DAATH

Úgy szeretni a pénzt, ahogyan én szeretem, nem kevesebb, mint miszticizmus. A pénz dicsőség.

Salvador Dalí

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3513 - 3562)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 22. 16:38
 
 
perlit = macskaalom
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 21. 09:14
 
 
nagyon kevés víz volt az alján, és ma reggelre mindent felszívott a rozs... jó kis dunszt képződött az üvegbe... bár félek, hogy nem lett jó fecsim, se az üveg sterilizálása... próbaképpen csak 1 üveggel csináltam...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 21. 01:00
 
 
Azt írják a 12 óra áztatás elég.
Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.

Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)

Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.

Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.

Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 20. 23:11
 
 
kuktázáskor mennyi víz kell, hogy legyen az üvegbe, vagy nem kell bele víz, elég csak áztatni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 20. 20:41
 
 
Hello!!!

Szóval szerdán utlatam ellöte kedden rendeltem az mm től csütörtökön láttom kerresnek a bolt számárol vissza hivom őket erre itt az érdekes réssz:egy csávó ordibál a telefonba és ezt most ebbe a sorendbe ahogy mondom: az europai unio new yearsebe áradás van add meg az emil cimed találkozunk bécsbe és kinyomja.

hivom vissza nem vesszik föl.

vártam máig mer ugye kurvára nem volt érhető hogy mi a faszt akkar a gyerek felhivtam öket 11 kor a srác ennyit mondot bocsánat de az egyik kollegámal volt egy kis probléma. tegnap ota nem dolgozik nállunk már kerresük az ujj kollegát:).

hát szerintem az történt hogy a gyerk megkostolta az ujj munkahelye termését csak sokkat:DDDDDDD de azér hirtelen beparáztam mi a fasz de mondták ma nyugodjak meg hétfön postázák

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 19:11
 
 
"Psilocybe azurescens colonizes normal PF cakes in ~3-4 weeks at room temperature. "

~//~ http://www.fungifun.org/English/Psilocybe-Azurescens-Outdoor-Cultivation

e szerint jo a rizsliszt is. remelem jo is lesz. kesobb szeretnem osszekeverni forgaccsal amit elotte beaztattam par napig, ki is foztem.

mohatozeg hasznalhato azurenel?

szerencsere a homerseklet is benne van az idezetbe:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 16:41
 
 
hogyan tudok arról meggyőződni a leg hamarabb, hogy jól csináltam e oldatot lenyomatból?

nagyon kezdő vagyok még, és van egy olyan érzésem, hogy rosszúl csináltam...

kisérletezés képpen csináltam olyat, hogy áztatott rozst beraktam a mikróba 5 percre (úszik a konyha az ázott/főtt rozsszagba), majd ezt lefedtem egy kupakkal, amit a sütőbe sterilizáltam, és 200c°-on tettem rá a kupakot...
ezzel a módszerrel sikerrel járhatok, vagy egyből dobjam kompletten a szemétbe? végülis veszteni nem sok mindent veszthetek... max kidobtam az ablakon 80 ft-ot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 16:00
 
 
az normális, hogy az 5 napja kreált poharak éppen hogy párásodnak, a 3 naposakat meg már majdnem teljesen beszőtte? elvileg ugyanaz a spiritusz van mindben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 15:46
 
 
Az azúrnak teljesen mindegy milyen a hőmérséklete. A fontos az hogy megfelelő táptalaja legyen. Rizsliszt abszolut nem jó neki, sikerülhet de gyufa szál vastagságúak lesznek. Ami a legjobb trágya+szalma vagy rozs esetleg szóba jöhet még.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 15:00
 
 
az volt a baj meg, hogy a tetejen is csak nagyon vekonyan szotte be a szemeket a myc.. egyebkent razogattam. a vegen hagytam mar(elso honap vege) abba, akkor taknyosodott el mondjuk igazan :P

ami az azut illeti belovom 20-22 fokCra aztan kesz.. aztan majd kivancsi vagyok mi lesz:]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 13:06
 
 
cambo:
én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 13:03
 
 
Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 12:58
 
 
A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 12:47
 
 
Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\

egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete?
kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24...
ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP

The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) :
http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Nihil2006. október 20. 11:31
 
 
Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:39
 
 
eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem....
sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:09
 
 
Üdv!

megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel?
Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 19. 23:07
 
 
Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 19. 21:35
 
 
I.
Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de..
1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig)
2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.

Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)

II.
Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 19. 20:43
 
 
Hello!!!

Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés
mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek
akinek már volt dolga velük kérem irjon
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 19. 17:52
 
 
ez a perlites téma engem is érdekelne. a shroomerey-n van egy fotó, de nincs közelebbi info.

http://www.shroomery.org/5859/oldimages-3381-26222-jpg

esetleg ha a vermikulit a probléma, állítólag lehet tisztán rizsbe (amely a kuktázásnál telefövi a poharat) is oltani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 19. 15:46
 
 
ha vermi helyett perlitet használok, akkor ugyan annyi mennyiség kell belőle?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cellux2006. október 19. 08:29
 
 
Nem tudom, volt-e már:

---Mushroom Growing Made Easy---

http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 18. 11:03
 
 
Tudna nekem valaki segiteni Azurescens ugyben? Eltettem a vermi+barnarizses poharakat, de nem tudom pontosan, hogy hany fokon kene tartani. Minenhol kulonbozot irnak. nincs valakinek bevalt homerseklete? 3 napig 24 fok korul volt.. most levitem 19re.. de meg mindig nem tudom.. help!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 22:36
 
 
Ecuador teljesen jó kezdőknek. Cubenis nővekedési paraméterei ugyan azok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gardener_2006. október 15. 19:57
 
 
Hi!
Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogy mégis milyen fajtával érdemes kezdeni?
Ecuadori lesz hozva, de ha tudtok vmi jobbat kezdőfajtának azt nagyon megköszönném :)
üdv : gardener_
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 13:52
 
 
Aszterix: Létretudod hozni pl perlittel de a vermikulit a legjobb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
aszteriksz2006. október 15. 12:01
 
 
Hali
Lenne egy kérdésem. Létre tudok-e hozni működőképes táptalajt vermikulit kihagyásával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 15. 09:34
 
 
Hmm enenk tuti szaga van ugy hogy ezt még hanyagolom egy darabig.

Köcce nem tom mikor de ki fogom prboálni de szerintem nyárnál hamarabb nem.

Amugy mi lett a HmmO kezdeményezéssel???

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 14. 16:05
 
 
Crashee: összekeversz tehén vagy ló trágyát egy kis szalmával és kuktázod 3×1,5 órát. A szalmát célszerű 3-5 cm-re darabolni. Be kell áztatni vizbe 24 óráig mielöt sterilizálod. Közben csinálsz egy rozsos sütit és amikor készen van hozzá adod a trágya/szalma keverékhez. Ezt akár egy nagy szemetes zsákba is meg csinálhatod vagy üvegbe. Iszonyatos nagy mennyiségre lehet számitani, nagyon szeretnek nőni rajta. A lényeg az hogy amikor a trágya/szalma sterilizálva van és kihűlt hozzá adod a sütit és lezárod légmentesen de csinálni kell rajta egy filtert hogy szellőzni tudjon. Berakod 27-28 fokra ameddig nem lesz az egész tele micéliummal. Aztán kibonthatod és minden megy magától:) De lehet csinálni trágya sütiket is:) én is elöször viccesnek találtam amikor szar sütiként emlegették:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 11:45
 
 
A dupla oltás lényege nem igazán a szándékpsság volt hanem hogy nem katalogozáltam a printeket s volt egy dobozra valo aminek nem tudtam a fajtáját. :-D
Én is gondolkodtam már hogy trágyával lehetne e de még nem néztem utána.Esetleg valami linket tudnál beszurni.
Elöre nis thx.

Amugy már csak rozsra oltok s a indul meg a legjobban amibe 20ml anagot küldök. ill a a dextrozos moka a második befuto jelen pillanatban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 11. 11:21
 
 
és miben jobb ha azonos génnekkel redelkező szuperorganizmusból nönek?egyformák talán vagy beterítik az egész takarás tetejét?
érdekelne...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 11. 10:57
 
 
Crashee: 2 fajtát felesleges oltani egy sütire mivel a végén úgyis 1 fajta fog nőni. Itt a géneken múlik minden hogy melyik fajta lesz. Tapasztalatból mondom. Crashee kiváncsi vagyok hogy csináltál e már trágya/szalma sütit. Nagyon jo eredményeket hozott csak kicsit macerás az elkészítése de ha nagy mennyiségre kivánkozol ez a legjobb megoldás persze casingelve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 08:34
 
 
Hey all!

Igen siekrült.Gallérbol is kalapbol is, dextroz szirupbol is, söööt még klonozás oltással vegyitve is.
most a legujjabb elvetemült 5let hogy két fajtát oltani egy sütire.
Majd irok mhogy mi lett az eredmény.

Crashee
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 10. 22:25
 
 
és sikerült valaha a klónózás?
nem irtok csak kérdeztek!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 10. 13:47
 
 
Hi

én agar s dextroz keveréket használok mezeileg csapvizzel s az tökéletesen bevált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 9. 21:17
 
 
tudja valaki hogy szügség van e egyáltalán arra hogy a vizet amit használni kellene az agar,malt extract keverékhez bekell e állitani ph szempontábol vagy az csak a casinghez fontos?
mijenvizet használtok a medium elkészítéséhez?
desztilláltviz csapviz ,RO,hó,eső,patak,v mineral?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 9. 16:24
 
 
A harmadik flush után felesleges casinget csinálni. Rakd be a sütiket vizbe és be a hűtőbe. 4-5 flush után ugy sem terem már több. Általában összemegy a süti és nem tud tovább kalapot növeszteni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 9. 11:29
 
 
valaki tudja-e, hogy olyan sütik, amik már vagy háromszor leteremtek (macskaeledel révén :) beáztatás után alkalmasak-e casing-nek? a shroomery gyakran hivatkozik erre, de nem olyan egyértelmű, mennyire öreg sütik jók erre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 5. 22:31
 
 
Amikor megérinted a sütit vagy akár a kalapot azért kékül be mert a psilocybin oxidálódik. Ez természetes jelenség. Zöld penész észleléskor azonnal elkell távolitani a többi egészségestöl még a peroxid sem segít.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 5. 00:43
 
 
találkoztam olyan tricoderma(zöldpenészel)ami belülröl kifelé támad.elöször a felső micélium réteg alatt elkékül,majd átmegy finom zöldesbe és onnan gyönyörű növénylomb-zölddé válik.innen már nincs visszaút,azzonnal dobja a spóráját.veszéjes.
no meg álllati kártevők.kicsi pók,vagy atka jellegü sárga átlászós kis fenevadak ahol rajzanak ott a gomba teste megfeketül.szörnyü látvány.ha valaki esetleg kép szerint akarna tájékozódni a megbetegedésekről ajánlóm eztaz oldalt:

http://www.psychedelic.com/contamination_info.htm


nem árt szembenézni az ellenséggel!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 4. 21:53
 
 
nekem is voltmár ijen green mold a neve..elég populáris fertőzés és gyorsan terjed ha azaz amiről szóvan...ezellen sokat nemlehet tenni kivéve ha kivágod sterilszikével azt a részt a helyét meg hidrogen peroxid bár ezcsak tipp,én soha nemtudtam kiirtani ezekután ..kb dobhato ki minnélelőb mert ha bennevan a terráriumban ferőzött a levegő és a többire is átmegy..szal ovatossan a fertőzésekkel..hameg kékesszinü akkormeg psylocibin kékje azmeg nemfertőzés hanem tulajdonság..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 4. 21:11
 
 
S ez mit is takarna?? baj???nem baj???mert valahogy nem ott nem akarnak jönni az ujjoncok s ahova elér az ellevesesedik.


ahed thx for help
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 4. 14:13
 
 
ha kékeszöld, akkor az a hatóanyag kicsapódása, ahogy azt mondani szokták.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 4. 08:39
 
 
Hi

Az normális hogy ahol hozzáértem a sütihez ott bezöldült???
Lehet ellene tenni vmit??

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
mg0072006. október 2. 18:49
 
 
Sziasztok!

Valamelyikőtök találkozott már a Lizard King nevű fajtával vagy tud vmit róla? FSRE-n nincs róla semmi, meg máshol se nagyon...

Kösz
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
fullspeed2006. október 2. 09:05
 
 
Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyobb mennyiségű táptalajt akarnék sterilizálni, akkor mondjuk egy nagy tál jénait megtöltenék táptalajjal azt a sütőben mennyi ideig kéne max fokozaton sütni?

Balázs
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. szeptember 30. 16:06
 
 
Hi

:-D
kemencében szerintem elég.Amugy a kukta az jo megoldás nekem legalábbis tökéletesen bevállik no meg a mosogató gép.
Amugy ha nem áll rendelkezésre kukta akkor pl bele rakod egy szitába az anyagot egy lábos peremére akasztod s egy orán át gözölöd.azon melegében bele rakod az edénybe s lezárod.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. szeptember 30. 13:08
 
 
szerintetek, ha a sütiket kemencébe sterilizálom, az jó megoldás lehet? a kemence max hőmérséklete 4000 c°
edények sterilizálásához jó a gőzborotva?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. szeptember 29. 17:25
 
 
ez az oldal zseniális:)
kösz embrio ..remélem mások is megnézik...
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!