|
Legfrissebb hozzászólások (5133 - 5152) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Király. Bejártam egész várost, de sehol sincs perlit. Hol lehet kapni? Én kertészeti boltban próbáltam. Mekkora szemcseméretű kell? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tisztelt Ayahuasca mester. A hőfokot és a páratartalmat mivel tartod ? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem adtal hozzá akkor plussz vizet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | danika. sikeres lett a rozs beáztatós módszer:) 24óra áztatás-majdan 30perc fazékba sima főzés- aztán bele a beföttesbe---irány a kukta1órára. és már őszűl az űveg..................
köszke |
| | | | |
| | | | | | | | | | Embrio: Nagyon egyszerű, a második - harmadik termés hullám után (a termőföld ne nagyon merüljön ki), a beszőtt termőföldet összekeverem friss földdel, fele - fele arányban. Az első héten 32-34 fokon tartom, full páratartalommal, naponta egyszer szellőztetve, amint befehéredik az üvegfala, leveszem a hőfokot 26-28 fokra, s az üveg oldalát pedig betekerem árnyékolóval, hogy csak a tetején legyen fej képződés. Ellenkező esetben minden hol megjelenik a fejképződmény, még akkor is, ha nincs helye fejlődni.
Jimi: Nem nehéz kivenni, steril kanállal, óvatosan kikaparom, azért arra figyelve, hogy ne nagyon romboljak. A föld pedig olyan ültetésre kész nedves, gondolom aki már ültetett szobanövényt az tudja, hogy milyen az. Majd a következő klónozásnál, készítek egy fotó sorozatott, minden fontosabb mozzanatról.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Az alant taglalt módszer tükrözi a józan paraszti észben rejlő lehetőségét és zsenialitását.
Én is kíváncsi volnék a klónozásos receptre.
Hogyan veszed ki a befőztes üvegből ? Mennyi vizet raksz a földhöz ,hogy kivétel után ne essen szét ? |
| | | | |
| | | | | | | | | | ayahuasca mester.....pliz ird meg a klonozást csak úgy tömören. csak nem a petri-dish módszer vagy a gomba testből szedsz ki kis darabot.... talán az agar tálkák. nagyon érdekelne,mert tudom hogy gyorsabb,csak azt nem, hogy hogyan kell
előre is kösz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Saját tapasztalat: Én nem vesződök különféle gabonafélékkel. Abból kiindulva, hogy ez a gomba is a természetes környezetében talajon terem, hát én is ezt a környezetett adom meg neki. Több kísérlet után megtaláltam az ideális földet is, ez nem más mint a FLORIMO általános virágföld. Azért jó, mert nagyon laza szerkezetű, s tartalmaz moha őrleményt, ami nagyon jól tárolja a vizet, s a tőzeggel ellentétben, ki is adja azt. A földet nem hőkezelem! S nem is ajánlom. Fertőzés nincs, hisz itt nincsenek a fertőzésre érzékeny gabonaszemek. Egyedül csak az üveget és a keltetőt mosom ki fertőtlenítővel. Én mindig a klónozást használom szaporításnak, egy 7dl-es üveget 1 hét alatt sző be. 2. Héten már meg is jelenek a gomba fejek. Spórás megoldásnál nem tudom mennyire jó, ma készítettem 2 üveggel, majd megírom a fejleményeket. Képek itt találhatók, különböző stádiumokról. Eddig termőkről nem készült kép, de majd most készítek azt is, hátha valaki nem hiszi :) http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02181.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02182.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02183.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02184.jpg http://members.lycos.co.uk/nevezdvissza6/mush/Dsc02185.jpg
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem nem vizet kellene hanem agar mixet megpróbálni az valószínűleg jobban tuningolná.
Egy elméleti kérdés ,olvastam a fogyasztásról ugyan leírást de ti mennyit ennétek első étkezésre. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Na még jött infó. Amibe nem rakott plussz vizet, ott 10ed annyi fonál van, de sokkal fehérebb. A sok vizesben nagyon nő, de áttetszőbb az egész. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Van egy érdekes történetem. Haver nemrég oltott. Kuktázás után a rozsos pohár alján még víz is maradt. 1 hétig semmi se volt aztán másfél hét múlva megjelentek az első fehér foltok. Elég silányan nőtt és erre haver fogta és adott neki fecskendőn át sok vizet. Másnap jelentős növekedést tapasztalt és a gombafonalak mostanra már teljesen felszívták a vizet. Ez hogy lehetséges? Nekem kuktázás után teljesen felszívta rozs a folyadékot, ezek szerint nekem biztosan kevés lesz a víz benne. Vagy így is nő csak sokkal lassabban? De akkor miért nem kell több vízzel csinálni? Valaki magyarázza már el pls! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Érdekes ember lehetsz te is Gábor. Arra nincs időd, hogy visszaolvasd, de arra van, hogy elolvass egy egészt howto-t...Ja vagy addigra már lesz időd? Ja bocs! Akkor nézd vissza, ha lesz. ;D
Na jó ekkora szemét nem vagyok, csak borzalmasan unalmas ez a fajta hozzáállás: http://www.lycaeum.org/languages/hungarian/cubterm.htm
Tessék. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Hogy van ez a rozsos téma? Nincs most időm visszaolvasni, de nagyon érdekelne ez a rozsos valami, amihez nem kell vermikuki meg izé se... tudna valaki leírást belinkelni, vagy ide röviden leírni a módszert??? Eddig úgy tűnik egyszerű módszer és kezdőknek pont jó. Írjátok le lécci, köszike ;-)
Píínce! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha rozsozol nem kell se gipsz se áztatás. Enélkül is teremni fog, ha nem csinálsz förtelmes hibát. Nem kell mindent túlspirázni, főleg annak nem aki most csinálja először! Aki már veterán az meg persze nyugodtan kísérletezzen és mi várjuk a remélhetőleg szignifikáns változásokat két módszer között! :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jah, a gipsz magában tartja a vizet akár a vermikulit vagy a perlit, mert lyukacsos szerkezetű. Ahol olvastad, valószínűleg nem használják az utóbbi 2 egyikét sem, de pontosan ugyan azt a szerepet látja el. peace |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!
Gipsz???? nem, véletlenül élesztő??????:DDDD mert szeritem élesztő.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
Szerintem ha szépen megkéritek a közeli virágboltos nénit, biztosan hoz egy zsák vermikulitot a virágpiacról. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem ha elég gipszet raksz hozzá még a falon is megálnak a kismacskák ,ez határozott előny :)))
Én olyan jókat szórakozom a saját hozzászólásaimon ti nem ?? :)) |
| | | | |
|