DAATH

Soha ne bontsuk le a kerítést, amíg nem tudjuk, miért húzták fel.

Robert Frost

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3683 - 3732)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 30. 15:05
 
 
nyahát... most az van, hogy ezt a "terráriumot" ami valójában egy fehér müanyagvödör használom inkubátornak, méghozzá úgy, hogy ugye ki van fertőtlenítve szépen az egész, a süti tetejét már fullra benőtte a myc, de még a vermi alattt van... szal beleraktam ebbe a vödörbe és levettem a kupakot... az üveg be van tekerve alufóliával, és 2 * 2,5 dl ioncserélt víz párolog a vödör alján mikrósdobozkábol... a helyzet az hogy sokkal gyorsabban szövi a sütit a mic mint eddig... megjelentek új kis foltok is az üvegben, drukk a eq-nak :) jó neki a 25°C?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 30. 14:26
 
 
Snazzy: 85 % pára megfelel termőstest képződéskor. 26 fok kicsit magas mert akkor a micélium tovább nől és nehezebben indul be a növekedési fázis. Vedd vissza 24re minimum ha tudod de inkább még lejjebb ha lehet. Ha be teszel egy sütit vagy casinget a terráriumba akkor várd meg még teljesen befonja a mic mert akkor ki lesz téve fertőzéseknek. Ha büdös a sütit akkor olyankor dobd ki vagy különitsd el, milyen idős volt? Volt vmilyen színe?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Mangafari2006. július 30. 11:51
 
 
Hali.

Ti hol szereztetek be vermikulitot??
és ha nem azzal akkor mivel helyettesítettétek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 30. 09:53
 
 
Amúgy lacicibyn, vagy hogy írod... :)


Mikor nekem hasonlóan nézett ki az üvegem, akkor jól felráztam az egészet, ütögettem fotel széléhez hogy széttörjenek a fehér részek is, azt ha az elkeverődik a többi nemtommivel amit használtál, akkor gyorsabban készen lesz. Legalább is nekem hamarabb meglett, miután több helyről támattak :)


peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Snazzy2006. július 30. 09:51
 
 
Helló kedves mindenki




Noshát noshát. Kérdésem van. Dobozomban Large Fruits-nak 90% a pára (pedig perlitágyon fekszik+ bugyog a levegőztető is + van egy pohár bent tele vízzel) és 26 fok a hő. Megfelelő?
Enné jobbra má nemtom megcsinálni.
Meg amúgyis. Ezt nemértem én, hogy ha a pára csak 85% akkor mivan?
Nemfog annyi teremni mint amúgy leteremne, vagy be sem indul a termőtest képződés?

Meg még amúgy amúgy a vermi tetején (kókuszosvermis casing) vannak ugye a fehér szálak meg ilyen félgömb szerű valamik (képpel egyszerűbb lenne, de amúgy hófehér az egész kívül belül szal nem ilyen bacis-penészes építmény), naés van ilyen fehéredés vagy 3-4 helyen, ami nagyobb, és kicsit kékül némelyik, de aszem azért lesz mert hozzáért a műanyag tető amit rátettem mikor spricniztem köré.
Naszóval ennyi, kicsit kékül, de biztos nemgáz, nyugtassatok meg, amúgy már 4 vagy 5 napja van bent a kicsikém, finom gombeszillatú, nyihi-nyihi, remélem összejön. :)

Javan egy másik is, ennek a tesója, csak ami most fejlődik az vermi-biobúza keverékben nőtt (megjegyzem a legnagyobb üvegben volt és a leghamarébb lett készen, ergo vermi-búza tutikafa használjátok) a tesója meg csak sima búzán és na szóval a fent említett nagyon szépen működött casingbe áttéve, míg a másik meg se moccant. a vermis írtó szép lett, a másik meg ugyanúgy maradt, ahogy kikapartam üvegből bele a dobozba. Amúgy nem penészedett meg nem volt semmi. Aztán kb 4 nap semmi után úgy voltam hogy beteszem párába inkább, hátha beindul. Amikor felnyitottam kicsit büdös volt, nemtom milyen, de nem gombaszagú, amúgy nem vizesedett mint a bacis cumók, meg nem volt sehol penész, betettem párába azt most beindul lassan, a tetején néhol kilógott pár rizsszem, számszerint 3, mert 3 írtó fehér szőrgolyó lett a tetején, nagyon édes. Lassan biztos megy az lefelé, felébreszti a többieket. És má a szaga is elmúlt.

Na ennyi. Jó sokat írtam. Majd még jelentkezem, ha lesz má valami.

:)

peace
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 30. 09:03
 
 
én nem azt mondom h nincs, hanem azt mondom hogy kevés...bár még mindíg több mint ami az üvegben volt alapbol...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 30. 08:54
 
 
Ismerősök tapasztalata szerint, ha nincs pára (mondjuk kirakod a szobába a terráriumból), azt eredményezi, hogy a kikelő cicamyca egyszerűen elszárad és nem fejlődik ki. A casing tetejéről nem is beszélve. Olyan sok tapasztalata nincs az ismerősöknek sem, mivel nem állatkínzók :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mushworld2006. július 29. 22:15
 
 
hela hifipisti
nézz körül a shroomeryn vagy az fsre-n. bár az elsöben nem vagyok biztos de az fsre-on emlékszem hogy szinte mindegyikhez írnak egy pár szavas jellemzést. a mennyiség az meg töled illetve a kialakított körülményektöl függ igazán. asszem. mondjuk énnemvagyok vmi nagy szaktekintély. mivel eddig én is bebuktam egy két oltást :) :(

sz'al: http://www.shroomery.org
www-fsre.nl

hátsoksikert
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 21:46
 
 
mi a helyzet akkor ha kevés a pára? no para... pára :P
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 18:17
 
 
persze azt tudom, hogy mi a helyzet a zöld penésszel, csak ezt Han 12-én oltotta úgyhogy hátha alapon kirakta a szűrét a terráriumba :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 17:27
 
 
Mondom DON'T PARA! Tudod majd, hogy mikor nem olyan amilyennek lenni kell. Fonalak miatt ne aggódj! Én még vártam volna a terráriumba tétellel, mert azért így még sok a felület a fertőzésre, de majd kialakul. Amúgy mire ez a nagy sietség? Han még nem kapta meg a jegyet a csillagközi utazásra ezért sietsz ennyire a kitétellel?
Szóval biztos tudni fogod mikor nem olyan amilyennek kell lenni. Az én ismerőseim egyszer kevertek kölest kókuszt meg vermit és maradt egy kicsi. Eltették, hogy hátha még lehet használni majd. Kb. egy hét múlva vették elő és akkor láttak először pókhálópenészt, meg csírázó kölest. A fertőzéssel azért vigyázz, mert a NAGY Mushroom cultivator könyvben azt írják, hogy a zöldpenész mérgező aflatoxint termel és ez állítólag beépül a gombába.

Képek amúgy jók csak lehetnének élesebbek is :)

Na minden jót!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 16:15
 
 
jah a mézvizes téma nem jött össze Hannak, valószínűleg elfertőződött úgyhogy kidobta az egészet...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 29. 16:07
 
 
nem vette ki az üvegböl mert nem tudja... üvegböl növesztős módszert alkalmaz most... be van tekerve aluval de a tetején kilátszik a myc... ja amugy használ Han ilyen doozt tényleg nagyon sokat jelent...

mit szólsz a képekhez? én nemnagyon láttam myc szálakat... ez normál? ha leveszi a fóliát hamar befonja az egészet vagy csak megindul a termőtest képződés és kész?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. július 29. 13:44
 
 
lacicybin! Szerintem az a lényeg ne parázzd agyon magad. Hagyd, hogy tegye a dolgát a természet.
Jut eszembe, Han hogy áll a mézvizes témával. Az én ismerőseimnél teljesen úgy néz ki a dolog, mint a linkelt cikkben. Az alján össze van állva a myc. a teteje meg tiszta. Az ismerősök már oltottak is vele, most várják mi lesz az eredmény. Annyi kérdésem van még, hogy Han szokott-e használni kesztyűs dobozt (glove box) az oltásnál és egyéb hasonló tevékenységeknél. Az ismerősök tapasztalata szerint ez JELENTŐSEN csökkenti a fertőzés veszélyét.
Azért ezeket még nem az üvegből kivéve tetted ki a terráriumba, ugye? Annak még azért korai szerintem. Ha a hőfok miatt tetted őket ki akkor, fullosan tekerd be őket alufóliával mert nagyon kicsi fényre is beindul a termőtestképződés.

Na minden jót és don't para!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 28. 15:00
 
 
nah hát így állunk... tessék véleményeket mondani... ezek tegnapelőtti felvételek...

http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0071_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0072_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0073_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/060728/DSCF0074_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

fincsi gombaillata van... ma betekertem alufóliával félig az üveget és beraktam a "terráriumba".

már az is jó ha egy kevés spórát nyerek belőle
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hifipisti2006. július 27. 11:41
 
 
Melyik az a gombifaj, amivel érdemes foglalkozni? Mármint könnyen termesztehető és a szüretelt mennyiség is kielégítő.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hifipisti2006. július 27. 10:56
 
 
Én is kezdő vagyok. Sajna az első kisérlet nem sikerült. Mondjuk ennek az is lehet az oka, hogy valami FAT Man nevű spórát rendeltem a smartbotanics-tól, és erről bizony semmit nem tudok. A süti, rizsliszt, vermi, kókuszföld keveréke volt. A micélium csak a három decis pohár feléig szőtte be és az istennek nem ment tovább. Aztán fogtam a félig beszőtt poharat és átraktam vermi-kókuszföld casingbe, de valószínüleg magas volt a hőfok (29C) és az egészet lassan, de biztosan elborította a zöld penész :-(
Most újra próbálom egy másik helyen az egészet, mert sejtésem szerint a hőfok ingadozása és annak túl magas mivolta okozta a gombik pusztulását.

Még egy kérdés, illetve kérés. Cserélnék kókuszföldet vermire. Érdekel valakit a dolog? Postán megoldható.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
hobylobyboby2006. július 26. 13:41
 
 
hali mindenkinek.

kérdésem lenne, mindig kész sütit vettem erről csemegéztem, de most hozzájutottam spórához.
lehet hülyeséget kérdezek de sterilizált finom fűrészporral keverhetek be rozslisztet a süti elkészítéséhez (mivel lehetne helyetesíteni a vermikulit)? + perlitet esetleg merre kaphatok mert már néztem kertészeteknél imitt amott nem találok csak nagy szeműt!?

fecsiben meddig áll el a spóra hűtve?
köszi előre is
1 kezdő
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 25. 12:51
 
 
lemértem, elvileg 25°C-van az inkubátorban, de lehet hogy a hőmérő a szar :D
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 24. 17:13
 
 
Azért mert túl sok a hőmérsékleted. Ha 1 hete bent van már akkor ellenőrizd a hőmérsékletet mivel a mic tovább és tovább nől melegben. Ez teljesen normális ebben a szakaszban de 1 hét után már nem annyira max 2 hét.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 24. 10:21
 
 
édekelne engemet a equador fonogatási módszere, ugyanis mindenféle előjel nélkül újabb és újabb különálló helyeken jelennek meg új fehér kis pamacsok a sütin... és nem szálak, hanem mintha ott kelnélek ki a spórák... ez equadornál normális? majd próbálok most fényképezőgéphez jutni...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 20:04
 
 
orulok, hogy bejon a modszer(em:PPP). a sutik eleg gyerul sikerultek, mivel sima rizslisztet hasznaltam. egyelore most, hogy leszedtem a 2 nagy gombit.. csak a kis par centisek maradtak, vekonyak es hosszukasak, ezek valoszinuleg cambodian, a ket nagy talan transkei "nemzedek" volt, de nem tudom, mert mind a kettovel oltottam, ugyanazokat a sutiket. ez egyebkent azert tortent, mert az elejen oltottam 10 sutit transsal.. aztan egy hettel kesobb meg ket sutit camboval. 29.5fokon tartottam oket , ami elvileg tokeletes kellett volna, hogy legyen nekik, de hetekig semmi nem volt.. semmi fejlodes. aztan mivel nem voltak budosek es fertozottek, azt hittem elrontottam valamit. 4-5 ora alatt nem hultek ki rendesen a sutik es biztos meghaltak a sporak, gondoltam. fogtam magam beoltottam mindet camboval ujra. megint nem tortent semmi, aztan irtam ide ezzel kapcsoaltban,
S á M á N pedig mondta, hogy 27 fok korul idealisabb lenne a myc szovogeteshez. hallgattam ra... 3 nap mulva rajuk neztem es mar aranylag szep nagy foltok voltak az uvegek falan. egy het mulva mar 4-5 pohar teljesen feher volt(elvileg a cambo noveszt leggyorsabban myct optimalis korulmenyek kozott, akar 2x is gyorsabb lehet a tobbinel, vagy mi a szosz).
igazabol ugyanugy neznek ki most a sutik, mint az elozo kepeken:( de azert remelem meg no par nagyobb gombi. a lenyeg, hogy a sporalenyomatot, amibol hasznaltam potoltam. csinaltam 3 lenyomatot egy kalapbol.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 22. 18:27
 
 
Kipróbáltam a jégakkus módszert, működik rendesen, kösz :D
Perlit nekem nem jött be, most mértem, 80%, de más meg azt mondja, fasza. Lehet én basztam el vmit. Hirtelen felindulásból vettem egy ultrahangos párásítót, ez viszont nagyon tuti.
Ezt meg SáMáNnak kösz :D
Cambo, csinálj képet a sütikről, kíváncsi vagyok. Milyen fajták ezek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 12:35
 
 
en vermivel csinalom a parat, es ugy nez ki mukodik, mert a terrarium fala rendesen parasodik. mondjuk, sajnos mar alig van(vermi). kovetkezore szerintem en is perlittel csinalom... bar kitudja.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 22. 11:48
 
 
Nekem kb 1 hét volt, mire rendesen átszötte a tőzeget. Jó ez a pohár..
Az a jégakku azért tetszik, mert ebbe az akváriumba max 5 db dobozt tudok betenni és beférne mellé simán. Tegnap délután néztem is magamnak. Jégkocka se rossz, csak macerásabb egy picit.
Láttam énis, hogy petricsészében agarról jött 1 db termőtest, meg lehet csinálni, de komolytalan sztem.
Megnéztem az előző képeidet. Vermivel csinálsz párát?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 22. 11:39
 
 
Teljesen mindegy milyen párásítód van de inkább a terráriumodnak feleljen meg. 2 hét után már észlelni lehet a szövögetést a casinben sőt én már 1 hét mulva is észleltem.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 03:10
 
 
Psyrith a 2223. hozzaszolasodra:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_008.
jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_009.
jpg
ugy nez ki nem lehetetlen agarrol termotestet noveszteni:)
a kepek a The Mushroom Cultivator c. konyvbol vannak.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 22. 01:06
 
 
Psyrith, jegakus kepek:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_006.jpg

23-24fokC van napi 3-4 cserevel... egyszerre kettovel hutok. a tobbi(maradek 3) a fagyasztoban van... most jon a meleg remelem tovabbra is mukodni fog igy a hutes. egyebkent ahogy nezem a dobozaid mellett van meg hely, en betennek egy talat es abba dobalnam a jegkockakat, ha nem foliaztam es celluxoztam volna le a terrariumom, akkor en is igy csinalnam sztem.

csinaltam most ket casinget 1-1 2.5dl pohar+ tozeg-vermi mix
"A sütit darabokat soha ne sterilizáld mert hőhatásra meghal. " nem sterilizaltam oket max peroxidos vizzel, bocs hogy felreerthetoen irok :)
kepek az egyik casingrol:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_007.jpg
sajnos nem sokat latni mert beparasodott :\
elmeletileg, 27 fokon hany nap kene neki, hogy beszoje, legalabbis, hogy latni lehessen vmi szovogetest?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 21. 21:30
 
 
De, tocsog a vízben :D A vizes részt cserélni fogom, de elgondolkodtam ezen a párásító dolgon. Jégakkus módszeredről tudsz képet csinálni? Milyen hőmérsékletet produkál?
S á M á N: néztem ultrahangos párásítókat, ezen belül mind1, milyet veszek? Van vmi tipped ?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 21. 21:13
 
 
Psyrith: ha jegkockat dobalsz a perlitbe nem fog a vegen tocsogni az egesz a vizben? en spec jegakuval hutom kivul a terraium korul:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 21:11
 
 
A sütit darabokat soha ne sterilizáld mert hőhatásra meghal. A casing mixedet sterilizálhatod akár egy zacskóban forró vízben vagy mikro is jó. Valószínű azért volt penészes a tiéd mert nem volt túl steril. Ami a lenyomatot illeti lefeded hagyod hogy ledobja spóráit aztán tiszta kézzel belecsúztatod a (últra tiszta)szárító kamrában aztán megvárod még megszáradt és bele teszed egy nejlon zacsiba és vársz vele 12 órát mire hasznáhatod.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 21:03
 
 
Ne hagyd hogy ingadozzon a hőmérséklet mert nagy mértékben befolyásolja a növekedést. 24 fok az pont elegendő nem több nem kevesebb de ha nem tod tartani akkor kevesebb legyen inkább. Párásításról pedig az a véleményem használ párásító gépezetet igaz sok be kerül de végén megéri. Tőzeges casingel kíváló eredményeket értem el anno és most is. Érzékenyebb a fertőzésekre de hatásosabb minden szempontban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 21. 21:02
 
 
casingnel, ha a szettort sutire rostos mohatozeget teszek akkor elotte sterilizaljam? ugy tervezem hogy mezei szenaval(zacskos kisallattap vagy mi) is kiprobalom a casingelest majd, mintha lattam volna hasonlot: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/sidepins1.jpg

S á M á N: egyebkent tenyleg nem votl lefedve a suti.. a kep kedveert vettem ki egy zacsibol :P. mostmar egyebkent betettem a terrariumba a tobbi 3 melle

az elso 4 sutimmel egy 3hete probaltam casinget csinalni.. hat az egesz be "szoros" peneszedett....1-2 centis feher macskaszor szeru valamik alltak ki a foldbol. ugy csinaltam, hogy steril vermit szortam egy terrarium aljara, arra ket reteg szunyoghalot, arra 1 centi mohatozeg(sterilizalt) arra a 4 suti, majd arra meg par centi tozeg. hat nem jott be, pedig folyamatosan spricceltem peroxiddal.

tegnap leszureteltem egy kalapot, es csinaltam belole par lenyomatot. a lenyomatokat hagyjam szabadlevegon, hogy szaradjanak, vagy egy kis zipzacsiban is kiszaradnak?

egyebkent fecskendeztem a sutikbe kutyakaja let... hat majd az ido eldonti. egyebkent ugy csianltam, hogy a kutyakajat foztem egy ideig majd atszurtem egy konyharuhan es kesobb azt fecskendeztem a sutikbe.

most kezdenek kekulni a kisebb gombak a sutin egyebkent feketere szaradt a gomba de szetszedtem rostjaira. igy most szarazon 1g :D azthiszem meg gyujtok majd hozza.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 21. 20:11
 
 
Mi a véleményetek erről a rendszerről? 2 napja tettem párába, 90% csak a hőmérséklet ingadozik 23-26 között. /Jobb híján jégkockát dobok a perlitbe, így tudok 23at elérni./
A casing tőzeg, 1 hét alatt rendesen átszőtte a mycélium. Amúgy búzával indítottam.
http://static.flickr.com/57/194857916_384531be38.jpg?v=0
http://static.flickr.com/66/194857914_08ab5e100f.jpg?v=0
http://static.flickr.com/76/194857913_bc52bad5e1.jpg?v=0
Tőzeggel milyen eredményt lehet elérni? Hőmérséklet nem baj, ha néha 25 fok fölé megy? /Transkeim van/
kössz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 16:27
 
 
Laci soha de soha ne keverj olyan anyagot a casingbe amely tartalmaz tápanyagot mert a baktériumok egyböl élősködni fognak rajta, hisz ezért vársz még teljesen beszövi a sütidet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 21. 16:24
 
 
A casing az amikor pf teket vagy más egyéb tápanyagú tekket alkalmaznak. Ezeket össze kell törni és aztán szét terítgetni egy lapos edénybe vagy vmi hasonlóban. A tetejére tőzeget , kokuszrozst vagy vermit raknak és igy sokkal jobban fog teremni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 21. 09:56
 
 
ma az oldalára fordította Han az üveget, hátha így könnyebben beszövi a mic... egyébként most először látta annak jelét, hogy nem szúrt el semmit... :) ha casinget szeretne csinálni ebböl a sütiböl, akkor a vermi +biorozslisztet sterilizálja egy nagy üvegben majd abbol öntsön egy rétegnyit a oboz aljára+1 réteg beszőtt cucc + még 1 réteg üres és fedő vermiréteg majd keltető?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 21. 08:41
 
 

Bocs a taljesen alap kérdéseimért ,de nem tiszta ,h mi is az a casing?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 19:40
 
 
A táptalaj nagyon fontos szerepet játszik. Általában a hagyományos pf tekbe nincs elegendő tápanyag annyi amenyinek kellene lenni. Ha megnézel egy casinget akkor ott láthatod és tapasztalhatod is hogy sokkal több tápanyagok vannak benne mivel lényegesen több nől. Ami a spórát illeti nem használhatod fel a frissen készített spórádat mivel össze kell hogy ugymond érjen. Ha lenyomatból készíted akkor várnod kellene valamennyi időt min 12 ora+száradási idő de ha oldatot akkor várnod kell vele minimum 2-3 napot és hűtőben tárolva légmentesen elzárva. Minnél jobban összeér annál hatékonyabb lesz de majd rá jössz magadtól ezekre ha már úgy igazán benne leszel:)Kutyakajás módszert nem próbáltam de én még nagyon régen próbáltam a műtrágyás változatot. Amikor műtrágya levét sterilizáltam és abban áztattam be és eléggé erdeményes volt csak nagyon sok munka volt vele és maradtam a gyors hagyományos módszerrel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 19:20
 
 
Nyugottan leszedheted az érett kalapokat. A többi vagy nől vagy megáll. Általában megfekedenek mielött megnől mellete a legérettebb. Ilyenkor nem fogyasztja feleslegesen a tápanyagokat csak vigyázz ne sértsd meg a fejlődő kalapot.próbáld úgy alakítan ia dolgokat hogy egyenlően nőjenek a testek hisz egy kalap nagyon kevés egy sütin. Szerintem ami a sütin nől az nem cambodian habár annak is több fajtája létezik mivel a cambodian általában hosszú vékony. Inkább a GT-hez hasonlítanám de mégsem az. Rengeteg fajtá létezik de amelyik ilyen sárgás az valami olyasmi fajta lehet. Még egy kérdésemre lenne nem láttam fedőt a poharon, jól láttam? Soha de soha nem szabad levenni a fedőt.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 18:22
 
 
egyebkent a sporakra is van befolyasa annak hogy milyen miosegu a taptalaj, tehat az ezekbol kesobb fejlodo kicsik is gyengebbek lesznek?
S á M á N: mire tippelnel cambodian vagy transkei?:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_004.jpg
ma kiprobalom a kutyakajas tapanyag es nedvesseg potlast, remelem bevalik majd.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 18:09
 
 
az elozo link igy jo: http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003.jpg

egyebkent pont most szakad el a kalap es a szar kozotti hartya. este lehet meg is csinalom ezt a sporalenyomatot. ha egyebkent ma szandekozom uj sutiket csinalni, akkor mar most is hasznalhatom ezeket a friss sporakat hozza?!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 18:01
 
 
igy nez ki a suti:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_003.
jpg
de egyebkent abszolut semmi illata nincs.. vagyis nagyon gyenge gomba illat, de semmi nem odaillo.
a sporalenyomatot igy csainlnam: alufoliara vagy egy kis papirra(sterilen egy koteg kozeperol) ratennem a kalapot majd tennek ra egy leforditott uveg poharat. elmeletileg igy lehullajtja a sporait.
"Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen."
e szerint csak az erettet szedjem le, a kicsiket hagyjam amig meg nem feketednek vagy amig azok is megernek? ami nem feketedik el az megno egy ido utan(ha mondjuk leszedtem ezt a nagyot)?
szerinted eleg valamire ez a gombi vagy gyujtsek meg hozza par ekkorat? nem ez lenne az elso pszichedelikus elmenyem, es altalaban magas a kul. anyagokkal szembeni kuszobom. egyebkent frissen lenne elfogyasztva.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 17:11
 
 
Azt azért elfelejtettem megkérdezni hogy amelyikben észleted a sárgás színt az hogyan néz ki? Falakat nem épitett a mic ugye? (nagyon vastag fehér mic a pohár szélén) Mert van egy úgynevezett baktériális "blotch" na ilyenkor épit falakat a mic hogy megvédje magát. Ha tudnál képeket mutatni az jó lenne mert akkor megtudnám állapítani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. július 20. 17:07
 
 
A sárga szín nem gond az a mic amikor örögszik és nem kap oxigént tehát nem kell tartani fertőzéstöl ha ilyesmit látsz. Szed le a kalapot amikor majdnem teljesen kinyilik mielött ledobja a spóráit. Azt úgy lehet észre venni hogy ilyen lila port ejt le. Ha a többi fejlődésben van akkor is szedd le az érettet mivel felhasználja addig is a tápokat feleslegesen. Sima rizsliszt nem a legjobb sőt nagyon is ellenzem mivel 1. nem elég tápanyagot tartalmaz 2. Kevésbé potens lesz a kalap 3.kevesebb a termés.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. július 20. 11:40
 
 
csinaltam az elobb par kepet 2 sutirol:
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_001.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m169/cambo_pc/img_002.jpg

ugy nez ki minden sutibol no egy nagy gombi. legelso probalkozasra nekem ez tokeletes, de azert kivancsi lennek miert csak ennyi indult ilyen fejlodesnek.. tapanyaghiany?! barnarizs helyett sima rizst hasznaltam.. kevesebb a taperteke?
minden egyes pici .. epp hogy lathato gombit is leszedjek amikor majd a nagyot is?
egyebkent a narancsos/sargas folyosodas mit jelent(a poharban, 80%ig beszott sutin)? milyen fertozes, mennyire veszes?

kosz az eddigi segitsegeket, DV nagyur is nagyon boldog :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 19. 19:52
 
 
Ez így nem lesz jó. Agar-agar csak arra jó, hogy átszövi a spóra, felvágod darabokra és ezeket dobod bele a pohárba, befőttes üvegbe. Erről nem fog neked termőtest fejlődni. Nem muszáj hozzá vermi meg kókuszrost, ez inkább casingnek jó. Használhatsz búzát, rozst, madáreleséget /köles meg ilyenek/, vagy fűmagot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
vinil2006. július 19. 16:30
 
 

Köszi a felvilágosítást!Most akkor ha agart használok már nincs szükség vermire vagy kókuszföldre?Csak mert ezeket nem sikerült még beszereznem...Nem lenne elég ha 1 kevés rizsliszttel keverem?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Psyrith2006. július 19. 14:13
 
 
Az agar-agar egy fehérjedús moszatfaj, amit ha vízzel összekeversz és felmelegíted, megolvad, de miután lehűl, megkocsonyásodik. A spóra viszonylag gyorsan átszövi. Bioboltokban lehet kapni..
Mikró nekem nem jött be, sztem is többet ér egy fazék fedővel.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
lacicybin012006. július 19. 13:04
 
 
a mikrónál többet ér egy fazék fedővel...
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!