|
Legfrissebb hozzászólások (3513 - 3532) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | nagyon kevés víz volt az alján, és ma reggelre mindent felszívott a rozs... jó kis dunszt képződött az üvegbe... bár félek, hogy nem lett jó fecsim, se az üveg sterilizálása... próbaképpen csak 1 üveggel csináltam... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Azt írják a 12 óra áztatás elég. Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.
Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)
Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.
Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.
Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | kuktázáskor mennyi víz kell, hogy legyen az üvegbe, vagy nem kell bele víz, elég csak áztatni? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Szóval szerdán utlatam ellöte kedden rendeltem az mm től csütörtökön láttom kerresnek a bolt számárol vissza hivom őket erre itt az érdekes réssz:egy csávó ordibál a telefonba és ezt most ebbe a sorendbe ahogy mondom: az europai unio new yearsebe áradás van add meg az emil cimed találkozunk bécsbe és kinyomja.
hivom vissza nem vesszik föl.
vártam máig mer ugye kurvára nem volt érhető hogy mi a faszt akkar a gyerek felhivtam öket 11 kor a srác ennyit mondot bocsánat de az egyik kollegámal volt egy kis probléma. tegnap ota nem dolgozik nállunk már kerresük az ujj kollegát:).
hát szerintem az történt hogy a gyerk megkostolta az ujj munkahelye termését csak sokkat:DDDDDDD de azér hirtelen beparáztam mi a fasz de mondták ma nyugodjak meg hétfön postázák
|
| | | | |
| | | | | | | | | | "Psilocybe azurescens colonizes normal PF cakes in ~3-4 weeks at room temperature. "
~//~ http://www.fungifun.org/English/Psilocybe-Azurescens-Outdoor-Cultivation
e szerint jo a rizsliszt is. remelem jo is lesz. kesobb szeretnem osszekeverni forgaccsal amit elotte beaztattam par napig, ki is foztem.
mohatozeg hasznalhato azurenel?
szerencsere a homerseklet is benne van az idezetbe:) |
| | | | |
| | | | | | | | | | hogyan tudok arról meggyőződni a leg hamarabb, hogy jól csináltam e oldatot lenyomatból?
nagyon kezdő vagyok még, és van egy olyan érzésem, hogy rosszúl csináltam...
kisérletezés képpen csináltam olyat, hogy áztatott rozst beraktam a mikróba 5 percre (úszik a konyha az ázott/főtt rozsszagba), majd ezt lefedtem egy kupakkal, amit a sütőbe sterilizáltam, és 200c°-on tettem rá a kupakot... ezzel a módszerrel sikerrel járhatok, vagy egyből dobjam kompletten a szemétbe? végülis veszteni nem sok mindent veszthetek... max kidobtam az ablakon 80 ft-ot :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | az normális, hogy az 5 napja kreált poharak éppen hogy párásodnak, a 3 naposakat meg már majdnem teljesen beszőtte? elvileg ugyanaz a spiritusz van mindben. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az azúrnak teljesen mindegy milyen a hőmérséklete. A fontos az hogy megfelelő táptalaja legyen. Rizsliszt abszolut nem jó neki, sikerülhet de gyufa szál vastagságúak lesznek. Ami a legjobb trágya+szalma vagy rozs esetleg szóba jöhet még. |
| | | | |
| | | | | | | | | | az volt a baj meg, hogy a tetejen is csak nagyon vekonyan szotte be a szemeket a myc.. egyebkent razogattam. a vegen hagytam mar(elso honap vege) abba, akkor taknyosodott el mondjuk igazan :P
ami az azut illeti belovom 20-22 fokCra aztan kesz.. aztan majd kivancsi vagyok mi lesz:] |
| | | | |
| | | | | | | | | | cambo: én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal. |
| | | | |
| | | | | | | | | | A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\
egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete? kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24... ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP
The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) : http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf
|
| | | | |
| | | | | | | | | | Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg. |
| | | | |
| | | | | | | | | | eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem.... sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom.... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Üdv!
megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel? Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj. |
| | | | |
| | | | | | | | | | I. Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de.. 1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig) 2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.
Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)
II. Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél? |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hello!!!
Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek akinek már volt dolga velük kérem irjon |
| | | | |
|