DAATH

Egy eszme nem felel azért, hogy milyen emberek hisznek benne.

Don Marquis

 
KöszöntőGyarapodásAnyagokKönyvtárFórumKeresésKapcsolatok


Felmérés: ELTE kannabiszhasználat önkontrollja
Felmérés: MOKE országos orvosi kannabisz felmérés
Felmérés: Global Drug Survey 2021
Tiltás: (jan. 1.) szigorúbb ÚPA büntetési tételek
Tiltás: (szept. 24.) 207 anyag lett C-listás
Könyv: Ayahuasca – A Lélek Indája


Legfrissebb hozzászólások (3373 - 3422)
 (Témakör: Gomba termesztés)

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 24. 14:04
 
 
1L trágyához kell min 2db 2-3dl-s süti ami bevan fonva teljesen micéliummal.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 24. 09:31
 
 
akkor ehez nem is muszály nagy sütit csinálni? tegyük fel, akkor elég hozzá egy decis süti is? csak azért, mert szerintem így hamarabb meglenne...

az normális, hogy olyan a süti, mint a főtt rizs? az egész tiszta ragacs, és semmi fehérséget nem látni benne...(pedig volt)
minden nap összerázom 2x-r...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 24. 08:54
 
 
A trágyát nem oltod semmivel esetleg élő micéliummal. Úgy szokták hogy a sütit összetörik és hozzá adják a trágyához ezt úgy hivják angolul hogy spawning. Mert a trágyát lassaban emészti a micélium. Ha pedig trágya sütit csinálsz nem ártana bele nagyon kevés liszt féleség tetszésed szerint. Amikor ezzel meg vagy mehet az inkubátorba 27 fokra utána nől szobahőmérsékleten.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
priluki2006. november 24. 02:53
 
 
Sziasztok tud valaki használható smartshop címet?
Aki igen írja meg mailben plz.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 23. 23:59
 
 
ha elvileg megvan kuktázva egy adag trágya, és be van oltva, akkor az szobahőmérsékleten nő egész évben?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 22. 17:42
 
 
Szigetelőszalag bőven elég.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Skinnerd2006. november 22. 17:33
 
 
egyik se, mert a nedvesség leszedi. befőttesgumi viszont nem olvad meg.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
edgy2006. november 22. 08:33
 
 
Sziasztok! Ti mivel szoktátok leragasztani a poharakon az alufóliát PF-nél? (A cellux vagy a szigetelőszalag bírja jobban a kuktázást?) köszi
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 21. 01:20
 
 
ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, mert most nem tartanék ott ahol tartok... rengeteg infóval szolgált számomra az oldal, és a ti segítségetek!

I'love Daath2!
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 20. 23:18
 
 
Hallotam olyanról hogy perlitet is használtak vagy gyapjút. A vermikulitnak van a legjobb talaj javitó képessége. Ha casing-elsz nyugottan lehet hozzá adni mészkőt meg daralt kagylóhéjat a kókusz rosthoz. De én a trágyára esküszöm még casing se kell hozzá.

Slippy: Próbálj trágya sütit csinálni ha nincs kedved főzöcskézni zsákban.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 20. 21:15
 
 
Én úgy gondoltam hogy valamilyen maggal (egészben vagy kicsit megdarálva)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
trillanka2006. november 20. 20:39
 
 
kókuszrostban nincsen tápérték igy a micélium nemtud energiát nyerni...kókuszrost a kiszáradástol védi a micéliumot,microklimát ad a pinhead form hoz ,folyamatosan biztositja a megfelelő nedvességtartalmat és microorganizmusokat ad a micéliumnak az erős hozam eléréséhez..
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 20. 19:49
 
 
Kókuszrosttal sütit is lehet csinálni, vagy csak casinghez jó?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 20. 15:05
 
 
akkor egyből trágyán csináljak mindent?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 20. 13:06
 
 
A Pan cyan nem szereti még a rozst sem. Sütit meglehet enni de teljesen felesleges miért nem hagyod nőni? Amugy 250ml süti elég egy embernek de elég viccesnek találom azért:) Az érett micéliumnak a hatóanyag tartalma változó ugy kb 5-30mg-ig terjedhet.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 23:56
 
 
valahgol olvastam, hogy a beszőtt sütit is meg lehet enni, mert az is tartalmaz hatóanyagot.. mennyit kell megenni belőle, hogy valamit is érezni lehessen belőle? próbálta már valaki?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 18:55
 
 
Sok sikert
http://www.hortushungaricus.info.hu/katalogus/o-p.htm
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 18:47
 
 
Jártadban keltedben állat kereskedésekben ill mezőgazdasági boltban kérdezd.
Speciel BC mezögazdasági hypermarketben is kapható amikor töltik a polcokat.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 19. 18:35
 
 
Rendelt vki netről kokuszrostot? Amennyiban igen, akkor írja be hogy honnan.


Kössz

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 16:54
 
 
akkor ez valami gyorsan növő fajta. :)amúgy sima rozson nem terem? vagy ha rozs trágya szalma keveréket csinálok, az megfelelő lehet?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 13:30
 
 
Azért kell sokáig főzni kuktázni mert abba nyilván több baci van. Arról se szabad megfeletkezni hogy a trágyában jó indulatú bacik is vannak ami segit a micéliumnak. Tehát azért sokan szeretik paszturálni (főzni) mert a kuktázás elpusztit minden ami benne van. Én amikor 10 ml használtam 3 nap mulva látszódot utána 6-7 nap alatt be is fonta de azt hozzá teszem hogy az összes fecsim lila ennél jobban nem is lehetne ebböl elég 0,5ml egy sütihez is.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 13:13
 
 
egyenlőre örülök, ha az alapokkal megleszek... a trágyát miért kell olyan sokáig főzni?
akkor ha jól értelmezem, akkor a zsákba főzés közbe nem szabad hogy víz kerüljön.
rájöttem, hogy az első szériás sütieimnél a spóraoldat készítését csesztem el... az összes rozsszem külön áll, és mindegyik fehér,és zöld keveréke.
a mikrósomnál meg atom durván ragad az összes szem, mintha sulifixet nyomtam volna bele :) az elején száraznak tünt a mikrós süti, ezért hozzányomtam utólag 10 ml oldatot :) nem látszik, hogy fehéredne, csak ilyen kisebb nagyobb csomók vannak benne.... ez normális?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 13:04
 
 
A filter segít a levegőztetésben. A trágyát elég szobahőmérsékleten tárolni mert maga is emeli a hőt de az se baj ha inkubátorba helyezed. Ha pedig ujabbat akarsz elég egy steril pici micélium és ujra elindul a folyamat de én a te helyedben ujra megismételném a folyamatot.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 12:16
 
 
amúgy mire jó az a filter?
akkor ezekszerint jóbb, ha boltba veszek trágyát...asszem valami kofuna néven fut.... :)
akkor elvileg ha készen vagyok mindennel, és már nőnek a gombicsekek, akkor csak simán egy újabb adag steril trágyához hozzákeverek az előzőből, és folyamatosan nőnek ?
milyen hőmérsékletet igényelnek?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 11:39
 
 
Hi

csak rozst simán s cashingnél kokusz rosttal teritem be.
Amugy 600ft körül van a rost.A clonozással már 5-6 nap alatt teljesen befonalazodnak s lehet kirakni.
Nekem ez nagyon bevált ugy hogy nem keverem semmivel a rozst csak naturba legözölöm s utána szaporitom.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 11:31
 
 
Ha saját magad szerzel trágyát akkor azt nem árt főzni kb 24 orán keresztül hogy megöld benne mindenféle bacit. Ha pedig boltba akkor szerzel mellé szalmát. Szalmákat elvágot kb 2-5cm-es darabokba és beáztatod vizbe 24 oráig. Össekeversz trágyát+szalmát+vermit de csak úgy hogy nedves legyen. Kb 50/50 arányban inkább több szalma és vermi legyen benne. Utána bele töltöd egy zsákba amin filter van az így néz ki:

http://kepfeltoltes.hu/view/061119/19-11-06_1123_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

De ha nincs ilyened akkor sincs gond mert akkor másba is beteheted. Utána vagy főzöd forró vizbe vagy kuktázod 4 órán át. Amikor meg van és kihült hozzá adod a sütieidet megfelelő mennyiséget és lezárod véglegesen. Pár nap alatt be kolonizálja a micélium az egészet. A szalma utat biztosit a micéliumnak vermi javitja a levegő mozgását a trágyát pedig eszi a micélium. Amikor befonta akkor kinyitod a zacsit és nől belőle. De csinálhatsz trágyás sütiket is és csak beoltod fecsivel de az kicsit nehezebb fejlődik rajta a micélium. Amikor főzöd vagy kuktázod akkor ügyeljél hogy hozzá ne érjen a zacsi a kukta széléhez és elolvadjon. A trágyának abszolút nincsen szaga ha már egy picit öregebb.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 11:15
 
 
leirná nekem valaki, hogy a pan cyan cambo-t hogyan kell rendesen megcsinálni, hogy minden jó legyen?
a jövő héten meg is csinálom, ha minden összejön.
szerintem nem fogom kuktázni, hanem csak főzöm a trágyát... tutira nem lesz szaga a főtt trágyának?
neki kéne veselkednem csinálni egy ujabb adag matias romerot, mert amiket eddig csináltam azt úgy ahogy van kidobom, vagy beleszórom egy lyukba a kertbe.
a mikrós módszerrel készített sütimbe meg van 1 db zöld színű rozsmag, lehet hogy azt megtartom, aztán majd eldől, hogy mi lesz vele.
nagyon fáj a fogam egy azurescens lenyomatra... szereznem kéne valahonnan. az fsre-nél nincsen :(
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 10:38
 
 
Én is mutatnék képet de inkább nem teszem biztonsági okokból kifolyólag:) Ami a legeredményes volt az a rozslisztes süti casingelve 50/50 kokuszrost/vermi és kagylóhéj porral. Mondjuk pici mészkő se ártott volna bele de nem tudtam szerezni olyat ami kellet volna. Crashee te rozs vagy rozslisztet használsz? Born Slipy kókusz rostot kapsz a mezőgazdasági boltba kb 200ft egy kg ami ilyen tégla darabban jön. Amikor kész a sütit összetöröd kitörlöd tálcádat vagy dobozt alkoholal utána steril 1 cm nedves vermi utána a süti darabok és utána a kókusz+vermi keverék és be az inkubátorba 3-4 napig.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 10:18
 
 
nem a szagával van a problémám... nem vagyok ilyen téren finnyás.
az a bajom, hogy a rozzal se tudok dolgozni itthon, mert nálunk szüleim mindig itthon vannak, és nincsen időm megcsinálni... komolyan mondom, hogy kifogok menni az erdőbe, aztán bográcsba megfőzöm...:)
habár ebbe a pillanatba támadt egy olyan ötletem, hogy késő este hajnalba megfőzöm a pincébe :) a sütit is akkor és ott szoktam sütni, csak akkor mindig el kelett terelnem a kínos kérdéseket, hogy mitől lett zöld a gyúródeszka, minek kelett nekem krumplinyomó, és miért van olyan punci szemem :)
most örülök, hogy támadt ez a pincés ötletem... asszem megyek is nagybevásárlást tartani holnap :)


crashee: honnan lehet beszerezni kókuszrostot, és milyen árban?
A rozsos sütikhez szoktad adni a kókuszrostot? ha igen, akkor hogyan, és milyen arányban?
előre is thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 19. 10:10
 
 
Hi

rozs az az amire csinálom, a vermit cashinre használtam már csak e a kokuszrost sokkal er5edményesebb.
Bocsi de üldözésimániám van igy inkább nem töltögetek fel képeket sehova de 3x akkorák s 1,5-2x annyit hoz amiota azzal teritem be.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 19. 09:47
 
 
Alap szabály hogy mindent sterilizálnod kell máshogy nem tudod. Mással nem tudsz ekkora nagy menyiséget csinálni.De bármennyire furcsán hangzik a lótrágyának nincsen szaga ha esetleg az a főproblémád.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 19. 00:05
 
 
milyen közeget? csak simán biorozs, vagyis legalábbis valami ilyesmire emléxem...
a trágyafőzés elmarad számomra... nemlehetne valahogyan máshogyan megcsinálni, trágya nélkül? muszály sterilizálni a trágyát?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
__CRASHEE__2006. november 18. 20:25
 
 
Hi

Neklem van még fél zsák vermi igaz vannak benne nylon cafatok de nekem nem volt probléma vele.(találtam jobb közeget)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 18. 17:28
 
 
Nem venne velem vki vermit, a lentebb írott helyről, utánjárás megtörténtével?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 18. 12:00
 
 
éna pincét ajánlanám, amenyiben nem fűtött... szerintem akkor érdemes megcsinálni a fecsit, amikor a sütiket is csinálod... amíg fő a kuktába a cuccos, addig megcsinálod a fecsit, és akkor tutira tudod, hogy friss :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 18. 10:31
 
 
Na hi

Éppen most csináltam meg afecsimet, remélem velem van a gomba szelleme, mert kicsit szöszmötöltem + remegett a kezem mint a kocsonya :)) na mindegy

10-15 fok körül tudom tartani, esetleg kinnt vagy 1 pincében(hűtő kizárva), szerintetek melyik a legoptimálisabb?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 18. 09:51
 
 
számomra sehogyan se valósítható meg a trágya főzés... a lenyomat az sokáig el áll nem?
asszem kerítenem kell valahonnan azurescenst ...

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 17. 23:59
 
 
Hát paszturálzhatod is felforralsz vizet és 4 órán át főzöd. A hőmérséklet termőtest képződésnél ugyanannyi körülbelül.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 17. 23:15
 
 
sajnos ez nekem nem fog összejönni... trágya, szalma az lenne, de nekem macerás trágyát kuktázni... :( ha nem kuktázom, akkor tutira nem sikerülhet? amúgy milyen hőmérsékletet igényel, a termőtest képződés?
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 17. 21:04
 
 
Lótrágya vagy marhatrágya a jó. Ha van ismerősöd akinek van lova akkor jó vagy ha nincsen akkor pedig boltban is kapsz marhatrágyát. Műtrágya nem jó. Megtöltesz egy zsacskot általában olyan zacskóba rakják amin van egy filter hogy levegőzni tudjon de ha nincs az se nagy baj és össze keversz trágyát meg szalmát 50/50 arányban. A szalmát meg a lótrágyát 24 órán át áztatni kell vizben utána leszürni és összekeverni de csak ugy hogy nedves legyen de nem csurogjon vizböl ez fontos nagyon. Utána vagy paszturázod az abbol áll hogy a zacskót megfőzöd min 4 órán át vagy kuktázod min 4 orát. Utána ha kihült össze törsz pár darab sütit mindegy milyen és hozzá kevered a trágya+szalma zacskóhoz és be meleg helyre pár napig amig be nem fonja utána ki se kell nyitni és nőni fog benne a kalap vagy casingelheted is. Vermit is hozzá adhatsz ha gondolod amikor bekevered a trágyát meg a szalmát. A gomba a trágyán nő a legjobban és hatalmasra meg nő nem beszélve a méretéröl.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 17. 20:50
 
 
trágya és szalma? honnan a fenéből szerezzek trágyát? csináljak?
esetleg műtrágya nem jó hozzá? :D se szalmám, se trágyám...
na akkor elrakom a printet a szekrénybe, hátha egyszer járok falun, és lesz gyomrom trágyát, meg szalmát gyüjteni... :) akkor az egészet ugyan olyan eljárással kell készíteni, mint egy sima cubensist (kuktázás, meg minden?)?
vagy elég rászorni egy kupac szaros szalmára, aztán nő, mint a gomba? :)
gondolom ez se olyan egyszerű, mint ahogy azt képzelem...
még a cubensis is megizzaszt, mert nincs szabad időm szüleim nélkül, hogy megcsináljam a kuktázást...
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
S á M á N2006. november 17. 20:29
 
 
This print was sent to you in order to contribute to worldpeace and respect let the positive vibes reach and teach you...

Ez a lenyomat a világbékéért és tiszteletért lett küldve és érjen el a pozitiv vibrálás és hagyd hogy tanitson...

A zyz egy cubensis faj ami a legpotensebb közé sorolják a pink buffalo után.

A pan cyan csak és kizárolagosan trágya/szalmán nő.

A magokat szükséges összerázni mindennap úgy terjed a micélium. Ha nem tetted valószinű azért állt meg a fejlődésben.
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 17. 19:43
 
 
Metametta! azt hogy érted, hogy nem mindig sikerül?
Nem tudnátok adni valami támpontot, hogy hogyan kezdjek neki ennek a fajnak sikeres előállításához? pl.: mekkora hőmérséklet kell a fonalhálozat kialakulásához, hány fokon indul a termőtest képződés, mikor kell kiültetni... vagy ugyan úgy kell, mint az azurescens-t?
előre is thx
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 17. 18:39
 
 
Metametta:

Köszi szépen az infókat :)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
metametta2006. november 17. 17:43
 
 
(OOPS bocs... rákerestem :
syzygy az valóban az amit írtam, de egyben:
The name of a potent strain of Psilocybe Cubensis magic mushroom...
meg egy hawaii-i spóráscég neve is, akik mckenna könyveiben nyomulnak a hirdetéseikkel.
bizti jó.)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Magic Máshszoba2006. november 17. 17:40
 
 
Hello!!!

itt vannak az én segitségeim mindki boldoguljon egyedül:)

1.minden nemű orvosi eszkőz(sterill kesztyű, fertőtlenítő folyadék, sterilizáló berendezések )Webáruháza

http://www.rextra.honor.hu/

2.vermiculit( 4 fajta méretben ) Webáruház

http://www.bauprofil.hu/tuzgatlo/index.php?menu=9

3.mikrózható dobozok webáruház

http://www.internetmarket.hu/tuticentrum/category.php?bid=13011

meg még tudnák külfödi cimet is de sajnos azt nem lehet mivel az irányelvek nem teszik lehetővé:) és én betartom:D

De remélem azér ezzel is segitettem

Tehát ha valaki testi fogyatékos akkor is itt az internetes webáruház vagy csak simmán lusta:D


 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
metametta2006. november 17. 17:37
 
 
(kalap, a syzygy az sejtésem szt a syzygia latin szó röv vált . ien fúziós cucc lehet, keresztezés, egymásba oltása két fajtának. próba ki azt először. -talán... )
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
metametta2006. november 17. 17:27
 
 
(slippy,
az jó, az kinti, kambódzsa a cam, a cyn, h cyanescens, a pan-t tudod.
a levél, h béke meg minden... :)
ez egy bestseller gomba több helyen, nem mindig sikerül.
angkor mellett találták az archepéldányt állítólag anno,nem lehet rossz.
sok szerencsét!)
 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
kalap úr2006. november 17. 17:06
 
 
nekem is most jött meg, így most van 2 p.c. printem
az egyiken az van hogy "syzygy". Ez mi a szösz?
az egyik kb 1cm átm. a másik kb 3 cm. melyiket csináljam meg szerintetek először fecsinek?
(egyszer próbáltam de az nem lett jó)+ azt sem vágom mennyire kell hűvösön vagy hidegen tartani az oldatot.

 

 
 
>>> Gomba termesztés <<<
Born Slippy2006. november 17. 13:39
 
 
az fsre-től ma kaptam meg a levelet, és kaptam hozá egy üzit is!
az a gáz, hogy nem tudok valami jól angolul.
mit jelent?:
This print was sent to you in order to contribute to worldpeace and respect let the positive vibes reach and teach you...

nem azt kaptam amit kértem, és küldtek helyette "pan cyan cambo"-t..
halottatok erről a fajtáról? egyáltalán milyen ez? én azurescens-t szerettem volna..
elvileg a gyatra angolommal annyit irtam nekik, hogy szabadtérit szeretnék, de erről a fajtáról lövésem sincs, hogy milyen lehet...
 

Korábbi 10 20 50 100 hozzászólás (összesen: 5690)


Ecstasy tabletta adatbázis

Pszichonauták

DÁT2 Psy Help

RIASZTÁSOK

DAATH - A Magyar Pszichedelikus Közösség Honlapja

Alapítás éve: 2001 | Alapító: Minstrel | Dizájn: Dose | Kód: Minstrel
Rendszer: Cellux | Szerkesztő: Gén

 

A személyi adatok védelmének érdekében a DAATH óvatosságra int a Facebook-csoportoldalon saját névvel megosztott, mások számára is látható információiddal kapcsolatban!