|
Legfrissebb hozzászólások (3253 - 3262) (Témakör: Gomba termesztés)
| | | | | | | | | | Üdv Lacicybin01 !
Kifőzni ? Nem feltétlenül szükséges, mivel a nyers faanyag alapvetően nem hajlamos a penészre/rothadásra. Persze ha paranoid kedvben vagy, akkor csak főzd ki, ártani nem árt. A főtt faanyagot le lehet önteni higított hidrogénperoxiddal, a biztonság kedvéért. Minden forrás keményfát emleget. Ajánlatos kerülni a gyantás fajtákat (fenyő, tuja), mivel lassíthatja a fejlődést. Egyszer próbálkoztam fenyőkéreggel, mivel épp nem volt más kéznél, "kudarcnak tökéletes volt". Egy Google keresés eredményes lehet, ha vágod a jenkik nyelvét: "Wood lovers" "Caramel caps" Egyébként meg a Shroomery legyen veled. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Sziasztok Gombászok!
Tud valaki valamit a Golden Teacher fajtáról. Azért kérdezem mert ilyen fecsit sikerült szerezni és nem tudok semmit róla. Inkubálási hőmérséklet és idő, termőtest képzéshez a hőfok és páratartalom, stb. Eddig valószínüleg azért nem sikerült, mert a hőfokot nem tudtam pontosan belőni, ráadásul pont a tavasz végi időszakban próbálkoztam, amikor magas volt a hőmérséklet. Most csinálok egy tuti, vastag hungarocell dobozt, amibe lessz termosztát és fűtés gyanánt egy lesötétített villanykörte. Később majd csinálok egy másik dobozt is, így az egyikben mehet az inkubálás, míg a másikban a macsekok hancúrozhatnak. |
| | | | |
| | | | | | | | | | sámán! nem tom, hogy milyen az illata, mivel nem akarom kinyitni...
sárkány hátán: az üvegeket ne dobd el, ha megjelenik benne a penész, tegyed őket hideg helyre kb:10-12C°-ra... nálam eltünt a hidegtől a milécium, meg a penész is, de a milécium ujra kezd nőni megfelelő hőmérsékleten... |
| | | | |
| | | | | | | | | | Másfél óra? Uhh Nem fogy el a víz alóla? Egyébként mit szoktál fisszacsukni? Nem értem. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Maximumra felcsavarod amikor távozik a gőz a szelepböl akkor lecsukod lejebb veszed majdnem takarékra és 1.5 órán át kuktázod. Valószínüleg ez volt a problémád. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Kösz a gyors választ. Megfogadom a tanácsodat. Már készül a következő pohár. Ezt tovább kuktázom. Valszeg az lehetett a baj, hogy nem minden egyes szútáskor forrósítottam fel a tűt, hanem csak az első előtt, illetve kicsit nagyobb lyukat csináltam az alufóliatetőn. Egyébként ti hogyan szoktatok kuktázni. Én úgy, hogy megvárom míg felforr és pörög a tetején a szelep, utána leveszem takarékra és még forralom 30 percig. |
| | | | |
| | | | | | | | | | Ha már megállapítottad hogy zöld penész akkor jó messzire hajitsd el mindenestöl mivel terjed mint a villám. A micéliumnak semmi esélye ellene. Nem érdemes bontogatni mivel tovább terjedhet a levegőbe a millionyi spóra és a jövőben jelen lesz. A hidrogén peroxid oldat csak és kizárólagosan a pókháló penész ellen hatásos egyébként 3%-os töménységűt használunk. |
| | | | |
|