|
Legfrissebb hozzászólások (3513 - 3562) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | nagyon kevés víz volt az alján, és ma reggelre mindent felszívott a rozs... jó kis dunszt képződött az üvegbe... bár félek, hogy nem lett jó fecsim, se az üveg sterilizálása... próbaképpen csak 1 üveggel csináltam... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azt írják a 12 óra áztatás elég. Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.
Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)
Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.
Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.
Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | kuktázáskor mennyi víz kell, hogy legyen az üvegbe, vagy nem kell bele víz, elég csak áztatni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Szóval szerdán utlatam ellöte kedden rendeltem az mm től csütörtökön láttom kerresnek a bolt számárol vissza hivom őket erre itt az érdekes réssz:egy csávó ordibál a telefonba és ezt most ebbe a sorendbe ahogy mondom: az europai unio new yearsebe áradás van add meg az emil cimed találkozunk bécsbe és kinyomja.
hivom vissza nem vesszik föl.
vártam máig mer ugye kurvára nem volt érhető hogy mi a faszt akkar a gyerek felhivtam öket 11 kor a srác ennyit mondot bocsánat de az egyik kollegámal volt egy kis probléma. tegnap ota nem dolgozik nállunk már kerresük az ujj kollegát:).
hát szerintem az történt hogy a gyerk megkostolta az ujj munkahelye termését csak sokkat:DDDDDDD de azér hirtelen beparáztam mi a fasz de mondták ma nyugodjak meg hétfön postázák
|
| | | | |
| | | | | | | | | | "Psilocybe azurescens colonizes normal PF cakes in ~3-4 weeks at room temperature. "
~//~ http://www.fungifun.org/English/Psilocybe-Azurescens-Outdoor-Cultivation
e szerint jo a rizsliszt is. remelem jo is lesz. kesobb szeretnem osszekeverni forgaccsal amit elotte beaztattam par napig, ki is foztem.
mohatozeg hasznalhato azurenel?
szerencsere a homerseklet is benne van az idezetbe:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hogyan tudok arról meggyőződni a leg hamarabb, hogy jól csináltam e oldatot lenyomatból?
nagyon kezdő vagyok még, és van egy olyan érzésem, hogy rosszúl csináltam...
kisérletezés képpen csináltam olyat, hogy áztatott rozst beraktam a mikróba 5 percre (úszik a konyha az ázott/főtt rozsszagba), majd ezt lefedtem egy kupakkal, amit a sütőbe sterilizáltam, és 200c°-on tettem rá a kupakot... ezzel a módszerrel sikerrel járhatok, vagy egyből dobjam kompletten a szemétbe? végülis veszteni nem sok mindent veszthetek... max kidobtam az ablakon 80 ft-ot :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | az normális, hogy az 5 napja kreált poharak éppen hogy párásodnak, a 3 naposakat meg már majdnem teljesen beszőtte? elvileg ugyanaz a spiritusz van mindben. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az azúrnak teljesen mindegy milyen a hőmérséklete. A fontos az hogy megfelelő táptalaja legyen. Rizsliszt abszolut nem jó neki, sikerülhet de gyufa szál vastagságúak lesznek. Ami a legjobb trágya+szalma vagy rozs esetleg szóba jöhet még. |
| | | | |
| | | | | | | | | | az volt a baj meg, hogy a tetejen is csak nagyon vekonyan szotte be a szemeket a myc.. egyebkent razogattam. a vegen hagytam mar(elso honap vege) abba, akkor taknyosodott el mondjuk igazan :P
ami az azut illeti belovom 20-22 fokCra aztan kesz.. aztan majd kivancsi vagyok mi lesz:] |
| | | | |
| | | | | | | | | | cambo: én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\
egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete? kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24... ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP
The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) : http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg. |
| | | | |
| | | | | | | | | | eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem.... sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom.... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel? Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj. |
| | | | |
| | | | | | | | | | I. Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de.. 1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig) 2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.
Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)
II. Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek akinek már volt dolga velük kérem irjon |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha vermi helyett perlitet használok, akkor ugyan annyi mennyiség kell belőle? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Tudna nekem valaki segiteni Azurescens ugyben? Eltettem a vermi+barnarizses poharakat, de nem tudom pontosan, hogy hany fokon kene tartani. Minenhol kulonbozot irnak. nincs valakinek bevalt homerseklete? 3 napig 24 fok korul volt.. most levitem 19re.. de meg mindig nem tudom.. help! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ecuador teljesen jó kezdőknek. Cubenis nővekedési paraméterei ugyan azok. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi! Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogy mégis milyen fajtával érdemes kezdeni? Ecuadori lesz hozva, de ha tudtok vmi jobbat kezdőfajtának azt nagyon megköszönném :) üdv : gardener_ |
| | | | |
| | | | | | | | | | Aszterix: Létretudod hozni pl perlittel de a vermikulit a legjobb. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali Lenne egy kérdésem. Létre tudok-e hozni működőképes táptalajt vermikulit kihagyásával? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hmm enenk tuti szaga van ugy hogy ezt még hanyagolom egy darabig.
Köcce nem tom mikor de ki fogom prboálni de szerintem nyárnál hamarabb nem.
Amugy mi lett a HmmO kezdeményezéssel???
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Crashee: összekeversz tehén vagy ló trágyát egy kis szalmával és kuktázod 3×1,5 órát. A szalmát célszerű 3-5 cm-re darabolni. Be kell áztatni vizbe 24 óráig mielöt sterilizálod. Közben csinálsz egy rozsos sütit és amikor készen van hozzá adod a trágya/szalma keverékhez. Ezt akár egy nagy szemetes zsákba is meg csinálhatod vagy üvegbe. Iszonyatos nagy mennyiségre lehet számitani, nagyon szeretnek nőni rajta. A lényeg az hogy amikor a trágya/szalma sterilizálva van és kihűlt hozzá adod a sütit és lezárod légmentesen de csinálni kell rajta egy filtert hogy szellőzni tudjon. Berakod 27-28 fokra ameddig nem lesz az egész tele micéliummal. Aztán kibonthatod és minden megy magától:) De lehet csinálni trágya sütiket is:) én is elöször viccesnek találtam amikor szar sütiként emlegették:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | A dupla oltás lényege nem igazán a szándékpsság volt hanem hogy nem katalogozáltam a printeket s volt egy dobozra valo aminek nem tudtam a fajtáját. :-D Én is gondolkodtam már hogy trágyával lehetne e de még nem néztem utána.Esetleg valami linket tudnál beszurni. Elöre nis thx.
Amugy már csak rozsra oltok s a indul meg a legjobban amibe 20ml anagot küldök. ill a a dextrozos moka a második befuto jelen pillanatban. |
| | | | |
| | | | | | | | | | és miben jobb ha azonos génnekkel redelkező szuperorganizmusból nönek?egyformák talán vagy beterítik az egész takarás tetejét? érdekelne... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Crashee: 2 fajtát felesleges oltani egy sütire mivel a végén úgyis 1 fajta fog nőni. Itt a géneken múlik minden hogy melyik fajta lesz. Tapasztalatból mondom. Crashee kiváncsi vagyok hogy csináltál e már trágya/szalma sütit. Nagyon jo eredményeket hozott csak kicsit macerás az elkészítése de ha nagy mennyiségre kivánkozol ez a legjobb megoldás persze casingelve. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hey all!
Igen siekrült.Gallérbol is kalapbol is, dextroz szirupbol is, söööt még klonozás oltással vegyitve is. most a legujjabb elvetemült 5let hogy két fajtát oltani egy sütire. Majd irok mhogy mi lett az eredmény.
Crashee |
| | | | |
| | | | | | | | | | és sikerült valaha a klónózás? nem irtok csak kérdeztek!! |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
én agar s dextroz keveréket használok mezeileg csapvizzel s az tökéletesen bevált. |
| | | | |
| | | | | | | | | | tudja valaki hogy szügség van e egyáltalán arra hogy a vizet amit használni kellene az agar,malt extract keverékhez bekell e állitani ph szempontábol vagy az csak a casinghez fontos? mijenvizet használtok a medium elkészítéséhez? desztilláltviz csapviz ,RO,hó,eső,patak,v mineral? |
| | | | |
| | | | | | | | | | A harmadik flush után felesleges casinget csinálni. Rakd be a sütiket vizbe és be a hűtőbe. 4-5 flush után ugy sem terem már több. Általában összemegy a süti és nem tud tovább kalapot növeszteni. |
| | | | |
| | | | | | | | | | valaki tudja-e, hogy olyan sütik, amik már vagy háromszor leteremtek (macskaeledel révén :) beáztatás után alkalmasak-e casing-nek? a shroomery gyakran hivatkozik erre, de nem olyan egyértelmű, mennyire öreg sütik jók erre. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Amikor megérinted a sütit vagy akár a kalapot azért kékül be mert a psilocybin oxidálódik. Ez természetes jelenség. Zöld penész észleléskor azonnal elkell távolitani a többi egészségestöl még a peroxid sem segít. |
| | | | |
| | | | | | | | | | találkoztam olyan tricoderma(zöldpenészel)ami belülröl kifelé támad.elöször a felső micélium réteg alatt elkékül,majd átmegy finom zöldesbe és onnan gyönyörű növénylomb-zölddé válik.innen már nincs visszaút,azzonnal dobja a spóráját.veszéjes. no meg álllati kártevők.kicsi pók,vagy atka jellegü sárga átlászós kis fenevadak ahol rajzanak ott a gomba teste megfeketül.szörnyü látvány.ha valaki esetleg kép szerint akarna tájékozódni a megbetegedésekről ajánlóm eztaz oldalt:
http://www.psychedelic.com/contamination_info.htm
nem árt szembenézni az ellenséggel! |
| | | | |
| | | | | | | | | | nekem is voltmár ijen green mold a neve..elég populáris fertőzés és gyorsan terjed ha azaz amiről szóvan...ezellen sokat nemlehet tenni kivéve ha kivágod sterilszikével azt a részt a helyét meg hidrogen peroxid bár ezcsak tipp,én soha nemtudtam kiirtani ezekután ..kb dobhato ki minnélelőb mert ha bennevan a terráriumban ferőzött a levegő és a többire is átmegy..szal ovatossan a fertőzésekkel..hameg kékesszinü akkormeg psylocibin kékje azmeg nemfertőzés hanem tulajdonság.. |
| | | | |
| | | | | | | | | | S ez mit is takarna?? baj???nem baj???mert valahogy nem ott nem akarnak jönni az ujjoncok s ahova elér az ellevesesedik.
ahed thx for help |
| | | | |
| | | | | | | | | | ha kékeszöld, akkor az a hatóanyag kicsapódása, ahogy azt mondani szokták. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
Az normális hogy ahol hozzáértem a sütihez ott bezöldült??? Lehet ellene tenni vmit??
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok!
Valamelyikőtök találkozott már a Lizard King nevű fajtával vagy tud vmit róla? FSRE-n nincs róla semmi, meg máshol se nagyon...
Kösz |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyobb mennyiségű táptalajt akarnék sterilizálni, akkor mondjuk egy nagy tál jénait megtöltenék táptalajjal azt a sütőben mennyi ideig kéne max fokozaton sütni?
Balázs |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hi
:-D kemencében szerintem elég.Amugy a kukta az jo megoldás nekem legalábbis tökéletesen bevállik no meg a mosogató gép. Amugy ha nem áll rendelkezésre kukta akkor pl bele rakod egy szitába az anyagot egy lábos peremére akasztod s egy orán át gözölöd.azon melegében bele rakod az edénybe s lezárod.
|
| | | | |
| | | | | | | | | | szerintetek, ha a sütiket kemencébe sterilizálom, az jó megoldás lehet? a kemence max hőmérséklete 4000 c° edények sterilizálásához jó a gőzborotva? |
| | | | |
| | | | | | | | | | ez az oldal zseniális:) kösz embrio ..remélem mások is megnézik... |
| | | | |
|