|
Legfrissebb hozzászólások (5363 - 5372) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Hi bros!
Ami van.Egy spanommal elhatároztuk, hogy rákéredzkedünk erre a csináld meg magadnak a betevő falatokat témára és hoztunk is Osztrákiából egy remek kockát.Nincs is vele gond - növöget, terebélyesedik, jövő 7en első szüret - ám volna pár kérdésem.
Ami a legfontosabb és órák óta keresgélve a neten nem jutottam benne nagyon előbbre, illetve nem vagyok elégedett a talált válaszokkal, az az, hogy szimplán, tisztán és szárazon mivel jár, ha megcsípnek nálad(már nyílván a pecóban)1-2 kockát vagy ilyesmi?Magyarán mettől meddig lehetsz kispados egy ilyen húzással, feltéve, hogy létezik az az eset is, hogy értékesítesz is belőlük 1-2-őt és ezt vhogyan ki is derítik?
Mi van akkor, ha jövő 7en szüretelünk? Lekapjunk mindent, ami arra alkalmasnak látszik, vagy mi a bréség a teendő???
Kérlek benneteket ilyen tmában jártas produkter mogulokat, lássátok el bölcs tanácsaitokkal tudásra szomjazó, információéhes személyemet mielőbb!
Kövi
hájka |
| | | | |
| | | | | | | | | | carlo: az aktuális fórumban, írtam 2 részletben erről, ajánlom olvasd el! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tudna nekem valaki segíteni "termötest-átültetéssel" kapcsolatban? Felteszem, hogy ugyanúgy sterilizálni kell a táptalajt, csak az a kérdés, hogy akkor már legyen benne a gomba, vagy csak utána rakjam bele... És akkor hogyan ügyeljek a sterilitásra (hidrogénperoxid talán?)? Minden esetre megköszönném, ha ezt valaki röviden összefoglalná! :)
Dave |
| | | | |
| | | | | | | | | | gáz. elkobozzák, megkeresnek :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Röviden: igen. Hosszan: Hollandiából nagyobb gáz lenne. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Psyasztok! Szerintetek gáz külföldről, mondjuk Bécsből rendelni Grow kitet és magic boxot???
üdv, carlo |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha valaki tudna abban segiteni hogy hogyan lehet gombafonallal benőtt sütit sokszorositani fertőzés nélkül (táptalaj van dögivel) akkor az biza nagy segitség lenne |
| | | | |
| | | | | | | | | | Minden cubensisre igaz. Nem lehet túl korán leszüretelni. Az ifjabbaknak nagyobb a hatóanyag-tartalmuk, és általában erősebb az ellenállóképességük.
Azért lehet érdemes leszüretelni mindent, mert előfordul, hogy kiskorában leáll a fejlődésben egy termőtest, és kimegy belőle az élet. Leáll az immunrendszere, és megtelepedhetnek rajta a rossz mikroorganizmusok. Ez pedig továbbterjedhet. Ezért nem árt rendszeresen mindent leszedni. De ha szépen fejlődik, semmi baja, akkor lehet hagyni nőni.
A másik, hogy természetes körülmények között hullámokban jön a termés, és ezt a három-négy megújulási és erőgyűjtési ciklust jobban meg lehet lendíteni, ha mindent leszüretelsz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | halihó!
az az összes cubensis-re igaz, hogy akkor érdemes leszüretelni, ha a kalapja különválik a gallértól? nekem ecuadoriak a kis bébik, és nagyon szépen alakulnak. nem szeretném a végén elrontani a dolgot. valahol olvastam, hogy ha szüret van, akkor érdemes az összes kis kezdeményt is leszedni. ez mennyire állja meg a helyét? thx dave |
| | | | |
| | | | | | | | | | hat poharat beoltottunk jól. harmadnap nézegetem...egyik pohár szövődik szép fehér fonalakkal át. negyedik napon teljesen fehér lett szépen, a többi pohárban semmi. kiültettük és vártunk. hazaérkezve két nap után arra számítottam, hogy kicsit majd poholyosodik a süti, olyan 1-2 mm-es szőröcskékkel. az eredmény: a sütiből 2-3 centis szőrök állnak ki, méghozzá elég sűrűn. az egész egy nagy ufó lett!!!
tanulság:
---!!!Nem minden pszilocibin gomba ami fehér!!!!---
De tényleg! a minta fehér sütiből egy hatalmas szürke gubancos gombolyag lett - gonosz penész megfertőzte. szerencse, hogy egyedül lett kiültetve.
ha túl gyorsan szövődik be a pohár, kezdjetek gyanakodni. |
| | | | |
|