 | 
Legfrissebb hozzászólások (3513 - 3532) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | hello Sámán!!!
Te te nem tudom biztosan kivagy de ha te vagy EzerF.C. akkor valamikor beszéljünk már légyszives mer kurva fontos lenne már küldj egy smst hogy mikor vagy fent vagy valami de erre az emil cimre ne küldj mer elfelejtettem a jeszavam:)Shroom@freemail.hu Ha meg nem te vagy akkor ki vagy te és honann tudod az én nevemet ha? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | perlitet a lehet kapni bármelyik tüzép telepen...
a vermikulitot lehet helyettesíteni 1 az 1-be perlittel?
csináltam rozsból sütit, de nekem száraznaktűnik az állaga, pedig bőven volt benne víz... mennyi idő után dől el, hogy sikerült-e az "akcióm"? |
| |  |  |  |


 |  |  | | | |  |  |  | | nagyon kevés víz volt az alján, és ma reggelre mindent felszívott a rozs... jó kis dunszt képződött az üvegbe... bár félek, hogy nem lett jó fecsim, se az üveg sterilizálása... próbaképpen csak 1 üveggel csináltam... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Azt írják a 12 óra áztatás elég. Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.
Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)
Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.
Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.
Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | kuktázáskor mennyi víz kell, hogy legyen az üvegbe, vagy nem kell bele víz, elég csak áztatni? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Hello!!!
Szóval szerdán utlatam ellöte kedden rendeltem az mm től csütörtökön láttom kerresnek a bolt számárol vissza hivom őket erre itt az érdekes réssz:egy csávó ordibál a telefonba és ezt most ebbe a sorendbe ahogy mondom: az europai unio new yearsebe áradás van add meg az emil cimed találkozunk bécsbe és kinyomja.
hivom vissza nem vesszik föl.
vártam máig mer ugye kurvára nem volt érhető hogy mi a faszt akkar a gyerek felhivtam öket 11 kor a srác ennyit mondot bocsánat de az egyik kollegámal volt egy kis probléma. tegnap ota nem dolgozik nállunk már kerresük az ujj kollegát:).
hát szerintem az történt hogy a gyerk megkostolta az ujj munkahelye termését csak sokkat:DDDDDDD de azér hirtelen beparáztam mi a fasz de mondták ma nyugodjak meg hétfön postázák
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | "Psilocybe azurescens colonizes normal PF cakes in ~3-4 weeks at room temperature. "
~//~ http://www.fungifun.org/English/Psilocybe-Azurescens-Outdoor-Cultivation
e szerint jo a rizsliszt is. remelem jo is lesz. kesobb szeretnem osszekeverni forgaccsal amit elotte beaztattam par napig, ki is foztem.
mohatozeg hasznalhato azurenel?
szerencsere a homerseklet is benne van az idezetbe:) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | hogyan tudok arról meggyőződni a leg hamarabb, hogy jól csináltam e oldatot lenyomatból?
nagyon kezdő vagyok még, és van egy olyan érzésem, hogy rosszúl csináltam...
kisérletezés képpen csináltam olyat, hogy áztatott rozst beraktam a mikróba 5 percre (úszik a konyha az ázott/főtt rozsszagba), majd ezt lefedtem egy kupakkal, amit a sütőbe sterilizáltam, és 200c°-on tettem rá a kupakot... ezzel a módszerrel sikerrel járhatok, vagy egyből dobjam kompletten a szemétbe? végülis veszteni nem sok mindent veszthetek... max kidobtam az ablakon 80 ft-ot :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | az normális, hogy az 5 napja kreált poharak éppen hogy párásodnak, a 3 naposakat meg már majdnem teljesen beszőtte? elvileg ugyanaz a spiritusz van mindben. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Az azúrnak teljesen mindegy milyen a hőmérséklete. A fontos az hogy megfelelő táptalaja legyen. Rizsliszt abszolut nem jó neki, sikerülhet de gyufa szál vastagságúak lesznek. Ami a legjobb trágya+szalma vagy rozs esetleg szóba jöhet még. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | az volt a baj meg, hogy a tetejen is csak nagyon vekonyan szotte be a szemeket a myc.. egyebkent razogattam. a vegen hagytam mar(elso honap vege) abba, akkor taknyosodott el mondjuk igazan :P
ami az azut illeti belovom 20-22 fokCra aztan kesz.. aztan majd kivancsi vagyok mi lesz:] |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | cambo: én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\
egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete? kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24... ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP
The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) : http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf
|
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem.... sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom.... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Üdv!
megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel? Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj. |
| |  |  |  |

|