DAATH

Megtanultuk a történelemből, hogy semmit sem tanultunk a történelemből.

George Bernard Shaw

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3503 - 3552)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 27. 07:10
 
 
kuktát biztos nem!
szanaszét olvad.nekem igy lett.
flowhood-ról irnál nekünk?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 26. 19:21
 
 
műanyagbol de sztem simán birja a hőt is..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 26. 12:16
 
 
no hát.
vettél HEPA-filtert és egy radiális ventillátort?
ez majdnem a minimálbér árban van,ho,ho!
aza kérdés hogy milyen anyagból van a csésze?
müanyag vagy üveg?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 26. 09:18
 
 
csaó
van valakinek tapasztalata petricsészében micelium növesztésben?
végre sikerült megterveznem és kiviteleznem a laminar flowhoodomat meg megvennem mindent ami ahozkell h prof steril dolgozószobát épitsek és végre először csináltam agar mediát és oltottam 24 petri csészére 3 fajt..egyvalami viszont aggaszt ,3. ik napja várom a miceliumot ami mintha eliskezdettvolna fejlődni ,viszont petri csésze alja mintha levegőfoltos lenne,bár sztem fertőzés gyanus...a petri csészéket ti mivel sterilizáltátok mert én hidrogén peroxiddal ami elméletileg még jo is a miceliumnak mert ellenállobb lesz a fertőzésekkel szemben..
lehet h a hidrogén peroxid nemelég jo a petri csésze fertőtlenitéséhez?
mit javasoltok?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Abraxas2006. október 26. 03:05
 
 
Van valakinek tapasztalata a P. cyanescens kültéri termesztésében?

Mert igencsak gondolkodom rajta, hogy tavasszal a közeli erdőben megkezdem a pszichedelikus növények termesztését :)


(mert, ahogy olvastam, bár sokáig tart, de nem sok gondozást igényel, és ha minden jól megy azután évekig magától fog nőni az EGÉSZ erdőben, ami jóóó)


(egyébként erre milyen törvények vonatkoznak? mert sztem nem nagyon tudják bizonyítani, hogy én telepítettem az erdőbe (persze nagy valószínűséggel senki sem veszi észre))
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 26. 00:21
 
 
amugy 100%osan igaz az, hogy a legeslegfontosabb tulajdonsaga a gombi termesztonek: a Turelem! sajna ez nekem sem megy megfeleloen:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 26. 00:16
 
 
en 11.-en tettem el a gombikat es most kezd latszani :) erdemes 2hetig varni legalabb, sztem.

ha a sporalenyomatomat nem hagytam szaradni, hanem a papirokat/alukat bevagtam rogton egy zacsiba, mennyi esely van hogy nem mentek tonkre?
ha enm sikerul veluk az oltas 2 het utan sem latszik semmi. erdemes masik -sikeresen keszult- lenyomattal oltani oket?
ha igen legyen meg egy sterilizalas? vagy ha nincs semmi penesz akkor mehet igy?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 25. 23:17
 
 
5 nap alatt nem történt semmi...meddig érdemes még várni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 23. 22:37
 
 
hello Sámán!!!

Te te nem tudom biztosan kivagy de ha te vagy EzerF.C. akkor valamikor beszéljünk már légyszives mer kurva fontos lenne már küldj egy smst hogy mikor vagy fent vagy valami de erre az emil cimre ne küldj mer elfelejtettem a jeszavam:)Shroom@freemail.hu
Ha meg nem te vagy akkor ki vagy te és honann tudod az én nevemet ha?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 22. 23:22
 
 
perlitet a lehet kapni bármelyik tüzép telepen...

a vermikulitot lehet helyettesíteni 1 az 1-be perlittel?

csináltam rozsból sütit, de nekem száraznaktűnik az állaga, pedig bőven volt benne víz...
mennyi idő után dől el, hogy sikerült-e az "akcióm"?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 22. 16:38
 
 
perlit = macskaalom
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 21. 09:14
 
 
nagyon kevés víz volt az alján, és ma reggelre mindent felszívott a rozs... jó kis dunszt képződött az üvegbe... bár félek, hogy nem lett jó fecsim, se az üveg sterilizálása... próbaképpen csak 1 üveggel csináltam...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 21. 01:00
 
 
Azt írják a 12 óra áztatás elég.
Az ismerősök tapasztalata szerint is OK a dolog. Bár a nyáron volt olyan tapasztalat, hogy az áztatott kuktázott kölesbe bevette magát valami baci és ott nem akarta befonni a myc.

Szerintem alapban csak az áztatott cuccot tedd az üvegbe, 1-2 üvegbe meg tegyél az aljára egy ici-picit vizet (de tényleg csak nagyon nagyon keveset, csak a gőz miatt)

Aztán írd meg a tapasztalatot. Arra tényleg figyelj, hogy csak nagyon keveset az aljára mert, ha ott marad az gáz, és 12 óra után már jól megszívják magukat a magok.

Ja a múltkor nem írtam, hogy áztatás után javasolnak egy 5-10 perces főzést (nem forró vízben csak melegben) éppen csak annyira, hogy egy pár mag héjja kipattanjon. (állítólag akkor veszik fel a legtöbb vizet). Ismerősök így csinálták az biztos.

Az alján kis vízre tényleg kíváncsi vagyok, hogy fog összejönni neked, vagy az ismerőseidnek :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. október 20. 23:11
 
 
kuktázáskor mennyi víz kell, hogy legyen az üvegbe, vagy nem kell bele víz, elég csak áztatni?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 20. 20:41
 
 
Hello!!!

Szóval szerdán utlatam ellöte kedden rendeltem az mm től csütörtökön láttom kerresnek a bolt számárol vissza hivom őket erre itt az érdekes réssz:egy csávó ordibál a telefonba és ezt most ebbe a sorendbe ahogy mondom: az europai unio new yearsebe áradás van add meg az emil cimed találkozunk bécsbe és kinyomja.

hivom vissza nem vesszik föl.

vártam máig mer ugye kurvára nem volt érhető hogy mi a faszt akkar a gyerek felhivtam öket 11 kor a srác ennyit mondot bocsánat de az egyik kollegámal volt egy kis probléma. tegnap ota nem dolgozik nállunk már kerresük az ujj kollegát:).

hát szerintem az történt hogy a gyerk megkostolta az ujj munkahelye termését csak sokkat:DDDDDDD de azér hirtelen beparáztam mi a fasz de mondták ma nyugodjak meg hétfön postázák

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 19:11
 
 
"Psilocybe azurescens colonizes normal PF cakes in ~3-4 weeks at room temperature. "

~//~ http://www.fungifun.org/English/Psilocybe-Azurescens-Outdoor-Cultivation

e szerint jo a rizsliszt is. remelem jo is lesz. kesobb szeretnem osszekeverni forgaccsal amit elotte beaztattam par napig, ki is foztem.

mohatozeg hasznalhato azurenel?

szerencsere a homerseklet is benne van az idezetbe:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 16:41
 
 
hogyan tudok arról meggyőződni a leg hamarabb, hogy jól csináltam e oldatot lenyomatból?

nagyon kezdő vagyok még, és van egy olyan érzésem, hogy rosszúl csináltam...

kisérletezés képpen csináltam olyat, hogy áztatott rozst beraktam a mikróba 5 percre (úszik a konyha az ázott/főtt rozsszagba), majd ezt lefedtem egy kupakkal, amit a sütőbe sterilizáltam, és 200c°-on tettem rá a kupakot...
ezzel a módszerrel sikerrel járhatok, vagy egyből dobjam kompletten a szemétbe? végülis veszteni nem sok mindent veszthetek... max kidobtam az ablakon 80 ft-ot :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 16:00
 
 
az normális, hogy az 5 napja kreált poharak éppen hogy párásodnak, a 3 naposakat meg már majdnem teljesen beszőtte? elvileg ugyanaz a spiritusz van mindben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 15:46
 
 
Az azúrnak teljesen mindegy milyen a hőmérséklete. A fontos az hogy megfelelő táptalaja legyen. Rizsliszt abszolut nem jó neki, sikerülhet de gyufa szál vastagságúak lesznek. Ami a legjobb trágya+szalma vagy rozs esetleg szóba jöhet még.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 15:00
 
 
az volt a baj meg, hogy a tetejen is csak nagyon vekonyan szotte be a szemeket a myc.. egyebkent razogattam. a vegen hagytam mar(elso honap vege) abba, akkor taknyosodott el mondjuk igazan :P

ami az azut illeti belovom 20-22 fokCra aztan kesz.. aztan majd kivancsi vagyok mi lesz:]
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 20. 13:06
 
 
cambo:
én csak cubensisről tudok beszámolni, ott a lényeg az, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban kolonizálódik, ugyanakkor annál aktívabbak a konkurrens spórák (penész) is. tehát valamiféle középértéket kell belőni, és különben is, próba-szerencse. :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 13:03
 
 
Cambo: a rozst felráztad minden második nap? szerintem azért nem fonta be micéliummal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 20. 12:58
 
 
A rozst a baktériumok végett kell beáztatni. A rozs tetejére menjen 1-2cm vermi.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 20. 12:47
 
 
Nekem a rozsos tema nem jott ossze, valoszinuleg tul sok vizet adtam hozza(nem aztattam, nem tudtam, hogy kell/lehet:P). ket honap utan is csak a tetejuk volt feher.. az aljuk meg sokszor massza lett:\

egyebkent az azurencenshez senkinek sincs otlete?
kolonizalashoz itt azt olvastam hogy 24 fokon a leggyorsabb.. fsre.hu (ahonnan van a spora) azt irja 18-22 fokC, mashol 16-24...
ezekszerint osszesitve 20-22fokC optimalis.. dehat nem tudom :) HELP

The mushroom cultivator PDF, eleg jo konyv(csak le tudjatok szedni, jelenleg nem tul sok a seed) :
http://dl.torrentreactor.net/download.php?id=564077&name=Ebook - Mushrooms - The Mushroom Cultivator pdf

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Nihil2006. október 20. 11:31
 
 
Nem kell kiszárítani, az áztatás csak azért van, h a nyugvó baci és penészspórák a aktiválódjanak, így elpusztulhatnak a kuktázás során. Akár mehet a kuktába azzal a vízzel is, amiben ázott, nem lényeg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:39
 
 
eszembejutott mégvalami: a rozst áztatás után mindenképpen kikell szárítani? ha igen, akkor utána újból bekell öntözni, hogy nedves legyen? ezt most nagyon nem értem....
sürgős lenne a dolog, mert du. szeretnék kuktázni, és ha szárítani kell, akkor még ki is kell szárítanom....
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 20. 10:09
 
 
Üdv!

megfelelő az a módszer, ha rozs bevan áztatva 24 orára, majd kuktázva, és szimplán bevan oltva fecsivel?
Vagy kell hozzá keverni még valamit? (esetleg ha még barna rizs lisztet keverek hozzá, az úgy jólehet?)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 19. 23:07
 
 
Kedves Magicmászoba (Péter) megfog érkezni a küldeményed ne aggodj.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
MeDMaN2006. október 19. 21:35
 
 
I.
Az én ismerőseim, bár van nekik még sosem csinálták vermikulittal a sütit (na jó volt már kókuszrost+vermi+köles :). Próbálták már hántolt kölessel, barnarizzsel. Mag+víz bele üvegbe és az kuktába. Összejön a dolog, szép nagy gyönyörűségek lettek belőle, de..
1. véleményem szerint nem árt beáztatni a magokat mert azok a fránya elbújt bacik, meg penészsp_k miatt az első időszakban van egy enyhe, bukéja áztatás nélkül. (aztán minden megy rendben csak a bezártságot nem bírják a kicsikék sokáig)
2. a hántolt magok ha áztatás nélkül kerülnek az üvegbe (meg szerintem akkor is ha előtte áztatva voltak) összeállnak és nem bír közéjük menni a myc.

Szóval az ismerősök tapasztalata szerint hántolatlan köles (alias madáreleség) vermikulit nélkül. (bár a nyáron nem voltak full happyk az ismerősök)

II.
Milyen érdekes dolgokat tapasztalsz MMo rendelésnél?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. október 19. 20:43
 
 
Hello!!!

Volt már valakinek rendelése az mm.org tól mármint print rendelés
mer nagyon érdekes dolgoba ütköztem nagyon nagyon gyors segitséget kérek
akinek már volt dolga velük kérem irjon
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 19. 17:52
 
 
ez a perlites téma engem is érdekelne. a shroomerey-n van egy fotó, de nincs közelebbi info.

http://www.shroomery.org/5859/oldimages-3381-26222-jpg

esetleg ha a vermikulit a probléma, állítólag lehet tisztán rizsbe (amely a kuktázásnál telefövi a poharat) is oltani.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
TöröltNick0022006. október 19. 15:46
 
 
ha vermi helyett perlitet használok, akkor ugyan annyi mennyiség kell belőle?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cellux2006. október 19. 08:29
 
 
Nem tudom, volt-e már:

---Mushroom Growing Made Easy---

http://video.google.com/videoplay?docid=3286686859329905674
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
cambo2006. október 18. 11:03
 
 
Tudna nekem valaki segiteni Azurescens ugyben? Eltettem a vermi+barnarizses poharakat, de nem tudom pontosan, hogy hany fokon kene tartani. Minenhol kulonbozot irnak. nincs valakinek bevalt homerseklete? 3 napig 24 fok korul volt.. most levitem 19re.. de meg mindig nem tudom.. help!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 22:36
 
 
Ecuador teljesen jó kezdőknek. Cubenis nővekedési paraméterei ugyan azok.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
gardener_2006. október 15. 19:57
 
 
Hi!
Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabbaktól, hogy mégis milyen fajtával érdemes kezdeni?
Ecuadori lesz hozva, de ha tudtok vmi jobbat kezdőfajtának azt nagyon megköszönném :)
üdv : gardener_
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 15. 13:52
 
 
Aszterix: Létretudod hozni pl perlittel de a vermikulit a legjobb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
aszteriksz2006. október 15. 12:01
 
 
Hali
Lenne egy kérdésem. Létre tudok-e hozni működőképes táptalajt vermikulit kihagyásával?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 15. 09:34
 
 
Hmm enenk tuti szaga van ugy hogy ezt még hanyagolom egy darabig.

Köcce nem tom mikor de ki fogom prboálni de szerintem nyárnál hamarabb nem.

Amugy mi lett a HmmO kezdeményezéssel???

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 14. 16:05
 
 
Crashee: összekeversz tehén vagy ló trágyát egy kis szalmával és kuktázod 3×1,5 órát. A szalmát célszerű 3-5 cm-re darabolni. Be kell áztatni vizbe 24 óráig mielöt sterilizálod. Közben csinálsz egy rozsos sütit és amikor készen van hozzá adod a trágya/szalma keverékhez. Ezt akár egy nagy szemetes zsákba is meg csinálhatod vagy üvegbe. Iszonyatos nagy mennyiségre lehet számitani, nagyon szeretnek nőni rajta. A lényeg az hogy amikor a trágya/szalma sterilizálva van és kihűlt hozzá adod a sütit és lezárod légmentesen de csinálni kell rajta egy filtert hogy szellőzni tudjon. Berakod 27-28 fokra ameddig nem lesz az egész tele micéliummal. Aztán kibonthatod és minden megy magától:) De lehet csinálni trágya sütiket is:) én is elöször viccesnek találtam amikor szar sütiként emlegették:)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 11:45
 
 
A dupla oltás lényege nem igazán a szándékpsság volt hanem hogy nem katalogozáltam a printeket s volt egy dobozra valo aminek nem tudtam a fajtáját. :-D
Én is gondolkodtam már hogy trágyával lehetne e de még nem néztem utána.Esetleg valami linket tudnál beszurni.
Elöre nis thx.

Amugy már csak rozsra oltok s a indul meg a legjobban amibe 20ml anagot küldök. ill a a dextrozos moka a második befuto jelen pillanatban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 11. 11:21
 
 
és miben jobb ha azonos génnekkel redelkező szuperorganizmusból nönek?egyformák talán vagy beterítik az egész takarás tetejét?
érdekelne...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 11. 10:57
 
 
Crashee: 2 fajtát felesleges oltani egy sütire mivel a végén úgyis 1 fajta fog nőni. Itt a géneken múlik minden hogy melyik fajta lesz. Tapasztalatból mondom. Crashee kiváncsi vagyok hogy csináltál e már trágya/szalma sütit. Nagyon jo eredményeket hozott csak kicsit macerás az elkészítése de ha nagy mennyiségre kivánkozol ez a legjobb megoldás persze casingelve.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 11. 08:34
 
 
Hey all!

Igen siekrült.Gallérbol is kalapbol is, dextroz szirupbol is, söööt még klonozás oltással vegyitve is.
most a legujjabb elvetemült 5let hogy két fajtát oltani egy sütire.
Majd irok mhogy mi lett az eredmény.

Crashee
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
embrio2006. október 10. 22:25
 
 
és sikerült valaha a klónózás?
nem irtok csak kérdeztek!!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. október 10. 13:47
 
 
Hi

én agar s dextroz keveréket használok mezeileg csapvizzel s az tökéletesen bevált.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. október 9. 21:17
 
 
tudja valaki hogy szügség van e egyáltalán arra hogy a vizet amit használni kellene az agar,malt extract keverékhez bekell e állitani ph szempontábol vagy az csak a casinghez fontos?
mijenvizet használtok a medium elkészítéséhez?
desztilláltviz csapviz ,RO,hó,eső,patak,v mineral?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 9. 16:24
 
 
A harmadik flush után felesleges casinget csinálni. Rakd be a sütiket vizbe és be a hűtőbe. 4-5 flush után ugy sem terem már több. Általában összemegy a süti és nem tud tovább kalapot növeszteni.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. október 9. 11:29
 
 
valaki tudja-e, hogy olyan sütik, amik már vagy háromszor leteremtek (macskaeledel révén :) beáztatás után alkalmasak-e casing-nek? a shroomery gyakran hivatkozik erre, de nem olyan egyértelmű, mennyire öreg sütik jók erre.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. október 5. 22:31
 
 
Amikor megérinted a sütit vagy akár a kalapot azért kékül be mert a psilocybin oxidálódik. Ez természetes jelenség. Zöld penész észleléskor azonnal elkell távolitani a többi egészségestöl még a peroxid sem segít.
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!