|
Legfrissebb hozzászólások (3833 - 3852) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Han Solo egyik Naboon élő ismerősének az egyik haverjának az unokaöccse küldte ezeket a képeket... szeretnék megtudni, hogy ez vajon milyen fajta lehet... a segítséget előre is köszöni :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | remek remek... az nagyi azt mondja, az egyik sütije olyan mintha kicsit össze lenne esve... könöm az infót :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | 3-4 nap kell nek ispórából
Klónból vagy agarról a terjeszkedés már 2 nap műlva látszik 28 C°-on
|
| | | | |
| | | | | | | | | | hány nap alatt szokás megjelennie a myceliumnak? csak úgy kérdezem mert tűkön ülök :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
A casing tényleg sokkal jobb mint a másik módszer. Én speciel mohatőzeget használok és ahogy elnézem nagyon jól érzik magukat a kicsikék. :-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Darth Vader unokaöccsének az unokabáttyjának a régi koleszos szobatársa úgy csinálta. Régen míg fel nem jött Pöstre, hogy falun a holma x lyukas fazekak közt néha volt egy két nem lyukas is, hogy fogta a fazekakat és kétszer lefőzte az üvegeket úgy, hogy egyik nap 2 órán keresztűl, a másik nap meg 1,5 óráig főzte. Fontos hogy a két főzés közt ne legyen több mint 24 óra. És a Cellux meg az alatta lévő ruha is kibírja ha van elég víz a lábosban, és mivel fedő is van rajta, ezért a vízbűl annyi nem párolog el, hogy elfoggyon két óra alatt.
UI.:
PH: beállításra, jó a kréta.
Béke |
| | | | |
| | | | | | | | | | MeDMaN: szerintem lehet kapni kishazánkban mészkövet... vagy a helyedben utánnanéznék, hogy az iskolákban használatos kréták miböl vannak... csak tipp |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedves Unokák!
ph puffereléshez, ph emeléshez a külföldi anyagok meszet írnak (a pontosság kedvéért mészkő örleményt "lime"), ami ugyebár nem azonos az oltott meg az égetett mésszel. Írják még a tört tojáshéjat is. A csőrkoptatót valaki (akarom mondani valaki nagymamája), próbálta már? Mert az ahogy néztem (nagyrészt) mészkőörlemény (talán sajtolt mészkőpor). Meg tud-e valaki erősíteni? Király lenne, mert mindenütt azt írják, hogy a ph elég fontos meg a termés is jobb tőle, az én nagymamám meg nem akar tökölni összetört tojáshéjjal (kivárni míg összegyűlik, kifőzni, levakarni a maradék fehérjét...).
Na minden jót! |
| | | | |
| | | | | | | | | | (=embrio=)
nem mikrót használtam, hanem szépen betekertem a mikrósdobozokat széles barna ragasztócsíkkal (hogy a víz még véletlenül se folyhasson bele) amivel a kartondobozokat ragasztják, beleraktam egy szép nagy kondérba, ráraktam a jól záró fedőt, és szépen rotyogtattam egy jó darabig...(1 óra) a dobozokon látszik is itt ott a ragasztómaradvány. Kuktám sajna még nincs, de ez van, próbálkozni csak lehet :) ja hőmérsékletet levittem 29-30°C-ra. a sütik teteje egyébként be van fedve vermivel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hiba-hiba. minek a rozsliszt,és a méz????? elég bele a vermikulit és a BARNARIZSliszt!no meg a viz. ez a bevált formula és most nyáron nem is érdemes kisérletezni--->televan penésszel a levegő. a másik:a mikrót a helyedben max patt.kukoricára használnám. ti gombát akartok termeszteni ezért semmi más nem jöhet szóba mint a KUKTA.én ha csinálom akkor csak is ebben. amúgy utálom a Pf-tek,az igazi a casing.az tuti.a földet régen és is mikróban sterilizáltam,de ha összejött akkor az mázli volt csupán. magokat és a földet a kuktában és beföttesüvegben sterilizálni. sőt a magokat egyszer lekuktázom várok 24 órát és mégegyszer,alkalmanként 1-1,5 órán keresztül. oltás csakis kis lyukba amit a tűvel szúrsz át alufóliatetőn. itta az amiból énis okoskodom(mostmár) http://www.thenook.org/archives/5.html
itta pf-tek:http://www.fungifun.org/English/Pftek
ezekután nem lehet sok fehér volt.mnden 1értelmű a képeken.
a stílusomért meg elnézést.
sok sikert. |
| | | | |
| | | | | | | | | | mézes üvegben vermi + biorozsliszt + mikróban felforralt evőkanál méz van, meg persze a víz. úgy oltottam, hogy a tetőket leemeltem annyira, hogy beférjen az injekciós tű. megpróbálom levinni 29-30°C-ra a hőmérsékletet... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megkérdezhetem mi van a mézesüvegben.
Egy tipp a 34 C° az tutti sok nagon lassan fog fejlődni, max max 30 Másik tipp hogy oltottad a tálakat, és az üveget is ???
az fotos.
ha megírod írok véleményt Zérótól. Aztán okoskodunk egy jót. persze a 34 C° az gáz. Inkább 28 -29
Píísz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Embrio
Szerintem adj inkább tippeket. ;-) Én is szivesen okosodnék még! :-))) |
| | | | |
| | | | | | | | | | mi vele a probléma? kifejthetnéd, mert ezzel a 2 tőmondattal nemsokat segítettél :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | ebből semmikor. ez nem eljárás. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szia Lacicybin
Csak help, de lehet hogy felesleges, Zéró szerint a macseknak max 30 fok az inkubálási idő (Zérónak is volt GT-je) És termőtest képződés az 23-25 max. C°
Csak Zéró tapasztalatai ezek voltak a legjobban hozott hőmérséklet. |
| | | | |
| | | | | | | | | | hali! elkészítettem 3 GT-t, ebböl 2 mikrósdobozkában van 2,5 dl és vermi+bio rozslisztböl állnak. a 3. egy mézesüvegben :) vermi+ biorozsliszt és mikróban kicsit karamelizált mézböl áll :) az inkubátorom egy cipősdoboz a konvektoron amiben 35°C van. mikorra várjam a bolyhos kiscicákat? :D thx |
| | | | |
|