|
Legfrissebb hozzászólások (4203 - 4212) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Mexican Palenque-ről nem tud valaki valamit? Nem nagyon találtam róla semmit. Milyen hőmérséklet kell neki? Ez milyen erős fajta? Mi az a Palenque? Balázs |
| | | | |
| | | | | | | | | | szarvasgombához először is tölgy alap kell, aminek nem egyszerű megadni azokat a körülményeket, amit szeret..ezután jöhet a spóra a tölgy kőrül élő földhöz, vagy 30 cm-rel a szint alá..~~nagyon nehéz manőver..eddig nem hinném hogy sokaknak sikerült. a Sz.gomba a föld alatt nő, nagyon érdekes faj..nem sokat tudok róla..a tölgy is asszem elengedhetetlen..fura!
Embrió: nos ha szétöntöm a gyantát petribe & azt berakom légmentesen zárt helyzetben a kuktába?? utána csak az oltás, vagy a gazdatest elhelyezésének idejében kell steril körülmények között dolgozni nem? mi ez a mézes történet..rögtön utánaolvasok~ |
| | | | |
| | | | | | | | | | embrio! Én nem tettem a köles közé se lisztet se vermit (mondjuk az nincs is). Csak vizet meg kölest. Ezt a gombás szlenget meg nem is nagyon ismerem. Én a sütin (akármiből is van) A kuktázás utáni pohárban maradt táptalajt értem.
A szarvasgomba tenyésztést meg kéne próbálni. Azt spórákból kell? szarvasgomba spórákat honnan lehetne szerezni? Egy kis gyerekkádat jo lenne beültetni szarvasgombával.
Balázs |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szija mindenkinek. 5napos keszulo sutijeim szaraznak tunnek. Forralt vizet beleoltani jo otlet szerintetek? Vagy tuti bukta? |
| | | | |
| | | | | | | | | | csáó. szerintem igen. nyisd ki az egyiket és szaglászd meg. |
| | | | |
| | | | | | | | | | megnéztem a 4(11 nap) napja összerázott magokat és nem csak a külsejük micéliummentes hanem a belsejük.Ez már biztos kuka? |
| | | | |
| | | | | | | | | | prop. mivel konyítok a konyhai műveletekhez és volt szerencsém dolgozni sok ilyen helyen ezért a különbözö sürítési eljárásokat is ellestem.az egyik és egyben a legkülönlegesseb alapanyagigényű az agar-agaros.sokban hasonlít a zselatinoshoz,az a prolibb.egy valamit is magára adó gombász csak is 1 osztályú,biotechnológia alapján készített import dél-kelet kinai fehérmoszat szárítmányt használ,az agart.mint a prolibbat igy eszt is elöször langyos vagy éppen meleg vizben gyorsan el kell keverni.és a keverés után lassú lángon fokozatosan melegítűnk és végén kiforraljuk úgy 1-2percig.majdan kihülési/dermedési fázis elején öntjük rá pl:hidegtálakra,vagy pudingokhoz belekeverve..stb.na de visszatérve ismét a gombához,esetünkben mikor a petri-be öntöt addig levegöt kap.a másik az,hogy benne hagyod az erőspistisbe a kukta után.de abban csak kb. fél cm réteg legyen.eldöntve hütöd hogy nagyobb felülete legyen.és majd azt oltod be.
az igazságot megvalva morfondirozások sorozata után rádöbbentem hogy viszonylag körülményes és nehéz eme folyamat.nem beszélve arról hogy fázisonként rengeteg ponton ellehet rontani fölleg a steril körülmények betartását.pont ezért van egyszerübb és szinte az oltással megegyezzö steril-körülmény-igényü módszer. de erről majd késöbb.ma fog végbemenni,miután tiszta lesz a levegö itt.ha esetleg valakit felspiráztam az nézzen utána ilyen címszavaknak mint: -HONEY TEK -STERIL LIQUID CULTURE -H2O2 TEK -KARO TEK
szép napot |
| | | | |
| | | | | | | | | | full. a sütit hogy érted? remélem nem tettél bele vermit meg lissztet..?:---)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Az van, hogy ma csináltam pár jo kis vörösköleses sütit, és kicsit sok lett benne a víz. nos ma gész este csöpögtetem,és majd holnap ujrakuktázom. Ezzel nem lesz igy gond a további időben? Ugye? |
| | | | |
|