|
Legfrissebb hozzászólások (4193 - 4242) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Üdv all!!!
Mennyi arra az esély hogy kb 2 honap alatt medöglött a spora oldat a hütö gyogyszertartojában??? mert aki vitt tölem annak tökéletes lett nekem meg most egyik se indul meg. :-C ezt a szopást. Esetleg tudok vkire számitani spora tekintetében???(meg tudunk 1ezni) crashee@vipmail.hu |
| | | | |
| | | | | | | | | | cs all! nincs teljes termesztési cuccotok? vagy olyan ember jelentkezeset varom aki szanna ram par percet :) hogy elmagyarazza az egesz termesztest elejetol vegeig, mik kellenek hozza, mit hol vegyek, mit hogyan csinaljak meg ilyenek:) email cim, msn stb:) nagyon szepen koszi |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerinted még ehető lesz ez a kissé sárgás fonalakból kinövő entitás? Ha nem akkor még lehet-e spőralenyomatot csinálni belőlük? És ha netán fertőzött, akkor a spóra is rögtön fertőzött lesz? Egyébként van tiszta köleses keverék. Asszem van benne vörösköles mellett nem vörös is de a lényeg, hogy köles. Ilyen 600ml-es pakkokban árulják.max 150 ft. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha nem a víztől van, akkor nem a legjobb, de én nem dobnám ki.. vörösköles: madárkaja, de általában mix-ben adják minden más maggal.. főként papagájok kamázzák, meg persze a mágus-gazdák szólj, ha tudsz olyan kiszerelést, márkát, ami csak az! |
| | | | |
| | | | | | | | | | én most ilyen vörösköles+vízes táptalajba nyomattam a spórákat. Majd holnap megnézem, és írok. Van 4 másik beoltott GT-m és egy ilyen ki halványsárga foltok jelennek meg rajta. A tárolóban nincsen sok pára. Meg lehet-e menteni ezt egy kis h2o2-vel? Friss gombaszaga van, de nem hiszem, hogy a tul sok viz miatt lenne ez. Bazzeg... |
| | | | |
| | | | | | | | | | sok sikert Fullspeed! ne hagyd magad eltántorítani. sztem teljesen rendben lesz az, ha a spóraoldat frankó volt. írd, hogy mit mutat. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Már megvan. Haveromtol vettem egy fecsit. MÁr be is oltottam. Szóval azér nem komálod, mert amikor próbálkoztál a termesztésével nem sikerült? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sustanon! Mit értessz azon, hogy nem vált be neked? Csak azért mert lassan nőttek, vagy mert piros a kalapja :) ? Hatása gondolom ugyanolyan erős mint a többi cubensisnek. |
| | | | |
| | | | | | | | | | HEY Az utóbbi 3 oltásom katasztrófa volt, a leggondosabb hozzáállással is elfertőződött az összes. Ergo: döglött v. fertőzött az oltó anyagom. Tudnátok segiteni hol lehet frisset beszerezni? Közvetve, v. közvetlenül. Igazából B+ nak örülnék a legjobban, de mindegy, ha steril az oldat! Hiányoznak a gyerekek! Emelem kalapom |
| | | | |
| | | | | | | | | | full. karakterisztikájában teljesen hasonló a többi cubensisel ugyanannyi hö,pára,fény,levegö és idő kell neki mint a többinek. ne aggódj! minden rendben lesz. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mexican Palenque-ről nem tud valaki valamit? Nem nagyon találtam róla semmit. Milyen hőmérséklet kell neki? Ez milyen erős fajta? Mi az a Palenque? Balázs |
| | | | |
| | | | | | | | | | szarvasgombához először is tölgy alap kell, aminek nem egyszerű megadni azokat a körülményeket, amit szeret..ezután jöhet a spóra a tölgy kőrül élő földhöz, vagy 30 cm-rel a szint alá..~~nagyon nehéz manőver..eddig nem hinném hogy sokaknak sikerült. a Sz.gomba a föld alatt nő, nagyon érdekes faj..nem sokat tudok róla..a tölgy is asszem elengedhetetlen..fura!
Embrió: nos ha szétöntöm a gyantát petribe & azt berakom légmentesen zárt helyzetben a kuktába?? utána csak az oltás, vagy a gazdatest elhelyezésének idejében kell steril körülmények között dolgozni nem? mi ez a mézes történet..rögtön utánaolvasok~ |
| | | | |
| | | | | | | | | | embrio! Én nem tettem a köles közé se lisztet se vermit (mondjuk az nincs is). Csak vizet meg kölest. Ezt a gombás szlenget meg nem is nagyon ismerem. Én a sütin (akármiből is van) A kuktázás utáni pohárban maradt táptalajt értem.
A szarvasgomba tenyésztést meg kéne próbálni. Azt spórákból kell? szarvasgomba spórákat honnan lehetne szerezni? Egy kis gyerekkádat jo lenne beültetni szarvasgombával.
Balázs |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szija mindenkinek. 5napos keszulo sutijeim szaraznak tunnek. Forralt vizet beleoltani jo otlet szerintetek? Vagy tuti bukta? |
| | | | |
| | | | | | | | | | csáó. szerintem igen. nyisd ki az egyiket és szaglászd meg. |
| | | | |
| | | | | | | | | | megnéztem a 4(11 nap) napja összerázott magokat és nem csak a külsejük micéliummentes hanem a belsejük.Ez már biztos kuka? |
| | | | |
| | | | | | | | | | prop. mivel konyítok a konyhai műveletekhez és volt szerencsém dolgozni sok ilyen helyen ezért a különbözö sürítési eljárásokat is ellestem.az egyik és egyben a legkülönlegesseb alapanyagigényű az agar-agaros.sokban hasonlít a zselatinoshoz,az a prolibb.egy valamit is magára adó gombász csak is 1 osztályú,biotechnológia alapján készített import dél-kelet kinai fehérmoszat szárítmányt használ,az agart.mint a prolibbat igy eszt is elöször langyos vagy éppen meleg vizben gyorsan el kell keverni.és a keverés után lassú lángon fokozatosan melegítűnk és végén kiforraljuk úgy 1-2percig.majdan kihülési/dermedési fázis elején öntjük rá pl:hidegtálakra,vagy pudingokhoz belekeverve..stb.na de visszatérve ismét a gombához,esetünkben mikor a petri-be öntöt addig levegöt kap.a másik az,hogy benne hagyod az erőspistisbe a kukta után.de abban csak kb. fél cm réteg legyen.eldöntve hütöd hogy nagyobb felülete legyen.és majd azt oltod be.
az igazságot megvalva morfondirozások sorozata után rádöbbentem hogy viszonylag körülményes és nehéz eme folyamat.nem beszélve arról hogy fázisonként rengeteg ponton ellehet rontani fölleg a steril körülmények betartását.pont ezért van egyszerübb és szinte az oltással megegyezzö steril-körülmény-igényü módszer. de erről majd késöbb.ma fog végbemenni,miután tiszta lesz a levegö itt.ha esetleg valakit felspiráztam az nézzen utána ilyen címszavaknak mint: -HONEY TEK -STERIL LIQUID CULTURE -H2O2 TEK -KARO TEK
szép napot |
| | | | |
| | | | | | | | | | full. a sütit hogy érted? remélem nem tettél bele vermit meg lissztet..?:---)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Az van, hogy ma csináltam pár jo kis vörösköleses sütit, és kicsit sok lett benne a víz. nos ma gész este csöpögtetem,és majd holnap ujrakuktázom. Ezzel nem lesz igy gond a további időben? Ugye? |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi Embrió! még nagyobb kedvem lett ebben az irányban tapogatózni...én magamhoz mérten szeretnék egy optimális talajt találni, ennek felleléséhez az agarfonálkorong egyelőre a legmegfelelőbb útnak tűnik, hiszen ebből több irányban is el lehet könnyedén indulni úgy, hogy 2 fals próba után is még remélhetőleg 2006-ot fogunk írni...másrészt úgy vettem ki, hogy ezek a korongok huzamosabb ideig is felhasználásra alkalmasak...summ:alapvető lépésnek tartom enek elkészítését elsajátítani, természetesen a klónozás a végső cél (nincs most gazdatest, csak száraz kulupok)... ezeket a dolgokat nem tudtam a klónok 'viselkedésmechanizmusáról'...pedig milyen kézenfekvő. a nyilvános infoval mi volt a gond? legál, semmi probléma, én köszönöm a segítséget! visszatérve, akkor mi van az agar előbb szétőntésével & utána kuktázásával? cub pes havaii fincsi & nem is kényes! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Cubensis PES Hawaii-t megéri venni? Csak azért kérdezek meg minden kis apróságot mert nem akarok semmit sem a véletlenre bízni ;) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az mennyire normális, hogy 3 napja összeráztam az akkor már 1 hetes pár centis részen fehéredő magokat és azóta semmi jelét nem látom a micéliumnak?Kuka? |
| | | | |
| | | | | | | | | | muszáj. segítek. értelmesen hozzászólók. ha a nyilvánosság mértékével valalmi gond van,az fájó részként elillan. még kérdés.?.
embrio |
| | | | |
| | | | | | | | | | bocs. muszáj ezt nyilvánosan intézni? lövölde tér? ott van? |
| | | | |
| | | | | | | | | | propio. crasheeivel együtt tudjuk javasolni a 7.kerületi Lövölde téri laborfelszerelés boltot,ahol akár egyenként lehet 2 részes üvegpetricsészét szerezni pottom 240ft körüli áron/db.
kérdés az hogy ama egyén aki agarral akar foglalkozni mit is remél töle,mihez folyamodna vele? elég körülményes dolog én nagyon sok energiát és pénzt beleinvesztáltam,sőt még majdnem meg is vakultam a folyamat miatt(UV lámpa miatt igaz)
az agar az egy olyan közeg ahol megfelelö körülmények között gyors micelium fejlödés megy végbe annak érdekébe hogy azt majdan jutassuk a gabonaszemek közé. a másik a klónozás. ha megfigyeljük a telepböl kinövö gombákat arra a megállapításra juthatunk,hogy nem egyformán és egymással versengve nönek hegyén-hátán.na most ez azért van mert a külömbözö életképessségü génállományok harcba vannak a dominanciáért hogy a fajfentartás körforgása meg legyen. ha ügyesek vagyunk és kiválasztjuk a számunkra a legmegfelelöbb gombát és abból megfelelő metszetet kihelyezűnk agarra-akkor 1 tipust kapunk a GENOM TYPE-ot. igy nem fognak 1mással versengeni hisz megegyezzik a tipusuk. igy kaphatunk szinte egyforma karakterisztikájú gomba mezőt. ez van sok netes fényképen ahol oly szép erdö látszik.ez biztos. ezzen dolgozok 1 ideje.majd beszámolok. tehát aki nem akar ennyire belemenni ebbe az maradhat a multispórás technológián,ahol keverednek 1 másssal a micelium kavalkádok,ez is eredményes csak nem egységes a látvány. hát kb. ennyi.
jó éjjt.
embrio |
| | | | |
| | | | | | | | | | az 1325. hozzászolástól kezdve 1-2 tucaton át vannak érdekességek ezzel kapcsolatban... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hogy is van ez az agar-agar tek? én nem tudok róla szinte semmit. egy kis felvlágosítást szeretnék kérni. Valaki le tudvá írni PONTOSAN az eljárást? Kell hozzá vermi? az például nincs. én most ezt a vörösköleses módszer próbálgatom. holnap lesz a kuktázás. előre is kösz a tanácsokat! Balázs |
| | | | |
| | | | | | | | | | diszkrét pufiborítékban találod a fecsi(ke)t.
haladók, legyetek oly jók & segítsetek: az agar tek-vel kapcsolatban azt nem értem, hogy miért nem mindjárt a különtöltött üvegeket kuktázzák..ahogy olvasgatom, először egyben az egész püré megy a nagynyomásba & utána kerül elosztásra..nem lehet ezt megfordítani: megfőzöm az alapot, szétöntöm, utána kikuktázom & úgy hagyom hülni? (hőálló petrit egyszerűen nem lelek..egész délelőtt azt vadásztam, de csak megrendelésre találtam 6-8 hét szállítással tonnás kiszerelésben több tízezerért..asszem marad a lyukas befőttes elfektetve...) minden tapasztalatalapú 5letet szívesen vennék. előre is kösz! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Rendben. A folyadékot hogyan küldik ki? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Spóra lenyomat nem ajánlott kezdésnek.Nagy az elfertőződés esélye. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Újabb akadályba ütköztem...spóra lenyomatot ( Spore Print) vagy ilyen fecskendősen rendeljem meg a kicsikét? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | max. ha lefedi és 4 órán át 3szor naponta.1 napot kihagyva. kukt.az jó. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A fazékban főzés nem túl nyerő. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Köszönöm..
Nem tudod véletlenül, hogy miért nem lehet megnyitni a teljes listát?
Egyébként nekem nem színeződött el (még), csak informálódok.
Símán bio-rozs-pehelybe oltva (fazékban főzve 1 órát), volt már valakinek sikere? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Van tudomásotok olyan leírásról, amelyik bővebben kifejti az elszíneződés veszélyeit?
Úgy értem melyik szín mit jelent, melyik halálos, stb...
Azt tudom, hogy ki kell dobni, de valami konkrétabb érdekel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha copelandiád van irj nekem privátba ha nem akkor ne tudom. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hy! A tapasztaltabbaktól sztném +kérdeni hogy a copelandia cyanescens-nek hány fok kell a termőtest képzéshez. olvastam már 4-10 és 26-ot is. |
| | | | |
| | | | | | | | | | kösz (=embrio=)! cub. havaii-om van én is a jól beváltat favorizálom, de az utobbi eresztésemnél valami félrement & egy gyengébb széria után nem hoz semmit..még párában a kicsik, de úgy tűnik nagyon kimerültek...bepróbálom ezt a nagy méretű dolgot, de rövid időn belül szeretnék egyet agarra...megyek is visszaolvasni..
|
| | | | |
| | | | | | | | | | 1 perces keresés után találtam egy nagyon jó kis oldalt ami részletesen leír mindent a termesztésről. majd ha elakadok valahol írok :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | 85. hozzászólásig bítam, aztán megfájdult a szemem...de eddig nemnagyon találtam konkrét infót a termesztésről :(. Nincsen valamilyen erre specializálódott oldal? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem az mm.org-ra gondoltam, de ez sokkal jobb mint amit én ismertem :). Szerintetek milyet érdemes vanni? Én kinéztem magamnak egy: Cubensis Mexico (Dutch King)-t és egy Cubensis Panama-t. Szerintetek melyik a jobb? És ha már rendelek akkor mit érdemes még venni hozzá itt ezen az oldalon? |
| | | | |
| | | | | | | | | | éden biobolt,baross utca mitudomén. google-éden bio bolt: http://www.abs.hu/eden/arlista.html#fuszer
kiváncsi vagyok hogy aza nagy pf összejön-e? én is próbáltam anno de nem lehet tökéletesen kisterilizálni.
sok sikert |
| | | | |
| | | | | | | | | | csináltam egy másik literes mikrós prosztóságot is, azt rendes vízmennyiséggel....jókora beőntést kaptak ;) írom mi történik..sztem min 3 hét, iszonyat sok a misung ;) agar hol lelhető? előre is kösz |
| | | | |
| | | | | | | | | | elég sok vizet raktam bele..nagyi éppen kuktázza..este a spórák beívódnak ;) casinget is próbáltam, de abból sokkal satnyábbak nőttek, ráadásul kevéske..a pf annyira jól érezi magát, hogy gigantikus példányokkal & (egészen eddig) jó hozzammal ajándékozott. mondjuk nem klónból csináltam a cas-t & ez az időfaktort nagyban befolyásolta. szeretném az agaros krumplipürén való klónozást kipróbálni..& a vörös 'talajt'. előbb megfigyelem a jénait;) |
| | | | |
| | | | | | | | | | pókhálós & fehér??? ... semmit. lehet, hogy az az amikor a pf sütik a dobozban lefonalasodnak a rácsra... ha az, akkor nem vészes..de mondom igazából csak találgatok tudni semmit... |
| | | | |
| | | | | | | | | | úgy gondoltam, hogy telepumpálom.. 10 ml-t rááldoznék egy jófajta suspenzióból... bár lehet, hogy igazad van & mire beszövi, addigra kiszárad...sokkal több vízzel? a fertőzéstől nem tartok, mert zárva tartom a pf-et amíg nincs full fonál. |
| | | | |
|