DAATH

Soha ne bontsuk le a kerítést, amíg nem tudjuk, miért húzták fel.

Robert Frost

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (5223 - 5242)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 17. 10:49
 
 
Létre jött már megannyi leírás hogyan is lehet a legjobb eredményt produkálni.
Valami nagy tapasztalatú kertész mindenki okulására nem írná le a folyamatot pontos arányokkal és lehetőség szerinti anyagokkal. Sok kérdést meg előzhetnénk és bárki elakad nem tartotta be az előírást.

Danika te meg cserélj gumit kukta fedelén :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 17. 10:45
 
 
Srácok az nagy gáz, ha kuktázásnál a gőz így a fedő pereme mentén is kijön lassacskán? Nektek csak a szelepen jött ki, máshol nem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 17. 09:38
 
 
Hello!!!

Kedves prop szerinted én a hasmra ütve találtam ki az agar agar vagy a malt megoldást nem tudom ismered e a mush mush nevü céget de ök irták hogy elégé megdobja a hozzamot hogy jobban érzékeltesem én földes megoldásal melozok amig nem használtam agar agart kb termésenként 6-8 db nagy méretü macsek jött le most hogy használom kb 30-35 db nagy méretü jön le termésenként szerintem ez elég meggyöző.és a másik prop ha igy nézzük akkor a vermukalit is elvonja a vizet mivel a vizz tárolását szolgája és a levegő áramlást a telepbe a kocsonya attól még hogy kocsonya tartalmaz vizet a kocsonya az nem egy élölény ami felveszi a vizet a gombák ugyan ugy kivonják a kocsonyából is a vizet mint a párából vagy magából a vizből.prop széteseös telep akkor valamit rosszul csinálsz nem hiába hivják bricknek téglának ha a gomba már beindult a tápföldnek kajak egybe kell lenni nem szabdna hogy szétesen valami arányt valszinü elrontotál.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 17. 09:12
 
 
lényeg, hogy nem kell kilyukasztani, mert a termelődött széndioxidot ki lehet kergetni..
ennyi nekem elég
köszi, p

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 16. 21:36
 
 
O2 az oxigén(molekula), dioxidként még életemben nem hallottam. Erre írtam amúgy a dolgot:
"fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog"

Azt hittem a gomba által fejlesztett gázra mondtad, hogy O2, azóta rájöttem, hogy a h2o2 által fejlesztett. Asszem. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 16. 20:15
 
 
köszönöm, megnyugtattál a végére!

O2 az dioxid nem? (a c lemareadtd, pedig azzal full..lekközelebb..)

a lyuk a doboz alján, szerintem a dédapám spriccelős leírásából való, ott ugyanis lefolyik, mint a kádadban..nemigaz?

tapasztalat?

p


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 16. 19:52
 
 
Propio remélem nem baj, ha én adok választ a kérdésedre. Tehát a gomba nem oxigént termel, hanem széndioxidot. Azért kell a lyuk a vödör aljára, mint azt én is olvastam. Sehol máshol nem írtak lyukat, de egy helyen kifejezetten írták, hogy ne legyen lyuk. Napi egy kiadós legyezés és elillan a felgyülemlett CO2, viszont a lyukban az a parás, hogy kimehet a pára. Tehát nem kell.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 16. 18:54
 
 
sziasztok!

agar agar?? "hangosan" gondolkodom:
bizonytalan vagyok, mert szerintem ha kocsonyát csinálunk a laza szerkezetű gombócból, a leendő kultúra nam fog tudni elegendő oxigént, nedvességet kinyerni belőle, hiszen az agar megköti, kiszorítja, sőt, ez már horror: elszippanthatja-e a vizet a vermiből, ami szerintem a víz kocsonyává alakítása során nem is elképzelhetetlen? ...

Siphersh Úr, köszönöm a tanácsot a /oxiddal kapcsolatban
(még tisztább levegő, még nagyobb páratartalom, remek! miért nem jutott eszembe??)
..kukta előtt előmosás gyanánt próbának...

még egy kérdés: Mr Siphersh!
több leírást átnyalaztunk & összevetettünk MZ/X-vel, de csak egy helyen olvastam, hogy a "fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog" majd ottan nekünk .
na ezt a lyukasztgatósdit nem válthatnám-e ki +egy kiadós szellőztetéssel
mert attól f.sok, hogy ottan nekem majd jól elillan a köd fele (tudom, pára és leginkább fölfelé száll, de..)

előre is kösz,
p

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 16. 09:06
 
 
Hello!!

Agar agar=vörös alag vagy moszat ezt én se tudom de lehet kapni ilyen néven hogy agar agar
Malt extract(maláta)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 14. 20:13
 
 
Propio a mail címed nem jó hová irhatok ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2005. március 14. 20:09
 
 
Propio, peroxid:

A h2o2 öli a baktériumokat és a spórákat, jógomba spórákat és penészspórákat egyaránt, de nem öli a micéliumot, jó micéliumot és penészmicéliumot. Hőre bomlik, tehát ha kuktázás előtt teszed a táptalajba, akkor segíthet megölni a baktériumokat, és _valószínűleg_ nem fogja megölni a spórát. De egy óra a kuktában amúgy is mindent megöl, ez fölösleges.

Amikor már beindult a micélium-képződés, akkor lehet használni anélkül, hogy baja lenne a jó fejlődésnek. Konkrétumokat nem tudok mondani, mert az én fertőzéselleni sikereim peroxiddal elég szórványosak voltak.

Én arra használom inkább, hogy abba a vízbe teszem, ami abban a perlitben van, ami érintkezik a teljesen benőtt táptalajjal, így plusz oxigénhez jut a micélium, ami táplálja, és elősegíti a termőtestképződést, és megöli az arrajáró kósza baktériumokat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Jimi2005. március 14. 19:57
 
 
Mi az az.

1L viz/20g agar agart ???

Sokat olvastam de ezt még nem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 14. 18:31
 
 
Hello!!

Tegyél 1L viz/20g agar agart és tuti a siker.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 14. 13:08
 
 
neked is üdv wazzger!!

mi fog történni, ha nem belekapirgálom, a lenyomatot, hanem, mint oly kedvesen próbáltál rávezetni az általad oly tökéletesnek vélt lépésre, beáztatom peroxidba??

mennyire nézel hülyénelűk, ha nem lenyomatról beszélek?

miért hülyeség a peroxid löket??? eddig rendesen azt hittem, hogy szőlőcukros desztvíz plussz vmikor a peroxid az = biztosabb fonalasítóhatásfok = kissebb fertőzésveszély+gyorsabb(esetleg nagyobb hozam)

nem hinném, hogy ez olyan perlitet a vermi helyett kérdés lett volna, de ha igen, akkor is
A KÉRDÉSRE tunál válaszolni vagy ha arra nem is, akkor arra, hogy a Köbükinek mi lesz a tortájával, ha PÉLDÁUL a kuktázás előtt durrant egy 3ezrelékes 4ml-s peroidot a leendő kultúrákba (kb 8x2dl)??


MAg Másh Úr valami olyan válasz amitől okosabb leszek ???
(vagy nekem már mindeggy-eee ;0)


e?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2005. március 14. 12:37
 
 
Hello!!!

Áztasd a spora lenyomatot 1 napig a h peroxidba.

Ne legyél hülye bazzeg gondolkozál már épp ésszel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2005. március 14. 10:44
 
 
sziasztok!

kérdésem NEM a "beteg" süti gyógyitására, hanem inkább a betegség esetleges kialakulásának megelőzésére vonatkozó:

H peroxid kukta előtt, avagy után javallott?
ha utána, akkor a spóraoldat előtt, esetleg közvetlen után???
(ez a közvetlenül utána dolog kissé morbidnak hangzik)

előre is köszönet,
p



 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Rincewind2005. március 12. 22:45
 
 
Hát, ha ezen a honlapon jobban szétnézel, s talán még ezt a topicot is elolvasod az ELEJÉTŐL, akkor azt hiszem nem lesz problémád. Egyéb esetekre ott a http://www.google.co.hu drogportál. Csak írd be a középen megjelenő szövegmezőbe a kulcsszavakat...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 12. 21:41
 
 
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az ideális, ha biorozsos pohárban kuktázás után mennyi víz marad még? A rízs majdnem a tetejéig puffadt a pohárnak és, alsó 1/3nál víz nyomódott az üvegnek onnan tudom, hogy mennyi maradt még benne.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2005. március 12. 12:36
 
 
hát...
biorosz rizs lisz keverék.kb 2/1 3/4 között s egy nappal elötte beáztattam.a poharat a tüt s minden ezközt gözsteril géppel sterilizálok(260fok desztilált vizzel 20 percig).
majd a pohárba bele rakom az ásztatott rozst kétréteg folia majd min 1 ora fözés.6-7ora hülés
Utána a szintén a steril gépböl ki vett tüt rárakom a fecsire kicsit meginditom hogy tuti az oldat legyen ami kijön rajata majd beoltom.még két réteg folia. s elrakom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
deeptrip2005. március 12. 11:35
 
 
Talán, ha leírnád, hogyan szoktad elkészíteni a táptalajt, spórafecsit stb. akkor még választ is kapnál...

Poharat biorozzsal csak a feléig érdemes megtölteni? Olvastam, hogy valaki 3/4ig töltötte. Ti hogy szoktátok? Pohár/rozs/víz arányra lennék kiváncsi. Thx!
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!