DAATH

Biztosíthatlak, egy tanult bolond bolondabb a tanulatlannál.

Jean Baptiste Moliére

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3523 - 3572)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 13:06
 
 
cambo:
én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 13:03
 
 
Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 12:58
 
 
A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 12:47
 
 
Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\

egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete?
kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24...
ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP

The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) :
http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Nihil2006. október 20. 11:31
 
 
Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:39
 
 
eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem....
sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:09
 
 
Üdv!

megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel?
Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 19. 23:07
 
 
Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 19. 21:35
 
 
I.
Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de..
1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig)
2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.

Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)

II.
Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 19. 20:43
 
 
Hello!!!

Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés
mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek
akinek már volt dolga velük kérem irjon
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 19. 17:52
 
 
ez a perlites téma engem is érdekelne. a shroomerey-n van egy fotó, de nincs közelebbi info.

http://www.shroomery.org/5859/oldimages-3381-26222-jpg

esetleg ha a vermikulit a probléma, állítólag lehet tisztán rizsbe (amely a kuktázásnál telefövi a poharat) is oltani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 19. 15:46
 
 
ha vermi helyett perlitet használok, akkor ugyan annyi mennyiség kell belőle?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cellux2006. október 19. 08:29
 
 
Nem tudom, volt-e már:

---Mushroom Growing Made Easy---

http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 18. 11:03
 
 
Tudna nekem valaki segiteni Azurescens ugyben? Eltettem a vermi+barnarizses poharakat, de nem tudom pontosan, hogy hany fokon kene tartani. Minenhol kulonbozot irnak. nincs valakinek bevalt homerseklete? 3 napig 24 fok korul volt.. most levitem 19re.. de meg mindig nem tudom.. help!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 22:36
 
 
Ecuador teljesen jó kezdőknek. Cubenis nővekedési paraméterei ugyan azok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gardener_2006. október 15. 19:57
 
 
Hi!
Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogy mégis milyen fajtával érdemes kezdeni?
Ecuadori lesz hozva, de ha tudtok vmi jobbat kezdőfajtának azt nagyon megköszönném :)
üdv : gardener_
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 13:52
 
 
Aszterix: Létretudod hozni pl perlittel de a vermikulit a legjobb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
aszteriksz2006. október 15. 12:01
 
 
Hali
Lenne egy kérdésem. Létre tudok-e hozni működőképes táptalajt vermikulit kihagyásával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 15. 09:34
 
 
Hmm enenk tuti szaga van ugy hogy ezt még hanyagolom egy darabig.

Köcce nem tom mikor de ki fogom prboálni de szerintem nyárnál hamarabb nem.

Amugy mi lett a HmmO kezdeményezéssel???

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 14. 16:05
 
 
Crashee: összekeversz tehén vagy ló trágyát egy kis szalmával és kuktázod 3×1,5 órát. A szalmát célszerű 3-5 cm-re darabolni. Be kell áztatni vizbe 24 óráig mielöt sterilizálod. Közben csinálsz egy rozsos sütit és amikor készen van hozzá adod a trágya/szalma keverékhez. Ezt akár egy nagy szemetes zsákba is meg csinálhatod vagy üvegbe. Iszonyatos nagy mennyiségre lehet számitani, nagyon szeretnek nőni rajta. A lényeg az hogy amikor a trágya/szalma sterilizálva van és kihűlt hozzá adod a sütit és lezárod légmentesen de csinálni kell rajta egy filtert hogy szellőzni tudjon. Berakod 27-28 fokra ameddig nem lesz az egész tele micéliummal. Aztán kibonthatod és minden megy magától:) De lehet csinálni trágya sütiket is:) én is elöször viccesnek találtam amikor szar sütiként emlegették:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 11:45
 
 
A dupla oltás lényege nem igazán a szándékpsság volt hanem hogy nem katalogozáltam a printeket s volt egy dobozra valo aminek nem tudtam a fajtáját. :-D
Én is gondolkodtam már hogy trágyával lehetne e de még nem néztem utána.Esetleg valami linket tudnál beszurni.
Elöre nis thx.

Amugy már csak rozsra oltok s a indul meg a legjobban amibe 20ml anagot küldök. ill a a dextrozos moka a második befuto jelen pillanatban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 11. 11:21
 
 
és miben jobb ha azonos génnekkel redelkező szuperorganizmusból nönek?egyformák talán vagy beterítik az egész takarás tetejét?
érdekelne...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 11. 10:57
 
 
Crashee: 2 fajtát felesleges oltani egy sütire mivel a végén úgyis 1 fajta fog nőni. Itt a géneken múlik minden hogy melyik fajta lesz. Tapasztalatból mondom. Crashee kiváncsi vagyok hogy csináltál e már trágya/szalma sütit. Nagyon jo eredményeket hozott csak kicsit macerás az elkészítése de ha nagy mennyiségre kivánkozol ez a legjobb megoldás persze casingelve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 08:34
 
 
Hey all!

Igen siekrült.Gallérbol is kalapbol is, dextroz szirupbol is, söööt még klonozás oltással vegyitve is.
most a legujjabb elvetemült 5let hogy két fajtát oltani egy sütire.
Majd irok mhogy mi lett az eredmény.

Crashee
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 10. 22:25
 
 
és sikerült valaha a klónózás?
nem irtok csak kérdeztek!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 10. 13:47
 
 
Hi

én agar s dextroz keveréket használok mezeileg csapvizzel s az tökéletesen bevált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 9. 21:17
 
 
tudja valaki hogy szügség van e egyáltalán arra hogy a vizet amit használni kellene az agar,malt extract keverékhez bekell e állitani ph szempontábol vagy az csak a casinghez fontos?
mijenvizet használtok a medium elkészítéséhez?
desztilláltviz csapviz ,RO,hó,eső,patak,v mineral?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 9. 16:24
 
 
A harmadik flush után felesleges casinget csinálni. Rakd be a sütiket vizbe és be a hűtőbe. 4-5 flush után ugy sem terem már több. Általában összemegy a süti és nem tud tovább kalapot növeszteni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 9. 11:29
 
 
valaki tudja-e, hogy olyan sütik, amik már vagy háromszor leteremtek (macskaeledel révén :) beáztatás után alkalmasak-e casing-nek? a shroomery gyakran hivatkozik erre, de nem olyan egyértelmű, mennyire öreg sütik jók erre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 5. 22:31
 
 
Amikor megérinted a sütit vagy akár a kalapot azért kékül be mert a psilocybin oxidálódik. Ez természetes jelenség. Zöld penész észleléskor azonnal elkell távolitani a többi egészségestöl még a peroxid sem segít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 5. 00:43
 
 
találkoztam olyan tricoderma(zöldpenészel)ami belülröl kifelé támad.elöször a felső micélium réteg alatt elkékül,majd átmegy finom zöldesbe és onnan gyönyörű növénylomb-zölddé válik.innen már nincs visszaút,azzonnal dobja a spóráját.veszéjes.
no meg álllati kártevők.kicsi pók,vagy atka jellegü sárga átlászós kis fenevadak ahol rajzanak ott a gomba teste megfeketül.szörnyü látvány.ha valaki esetleg kép szerint akarna tájékozódni a megbetegedésekről ajánlóm eztaz oldalt:

http://www.psychedelic.com/contamination_info.htm


nem árt szembenézni az ellenséggel!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 4. 21:53
 
 
nekem is voltmár ijen green mold a neve..elég populáris fertőzés és gyorsan terjed ha azaz amiről szóvan...ezellen sokat nemlehet tenni kivéve ha kivágod sterilszikével azt a részt a helyét meg hidrogen peroxid bár ezcsak tipp,én soha nemtudtam kiirtani ezekután ..kb dobhato ki minnélelőb mert ha bennevan a terráriumban ferőzött a levegő és a többire is átmegy..szal ovatossan a fertőzésekkel..hameg kékesszinü akkormeg psylocibin kékje azmeg nemfertőzés hanem tulajdonság..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 4. 21:11
 
 
S ez mit is takarna?? baj???nem baj???mert valahogy nem ott nem akarnak jönni az ujjoncok s ahova elér az ellevesesedik.


ahed thx for help
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 4. 14:13
 
 
ha kékeszöld, akkor az a hatóanyag kicsapódása, ahogy azt mondani szokták.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 4. 08:39
 
 
Hi

Az normális hogy ahol hozzáértem a sütihez ott bezöldült???
Lehet ellene tenni vmit??

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. október 2. 18:49
 
 
Sziasztok!

Valamelyikőtök találkozott már a Lizard King nevű fajtával vagy tud vmit róla? FSRE-n nincs róla semmi, meg máshol se nagyon...

Kösz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. október 2. 09:05
 
 
Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyobb mennyiségű táptalajt akarnék sterilizálni, akkor mondjuk egy nagy tál jénait megtöltenék táptalajjal azt a sütőben mennyi ideig kéne max fokozaton sütni?

Balázs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. szeptember 30. 16:06
 
 
Hi

:-D
kemencében szerintem elég.Amugy a kukta az jo megoldás nekem legalábbis tökéletesen bevállik no meg a mosogató gép.
Amugy ha nem áll rendelkezésre kukta akkor pl bele rakod egy szitába az anyagot egy lábos peremére akasztod s egy orán át gözölöd.azon melegében bele rakod az edénybe s lezárod.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 30. 13:08
 
 
szerintetek, ha a sütiket kemencébe sterilizálom, az jó megoldás lehet? a kemence max hőmérséklete 4000 c°
edények sterilizálásához jó a gőzborotva?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 29. 17:25
 
 
ez az oldal zseniális:)
kösz embrio ..remélem mások is megnézik...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. szeptember 28. 16:47
 
 

Primordia Formation:

Relative Humidify: 95-100%.

Air Temperature: 74-78 °F.

Duration: 6-10 days.
CO2: less than 5000 ppm.
Fresh Air Exchanges: 1 -3 per hour.

Light: Diffuse natural or exposure for 12-16 hours/day of grow-lux type fluorescent light high in blue spectra at the 480 nanometer wavelength. (See Chapters IV and IX).
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. szeptember 28. 16:45
 
 
nook:
http://www.thenook.org/archives/4895.html

érdemes végig nyaldosni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 28. 11:09
 
 
szerintem az nyilvánvalo hogy neoncső amit embrio mond nemszügséges,viszont aztmondja ami szerintem absz igaz h ha profizmusra törekszel akkor beállitod az időkapcsolodat rákötve egy lámpára de csakazért h tutira menjél ...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. szeptember 28. 10:54
 
 
bármiféle művelethez ajánlom a barrycidal nevű fertőtlenítőt. egészségügyben használatos, szóval nagyon hatékony, ugyanakkor nem olyan destruktív, mint a háztartási anyagok. a lényeg, hogy minden eszközre, munkaterületre szét kell fújkodni, aztán hadd száradjon fel vagy egy kicsit le is lehet törölni. valszeg ennek is köszönhetem, hogy elsőre sikerült lenyomatból oltani.

vízbe egyébként akkor szokás tenni a sütit (magyarul dunking), ha már letermett és kiszáradt. utána még nyomtam bele vízben kifőzött macskaeledelt is - akkora kövér dögök nőnek most ki belőle, hogy még.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 28. 10:10
 
 
Persze, hogy kell fény, Embrio, de szinte mindegy, hogy mennyi. Az ember szobájában van fény. A napfényben is benne vannak nanométerek. Nem kell, hogy süssön rá a nap. Gomba. Tudod. Mint minden más gombánál. A Nook-ról még nem hallottam egyébként. A fény pontosan arra kell, hogy a mic. érzékelje: jé, ez már a külvilághoz közeli hely, itt már lehet termőtestet hozni. Ezt a fényen kívül két dologból állapítja meg: hogy alacsonyabb a c2o koncentráció, és hogy hűvösebb van. Ez lényegébeb csak arról szól, hogy a micélium meg tudja állapítani: bennt van a tenyészet közepén, vagy a felszín, a külvilág közelében van. De olyan értelemben nincsen "szüksége" a fényre, mint a növényeknek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. szeptember 28. 09:22
 
 
Hi

Én ennyire nem bonyoitottam tul a dolgokat.
Csap víiz mikroba, jol felforralni, majd ki vesz lezár kihül.mikor kihült belekaparom a lenyomatot, s rögtön fel fecsibe s oltani...
S ebböl is volt már szüret ugy hogy annyira nem lehet rossza modszer.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. szeptember 28. 06:53
 
 
nos.
egy kisebb beföttes üveg 3 dl-esbe tégy ioncserélt vízet,a tetejét fúrd ki 1 cm vastag fúrószárral,ezután keress polietilén vattát ami nagyon hasonlit a sima pamutra csak rugalmas(tipp:kis plüss figurákat ezzel tömnek ki,lekell nyakazni kibelezni és heuréka ott a kincs)a vattát bele rakod a lyukba-ion viz(1-2dl.rácsavarod és kis alufóliával letakarod a tetejét--->kukta(semmi mikró meg sütö)35-40 perc.az elözö nap ugye már fogtál egy sima vizes poharat sima alj-jal és kimostad és alkoholal kitörölted , bekukkantasz és kiszedsz egy kalapot levágod steril ollóval és lezárod a tetejét.1 nap eltelt,spóra ledob.fürdöszoba,kisikkálod a kádat bref disinfecion nal vagy hipoóval+a zuhanyrózsát felfelé tartva be párásítod a helyíséget(ez egy kicsit megkötti a levegő szennyezéseit)
kuktából kiszeded beföttest és pohár is a kádban/fürdöszobában utána már nem járkálunk ki-be,figyeljunk,alutető le injekciós fecsi és tü összeállitva,fellforrósítod a tüt beleszúrod a vattás ljyukba kiszivsz amennyi kell,a pohárról leveszed az alufólát,megint fellforósítod tüt(alkohollámpa)kalap kiszed,a lenyomatott megkaparod,belefecskendezed a vizet oszt nyomban gyorsan felszívod,közben nem lehelsz rá vagy pormaszk van rajtad.nekem már sikerült.

siphersh.
mér mondod hogy nem kell fény?.az egyik legautentikusabb oldal a NOOK-on igy irják a glossaryban az L-nél:mushrooms needs light!
méghozzá napi 12on/12off ciklusban hideg spektrumú fény azaz olyan fénycső amely 390-480 nanométer hosszúságú hullámok(kékes fény)bocsájt,kereskedelemben neoncső és cool white neve 230ft
.szóval jót teszi neki és aki szép és egészséges testet akar az világít.én így tudom.
és kiváncsi vagyok siphersh a h2o2-s tapasztalaidra,felkelteted figyelmemet ezel kapcsolatban!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. szeptember 27. 23:15
 
 
A sütiket bele teheted vízbe. Engedj egy befőtes üvegbe 1-2 deci vizet és kuktázad 1 órán át. Utána töltsd meg ásvány vízzel és tedd bele a sütiket. Tedd be a hűtőbe 24 óráig utána vedd ki és forgasd meg vermibe. Feckendőt meg nagyon egyszerűen lehet csinálni. Eszméletlen nagy mennyiségű fecsit lehet készíteni csak nagyon sterilnek kell lenni. Az úgynevezett glovebox-ban kell végre hajtani ahol egy lezárt dobozban sterilizálsz mindent és 2 lyuk van a doboz oldalán és kesztyű. Ha van bárkinek kérdése szívesen segítek.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 27. 20:47
 
 
hát elég groteszkül elhiheted nekem:)de peroxidos vízvolt:)amugy már csináltam párszor ijet kissebb sütikkel és meginditotta a gombatermelést:)szal nemtudom:)azahelyzet h elégmaceráskérdés ez az egész bakteriumdolog stb mert pl volt ijen h kilett rakva a fertőződött süti a teraszra napra zacskoba h kilegyen dobva és mire hazaértem kinöttek a gombák rajta full egészségesenkinézők:))szal érdekes:)persze kilett dobva
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Siphersh2006. szeptember 27. 20:41
 
 
Igen, a lenyomatból spórafecsi egy eléggé kényes kérdés. Nekem még nem sikerült.

Trillanka, ne tedd vízbe a sütit. Elbakterizálódik. Főleg, ha nincs peroxid a vízben. A perlit egy kicsit legyen nedves. De ne tedd vízbe, hát hogy néz az ki.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!