|
Legfrissebb hozzászólások (3643 - 3662) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Nem tudom trem, hogy miért választottál ilyen méretű dobozt a termesztéshez. 2000 Ft-ért akkora dobozt kapsz mint egy ház a tetejébe átlátszót. Ha a másik oldalról nézem egy alu tálca kb. 5 cm az 5 cm-es termést meg leszüreteled. Ha ez nem ok neked akkor marad a nagyobb doboz. Amúgy először szője be a sütit a cyca, majd ha elkezdi akkor ráérsz gondolkodni a dobozon
na csá! |
| | | | |
| | | | | | | | | | kinőtt egy gombája Hannak :) pedig 6 napig rá sem nézett, se szellőzés se semmi... akkor ez most hogy van? :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | csinálj lapos sütiket mondjuk egy kis tepsiben :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi valkinek valmi ötlete van hogy egy 11 x 21 cm alapterületű és 12 cm magas átlátszó műanyag tupperware:) dobozban hogyan lehetne gombát csinálni? hoyg elis férjen benne:) szal a sütiket valhogy alacsonyan kéne és hoyg akár az egész alját beterítse inkább a magasság a gáz de erre kéne valmi 5 let thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | szerintetek az miért van, hogy az egyik süteményből amik kinőnek nem túl nagy gombák, némelyiknek a kalapja csúcsa gyakorlatilag elkezd egy új szárban folytatódni? (a kalap tetején kilóg egy olyan színű, vastagságú, textúrájú cucc, mint a szár töve, ahol olyan rücskösebb) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az ismerősök tapasztalata szerint lehet még a magas hőmérséklettől is. Akkor tapasztaltak ilyet. Szerintem a myc nem tudja hogy kint van vagy bent és tovább akar nőni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Túl magas a páratartalom. De ez nem baj. Akkor baj, ha olyan magas a páratartalom, hogy nem is nőnek gombák. |
| | | | |
| | | | | | | | | | bolyhosodnak a gombák szára; van vkinek tippje, h mitől lehet? thnx. |
| | | | |
| | | | | | | | | | vagy csak egy bizonyos homerseklet folott kezd el bomlani? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Koszi! Amugy szerintem ami itt problema lehet az a homerseklet vagy tenyleg az, ha rosszul van kiszaritva, mert akkor megromlik, mint akarmeik szerves anyag, viszont a homersekletrol azt hallottam, h minel magasabb, annal gyorsabban bomlik a hatoanyag |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kalap és a tönk között szerintem nem lehet túl sok eltérés a hatóanyagtartalomban (ha egyáltalán van) Azt hogy meddig áll el azt sajna nem tudom megmondani de ha jól van kiszárítva szerintem nem megy el túl hamar a hatása. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ja es mielott kapnam az oltast, elolvastam az 'Anyagok eltarthatósága,tárolása' topicot, csak ott is mindenki mast mond, ugyhogy gondoltam ott kerdezem meg, ahol tobb a tapasztalat ien teren |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi!
Az 'Anyagok' kategoriaban levo 'Magic Mushrrom'-ba mar irtam, de nem valaszolnak, ugyhogy ide is megirom, hatha gyorsabban valaszt kapok, foleg az 1. kerdes ami surgosebb lenne:
1.: Szaritott gomba, muanyag packban, szobahomersekleten mennyi ideig all el anelkul, h romlana a minosege?
2.: Hatoanyagtartalomban van kulonbseg a gomba kalapja es a tonkje kozott? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello arock!
A 2298-as hozzászólásodban azt írtad, h kiveszed, ha beszőtte a 2/3-t. Addig rendben is van, de utána hogy folytatod, hogy az jó is legyen? Milyen módszert használsz? Csak rárakod a beszövetlen gombócot a nedves perlitrétegre aztán kész, vagy szétdarabolod és casingeled? Ha casinget csinálsz akkor egész pontosan hogyan? Köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha kiveszed a be nem szőt sütit a pohárból hogy tovább beszőjje akkor gratulálok:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi; amivel zűröm van h egy kb. fogkefe nagyságú játékosból lesz egy fogpiszkáló (mind méretre, mind hosszúságra). ill. shoppingolós történtekből sem hallottam még h bárki fűszálakat vett volna.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha nyirkosnak tűnt, akkor túl korán hagytad abba. Addig kell szárítani, amíg ropogóssá nem szárad. Ha nem törik, hanem hajlik, akkor még nem elég száraz. Így meg fog romlani. Lehet még ventillátort is használni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | tudna vki szárogatáshoz tippet adni? nedvesség megkötő kristályokat használtam, de kb. gyufaszál vékonyságúra száradt..:) korábban kellett volna abbahagynom?- bár tapintásra még nyirkosnak tűnt...thnx. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Elvileg már be kellett volna szőnie. Ha már kétharmadát benőtte akkor én ki szoktam venni a poharakból mert ha több oxigént kap akkor jobban fejlődik és sokkal gyorsabban beszövi a kimaradt részt. Ha kivétel közben érzed hogy büdös, vagy fura szaga van akkor az valószinű hogy nem nagyon lesz már jó. Akkor a tuti ha gombaillatot érzel. ;-) Sok sikert |
| | | | |
|