|
Legfrissebb hozzászólások (3863 - 3882) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | srácok. tőzegget ne használjatok táptalajnak. megbuktam vele. krvabüdös. megőrülök. wá. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
Arock777: dobtam egy mélt, légyszíves nézd már meg.Neharagudjatok, hogy ide írom, de máshova nem tudom és fontos lenne. Üdv |
| | | | |
| | | | | | | | | | Egy próbát megér de szerintem nem lesz igazán jó! Ha megfigyeled akkor inkább a fehérjedús tápanyagot kedvelik a gombik a mogyorót az olajos magvakhoz sorolnám és nem veszi fel a nedvességet sem igazán. ;-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | felén lehet kapni konzerves földimogyorót müanyag visszazárható tetővel... mennyi tolerálják a gombák ha fém dobozban vannak? van valakinek ilyen tapasztalata? arra is gondoltam, hogy veszek 1 doboz földimogyorót, lemosom desztilláltvízzel a sót róla majd beáztatom, sterilizálom és beoltom :D vélemény? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedves Unokák! Valakinek a nagymamája már elgondolkodott-e azon, hogy a sütiindító folyadékkultúrát, tartósítószert nem tartalmazó gyümölcslével próbálja meg elkészíteni. Sterilitás fixen biztosított, mivel ha tartósítószert nem tartalmaz akkor csak pasztörizálással sterilizálhatták. Az ötlet onnan jutott eszembe, hogy jópár napos gyümölcslét akartam inni és hirtelen a pohárban termett egy-két penészgomba. Annyire azért nem különböznek a kiscicáktól :) Lehet, hogy olyan lenne mint az agar kultúra. Csak a tetején jelenne meg a fonál. Jaaa azt ne is mondjam, hogy televannak cukorral. Lehet, hogy egy próbát megérne. Kérdezzétek meg a nagymamát és írjátok le mi a véleménye róla. Lehet, hogy a citromsav (amivel a savanyúságot szabályozzák) még borsot tör a nagymama orra alá. De, mint tudjuk a puding próbája .....
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | IgazságPapa Lehet rendelni a http://www.gazdabolt.hu oldalon! 100 literes kiszerelésben van és 4050Ft + 1500 a kiszállítás. De ha kell akkor van még nekem egy tíz literes adag amit el tudok adni 60 Ft/liter áron ha érdekel. Pats |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Ha valaki vett már Bp-n vermikulitot, és megirná, hogy hol tette ezt (esetleg, hogy mennyiért és milyen kiszerelésben), annak nagyon örülnék, előre is köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szerintem van esély rá de baromira le kellene takarnod és rohadt sűrűn párásítani vagy berakni a takarás alá valami perlites vizes tálat ami párásít. Vagy valami ilyesmi! Konkrét tanácsot nem tudok ezzel kapcsolatban adni! |
| | | | |
| | | | | | | | | | fsre-n ezt írja: This Mushroom is relatively easy to grow! Temperature: 23.5 26.5 C Humidity: 95 - 99% nem tudom mi esélyem van rá =) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A nepalról nem tudok semmit. Milyen hőmérséklet kell neki a fonalhoz meg a terméshez? Bob bávsi Ecu sütijén már van egy 1cm-es kalapos! :-))) A többi még kisebb de majd lesznek azok is nagyobbak! ;-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mega Nem biztos hogy kiszáradtak. Ha nagyon száraz a föld rajta akkor pici nedvességet lehet neki adni! Vagy takard fóliával ha megoldható. Meg függ attól is hogy milyen fajtád van. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nekem is vannak udvaron, de egyszerűen azok nem mozdulnak, lehet kiszáradtak:) pedig nem napon vannak, szép nagy növenyek között, félárnyékban, fa alatt. azokból bármikor megindulhat vagy vége? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Képzeljétek! Bob bácsinak is elkezdett kivirágozni a sütije! Bob bácsi perlites-vizes megoldással pihentette a sütiket. Ja meg volt egy sütije amit kidobott az udvarára és elég szépen meggyógyult. Nemsoká már az a süti is ehető lesz! :-)))) |
| | | | |
| | | | | | | | | | arock777
nem is gondoltam ilyesmire, csak mire fsre-töl megjönne, addigra lesz máshonnan is ha minden igaz :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | MeDMaN: Köszi a segítséget és szólni fogok Bob bácsinak mindenképp! ;-)
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Arock! A vermi jó vizes volt aztán ki lett főzve (kukta). Ami benne maradt víz annyi. Olyan rettentően azért nem. Arock, én a jelenlegi tapasztalatommal már azt mondanám a nagymamának hogy tegye be a cuccot casingbe, amíg nem kapja el a penész a be nem nőtt részt. Nagymama betet félig benőtt sütiket casinbe és teljesen beszövődött a casing. Nem biztos, hogy érdemes tökölni csak sütivel. Nagymama szerint a casing a tutti. Ezt bizonyítja a vermi mellett növő "gyümölcs". Amúgy kb. 25 fok és szerintem olyan 90-92 pára. Szólj Bob bácsinak, hogy intézkedjen.
Csá |
| | | | |
| | | | | | | | | | MeDMaN: Milyen nedves volt a vermi amire a nagyi a sütit rakta és milyen hőmérsékleten tárolta a sütit miután kirakta? Szobahőmérséklet? |
| | | | |
| | | | | | | | | | lacicybin01: Az fsre-n tulképp nem netről rendelsz hanem postán. De te tudod hogy mit akarsz vállalni és mit nem! Én nem akarlak rábeszélni semmire csak válaszoltam a kérdésedre és adtam egy tanácsot. |
| | | | |
| | | | | | | | | | arock Nagymama egy kb félig beszőt sütit rakott ki a terráriumba. Tudod olyan hántolt kölesből készült süteményt. Ha jól emlékszem kb. 1,5 hete. Azóta a süti alja begombásodott :) (a mami vermikulitra tette ki), de sajnos a teteje egy kicsit, ahol nem volt beszőve bezöldült. Mami megpróbálta a zöld részt kivágni kisebb-nagyobb sikerrel, de mostmár nem foglalkozik azzal a résszel, főleg, hogy az alja teljesen kóser, és a süti már szinte teljesen fehér. Szóval a válasz a kérdésedre: kb. 1,5 hét (szintén ECU)
Na minden jót unokák ;) |
| | | | |
|