|
Legfrissebb hozzászólások (3653 - 3672) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Koszi! Amugy szerintem ami itt problema lehet az a homerseklet vagy tenyleg az, ha rosszul van kiszaritva, mert akkor megromlik, mint akarmeik szerves anyag, viszont a homersekletrol azt hallottam, h minel magasabb, annal gyorsabban bomlik a hatoanyag |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kalap és a tönk között szerintem nem lehet túl sok eltérés a hatóanyagtartalomban (ha egyáltalán van) Azt hogy meddig áll el azt sajna nem tudom megmondani de ha jól van kiszárítva szerintem nem megy el túl hamar a hatása. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ja es mielott kapnam az oltast, elolvastam az 'Anyagok eltarthatósága,tárolása' topicot, csak ott is mindenki mast mond, ugyhogy gondoltam ott kerdezem meg, ahol tobb a tapasztalat ien teren |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi!
Az 'Anyagok' kategoriaban levo 'Magic Mushrrom'-ba mar irtam, de nem valaszolnak, ugyhogy ide is megirom, hatha gyorsabban valaszt kapok, foleg az 1. kerdes ami surgosebb lenne:
1.: Szaritott gomba, muanyag packban, szobahomersekleten mennyi ideig all el anelkul, h romlana a minosege?
2.: Hatoanyagtartalomban van kulonbseg a gomba kalapja es a tonkje kozott? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello arock!
A 2298-as hozzászólásodban azt írtad, h kiveszed, ha beszőtte a 2/3-t. Addig rendben is van, de utána hogy folytatod, hogy az jó is legyen? Milyen módszert használsz? Csak rárakod a beszövetlen gombócot a nedves perlitrétegre aztán kész, vagy szétdarabolod és casingeled? Ha casinget csinálsz akkor egész pontosan hogyan? Köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha kiveszed a be nem szőt sütit a pohárból hogy tovább beszőjje akkor gratulálok:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi; amivel zűröm van h egy kb. fogkefe nagyságú játékosból lesz egy fogpiszkáló (mind méretre, mind hosszúságra). ill. shoppingolós történtekből sem hallottam még h bárki fűszálakat vett volna.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha nyirkosnak tűnt, akkor túl korán hagytad abba. Addig kell szárítani, amíg ropogóssá nem szárad. Ha nem törik, hanem hajlik, akkor még nem elég száraz. Így meg fog romlani. Lehet még ventillátort is használni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | tudna vki szárogatáshoz tippet adni? nedvesség megkötő kristályokat használtam, de kb. gyufaszál vékonyságúra száradt..:) korábban kellett volna abbahagynom?- bár tapintásra még nyirkosnak tűnt...thnx. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Elvileg már be kellett volna szőnie. Ha már kétharmadát benőtte akkor én ki szoktam venni a poharakból mert ha több oxigént kap akkor jobban fejlődik és sokkal gyorsabban beszövi a kimaradt részt. Ha kivétel közben érzed hogy büdös, vagy fura szaga van akkor az valószinű hogy nem nagyon lesz már jó. Akkor a tuti ha gombaillatot érzel. ;-) Sok sikert |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Nektek mennyi idő szokott eltelni a beoltástól addig, amíg teljesen be nem szövi a gomba a befőttesüveget? Csak mert nekem már 4 hét telt el és még mindig nem szőtte be, számításaim szerint még 2 hét kell nekik ha továbbra is ilyen ütemben növekednek. Normális ez, vagy már be kellett volna nőniük a 2,5 3 decis befőttesüvegeket? A gombák PF-tekkel lettek elrakva kb 25-27 fokon voltak. Attól félek, ha ilyen lassan növi be, tönkremegy (elrohad).
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sorryka igyekeztem kerülni a tmát hátha sikerül rá választ kapni de végre ök is reagáltak.
:-D sorry again |
| | | | |
| | | | | | | | | | crashee: Szerinted mit üzen a piros betüs szöveg az "Új hozzászólás" oldalon? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ja ha esetleg segítség kéne akkor keress meg nyugodtan! Ha tudok akkor segítek. ;-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nalátod ZsD! No para oszt minden megy magától :) Mondjuk azért folyamatos 30 fokban már annyira nem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | na en meglocsoltam vizzel, megszivta magat es nonek rajta rendesen. az aprokat leszedegettem, miutan lattam, hogy nem nonek. finomak voltak. aztan fogtam az egesz casinget kivettem a dobozabol es nedves vermiretegbe agyaztam. azota no para. nonek ezerrel. nalam amugy 28 fokban is nonek. valahogy nekem eddig minden elsore sikerult. nem hiaba... szeretnek engem :D ejszakankent kirakom az ablakba, akkor reggelre lehulnek 22-23 fokra, az jot tesz nekik ;) es erosebbek lettek, mint a pf-tekes barataik :) kosz a tippeket! |
| | | | |
| | | | | | | | | | ja, amire mondjuk gyanakodni tudok, az a print.lehet régi volt, mert amikor kapirgáltam akkor alig akart lejönni róla, (steril késsel, amit jól megmelegítettem, és lehűtöttem) aztán kapott pát csepp vizet, és úgy kapirgáltam.nem tudom hogy jutott e valami, mert addig kapartam, míg a papír amin volt el nem használódott.egyébként az útmutató szerint haladtam, bár még csak első próba volt, remélem majd egyszer sikres leszek. :) hali |
| | | | |
| | | | | | | | | | egy hetesek voltak.addig nem szőtt semmit, vártam, meg minden, bár a türelem nem a legfőbb erényem, de hát mit tudok csinálni alapon.aztán egy hét múlva mondom kibontom már és megszagolom mi van velük.hát nem volt jó szaguk, ha kicsit finoman fogalmazok.a túl magas hőmérséklet, hát nem tudom, igaz kánikulák vannak, de a szobám egy árnyékos hely, a szekrényben voltak, tettem be egy hőmérőt, a szerint 25-26 fok körüli hőmérséklet volt, bár lehet, hogy rossz, de eddig jól működött.ecu volt, nem tudom hol basztam el, de semmi csüggedés, majd próba még 1x fsre-től. üdv |
| | | | |
| | | | | | | | | | Régi fecsi, túl magas hőmérséklet. Ritka az ilyen eset ahol nem szővi be és rohad. Milyen idős volt amikor ezt észlelted? |
| | | | |
| | | | | | | | | | üdv az mitől lehet, hogy ha a sütit el sem kezdte beszőni a mic, hanem csak "berohadt", vagyis büdös volt?sima pf-tek volt, ahogy a kézikönyv írta. písz |
| | | | |
|