|
Legfrissebb hozzászólások (5223 - 5232) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Létre jött már megannyi leírás hogyan is lehet a legjobb eredményt produkálni. Valami nagy tapasztalatú kertész mindenki okulására nem írná le a folyamatot pontos arányokkal és lehetőség szerinti anyagokkal. Sok kérdést meg előzhetnénk és bárki elakad nem tartotta be az előírást.
Danika te meg cserélj gumit kukta fedelén :)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Srácok az nagy gáz, ha kuktázásnál a gőz így a fedő pereme mentén is kijön lassacskán? Nektek csak a szelepen jött ki, máshol nem? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Kedves prop szerinted én a hasmra ütve találtam ki az agar agar vagy a malt megoldást nem tudom ismered e a mush mush nevü céget de ök irták hogy elégé megdobja a hozzamot hogy jobban érzékeltesem én földes megoldásal melozok amig nem használtam agar agart kb termésenként 6-8 db nagy méretü macsek jött le most hogy használom kb 30-35 db nagy méretü jön le termésenként szerintem ez elég meggyöző.és a másik prop ha igy nézzük akkor a vermukalit is elvonja a vizet mivel a vizz tárolását szolgája és a levegő áramlást a telepbe a kocsonya attól még hogy kocsonya tartalmaz vizet a kocsonya az nem egy élölény ami felveszi a vizet a gombák ugyan ugy kivonják a kocsonyából is a vizet mint a párából vagy magából a vizből.prop széteseös telep akkor valamit rosszul csinálsz nem hiába hivják bricknek téglának ha a gomba már beindult a tápföldnek kajak egybe kell lenni nem szabdna hogy szétesen valami arányt valszinü elrontotál. |
| | | | |
| | | | | | | | | | lényeg, hogy nem kell kilyukasztani, mert a termelődött széndioxidot ki lehet kergetni.. ennyi nekem elég köszi, p
|
| | | | |
| | | | | | | | | | O2 az oxigén(molekula), dioxidként még életemben nem hallottam. Erre írtam amúgy a dolgot: "fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog"
Azt hittem a gomba által fejlesztett gázra mondtad, hogy O2, azóta rájöttem, hogy a h2o2 által fejlesztett. Asszem. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszönöm, megnyugtattál a végére!
O2 az dioxid nem? (a c lemareadtd, pedig azzal full..lekközelebb..)
a lyuk a doboz alján, szerintem a dédapám spriccelős leírásából való, ott ugyanis lefolyik, mint a kádadban..nemigaz?
tapasztalat?
p
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Propio remélem nem baj, ha én adok választ a kérdésedre. Tehát a gomba nem oxigént termel, hanem széndioxidot. Azért kell a lyuk a vödör aljára, mint azt én is olvastam. Sehol máshol nem írtak lyukat, de egy helyen kifejezetten írták, hogy ne legyen lyuk. Napi egy kiadós legyezés és elillan a felgyülemlett CO2, viszont a lyukban az a parás, hogy kimehet a pára. Tehát nem kell. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sziasztok!
agar agar?? "hangosan" gondolkodom: bizonytalan vagyok, mert szerintem ha kocsonyát csinálunk a laza szerkezetű gombócból, a leendő kultúra nam fog tudni elegendő oxigént, nedvességet kinyerni belőle, hiszen az agar megköti, kiszorítja, sőt, ez már horror: elszippanthatja-e a vizet a vermiből, ami szerintem a víz kocsonyává alakítása során nem is elképzelhetetlen? ...
Siphersh Úr, köszönöm a tanácsot a /oxiddal kapcsolatban (még tisztább levegő, még nagyobb páratartalom, remek! miért nem jutott eszembe??) ..kukta előtt előmosás gyanánt próbának...
még egy kérdés: Mr Siphersh! több leírást átnyalaztunk & összevetettünk MZ/X-vel, de csak egy helyen olvastam, hogy a "fejlődés során keletkező O2 a perlit & a rács közötti lyukon kicsorog" majd ottan nekünk . na ezt a lyukasztgatósdit nem válthatnám-e ki +egy kiadós szellőztetéssel mert attól f.sok, hogy ottan nekem majd jól elillan a köd fele (tudom, pára és leginkább fölfelé száll, de..)
előre is kösz, p
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!
Agar agar=vörös alag vagy moszat ezt én se tudom de lehet kapni ilyen néven hogy agar agar Malt extract(maláta) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Propio a mail címed nem jó hová irhatok ?
|
| | | | |
|