|
Legfrissebb hozzászólások (3253 - 3272) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Üdv Lacicybin01 !
Kifőzni ? Nem feltétlenül szükséges, mivel a nyers faanyag alapvetően nem hajlamos a penészre/rothadásra. Persze ha paranoid kedvben vagy, akkor csak főzd ki, ártani nem árt. A főtt faanyagot le lehet önteni higított hidrogénperoxiddal, a biztonság kedvéért. Minden forrás keményfát emleget. Ajánlatos kerülni a gyantás fajtákat (fenyő, tuja), mivel lassíthatja a fejlődést. Egyszer próbálkoztam fenyőkéreggel, mivel épp nem volt más kéznél, "kudarcnak tökéletes volt". Egy Google keresés eredményes lehet, ha vágod a jenkik nyelvét: "Wood lovers" "Caramel caps" Egyébként meg a Shroomery legyen veled. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok Gombászok!
Tud valaki valamit a Golden Teacher fajtáról. Azért kérdezem mert ilyen fecsit sikerült szerezni és nem tudok semmit róla. Inkubálási hőmérséklet és idő, termőtest képzéshez a hőfok és páratartalom, stb. Eddig valószínüleg azért nem sikerült, mert a hőfokot nem tudtam pontosan belőni, ráadásul pont a tavasz végi időszakban próbálkoztam, amikor magas volt a hőmérséklet. Most csinálok egy tuti, vastag hungarocell dobozt, amibe lessz termosztát és fűtés gyanánt egy lesötétített villanykörte. Később majd csinálok egy másik dobozt is, így az egyikben mehet az inkubálás, míg a másikban a macsekok hancúrozhatnak. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sámán! nem tom, hogy milyen az illata, mivel nem akarom kinyitni...
sárkány hátán: az üvegeket ne dobd el, ha megjelenik benne a penész, tegyed őket hideg helyre kb:10-12C°-ra... nálam eltünt a hidegtől a milécium, meg a penész is, de a milécium ujra kezd nőni megfelelő hőmérsékleten... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Másfél óra? Uhh Nem fogy el a víz alóla? Egyébként mit szoktál fisszacsukni? Nem értem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Maximumra felcsavarod amikor távozik a gőz a szelepböl akkor lecsukod lejebb veszed majdnem takarékra és 1.5 órán át kuktázod. Valószínüleg ez volt a problémád. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz a gyors választ. Megfogadom a tanácsodat. Már készül a következő pohár. Ezt tovább kuktázom. Valszeg az lehetett a baj, hogy nem minden egyes szútáskor forrósítottam fel a tűt, hanem csak az első előtt, illetve kicsit nagyobb lyukat csináltam az alufóliatetőn. Egyébként ti hogyan szoktatok kuktázni. Én úgy, hogy megvárom míg felforr és pörög a tetején a szelep, utána leveszem takarékra és még forralom 30 percig. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha már megállapítottad hogy zöld penész akkor jó messzire hajitsd el mindenestöl mivel terjed mint a villám. A micéliumnak semmi esélye ellene. Nem érdemes bontogatni mivel tovább terjedhet a levegőbe a millionyi spóra és a jövőben jelen lesz. A hidrogén peroxid oldat csak és kizárólagosan a pókháló penész ellen hatásos egyébként 3%-os töménységűt használunk. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Megjelent a micélium !!! Juppié
Azért nem láttam mert az oldalán kerestem a fehér foltot, közben az alján már jó nagy fehér fleck van. Valszeg lefolyt az aljára az oldat. (Hát persze hiszen láttam is, hogyan csurog le.) Márcsak azért kell izgulnom, hogy ne fertőződjön el. Az egyik pohár oldalán mintha látnék egy kis szürkés-zöldes pöttyöt is, bár lehet hogy a szemem káprázik. Mit csináljak, ha (ne adj isten) penész az. Lehetséges, hogy amikor odaér a micélium akkor legyapja? (mert a fehérség sokkal nagyobb) Van h2o2 -m is. Vegyészetnél vettem egy litert, csak azt nem tudom milyen koncentrátumú. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Valószinű bacis és megállt a micélum fejlődés. Milyen az illata? Mennyi van még hátra belőle? |
| | | | |
| | | | | | | | | | 2 hónap alatt nem nőtte be az üvegeket a micélium? 25-29 C °-on vannak... ilyenkor mi van? |
| | | | |
| | | | | | | | | | 27 fok körül tárolva 2. napra már meg kellene jelennie, de várj még türelmesn, esetleg tedd melegebb helyre (hűtő fölött nekem bejött). |
| | | | |
| | | | | | | | | | Mennyi idő múlva jelenik meg szemmel látható micélium a pf-tek poharakon: Kezdek aggódni, mert már 2 napja beoltottam. |
| | | | |
| | | | | | | | | | ezt a fát ajánlott kifőzni vagy egyszerűen csak be kell áztatni? jelent ez egyáltalán valamit a fonásgyorsaság/bacik/penész szempontjábol? jah igen.... milyen fát ajánlott ehhez használni? akác megfelelő? vagy tökmind1? mert nekem elég nagy kazal aprításra váró gajj van a kerthátuljában :) |
| | | | |
| | | | | | | | | | Próbálj kölest darálni és roszliszttel keverni nekem működött. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Az lehet hogy a fehér kölesen nem indul be a micélium, vagy én vagyok nagyon balfa**?
Éljenek a LÄMER-ek :) :( |
| | | | |
| | | | | | | | | | "Simply mix the spawn bag with the substrate (woodchips) and put it in your garden, on your terrace or in your local park. Sun kills the mycelium so make a 50x50 cm patch in a shady area. An optimal area is prepared amongst ornamental shade plants or tall grass. In october the mushrooms can be harvested. The garden beds can be maintained for many years and need little care. The expected yield is 2 to 3 harvests per season."
Jómagam is most hízlalok némi azurescens micéliumot, beáztatott fadarabkákon (lábszár vastagságú ágdarabokat aprítottam fel baltával és kézifűrésszel, centiméteres kockákra, egy napig áztattam vízben, majd a micéliumot elkevertem a nedves fadarabkákkal). Ez a faj lassú növekedésű, jobb "elfelejteni", nem piszkálgatni/rázogatni. Az ideális növekedés pár fokkal szobahőmérséklet alatt várható (15 ~ 20*C). Miután már rendelkezel néhány liter kolonizált faanyaggal, a következő lépés hogy ezt is elkevered még több beáztatott fával és egy kültéri gomba-ágyást készítesz. Nem kell méteres mélységű lövészárkokat ásni, elég 10 - 20 cm, inkább nagy felületen szétterítve, majd ezt beáztatott kartonpapírral betakarni. Kertek, parkok, ligetek a lehetséges a helyei a "gerilla veteményesnek", lehetőleg minél távolabb a "jóindulatú" dilettánsoktól. Olyan pozíciót érdemes kiszemelni, ahol a talaj ritkán szárad ki teljesen ( a talajt fedő tömött mohapárnák jó jelnek tekinthetők). A nagy nedvességtartalom és a fagypont közeli hőmérséklet indítja el a termőtestképződést.
Ajánlott háziolvasmány: http://www.magic-mushrooms.net/growing-psilocybe-azurescens.pdf
Üdv. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Hali! Az a helyzet hogy, sikerült szert tennem egy kevés baeocytis (jól írtam?) micéliumra... namármos megköszönném, hogyha felhomályosítanátok ennek a fajtának a tulajdonságaival, mit hogy... mert ha jól tudom ez teljesen különbözik azoktol a fajoktol amikröl itt szó esett... pl: fán és és hidegben terem... ezt tudom... de mit és hogy? gyakorlati tanácsokat kérnék a befőttes üvegtöl a szárításig :)
|
| | | | |
|