 | 
Legfrissebb hozzászólások (5473 - 5482) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | Szerintetek meddig áll friss gomba a hűtőben? Nem szeretnék gyomorrontást okozni senkinek a szombati visegrádi partira. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | 289. hozzászólás: légy szíves írj egy levelet a minstrel@daath.hu nevű alaknak, hogy legyen szíves kitörölni a hozzászólásodat, és olvasd el a fórum irányelveit:
http://daath.hu/showPolicy.php
Annyira sajnálom, hogy nem egyértelmű. Tudom, hogy nem egyértelmű. Valahogy ilyenre sikerült. Tényleg igazán sajnálom, hogy kellemetlenséget okozok, az én hibám. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | _LaZa_ *lol*, ... Trutyi nem fejlődik benne? Szerintem Kiszáradt, mert a baktériumok bedolgoztak minden vizet. Mi az, hogy vízben állt? Hogy a pohár vízben állt? Hol érinti az a tenyészetet? Ja, egy effektje lehet: A víz hűti a poharat, és kicsapódik a víz a pohár falán. Ez nem jó. A víz csak ne gyülekezzen, mert az nem gomba-, hanem baktériumtenyészet. Ezért is nem rossz, ha be van bugyolálva a tenyészet valami szövettel.
De konkrétan amit mondasz... Éntőlem lehet, hogy csak elgondolkozott valamin... Nem tudom. Ha megváltozik a táptalaj kinézete, az szerintem mondjuk elég egyértelmű, hogy baktérium.
Kinyitod a tenyészetet, beleszagolsz, és ha büdös, akkor az van, hogy a természet ezúttal nem volt egy hullámhosszon a terveiddel. De ez nem valami rossz dolog, gondolom azt sejted...
Aztán a másik kézenfekvő lehetőség az, hogy kevés volt a víz, vagy valahogy elillant. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | kéne egy kis segítség kedves kalaposkedvelő társaim.
szimptóma: a poharakban megállt a micélium fejlődése. már nagyon rég csak gondolkodik, nem nő semmit. paraméterek: 1, originál kissé repedt poharak. 2, mintha összébb fonnyadt volna a táptalaj, már nem tölti ki az egész teret, olyan lyukacsos lett szegényem. 3, egy pár napig figyelmetlenség miatt vízben álltak. 4, a hőmérséklet pont jó diagnózis: ? (Siph: azonkívül h béna vagyok :))
lehet hogy elfogyott a vize ott bent?
fontos plz! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Jaja... Meg én mondjuk például világ életemben nagyon jól megvoltam vermikulit nélkül. Egész szemes gabona pont tökéletes táptalajnak. Fedőrétegnek meg -- nevezzetek igénytelennek -- jó a lazán szórt nedves perlit is. Sokat kell tisztítgatni a gombát, és rocog a perlit az ember foga alatt, de attó' még működik.
Azért csináljak barnarizslisztből meg vermikulitból táptalajt, hogy ne kelljen kiteríteni, befedni, és gondoskodni a vízellátásról, hanem a vermikulit tárolja a vizet?! Ez a BRF-vermikulit "cake" egy nagyon praktikus instant tenyészet lenne, ha kolonizált formában lehetne venni a boltban. De ha nekem kell elkészíteni, akkor már inkább egy nedves perlit-ágyásba terítem a benőtt gabonát, és befedem valami vízszállító réteggel. Aztán már csak itatni kell a perlitet, szellőztetés, fény, és jóvan.
Perlit kell, meg hidrogén-peroxid. A H2O2 mindig jó, ha van. Én a kolonizációs fázis után mindenbe azt teszek. Az mindenre jó. Csak pontosan tudni kell, hogy hogy működik. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Üdv!
Tudja valaki, hogy a P. cyanescens kültéri fajtát lehet-e eredményesen hűtőben művelni? Sok helyen olvastam, hogy erősebb a mexikóinál de minden ezzel kapcsolatos irodalmo egy kicsit más psilocin és psilocibin arányt ad meg. Persze lehet, hogy az egyik faj európai a mási USA... Aki már találkozot ezzel a fajtával meg tudná mondani kb mennyival erősebb a mexikoinál? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Siphers, köszi a segítséget. Valami kavicsakármi (na jó, legyen kő) le is esett a szívemről. Még nem kóstoltam meg, de tapasztalatok híjján, ha megkóstolnám se tudnám, hogy az-e ami.Egyébként nem teljesen fehér, van egy kis kékes-szürkés beütése, úgyhogy biztosan az, amire utaltál. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Cica, ez van ilyen. Biztos meggyőzőbb lenne, ha mondanék valami görög nevet, hogy hogy hívják ezt a képződményt, de nem jut eszembe. Mindenesetre ugyanolyan teljes jogú pszilocibin-forrás, mint a termőtest. Karcold meg a körmöddel, látod, hogy kék, tehát nem lehet más gomba.
Ez attól van, hogy ezek nem természetes körülmények között, és ezért hogy a megbolondul a fejlődés. Meg néhány generáció után, hogy mesterséges körülmények között, kissé szétesik a "vérvonal" genetikai integritása, és ilyeneket produkál. Amit mondasz, az totál általános. És nagyon fincsi.
Lehet akár szobrászkodni is: egy csepp alkohol a termőtestre, és olyan mutációk jönnek létre, mintha a marson járnál.
Bár nem tudom, hogy fehér... Nagyon fehér...? Miért fehér? Olyan fehér, mint a micélium, vagy olyan fehér, mint a termőtest töve? Na mindegy... Meg köll kóstolni, oszt' ha olyan az íze amilyen, akkor az, ami. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Le kéne fényképezni és felrakni a netre... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | "Az aggályok az akarat férgei." Ez van itt fenn az oldalon. Ezen már én is agyaltam, hogy mi van, ha nem veszem észre: kis baktérium, kis penész, hamizás aztán csá evilág. Nemtom, nemtom. Mindenestre a növekvő gombáim mellett megjelentek fehér kalapos urak is és most megint csak azt mondom: nemtom. Találkozott már valaki ilyennel? Fehér gömbszerű akármi dudor, szára nincs (biztos hogy nem a mycélium, mert annál keményebb a tapintása). Mi ez? Találkozott már valaki ilyennel? |
| |  |  |  |

|