DAATH

Ahol nincsenek törvények, és minden ember azt teszi, ami számára helyesnek tűnik, ott van a legkevesebb valódi szabadság.

Henry M. Robert

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (4183 - 4232)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
moricz2006. március 9. 06:36
 
 
Hello Snazzy

Azurescence, hm?
Próbáld meg lszedni a penészes részeket, majd H2O2-s vízzel végig spriccelni az egész felszínt, az a micéliumot nem bántja csak a spórákat, bacikat vírusokat. De ugyanakkor próbáld meg valami magra rádobni, vagy méginkáb próbálj testet növesztetni vele (fény, oxigén, 13-7 fok közti hőm.) és levenni spórát vagy csinálni a testekból klónt. ideális Mycelium növesztési hőm 17-24 C fok
Egyenlőre ennyit tok mondani.

Kedves Fullspeed A Basebalütő szindróma egy vírus, (nézd meg a contam oldalon a shroomery-n) Zéró megpróbálta apró kis darabokra szabdalt hullámos kartonpapír közé berakni a PF-et széttőrve el is indult csak elpenészedett próbáld ki de csak egy hét múlva ha addig sem nő test. Szerintem spórát ne vegyél le róla lehet abban is lesz vírus.

(Gombainfluenza:)

Peace
HMMO
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. március 8. 22:36
 
 
na éjjen az infó szak. mi az hogy hivatkozással? :)

sirc kéne inkább. gyorsabb egyszerűbb diszkrétebb.

hm? valamikor.

amúgy mástéma:
Van egy jó nagy vájlingnyi (már ha így írják) fenyőmulcsom egy ideje, benne növekvő szaporodó P. Aurecens fonalakkal.
Ez az ún. vájling lentvan a pincében, igazából nagyon nemérdekel hogy mivan vele, 2-3 hónapos, azé tettem le mert itthon szobahőmérsékleten megsemoccant a telepfejlődés sehová, aztán most a hideg a pincében valahogy jólhatott rájuk, lent is hagyom amíg melegszik az idő azt majd valamikor beszövi. Egyszer.
Viszont ami kicsit aggaszt az az, hogy a mulcs tetején megjelent 1 helyen penészpamacs, máshelyen pedig ilyen fehér mittomén mi de az is valami penész. foltokban, mint a madárszar. :)

namostan én ezzel micsináljak?
Tegyek úgy mintha mise történt volna, mert ez most nempara hisz amúgy is out gombesz (de azért távolítsam el az eddig párátbenttartó fedőt a tetejéről, ezzel is biztosítván a jobb szellőzést vagy valamit amitől majd nem fognak ezek a fránya micsodák garázdálkodni a fakérgen) vagy tegyek valami mást? :)

Ja és ha nekem nincsen csak fakérgem ami P. Azurecens ill. Baeocystis (aszem ott az y) akkor azt is nyugodtan rádobhatom valami barnarizses vermikulitos táptalajra és majd az nől tovább?
csak mert olvastam hogy úgykellett volna az elején már csinálni, hogy nem fakéregre szövetem, de a lényeg hogy élnek ígyis. :)

na ennyi a mesém, ma még azé visszanézek, hátha :)

peace!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 8. 20:44
 
 
Nah, ilyen kis baseballütöszrű fehér izék nőttek ki a világossárga, fehér táptalajgombócból. a szaga sima gombaszag, de lehet, hogy csak azért nem érzem, mert a másik 3 süti szaga elnyomja. na majd holnap kiveszem és megnézem közelebbröl. Ha tudok szerválni valahonnyn digitkamerát beteszem a fotót is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. március 8. 18:12
 
 
az perfekt.
a növénykék mellett jól fog kinézni:-)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mert2006. március 8. 17:31
 
 
hi
na parasitasrol par kerdes: eleg az hogy ha van egy dobozom es aljara perlit et rakok es az allandoan nedves lenne? naponta meg 1,2x kiszelloztetnem?
thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. március 8. 14:16
 
 
irj még 1-et.de valami hivatkozással.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. március 8. 13:27
 
 
persze, szíves örömest . meg akartam tenni előbb de gondoltam nem akarok a fórum irányelveivel összetűzésbe keveredni :)

szóval a fajták:
P. Cubensis
- Mexico
- Large Fruits
- Golden Teacher
- Equador
- Transkei

amúgy embrio pont neked írtam mélt nemrégiben erre a címre, amit itt adtál meg... nem olvastad vagy csak lusta voltál válaszolni? :)

peace!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. március 8. 12:36
 
 
milyeneket kaptál?
leirnád?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. március 8. 12:03
 
 
éjjen éjjen éjjen. megjöttek a spóráim éjjen éjjen éjjen.

ráadásul 5 féle. éjjen éjjen éjjen.

és most elkezdem átnyálazni ezt a sok okoskodást.

sok sikert nekem. :)

peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 7. 21:55
 
 
Hy!

Na az egyik telepem elkapta a baseballütő-szindrómát. Elkezdett gombák helyett ilyen kis fehér baseballütőket növeszteni. asszem ebből kuka lesz. A palenque nem vált be, mert valamiért mind meghalt. Lehet, hogy rosszul volt elkészítve a spóraolldat. Na mindegy majd kérek spanomtol még1et.
Tanácsok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2006. március 7. 19:59
 
 
Üdv all!!!

Mennyi arra az esély hogy kb 2 honap alatt medöglött a spora oldat a hütö gyogyszertartojában???
mert aki vitt tölem annak tökéletes lett nekem meg most egyik se indul meg. :-C
ezt a szopást.
Esetleg tudok vkire számitani spora tekintetében???(meg tudunk 1ezni)
crashee@vipmail.hu
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mert2006. március 7. 18:09
 
 
cs all! nincs teljes termesztési cuccotok? vagy olyan ember jelentkezeset varom aki szanna ram par percet :) hogy elmagyarazza az egesz termesztest elejetol vegeig, mik kellenek hozza, mit hol vegyek, mit hogyan csinaljak meg ilyenek:)
email cim, msn stb:)
nagyon szepen koszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 6. 22:05
 
 
Szerinted még ehető lesz ez a kissé sárgás fonalakból kinövő entitás? Ha nem akkor még lehet-e spőralenyomatot csinálni belőlük? És ha netán fertőzött, akkor a spóra is rögtön fertőzött lesz?
Egyébként van tiszta köleses keverék. Asszem van benne vörösköles mellett nem vörös is de a lényeg, hogy köles. Ilyen 600ml-es pakkokban árulják.max 150 ft.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. március 6. 18:43
 
 
ha nem a víztől van, akkor nem a legjobb, de én nem dobnám ki..
vörösköles: madárkaja, de általában mix-ben adják minden más maggal.. főként papagájok kamázzák, meg persze a mágus-gazdák szólj, ha tudsz olyan kiszerelést, márkát, ami csak az!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 5. 18:24
 
 
én most ilyen vörösköles+vízes táptalajba nyomattam a spórákat. Majd holnap megnézem, és írok.
Van 4 másik beoltott GT-m és egy ilyen ki halványsárga foltok jelennek meg rajta. A tárolóban nincsen sok pára. Meg lehet-e menteni ezt egy kis h2o2-vel? Friss gombaszaga van, de nem hiszem, hogy a tul sok viz miatt lenne ez. Bazzeg...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. március 4. 10:47
 
 
sok sikert Fullspeed! ne hagyd magad eltántorítani. sztem teljesen rendben lesz az, ha a spóraoldat frankó volt. írd, hogy mit mutat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 3. 17:06
 
 
Már megvan. Haveromtol vettem egy fecsit. MÁr be is oltottam. Szóval azér nem komálod, mert amikor próbálkoztál a termesztésével nem sikerült?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 3. 13:18
 
 
Sustanon! Mit értessz azon, hogy nem vált be neked? Csak azért mert lassan nőttek, vagy mert piros a kalapja :) ? Hatása gondolom ugyanolyan erős mint a többi cubensisnek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
bonca2006. március 3. 03:11
 
 
HEY
Az utóbbi 3 oltásom katasztrófa volt, a leggondosabb hozzáállással is elfertőződött az összes. Ergo: döglött v. fertőzött az oltó anyagom. Tudnátok segiteni hol lehet frisset beszerezni?
Közvetve, v. közvetlenül.
Igazából B+ nak örülnék a legjobban, de mindegy, ha steril az oldat!
Hiányoznak a gyerekek!
Emelem kalapom
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. március 3. 00:11
 
 
full.
karakterisztikájában teljesen hasonló a többi cubensisel
ugyanannyi hö,pára,fény,levegö és idő kell neki mint
a többinek.
ne aggódj!
minden rendben lesz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 2. 22:06
 
 
Mexican Palenque-ről nem tud valaki valamit? Nem nagyon találtam róla semmit. Milyen hőmérséklet kell neki? Ez milyen erős fajta? Mi az a Palenque?
Balázs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. március 1. 21:25
 
 
szarvasgombához először is tölgy alap kell, aminek nem egyszerű megadni azokat a körülményeket, amit szeret..ezután jöhet a spóra a tölgy kőrül élő földhöz, vagy 30 cm-rel a szint alá..~~nagyon nehéz manőver..eddig nem hinném hogy sokaknak sikerült. a Sz.gomba a föld alatt nő, nagyon érdekes faj..nem sokat tudok róla..a tölgy is asszem elengedhetetlen..fura!

Embrió: nos ha szétöntöm a gyantát petribe & azt berakom légmentesen zárt helyzetben a kuktába?? utána csak az oltás, vagy a gazdatest elhelyezésének idejében kell steril körülmények között dolgozni nem?
mi ez a mézes történet..rögtön utánaolvasok~
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. március 1. 20:39
 
 
embrio!
Én nem tettem a köles közé se lisztet se vermit (mondjuk az nincs is). Csak vizet meg kölest. Ezt a gombás szlenget meg nem is nagyon ismerem. Én a sütin (akármiből is van) A kuktázás utáni pohárban maradt táptalajt értem.

A szarvasgomba tenyésztést meg kéne próbálni. Azt spórákból kell? szarvasgomba spórákat honnan lehetne szerezni? Egy kis gyerekkádat jo lenne beültetni szarvasgombával.

Balázs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Benooo2006. március 1. 19:54
 
 
Szija mindenkinek. 5napos keszulo sutijeim szaraznak tunnek. Forralt vizet beleoltani jo otlet szerintetek? Vagy tuti bukta?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. március 1. 16:55
 
 
csáó.
szerintem igen.
nyisd ki az egyiket és szaglászd meg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
csáócsáó2006. március 1. 16:06
 
 
megnéztem a 4(11 nap) napja összerázott magokat és nem csak a külsejük micéliummentes hanem a belsejük.Ez már biztos kuka?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. március 1. 12:00
 
 
prop.
mivel konyítok a konyhai műveletekhez és volt szerencsém dolgozni sok ilyen helyen ezért a különbözö sürítési eljárásokat is ellestem.az egyik és egyben a legkülönlegesseb alapanyagigényű az agar-agaros.sokban hasonlít a zselatinoshoz,az a prolibb.egy valamit is magára adó gombász csak is 1 osztályú,biotechnológia alapján készített import dél-kelet kinai fehérmoszat szárítmányt használ,az agart.mint a prolibbat igy eszt is elöször langyos vagy éppen meleg vizben gyorsan el kell keverni.és a keverés után lassú lángon fokozatosan melegítűnk és végén kiforraljuk úgy 1-2percig.majdan kihülési/dermedési fázis elején öntjük rá pl:hidegtálakra,vagy pudingokhoz belekeverve..stb.na de visszatérve ismét a gombához,esetünkben mikor a petri-be öntöt addig levegöt kap.a másik az,hogy benne hagyod az erőspistisbe a kukta után.de abban csak kb. fél cm réteg legyen.eldöntve hütöd hogy nagyobb felülete legyen.és majd azt oltod be.

az igazságot megvalva morfondirozások sorozata után rádöbbentem hogy viszonylag körülményes és nehéz eme folyamat.nem beszélve arról hogy fázisonként rengeteg ponton ellehet rontani fölleg a steril körülmények betartását.pont ezért van egyszerübb és szinte az oltással megegyezzö steril-körülmény-igényü módszer.
de erről majd késöbb.ma fog végbemenni,miután tiszta lesz a levegö itt.ha esetleg valakit felspiráztam az nézzen utána ilyen címszavaknak mint:
-HONEY TEK
-STERIL LIQUID CULTURE
-H2O2 TEK
-KARO TEK

szép napot
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
crashee2006. március 1. 11:34
 
 
liszt nélkül halott???
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. március 1. 02:46
 
 
full.
a sütit hogy érted?
remélem nem tettél bele vermit meg lissztet..?:---)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. február 28. 21:41
 
 
Az van, hogy ma csináltam pár jo kis vörösköleses sütit, és kicsit sok lett benne a víz. nos ma gész este csöpögtetem,és majd holnap ujrakuktázom. Ezzel nem lesz igy gond a további időben? Ugye?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. február 28. 21:25
 
 
köszi Embrió! még nagyobb kedvem lett ebben az irányban tapogatózni...én magamhoz mérten szeretnék egy optimális talajt találni, ennek felleléséhez az agarfonálkorong egyelőre a legmegfelelőbb útnak tűnik, hiszen ebből több irányban is el lehet könnyedén indulni úgy, hogy 2 fals próba után is még remélhetőleg 2006-ot fogunk írni...másrészt úgy vettem ki, hogy ezek a korongok huzamosabb ideig is felhasználásra alkalmasak...summ:alapvető lépésnek tartom enek elkészítését elsajátítani, természetesen a klónozás a végső cél (nincs most gazdatest, csak száraz kulupok)... ezeket a dolgokat nem tudtam a klónok 'viselkedésmechanizmusáról'...pedig milyen kézenfekvő.
a nyilvános infoval mi volt a gond? legál, semmi probléma, én köszönöm a segítséget!
visszatérve, akkor mi van az agar előbb szétőntésével & utána kuktázásával?
cub pes havaii fincsi & nem is kényes!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. február 28. 15:54
 
 
Cubensis PES Hawaii-t megéri venni? Csak azért kérdezek meg minden kis apróságot mert nem akarok semmit sem a véletlenre bízni ;)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
csáócsáó2006. február 28. 13:10
 
 
Az mennyire normális, hogy 3 napja összeráztam az akkor már 1 hetes pár centis részen fehéredő magokat és azóta semmi jelét nem látom a micéliumnak?Kuka?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. február 28. 05:50
 
 
muszáj.
segítek.
értelmesen hozzászólók.
ha a nyilvánosság
mértékével valalmi
gond van,az fájó
részként elillan.
még kérdés.?.

embrio
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
metta2006. február 28. 00:43
 
 
bocs.
muszáj ezt nyilvánosan intézni?
lövölde tér?
ott van?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. február 28. 00:30
 
 
propio.
crasheeivel együtt tudjuk javasolni a 7.kerületi
Lövölde téri laborfelszerelés boltot,ahol
akár egyenként lehet 2 részes üvegpetricsészét
szerezni pottom 240ft körüli áron/db.

kérdés az hogy ama egyén aki agarral akar
foglalkozni mit is remél töle,mihez folyamodna vele?
elég körülményes dolog én nagyon sok energiát és pénzt
beleinvesztáltam,sőt még majdnem meg is vakultam
a folyamat miatt(UV lámpa miatt igaz)

az agar az egy olyan közeg ahol megfelelö körülmények között
gyors micelium fejlödés megy végbe annak érdekébe
hogy azt majdan jutassuk a gabonaszemek közé.
a másik a klónozás.
ha megfigyeljük a telepböl kinövö gombákat arra a megállapításra
juthatunk,hogy nem egyformán és egymással versengve nönek hegyén-hátán.na most ez azért van mert a külömbözö életképessségü génállományok harcba vannak a dominanciáért
hogy a fajfentartás körforgása meg legyen.
ha ügyesek vagyunk és kiválasztjuk a számunkra a legmegfelelöbb
gombát és abból megfelelő metszetet kihelyezűnk agarra-akkor
1 tipust kapunk a GENOM TYPE-ot.
igy nem fognak 1mással versengeni hisz megegyezzik a tipusuk.
igy kaphatunk szinte egyforma karakterisztikájú gomba mezőt.
ez van sok netes fényképen ahol oly szép erdö látszik.ez biztos.
ezzen dolgozok 1 ideje.majd beszámolok.
tehát aki nem akar ennyire belemenni ebbe az maradhat a multispórás technológián,ahol keverednek 1 másssal a micelium kavalkádok,ez is eredményes csak nem egységes a látvány.
hát kb. ennyi.

jó éjjt.

embrio
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. február 27. 21:37
 
 
http://www.shroomery.org/index.php/par/23544
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. február 27. 21:29
 
 
az 1325. hozzászolástól kezdve 1-2 tucaton át vannak érdekességek ezzel kapcsolatban...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. február 27. 20:54
 
 
Hogy is van ez az agar-agar tek? én nem tudok róla szinte semmit. egy kis felvlágosítást szeretnék kérni. Valaki le tudvá írni PONTOSAN az eljárást? Kell hozzá vermi? az például nincs. én most ezt a vörösköleses módszer próbálgatom. holnap lesz a kuktázás.
előre is kösz a tanácsokat!
Balázs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
propio2006. február 27. 20:32
 
 
diszkrét pufiborítékban találod a fecsi(ke)t.

haladók, legyetek oly jók & segítsetek:
az agar tek-vel kapcsolatban azt nem értem, hogy miért nem mindjárt a különtöltött üvegeket kuktázzák..ahogy olvasgatom, először egyben az egész püré megy a nagynyomásba & utána kerül elosztásra..nem lehet ezt megfordítani: megfőzöm az alapot, szétöntöm, utána kikuktázom & úgy hagyom hülni?
(hőálló petrit egyszerűen nem lelek..egész délelőtt azt vadásztam, de csak megrendelésre találtam 6-8 hét szállítással tonnás kiszerelésben több tízezerért..asszem marad a lyukas befőttes elfektetve...) minden tapasztalatalapú 5letet szívesen vennék.
előre is kösz!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. február 27. 19:56
 
 
Rendben.
A folyadékot hogyan küldik ki? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
csáócsáó2006. február 27. 19:10
 
 
Spóra lenyomat nem ajánlott kezdésnek.Nagy az elfertőződés esélye.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Elma_MAn2006. február 27. 19:07
 
 
Újabb akadályba ütköztem...spóra lenyomatot ( Spore Print) vagy ilyen fecskendősen rendeljem meg a kicsikét? :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. február 27. 16:32
 
 
max. ha lefedi és 4 órán át
3szor naponta.1 napot kihagyva.
kukt.az jó.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
csáócsáó2006. február 27. 14:33
 
 
A fazékban főzés nem túl nyerő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Benooo2006. február 27. 12:26
 
 
Köszönöm..

Nem tudod véletlenül, hogy miért nem lehet megnyitni a teljes listát?

Egyébként nekem nem színeződött el (még), csak informálódok.

Símán bio-rozs-pehelybe oltva (fazékban főzve 1 órát), volt már valakinek sikere?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. február 27. 11:46
 
 
parancsolj uram:

http://sporetradingpost.com/contamination_info.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Benooo2006. február 27. 11:27
 
 
Van tudomásotok olyan leírásról, amelyik bővebben kifejti az elszíneződés veszélyeit?

Úgy értem melyik szín mit jelent, melyik halálos, stb...

Azt tudom, hogy ki kell dobni, de valami konkrétabb érdekel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
(=embrio=)2006. február 27. 00:10
 
 
ha copelandiád van irj nekem privátba ha nem
akkor ne tudom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
codex2006. február 26. 22:46
 
 
kérdeni(kérdezni) Bocs
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!