|
Legfrissebb hozzászólások (4773 - 4792) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | már csak 3 óra indulásig. köszönöm a kivánságokat. |
| | | | |
| | | | | | | | | | 10 rugó a malátakivonat? ÁÁÁÁÁÁ!!!! Mi lesz most? Drága Ymor barátom, a többen összeállás szerintem is jó ötlet, ugyanis pénzügyileg eléggé le vagyok most pattanva.
Embrio A zacsikat egy cimborám lopta a cégétől, konkrétan zacskót nem árulnak(csak anyagtárolásra használják). Amúgy tegnap letesztelte a haver, és bírja a hőt frankón. Amúgy sok sikert az utazáshoz.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | kösz Ymor. utazok oda ahol minden legál. england-hollandia érintésével. majd beszámolok.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem a spórafecsinek, ha tökéletesen steril mindegy, hogy hűtőben vagy szobahőn tartod-e. 25-28 C -n a spora nem pusztul el, csak ha baktériumok vagy penészgombák megemésztik. Ha nem tökéletesen steril (mint általában) hűtőben tovább felhasználható marad. A legjobb minél gyorsabban elhasználni.
Malátát külföldről nagyon sok helyről lehet rendelni, amilyen ízben és színben csak akarsz. Google(malt extract)
pl http://www.midwestsupplies.com/products/extract.asp
Magyarországról is rendelhetsz vagy helyben is megveheted náluk. Sokféle más táptalaj adalékuk is van, agar, burgonyás agar, pepton stb
http://www.reanal.hu/magyar/belso.dw?oldal=tap&termek_kategoria_id=3
Kár, hogy nagy kiszerelésben árulják, így sokba kerül. Többen összeállva osztozhatnánk a költségeken. |
| | | | |
| | | | | | | | | | dirt. hol sikerült a zacsit szerezned?
|
| | | | |
| | | | | | | | | | előszőr is még egyszer.na még hátha add valaki tippet:
"segítsetek gyermekeim. ti a spóraszuszpenziós fecsit hol tartjátok?? nem tudom,hogy a hütőszekrényben kéne-e? ugyanis van olyan ami nem éled a magok között. hiába a max. sterilitás. arra gyanakszom,hogy megromlott ebben a r*h@dt melegben.
köszönöm elöre is."
még1szer kösz a választ-ha lesz.
dirt. ha sikerül m@ltát szerezned,szólj mindenféle képp.
holnap megyek GB-be. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Malátát rendelni sehonnan sem lehet. Viszont amit írtál, az aromatic.hu-t, ott elég sok nagykereskedőnek szállít, szal ha valamelyik a közeledben van akkor sima ügy, nekem sajna elég távoli mind. Szereztem egy csomó kajak vastag, elvileg hőálló zacskót. Elég fullosnak tűnik, max. a teteje jöhet szét sztem, ahol én hegesztem ösze. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nagyon jó dolgok vannak, csak drágálom. 8 dollár 15 zacskóért ? Szerintem legalább 10x árat kérnek a netes cégek, mint a tényleges fogyasztói volna. Pedig olyan spéci agar-maláta port is kínálnak, azért tényleg fáj a szívem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sütőzacsi nem jó. mert a perforálása nagyon gyenge. olyan simán szétszakad,hogy az csak. próbáltam és nem jött össze. de mivel nem drága megér 1 próbát. talán ragasztószalaggal meglehet erősítení, de nekem úgyse sikerült. rendelni kénne. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hello
http://mushmush.nl/?page=home\methods\making_grain_spawn
itt van sutozacsis modszerrol korrekt leiras, amugy egesz fasza, azt kiveve hogy nehez a belotas hejet faszan megoldani, es sok gyakorlati haszna nincs, sot hs nincs olyan kuktad amibol nemtud goz kijonni, meg szet is durranhat.
amugy szerintem sutozacsko full jo, foleg dupla retegben, azt vegyetek figyelembe hogy tovabb kell sterilzilani mint a poharakat. na peace |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ilyen zacsit már több oldalon is találtam (pl http://irie.tc/sb/section.php?xSec=5) , nekem is szimpatikus. Szerintetek sima sötűzacskóval, amit húsok sütésére használnak nem lehet helyettesíteni? A hőt biztosan kibírná, csak személyesen még nem láttam, hogy néz ki, használható-e, csak csak különböző ételek ekészítéséhez ajánlották.
Malátát is lehet rendelni, de ha van árpád nem nehéz előállítani. A neten minden infó megvan (sörgyártás maláta). |
| | | | |
| | | | | | | | | | ja vágom,én is kajtatok utána. eddig semmit nem találtam. ha van forrásod jelezzd!!
a fecsit hol tartod? hütö v. nem hütö?
nekem sima agar-viz táptalajon nem nöt nagyon a kultura. kell a maláta-vagy valamilyen élesztő. javaslom néz meg 1-2 laboratóriumi oldalt.
sok sikert |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megérkezett az agar-agar por. A malátát viszont helyettesíteni kéne valamivel, azt nem tudtam rendelni sehonnan. Mit javasoltok? |
| | | | |
| | | | | | | | | | segítsetek gyermekeim. ti a spóraszuszpenziós fecsit hol tartjátok?? nem tudom,hogy a hütőszekrényben kéne-e? ugyanis van olyan ami nem éled a magok között. hiába a max. sterilitás. arra gyanakszom,hogy megromlott ebben a r*h@dt melegben.
köszönöm elöre is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Jah próbálkozott már vki esetleg mm.org-os Hawaii-val? Most néztem hogy nem is terem keveset (20-40) szerintük! Érzékenyebb mint a többi?
OrG! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hát nemteljesen értem de ha működik! Másoknak is igy beáll a pára ezzel a módszerrel?
Köszi a segítséget! OrG! |
| | | | |
| | | | | | | | | | hát valahogy úgyvan....hogy nekem mindig a páratartalom-mérőm beáll 1 óra múlva 90%-ra. gondolom optimálisan telítődik a levegő viz-göz-pára tartalma. ez elég természetközeli szerintem, mert mint az erdő mélyén párolog a földről,levelekről a viz-így a melegitő is ezt a jelenséget utánozza. a perlit is jó,csak könnyen kiszárad és kosz van tőle-én utálom az érintését.
van olyan gombi ami a 28-30fokot szereti. azt nehéz perlittel elérni-ezzel nem. de használják a párásítót,láttam sok helyen. pl:itt-http://www.sporetradingpost.com/mes.htm |
| | | | |
| | | | | | | | | |
Jól hangzik de az akváriumi melegítőt hogylövi be a 90%-os
páratartalamat?
Köszönom! OrG |
| | | | |
| | | | | | | | | | segítsetek gyermekeim. ti a spóraszuszpenziós fecsit hol tartjátok?? nem tudom,hogy a hütőszekrényben kéne-e? ugyanis van olyan ami nem éled a magok között. hiába a max. sterilitás. arra gyanakszom,hogy megromlott ebben a r*h@dt melegben.
köszönöm elöre is. |
| | | | |
|