 | 
Legfrissebb hozzászólások (533 - 542) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | Mennyi a minimális fény gombának és mi a tapasztalat ezzel? P. Cubensis, GT strain. Hallotam olyat, h 10 perc elég vagy 1 óra elég napfényből. Helyálló ez? Vagy minnél több (12/12 óra) annál jobb? Esetleg a kevés több? Vagy mi? Vannak tapasztalaitok ezzel?
Kszz! :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Annyi még hozzátartozik, hogy nem kell összecsinálni magad, ha a kuktázás után is még jócskán nedvesek a szemek... (ez nem azt jelenti hogy áll az alján a víz). Ha kuktából kivétel után/oltás után szépen összerázod 1-2x akkor azt a pár ml feleslegesnek tűnő nedvességet még fel fogják venni.
De az tényleg fontos, hogy ne álljon víz az üveg alján! Mondom, kicsit segíthet ha eloszlatod rázogatással. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A szemek nedvességtartalmának kell magasnak lennie -amit a főzés során tudsz növelni- és elkerülendő, hogy a szemek tocsogjanak a kuktázás után. Ergo a "csontszáraznak" tűnő üveget is kolonizálhatja normálisan. Ellenben ha eláztatod 15-20ml LC-vel akkor ott elég komoly fertőzésveszély lesz.
Ha bizonytalan vagy abban, hogy ez most jó vagy nem / ez most száraz vagy túl nedves... akkor csak kövesd a receptet és próbálkozz. Ha nem jön be ez a "csontszáraz" szubsztrát, akkor legközelebb ne hagyd annyira lecsepegni... Ki kell tapasztalni, nincs mese. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Most kuktáztam némi kölest, és ez is csontszáraznak tűnik. Ettől még felhasználható? Nem tudom mennyire hangzik barbár megoldásnak, de mivel szinte úszok az LC-ben arra gondoltam hogy eláztatom kicsit, extra mennyiséget fecskendezek rá hogy kicsit nedvesítsem a közeget. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | csak csapvízet használtam. bar lc-bol nem mindegyik lett jó, nem a vizet okolnam. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Csapvízből is lehet, csak komolyabban kell venni a sterilizálás folyamatát. Próbáld ki, hogy mikróban max fokozaton forrásig és utána alacsonyabb fokozaton mondjuk 2x5 percig. Cukrozás (vagy előre is cukrozhatod). Fazékban 45perc-1óra. Szerintem így működne a dolog. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Üdvözlet! Kényszermegoldásként használható csapvíz LC készítéséhez? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Kiszárad a búza: - túlhevül az üveg, mert magas a láng / vékony a kukta talpa, az üvegeket egy alátéttel el lehet emelni. - nincs eléggé megfőzve
Beszőrösödik a szár: - nem fajtafüggő, ehető az a rész is
Spórás fecsi hűtőben hónapokig/évekig eláll.
Ez mind le van írva az egykalapalatton. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Kissé off, bocsánat...
Üdv!
Egyes gombafajtáknál, mint pl.: " Cubensis Hawaii" beszőrösödik a szár. (egy youtubos videon láttam) A gyapjas szárrész is felhasználható, kiszárítható, fogyasztható?
A spora mennyire tűri jól a hideget?
Előre is köszönöm a válaszokat! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Miert van vajon, hogy a befottesuvegben kuktazott buzaim nagyjabol 100%-os aranyban megszaradnak? Nagy befottesuveg/kis buzamennyiseg miatt? Vagy nem ertem... |
| |  |  |  |

|