 | 
Legfrissebb hozzászólások (3323 - 3332) (Témakör: Gomba termesztés)
 |  |  | | | |  |  |  | | szerintem azért glovebox nélkül is megy, bár úgy kétségkívül sokkal izgalmasabb lehet :)
ha marad rés a pohár szájánál, még mindig kevesebb a fertőzés esélye, mint ha hermetikus környezetben kezd el erjedezni a kalapka. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Kezdőknek riszliszt haladóknak a rozs gabonát ajánlom illetve trágya/szalma. A lenyomatot nagyon steril körülmények között kell végrehajtana leginkább glove box-ban speciális berendezésekkel persze ha nem akarsz eleve baktériumokat termeszteni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Szasztok
Melyik a jobb pf tekhez? Bio-barnarizsliszt vagy rozsliszt? Ha locsolni akarok casing újraindításhoz, mit használjak? Én h2o2-es csapvízre gondoltam. Egyébként ezt hogyan csináljam ha nem akarom károsítani a telepet? Ami még nem tiszta az az. hogy spóralenyomat készítéskor kell hagyni az üveg alatt a lecsippantott kalapot szellőzni, vagy egyáltalán ne kapjon levegőt? Mert ha nem kap levegőt akkor megrohad ha meg kap akkor esetleg elfertőződik vagy mi. Király a fórum! A nagymamám már várja a spórákat. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Általában rozslisztes süti de van amikor például quéna mag/rozs süti. Casing pedig: Kókuszrost/vermi/kagylóhéjpor/mészkő. Általában 4 ugynevezett "flush"van. Flush= ahányszor megindul a gomba növekedési ciklus. Ha példaul casinget kiveszed a dobozából akkor terráriumba is lehet helyezni és a casing oldala is fényt kap akkor onnan is fog nőni. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Mennyit??!!! :) Az szép! Elismerésem. Nekem 2sütis casingen olyan 40-50gramm (nyers) dutch king szokott megteremni. Mik a paraméterei a fél kilós termésednek? (fajta, süti alapanyaga, casing anyaga) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Pótolni kell a casing-et ugyanazzal amivel casingelted. Szüret után spriccelj rá vizet és már lehet a következő szüretet várni. Egyébként egy 2 sütis casingröl ha minden jól megy 350-400g-t sikerül aratni már akinek:) |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | épp most szüretelem életem első casing-jét és valóban, egy sütiből annyit hoz ki, mint egyébként 4-5 süti tudna
ámde
amikor leszedem a gyereket, csúnya és mély seb képződik a casing felületén. ti ezt mivel gyógyítjátok? |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | uhmm... mégsem. nekem még a bölcsiben ilyenek lesznek most a kicsik.ott nem lehet szellöztetni... |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | Elnézést kérek tanulatlanságomért, de legalább merek kérdezni.
Köszönom az infot igy össze áll a kép. |
| |  |  |  |

 |  |  | | | |  |  |  | | A fehér pókháló penész nem gomba hanem egy penész fajta. Az oxigén csere miatt alakul lehet hogy nem szellőztetted sűrűn. Napi 4-5 szellőztetés a megoldás rá. |
| |  |  |  |

|