|
Legfrissebb hozzászólások (3623 - 3672) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Crashee: Ne vedd még ki. Fordítsd fejjel lefelé. Befog fonódni idővel. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hm..Hm Saját példából kiindulva egyszerűbb kimenni Bécsbe egy kis körsétára.Persze,ha van rá lehetőséged. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Kérdés: Vajon az osztrák szomszédainktól is olyan rizikós a rendelés mint a hollandusoktól? Néztem pár growshop honlapját, de túlnyomórészt csak kész sütiket, vagy végterméket kínálnak, ami nekem nem jó. Már kb. fél éve foglalkoztat kőkeményen a kultiválás folyamata (szakirodalom,FAQ töménytelen mennyiségben), de mélységesen elkeserít, hogy ilyen átkozottul nehéz hozzájutni a spórákhoz! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Elvileg igaz. Gyakorlatilag is, gondolom, csak a lényeg, hogy tökszáraz legyen. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Meddig használható fel egy spóralenyomat, ha nem érik fizikai sérülések? Valahol az olvastam, hogy elvileg bármeddig eltárolható, mert a spórák képesek nagyon hosszú idő után is rehidratálódni. Igaz ez?
Üdv: Ferqo |
| | | | |
| | | | | | | | | | Szárításhoz az jutott eszembe, h ha van a számítógépedben mobil rack (ha újabb, akár két venti is megy benne), abból kiveszed a winchestert és a helyére mehetnek a kapalok szikkadni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Vagy menj ki személyesn vagy ne külföldröl rendeld.
Kérdés: A 5-6 generácios oltásomnál elöfordult 2 süti amit nem akar teljesen befonalazni.Az egész gyönyörü fehér érdemes kivenni???Várjak még???
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Olvasgattam a régi hozzászólások között, és arra a konklúzióra jutottam, hogy elég rizikós külföldről rendelni spórát. Ausztria meg elég messze van még kocsival is. Mit javasoltok? Kérlek segítsetek!
Üdv: Ferqo |
| | | | |
| | | | | | | | | | ventilllátor elé kell kötni valami átjárható anyagban (tésztaszűrő :) egy pár napig |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv mindenkinek!
Végigolvasgattam mindenféle irományt gombatermesztésről, de még így is tanácsot kérnék, hogy vajh mik a leghatásosabb módszerek leszüretelt kalapos barátaink tárolására/szárítására....plz osszátok a tapasztalatot...
joo! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok.
Nem találtam agar-agart csak 500g-os kiszerelésben ami meg tök felesleges meg drága is. Mellesleg azt mondták ez a legkisebb kiszerelés. Azt ajánlották próbálkozzak laboroknál.... Próbálkoztam de nem adtak mert hogy nem tudják mire kellene... Mondtam hogy nővérem orvosira jár és neki kellene vmi otthoni gombatenyésztésre. Erre mondta hogy menjek vissza arra a bizonyos helyre ahonnan odaküldtek mert ott lehet kapni kész tápoldatot és nem kell nekem kikeverni. De azt is mondta a nőci hogy van többféle is... tudja valaki hogy az ilyen kész oldatból milyen kell?
Előre is köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | lehet. .......................... trüffel ;) mindég tanul az ember valami újat!
|
| | | | |
| | | | | | | | | | hi
Bécsben lehet kapni spórát , vagy ilyen előregyártott sütit, vagy tálcát amit hozzám hasonló hülyéknek találtak ki ? (süti,tálca....amiből nő kifele a varázsgomba :))))
mert ugye growshop van bécsben....
peace:teletabi |
| | | | |
| | | | | | | | | | melyik mexicoi fajtából,sok van. van ami P.mexicana. ennek trüffel-je(föld alatti gumós test)van
Azokat amelyek cubensis-hez tartoznak de mexicoban találtak mint pl: -Huatla De Jiminez -Matias Romeo -Mazatapec stb
melyik re gondolsz? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Bolyhosodnak a sütik ez természetes jelenség. 2-4 hét még teljesen beszövi a sütit. 2 hét után a terráriumban képződnek a testek. Hamarosan fogsz látni kis pöttyöket abból lesz a test. Figyelmesen nézzed és ha bármilyen elszíneződést látsz a kéken kivül azonal különítsd el. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi KÉRDÉS:
Valaki tud valamit egy bizonyos mexikói fajtáról?Állítólag ez az egyik leg igénytelenebb.De semmi egyéb infóm nincs róla.Volt már valamelyikőtöknek szerencséje hozzá? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
Lenne egy kérdésem. Nektek mennyi idő alatt jelentek meg az első gombakezdemények a sütijeiteken miután átraktátok a őket a terráriumba? Gombakezdeményeken értsünk mondjuk 0,5-1 cm-es kisgombákat. A körülmények, amik a terráriumban vannak sztem ideálisak (25C; pont jó páratartalom, bár ez utóbbit nem mértem)
5 napja lettek kirakva a benőtt sütik. Eddig csak annyi történt, hogy jobban bebolyhosodott a külseje. Ez az első termesztés, tehát nem nagyon értek hozzá, ezért azt sem tudom, hogy ez így normális e, vagy nem.
Kösz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok.
A vegabondos barna rizsliszt mennyire jó a pf tek-hez? Használta e már valaki ezt a fajtát? Én csak külföldi fajtákat használtam. A vegabondos ugyanolyan jó lehet szerintetek? Van olyan akinek sikerült ezzel boldogulni? Köszi előre. |
| | | | |
| | | | | | | | | | nem ragaszkodom ilyen dobozhoz de ilyet találtam itthon csináltam akváriumba is de az tul sok helyet foglal az már tul nagy volt és annál kisebb cucc már csak ez volt majd beszerzek nagyobbat |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem tudom trem, hogy miért választottál ilyen méretű dobozt a termesztéshez. 2000 Ft-ért akkora dobozt kapsz mint egy ház a tetejébe átlátszót. Ha a másik oldalról nézem egy alu tálca kb. 5 cm az 5 cm-es termést meg leszüreteled. Ha ez nem ok neked akkor marad a nagyobb doboz. Amúgy először szője be a sütit a cyca, majd ha elkezdi akkor ráérsz gondolkodni a dobozon
na csá! |
| | | | |
| | | | | | | | | | kinőtt egy gombája Hannak :) pedig 6 napig rá sem nézett, se szellőzés se semmi... akkor ez most hogy van? :D |
| | | | |
| | | | | | | | | | csinálj lapos sütiket mondjuk egy kis tepsiben :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hi valkinek valmi ötlete van hogy egy 11 x 21 cm alapterületű és 12 cm magas átlátszó műanyag tupperware:) dobozban hogyan lehetne gombát csinálni? hoyg elis férjen benne:) szal a sütiket valhogy alacsonyan kéne és hoyg akár az egész alját beterítse inkább a magasság a gáz de erre kéne valmi 5 let thx |
| | | | |
| | | | | | | | | | szerintetek az miért van, hogy az egyik süteményből amik kinőnek nem túl nagy gombák, némelyiknek a kalapja csúcsa gyakorlatilag elkezd egy új szárban folytatódni? (a kalap tetején kilóg egy olyan színű, vastagságú, textúrájú cucc, mint a szár töve, ahol olyan rücskösebb) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az ismerősök tapasztalata szerint lehet még a magas hőmérséklettől is. Akkor tapasztaltak ilyet. Szerintem a myc nem tudja hogy kint van vagy bent és tovább akar nőni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Túl magas a páratartalom. De ez nem baj. Akkor baj, ha olyan magas a páratartalom, hogy nem is nőnek gombák. |
| | | | |
| | | | | | | | | | bolyhosodnak a gombák szára; van vkinek tippje, h mitől lehet? thnx. |
| | | | |
| | | | | | | | | | vagy csak egy bizonyos homerseklet folott kezd el bomlani? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Koszi! Amugy szerintem ami itt problema lehet az a homerseklet vagy tenyleg az, ha rosszul van kiszaritva, mert akkor megromlik, mint akarmeik szerves anyag, viszont a homersekletrol azt hallottam, h minel magasabb, annal gyorsabban bomlik a hatoanyag |
| | | | |
| | | | | | | | | | A kalap és a tönk között szerintem nem lehet túl sok eltérés a hatóanyagtartalomban (ha egyáltalán van) Azt hogy meddig áll el azt sajna nem tudom megmondani de ha jól van kiszárítva szerintem nem megy el túl hamar a hatása. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ja es mielott kapnam az oltast, elolvastam az 'Anyagok eltarthatósága,tárolása' topicot, csak ott is mindenki mast mond, ugyhogy gondoltam ott kerdezem meg, ahol tobb a tapasztalat ien teren |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi!
Az 'Anyagok' kategoriaban levo 'Magic Mushrrom'-ba mar irtam, de nem valaszolnak, ugyhogy ide is megirom, hatha gyorsabban valaszt kapok, foleg az 1. kerdes ami surgosebb lenne:
1.: Szaritott gomba, muanyag packban, szobahomersekleten mennyi ideig all el anelkul, h romlana a minosege?
2.: Hatoanyagtartalomban van kulonbseg a gomba kalapja es a tonkje kozott? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello arock!
A 2298-as hozzászólásodban azt írtad, h kiveszed, ha beszőtte a 2/3-t. Addig rendben is van, de utána hogy folytatod, hogy az jó is legyen? Milyen módszert használsz? Csak rárakod a beszövetlen gombócot a nedves perlitrétegre aztán kész, vagy szétdarabolod és casingeled? Ha casinget csinálsz akkor egész pontosan hogyan? Köszi! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha kiveszed a be nem szőt sütit a pohárból hogy tovább beszőjje akkor gratulálok:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | köszi; amivel zűröm van h egy kb. fogkefe nagyságú játékosból lesz egy fogpiszkáló (mind méretre, mind hosszúságra). ill. shoppingolós történtekből sem hallottam még h bárki fűszálakat vett volna.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha nyirkosnak tűnt, akkor túl korán hagytad abba. Addig kell szárítani, amíg ropogóssá nem szárad. Ha nem törik, hanem hajlik, akkor még nem elég száraz. Így meg fog romlani. Lehet még ventillátort is használni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | tudna vki szárogatáshoz tippet adni? nedvesség megkötő kristályokat használtam, de kb. gyufaszál vékonyságúra száradt..:) korábban kellett volna abbahagynom?- bár tapintásra még nyirkosnak tűnt...thnx. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Elvileg már be kellett volna szőnie. Ha már kétharmadát benőtte akkor én ki szoktam venni a poharakból mert ha több oxigént kap akkor jobban fejlődik és sokkal gyorsabban beszövi a kimaradt részt. Ha kivétel közben érzed hogy büdös, vagy fura szaga van akkor az valószinű hogy nem nagyon lesz már jó. Akkor a tuti ha gombaillatot érzel. ;-) Sok sikert |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Nektek mennyi idő szokott eltelni a beoltástól addig, amíg teljesen be nem szövi a gomba a befőttesüveget? Csak mert nekem már 4 hét telt el és még mindig nem szőtte be, számításaim szerint még 2 hét kell nekik ha továbbra is ilyen ütemben növekednek. Normális ez, vagy már be kellett volna nőniük a 2,5 3 decis befőttesüvegeket? A gombák PF-tekkel lettek elrakva kb 25-27 fokon voltak. Attól félek, ha ilyen lassan növi be, tönkremegy (elrohad).
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sorryka igyekeztem kerülni a tmát hátha sikerül rá választ kapni de végre ök is reagáltak.
:-D sorry again |
| | | | |
| | | | | | | | | | crashee: Szerinted mit üzen a piros betüs szöveg az "Új hozzászólás" oldalon? :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ja ha esetleg segítség kéne akkor keress meg nyugodtan! Ha tudok akkor segítek. ;-) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nalátod ZsD! No para oszt minden megy magától :) Mondjuk azért folyamatos 30 fokban már annyira nem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | na en meglocsoltam vizzel, megszivta magat es nonek rajta rendesen. az aprokat leszedegettem, miutan lattam, hogy nem nonek. finomak voltak. aztan fogtam az egesz casinget kivettem a dobozabol es nedves vermiretegbe agyaztam. azota no para. nonek ezerrel. nalam amugy 28 fokban is nonek. valahogy nekem eddig minden elsore sikerult. nem hiaba... szeretnek engem :D ejszakankent kirakom az ablakba, akkor reggelre lehulnek 22-23 fokra, az jot tesz nekik ;) es erosebbek lettek, mint a pf-tekes barataik :) kosz a tippeket! |
| | | | |
| | | | | | | | | | ja, amire mondjuk gyanakodni tudok, az a print.lehet régi volt, mert amikor kapirgáltam akkor alig akart lejönni róla, (steril késsel, amit jól megmelegítettem, és lehűtöttem) aztán kapott pát csepp vizet, és úgy kapirgáltam.nem tudom hogy jutott e valami, mert addig kapartam, míg a papír amin volt el nem használódott.egyébként az útmutató szerint haladtam, bár még csak első próba volt, remélem majd egyszer sikres leszek. :) hali |
| | | | |
| | | | | | | | | | egy hetesek voltak.addig nem szőtt semmit, vártam, meg minden, bár a türelem nem a legfőbb erényem, de hát mit tudok csinálni alapon.aztán egy hét múlva mondom kibontom már és megszagolom mi van velük.hát nem volt jó szaguk, ha kicsit finoman fogalmazok.a túl magas hőmérséklet, hát nem tudom, igaz kánikulák vannak, de a szobám egy árnyékos hely, a szekrényben voltak, tettem be egy hőmérőt, a szerint 25-26 fok körüli hőmérséklet volt, bár lehet, hogy rossz, de eddig jól működött.ecu volt, nem tudom hol basztam el, de semmi csüggedés, majd próba még 1x fsre-től. üdv |
| | | | |
| | | | | | | | | | Régi fecsi, túl magas hőmérséklet. Ritka az ilyen eset ahol nem szővi be és rohad. Milyen idős volt amikor ezt észlelted? |
| | | | |
| | | | | | | | | | üdv az mitől lehet, hogy ha a sütit el sem kezdte beszőni a mic, hanem csak "berohadt", vagyis büdös volt?sima pf-tek volt, ahogy a kézikönyv írta. písz |
| | | | |
|