 | 
Legfrissebb hozzászólások (4083 - 4092) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | milyen mákotok van, hogy sikerül a sterilizálás és nem kell kuktát vennetek;) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | nemtom, olyan földszerű. ez a magic mushroom nevezetű cég által kis fémpakettekben előregyártott téma. most már lecsekkoltam, hogy penészileg rendben van (se nem rohan, se nem zöldül). csak szikkad. de terjed is. alulról.
lehet, ha majd nem akaródzik tovább telepednie, akkor kap egy kis vizet, a biztonság kedvéért peroxiddal. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Skinnerd: Bocska! Láttam, fehér. Miből van a táptalaj? A szag lehet hogy a táptalajod miatt van mivel a gomba azt bontja le, tehát rohad. Én még nem locsolkodnék a helyedben. Várd meg míg átszövi a tetejét a talajodnak és ha teljesen átszőtte akkor valószínű hogy meg fog indulni a termőtestképződés. ;-) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Skinnerd: Szerintem a táptalaj azért van hogy azt kajálja a gomba. Tehát bizonyos szinten össze fog menni. Milyen színű a gombafonal ami beszőtte a talajt? Ha sárgás akkor ne "fröcsköld" be! |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Lacicybin: Én sem kuktában fertőtlenítek! ;-) A táptalajt poharakba teszed, lefeded alufóliával, (én két réteget raktam rá) aztán előveszel egy nagy lábast és az aljára teszel egy felmosórongyot (tisztát) belerakod a poharakat és aztán annyi vizet öntesz a lábasba hogy félig ellepje a poharakat. Ráteszed a fedőt és elkezded forralni. Amikor forr a víz akkor vedd lejjebb a gázt hogy ne zubogjon nagyon és 60 percig hagyd főlni az egészet. A poharakat hagyd langyosra hűlni a lábasban és csak aztán vedd ki!!! Ha kihűlt, olthatsz is! Én az első réteg fóliát cellux-al ragasztottam oda (bírta a meleget) és amit második rétegnek raktam azt gumival szorítottam le. Így az oltásnál csak a fölső fóliát szedtem le az alsón átszúrtam a tűt, beoltottam és visszaraktam a fóliát meg a gumit. Elég szépen növögetnek. ;-) |
| |  |  |  |



 |  |  | | | |  |  |  | | nos, az előregyártott hawaii telepem vasárnap óta igen jelentős változásokon ment keresztül.
kezdetben vala a tetején is talaj, de most ezt alulról kezdi áttörni a nagy fehér szövétnek. olyan csillogós. az illata leginkább a jobb fajta camembert sajtéhoz sem fogható.
két és fél napjába tellett idáig jutnia. a hőmérséklet 24-26 fok között van (napszakfüggő), a pára átlag 95 körül, amit vizes vattacsomóval keltek.
viszont amikor ma kivettem nézegetni, azt láttam, hogy a táptalaj ennek ellenére kicsit összeesett, elválik a fém ládikától. vagyis mintha szárazabb lenne a kelleténél.
megjátsszak egy fröcskölést ilyen páratartalom mellett? egyáltalán, jó ez így összességében? (nálam a legprimitívebb cseresznyepaprikák is belehalnak a termesztésbe, ezért főleg bizonytalan vagyok.) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | elfelejtettem mondani, hogy a tőzeget megmikróztam az említett módon, persze előtte gondoskodtam róla, hogy jó vizes legyen, aztán bele a terráriumocskába mikor lehült... szép párát csinál :D nagyon jó :)) betadin mennyire jó fertőtlenítő? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | csáócsáó: a sütiket készen fogom megkapni, amugy domestossal + forralt vagy ioncserélt vízzel, ami befér a mikróba azt meg azzal... cucc bele tupperware-os mikrózható... zárható... edénybe... mikró bekapcs és had rotyogjon :D lehet így fogom csinálni majd a sütiket is... :) szerintetek? |
| |  |  |  |

|