még alul is... De azért még várok egy hetet, mielőtt kiveszem őket.6ból 6 pohár teljesen okés! :) Fotót valakinek?

KÉRDÉS: Mit csináltok a letermett sütikkel? Lehet velük kezdeni valait? Csöpögtettem rájuk mézet, így még egy utolsót rúgtak, de most már tényleg nem nagyon mire lehetnek még jók, de még tutira élnek.


Dr.OG



 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bard2003. április 13. 19:16
 
 
Ezt a golyó dolgot sosem értettem. Olyan formája lesz, amilyen edényben tárolod. Többnyire 2.5 dl-es poharakat, és befőttes üvegeket szoktak használni, olyan alakja is lesz... :-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
_jakuza2003. április 13. 17:12
 
 
A táptalajgombóccal kapcsolatban azt szeretném tudni, hogy azt nekem össze kell nyomni vagy mitől lesz tul képpen gombóc.? A Lyceumon azt írják, hogy legyen laza a golyó. Na de akkor, hogy lesz golyó? Thx előre.
csá
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bard2003. április 10. 14:15
 
 
Szerintem az elején túl óvatos voltál a vizzel. Az mondjuk elég érdekes, hogy nem tudjátok újra párásitani... Meg kell öntözni a perlitet. Vagy a perlit a szar, még az lehet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lantix2003. április 10. 13:10
 
 
Felmosóvödör méretű. 3 nap alatt száradt ki. Nem mérem a párát, de a fólia a tetején nem párásodik be. Nem tudjuk újra párásítani.help!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bard2003. április 7. 16:20
 
 
Kicsit hülye kérdés, de honnan tudod, hogy nincs pára?

Mert én nem mértem, csak érzésbõl néha locsoltam. Méred valamivel a páratartalmat? Vagy azt nézed, hogy párás-e a fólia, amivel letakarod? Mekkora a terrárium vagy vödör? Abba mennyi, milyen vastag perlit réteg van? Hány süti?

Egy vödörben, mondjuk 5 cm perlit, jól meglocsolva nejlonnal letakarva nem száradhat ki egy nap alatt...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lantix2003. április 7. 13:44
 
 
ez a perlite dolog nem nagyon akar beválni! 1 napig van pára, de utána nem akar párát csinálni. Tud vki segíteni? please!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lantix2003. március 3. 15:09
 
 
vettem perlitet. rakok az aljára a használati útmutató szerint. az meddig nyomja a párát? mennyi időközönként kell cserélni, ha kell? ezeket csak azért írom, mert jobb azért tudni előre mire kell számítanom. Persze idővel saját bőrömön fogom tapasztalni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Vegha2003. március 1. 09:33
 
 
Kár, hogy spórát nem árulnak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Bard2003. február 28. 18:07
 
 
Nemtudom mit értessz perlites módszer alatt, de ha perlitet meglocsolod jól, és lefeded az edényt (vödör, akvárium stb.) akkor elkezdi szép lassan ereszteni ki a vizet, és magasan tartja a páratartalmat. Napi egy-két szellõztetés elég az optimális szinthez.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lantix2003. február 28. 17:20
 
 
2 héten belül érkezik meg a telepem és még nincs az akváriumban semmi. Valaki használta már a perlites módszert? Nem tudom elképzelni, hogy a perlitnek vízzel érintkezve párásító hatása legyen!?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
ready22003. február 27. 19:11
 
 
Nekem , amikor eloszot próbálkoztam termesztéssel, 12 táptalajgombócból 4 fertőződött el, de a többit jól bekajáltuk.És nem is volt túl macerás a termesztés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
LaZa2003. február 24. 22:19
 
 
nem volt sikeres, de csak azért mert el kellett utaznom, és a haverra bíztam, ő pedig leejtette a földre a táptalajgombócot :))
befertőződött
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Daweed2003. február 24. 21:47
 
 
Huhh, akkor megnyugtattál. :) Megkérdezhetem, hogy az első próbálkozásod mennyire volt sikeres ? Csak azért, hogy úgy nagyjából mire számítsak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
LaZa2003. február 23. 21:20
 
 
szeretnék egy kis infót kapni a termesztésben járatosabb emberkéktől: mit tudtok a mikróban történő sterilizálásról? mennyire megbízható? próbálta már valaki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
LaZa2003. február 5. 21:22
 
 
az hogy az alábbiak közül mi az amit már ideje lett volna leírni, nem tudom mire vonatkozott.
azt pedig már rögtön utána megbántam hogy megnyitottam a fórum talis topikot. gondolom te is ugy vagy vele hogy ha valami jó dolog várható, kicsit bezsongasz tőle... Meg amugy is csak egy hülye kamasz vagyok :). senkinek nem akartam rosszat

ha szabad ilyet kérdezni, mennyit ettetek meg vagy teáztatok el (mintha ilyesmit írtál volna)?
egyébként ennek a dolognak a gyakorlati részében nagyon nem vagyok járatos. mivel eddig semmi hasznos dolgot nem tudok írni, abba is hagyom. a gomba termesztésről minden infót megtalálsz itt: http://www.shroomery.org ha tucc angolul nem jelent gondot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Mr. Magic2003. február 5. 09:43
 
 
Na ez az amit még senki sem írt le ide így konkrétan, bár már ideje lenne...
LaZa: A pénteki estémet azzal a sráccal buliztam (inkább utaztam) végig akinek a találkozó-ötletét te meggondolatlanul beírod a fórumba... Ahhoz az estéhez elment a második szüretem ÖSSZES termése, ami nem volt kevés ezek alapján: http://www.gomba.tk
Szóval jó lenne azért a meglévő tekek mellé újakat is alkalmazni + esetleg továbbfejleszteni. "Hát Magyarok vagyunk, vagy NEM?" :))) De hogy egy ÉVIG te hogy bírod ki egy terméssel, azt nemtom. Eeeese birom képzeeeni :D Vagy CSAK saját felhsználásra?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
sustorgo2003. február 2. 22:46
 
 
Üdv!
A vermikulit milyen mennyisegben (kiszerelésben) kapható? Kb mennyiért?
Kösz!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
LaZa2003. február 1. 12:15
 
 
Ez a mézes, szőlőcukros dolog jól hangzik, habár még nem halottam róla. A profi Tek-ekről meg annyit, h szerintem kurvára nincs rá szükség (nekünk). Ha valaki eladásra termel, akkor a nagyobb hatásfok miatt megéri, de szerintem nekünk bőven elég egy normál termés egy egész évre is.

ui: 2 perce újult meg a shroomery. nem tökjó? :)
http://www.shroomery.org
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Mr. Magic2003. február 1. 10:56
 
 
A Nép Nevében!

Ahogy látom sok okos kiskertész kezdi a szakmát ezen a fórumon, de most inkább a haladó felhasználókhoz szólnék. 2 (inkább másfél) szüret után kezdenek megmurdelni a sütijeim a http://www.gomba.tk virtuális terráriumában :) vagyis inkább :( Néhány arc hallott már róla, hogy a főnöke lányának a barátjának az öccse vízben oldott szőlőcukrot ill. mézet fecskendezett be a sütikbe, amivel szó szerint egy utolsó löketet lehet adni a növekedésnek. Szóval gyakorlatban még senki nem látott ilyet, csak hallott róla, hogy milyen jó lehet. KiMitTud erről?

Más: PF-tekkel müködtetem a neveldémet (barnarizsliszt+vermi) és azon gondolkodám, hogy érdemes lenne szölöcukrot keverni a táptalajba, hogy gyorsabban induljon be a micélium. Vagyis nem csak filózok, már meg is valósítottam, de nem 2decis poharakban, hanem 1-lityis jégkrémes dobozban (vastag átlátszó CarteDor-os) Szerintetetk be fog válni? Bár még sehol sem találkoztam ekkora kiszerelésű próbálkozással, főleg nem szőlőcukros adalékkal...

Hallott már a Liquid Culture Tekről? Bámulatos eredményeket lehet vele elérni. Na meg a Honey Tek, a Reservoir tek-ről nem is beszélve.

 

Korábbi 10 20 (összesen: 5692)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A Daath hivatalos publikus Facebook-oldala
A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportban saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!